ГСП: Укида се редовни и уводи динамички ред вожње!

Обилић

Elita
Poruka
15.444
https://insajder.net/teme/sapic-ukida-se-redovan-i-uvodi-dinamicki-red-voznje-video
Градоначeлник Бeограда Алeксандар Шапић потврдио јe
да ћe рeдован рeд вожњe градског прeвоза у Бeограду бити – укинут,
а да ћe град увeсти такозвани "динамички рeд вожњe".

То подразумeва да аутобуси са почeтних станица нeћe крeтати као до сада када им јe прописано рeдом вожњe,

вeћ када ГПС урeђаји у аутобусима укажу да јe полазак потрeбан.

Мени се ово чини добро,
свако јутро гледам буљуке празних аутобуса
који витлају градом
јер им је то по реду вожње.

Они се то уствари спремају за шпиц који је од 7 до 9 ...

Делује ми да ће много узалуд потрошеног горива бити спашено,
али да се не заебемо ?

Не бих волео да се број путника тако "оптимизује",
да стојимо једни другима на глави !

1732730220647.png

Kakva glupost. Više ne znaju kako da dođu do vozača i na ovaj način smanjuju sebi problem a putnike ko šiša. Šta znači ,,postoji potreba'', koliko ljudi treba da čeka na stanici da bi se pokrenuo bus? Šta sa linijama koje idu bukvalno sa jednog kraja grada na drugi, recimo bus 78 od Zemuna do Banjice? Ako jedna osoba stoji na stanici nema žurbe, može da čeka? Koliko ranije treba krenuti da bi se stiglo na željenu lokaciju? Ovo je toliko besmisleno da nemam reči, a ja sam toliko srećna što više ne moram na posao i što mi je sve potrebno tako blizu da mi bus ni ne treba. Ovaj grad postaje ludnica. Svuda u svetu prevoz ima raspored vožnje i vreme kad se stiže do sledeće stanice i toga se drže k'o pijan plota. Šapiću je hlor iz bazena pojeo sve sive i bele ćelije mozga.

Ovaj Šapić da postoji Olimpijada u gluposti bio bi višestruki šampion.
Tačno će putnici početi da tuku vozače - zamislite ljude koji idu iz prigradskih opština, pri tom ne mora da bude Borča ili Kotež, Jakovo i Surčin recimo, da čekaju da se skupi tuce ljudi da bi možda stigli na vreme na posao. Pri tom, kada putijem ranom zorom i to baš tim gorespomenutim busevima, busevi oko 6 ujutro umeju da budu krcati, što samo znači da ima nedovoljno jutranjih polazaka. Umesto da se polasci pojačaju, moraš da gledaš u pasulj kada će bus da krene. Šta sa ljudima koji imaju kartu za autobus (mislim kada putuju), taj ima vreme polaska. Sedeće na stanici bez nadstrešnice i stanične zgrade na vetrometini.
To sve ludo.

https://insajder.net/teme/sapic-ukida-se-redovan-i-uvodi-dinamicki-red-voznje-video
Градоначeлник Бeограда Алeксандар Шапић потврдио јe
да ћe рeдован рeд вожњe градског прeвоза у Бeограду бити – укинут,
а да ћe град увeсти такозвани "динамички рeд вожњe".

То подразумeва да аутобуси са почeтних станица нeћe крeтати као до сада када им јe прописано рeдом вожњe,

вeћ када ГПС урeђаји у аутобусима укажу да јe полазак потрeбан.

Мени се ово чини добро,
свако јутро гледам буљуке празних аутобуса
који витлају градом
јер им је то по реду вожње.

Они се то уствари спремају за шпиц који је од 7 до 9 ...

Делује ми да ће много узалуд потрошеног горива бити спашено,
али да се не заебемо ?

Не бих волео да се број путника тако "оптимизује",
да стојимо једни другима на глави !

Pogledajte prilog 1648976

Vidi se da lik nema dana radnog staza. Zamisli posao ti je u 8:00 ti dodjes u 7:30 kada bus krece al on nece jer je 50% prazan. Nigde smisla.

Red voznje postoji sa razlogom I uglavnom treba da se prilagodi gradjanima koji su zaposleni.

Ja mislim da je ovo neka fora sa privatnicima. Putnici iz prigradskih mesta su zvali dispečare i žalili se kada su ovi preskakali polaske ili se jednostavno ne pojave na okretnici (ovo je bili izraženo za rane jutarnje polaske), pa su bili prevoznici penalizovani. Ovako ne odgovara niko nikome.

Vidi se da lik nema dana radnog staza. Zamisli posao ti je u 8:00 ti dodjes u 7:30 kada bus krece al on nece jer je 50% prazan. Nigde smisla.

Red voznje postoji sa razlogom I uglavnom treba da se prilagodi gradjanima koji su zaposleni.
Verovatno nikad nije koristio gradski prevoz i sad se pravi pametan

nego, Srbi, 21vek, doba informacionog drustva, svi drze terminal u rukama (dobro ima ovih starijih gospodja koje imaju obican telefon). Ali ono sto sam hteo je...

Moglo bi da se zamisli nesto tipa: ja ocekujem autobus tu i tu u to i to vreme, pa to uneses u mobilni kao program - koji dan kad ti treba dokle ti treba gde ces da presednes.
Lepo svi turimo sve svoje rasporede u sistem i AI generise red voznje za svaki dan tako da svako stigne gde je krenuo u neko smisleno vreme, i sa kapacitetom autobusa da ima recimo 10% slack za one koji su se tu slucajno zadesili.

Posle nedelju dve raspored bi bio jasan ko dan.

Ali ja mastam, a bog se smeje. Srbi su to. Unazadice i onaj sistem koji im zapravo pomaze.

nego, Srbi, 21vek, doba informacionog drustva, svi drze terminal u rukama (dobro ima ovih starijih gospodja koje imaju obican telefon). Ali ono sto sam hteo je...

Moglo bi da se zamisli nesto tipa: ja ocekujem autobus tu i tu u to i to vreme, pa to uneses u mobilni kao program - koji dan kad ti treba dokle ti treba gde ces da presednes.
Lepo svi turimo sve svoje rasporede u sistem i AI generise red voznje za svaki dan tako da svako stigne gde je krenuo u neko smisleno vreme, i sa kapacitetom autobusa da ima recimo 10% slack za one koji su se tu slucajno zadesili.

Posle nedelju dve raspored bi bio jasan ko dan.

Ali ja mastam, a bog se smeje. Srbi su to. Unazadice i onaj sistem koji im zapravo pomaze.
Ја бих био тај "остатак", јер не користим телефон за све по списку z:lol:

Back