GRUZIJA VS RUSIJA

Da li podrzavate odvajanje abhazije od gruzije i njeno pripajanje rusiji?

• da, abhazija treba da se odcepi od gruzije, jer je vecinsko stanovnistvo rusko

• ne, zato jer je gruzija medjunarodno priznata u granicama koje podrazumevaju i abhaziju

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Amerika nije priznala Kosovo, kao nezavisnu drzavu, pa prema tome, nije prekrsila medjunarodno pravo........

Rusija podrzava odcepljenje abhazije od Gruzije, i otvoreno podrzava pobunjenike, kao sto i amerika podrzava siptare.........

Opet nisi odgovorio na tako prosto pitanje, :" da li podrzavas abhaziju u njenoj borbi za otcepljenje od Gruzije, i pripajanje Rusiji??"
Odlicno. Znaci prihvatas da ce amerika prekrsiti medj. pravo ako prizna Kosovo?
Sacekaj mesec-dva...
........od cega???
Od Floride :D

O cemu je tema: od Abhazije naravno...ili Republike Srpske.

ona nije je priznala jos, jer zna da bi je retko koja uticajna zemlja osim nje takodje priznala,mada je pomagala tamosnje teroroiste i separatiste i to otvoreno ,pa je onda i poslala svoju vojsku kao da ocuva mir u regionu ,a ustvari da potpuno sluzi interesima terorista i separatista i glavni joj je cilj spreci Gruziju da uspostavi legalnu vlast na celoj svojoj teritoriji ,deluje poznato zar ne ? a to se svakako moze nazvati " najgrublje mesanje u unutrasnje stvari jedne suverene i nezavisne zemlje " kako to vole da kazu domaci politicari
Koliko znam gruzija je tu mirotvoracku misiju prihvatila dobrovoljno, a to sto je ovaj americki doopelizac i marioneta sakasvili, dobio nalog od gazda da sere protiv Rusije je drugo pitanje.

Sto se tice Medj. prava Rusija ga nije prekrsila u ovom slucaju (ovde ide tacka)
A SAD ce ga gotovo izvesno prekrsiti i po pitanju Kosova (i ovde ide tacka)

Kosovo se, skoro ni po cemu ne razlikuje od abhazije........i u jednom i u drugom slucaju, vecinsko stanovnistvo , na jednom delu teritorije, zeli da se odcepi od medjunarodno priznatih drzava

Zato i pitam, da li podrzavate, bracu ruse, koji zive u abhaziji, da se odvoje od gruzije i pripoje majci rusiji?

Prosto ko pasulj :)

Koliko znam gruzija je tu mirotvoracku misiju prihvatila dobrovoljno, a to sto je ovaj americki doopelizac i marioneta sakasvili, dobio nalog od gazda da sere protiv Rusije je drugo pitanje.

Sto se tice Medj. prava Rusija ga nije prekrsila u ovom slucaju (ovde ide tacka)
A SAD ce ga gotovo izvesno prekrsiti i po pitanju Kosova (i ovde ide tacka)

Gruzija nije prihvatila da ruske trupe odrzavaju mir u abhaziji.......:roll:
Mislim , pa to je verovatno i tebi smesno.....:D:D:D......kao, koza cuva kupus..:D

Paralela je, recimo, kao da albanska vojska odrzava red na Kosovu:roll:

Kosovo se, skoro ni po cemu ne razlikuje od abhazije........i u jednom i u drugom slucaju, vecinsko stanovnistvo , na jednom delu teritorije, zeli da se odcepi od medjunarodno priznatih drzava

Zato i pitam, da li podrzavate, bracu ruse, koji zive u abhaziji, da se odvoje od gruzije i pripoje majci rusiji?

Prosto ko pasulj :)
Vec sam odogovorio...3 puta :roll:

Ali ti nikako da odgovoris: zasto ce samo Kosovo biti priznato.

Gruzija nije prihvatila da ruske trupe odrzavaju mir u abhaziji.......:roll:
Mislim , pa to je verovatno i tebi smesno.....:D:D:D......kao, koza cuva kupus..:D

Paralela je, recimo, kao da albanska vojska odrzava red na Kosovu:roll:
Evo svetolik kaze da je prihvatila, a i ja mislim da jeste (u pitanju je bila odluka Zaj. nez. drzava, ako se ne varam, a mrzi me da proveravam).

Inace albanska vojska nikada nije postojala na teritoriji Kosova, dok su Rusi vekovima bili na tom prostoru, tako da ti primer ne valja....
I da ne zaboravim...u Abhaziji ima malo Rusa, ogromnu vecinu stanovnsitva cine Abhazi...

Al' nece. Niko na ovoj planeti, samo siptari, samo na stetu teritorije Srbije...

Recimo primer Kurdistana:
-Kurdi nemaju svoju maticnu drzavu (za razliku od siptara)
-Kurdi su ziveli pod mnogo gorim diktatorom (ako je to nekakav razlog za dobijanje nezvisnosti, a ahtisari rece par puta i tu glupost).
-Kurdi su bili najodaniji americki saveznik u ratu protiv Sadama (i postradali zbog toga).
-Kurdi zive u Aziji, u drzavi koja postoji krace od Srbije (a ne u 'civilizovanoj' Evropi u kojoj bi KAO trebalo da postoje mnogo cvrsci pravni principi i okviri [npr osnovni prinicipi kebs/oebs-a ili primer one nesrecne badenterove komisije] )

Zbog cega siptari 'zasluzuju' da dobiju drzavu, a Kurdi ne?

Da li ima nekoga ko moze da odgovori na to jednostavno pitanje?
Bilo ko?

Pa jedno su priče za malu decu (demokratija, ljudska prava, borba protiv terorizma), a drugo su
brutalni politički i ekonomski interesi jedne velike sile kakva su USA (želja za kontrolom strateških pozicija u svetu, izvorišta nafte).

Po tim Kurdima su se iživljavali i Arapi i Turci zadnjih sto godina, isprobavali na njima bojne otrove itd...
Ali koga se to tiče, kad je Turska važni geostrateški interes i ''prijatelj'' USA kao najbliža zemlja
sa većim rezervama vode bliskoistočnim naftnim basenima i na važnom mestu gde se ukrštaju
važni kopneni i vodeni saobraćajni pravci, a možda i naftovodi.

Kurdistan se ne bi dopao Turskoj, a samim tim i USA.
I što reče De Gol ''Narodi nemaju prijatelje već samo interese''.
A ja bih dodao da u današnjem svetu su interesi velikih multinacionanih kompanija najvažniji........a ne tamo neke
efemerne stvari kao što su međunarodno pravo, ljudska prava, demokratija, slobode......iskrice
i varnice:roll: Njih interesuju samo pare i moć. A sad da li će neki narod nestati sa lica zemlje
manje je važno-nije ni prvi ni poslednji.

Njih interesuju samo pare i moć. A sad da li će neki narod nestati sa lica zemlje
manje je važno-nije ni prvi ni poslednji.
To je sustina.
Ako imas jedan pravni princip, onda on vazi za sve. Ili ne vazi uopste.

kartanezavisnihdrzavawt7.jpg

A ovo je 'samo' Evropa....

Sta tebi nije jasno???:confused:
U republici Abhaziji, je vecinsko stanovnistvo Rusi, a ne Gruzijci.......zato i hoce da se otcepe:roll:
U Abhaziji većinsko stanovništvo su Abhazi (sebe zovu Afi).
Zbog toga što su činili većinu, Abhazija je i 1922. dobila status Autonomne Sovjetske Socijalističke Republike (pored nje u okviru Gruzije taj status je imala Adžarska ASSR, dok je Južna Osetija imala status autonomne oblasti).
U cijeloj Gruziji Abhaza ima oko 1.8%, što je nešto ispod 200. 000, a od toga ih u današnjoj Abhaziji živi nešto više od 60% tog broja.

Rusi su onde od 1994.na osnovu mirovnog ugovora, koji je potpisan nakon što je Gruzija 1993. doživjela strahoviti poraz u ratu koji je vodila sa Abhazijom.

malo brkas ljude koji izmedju ostalog imaju i drzavljanstvo rusije, ali nije to njihova osnova za otcepljenje, vec to sto ih ustav i zakoni gruzije diskvalifikuju kao istorijsku autonomiju (za razliku od titovog kosova, abhazija je bila nezavisna regija pa recimo otprilike...oduvek?).

kec za istoriju, 2- za geopolitiku, 3+ za pokusaj poredjenja kosova i abhazije. za ovo poslednje odgovor je prost - rusija ne podrzava otcepljenje abhazije a pogotovo ne njeno pripajanje rusiji, da podrzava to bi se davno desilo. rusija je tamo pozvana bila od obr strane kao treca sila koja ce nadgledati primirje i time se i bavi. ali za razliku od nato-a na kosovu RUSIJA NE GOVORI DA ABHAZIJA MORA DA SE OTCEPI (I NIKAKO NE GOVORI DA TREBA NEKOM DA SE PRIPOJI) , UPRAVO SUPROTNO TVOM OCEKIVANJU (DOBRO SAD, NABADAS, PA SI MISLIO POGODICES NESTO), RUSIJA GOVORI ISTO STO GOVORI I ZA KOSOVO - NIJEDNO JEDNOSTRANO RESENJE NIJE PRIHVATLJIVO. PODVLACIM - NIJEDNO.

ok, mozemo da zatvaramo laganica temu, postavljac se zabunio....

)

Da li ima nekoga ko moze da odgovori na to jednostavno pitanje?
Bilo ko?

ja se isto pitam zasto kurdi ne bi imali pravo na svoju drzavu. mislim da je to najbrojniji narod koji jos nema svoju drzavu. i slazem se da su oni nahebali cak vise i od nas. znaci ja sam da i oni dobiju svoju drzavu.

U Abhaziji većinsko stanovništvo su Abhazi (sebe zovu Afi).
Zbog toga što su činili većinu, Abhazija je i 1922. dobila status Autonomne Sovjetske Socijalističke Republike (pored nje u okviru Gruzije taj status je imala Adžarska ASSR, dok je Južna Osetija imala status autonomne oblasti).
U cijeloj Gruziji Abhaza ima oko 1.8%, što je nešto ispod 200. 000, a od toga ih u današnjoj Abhaziji živi nešto više od 60% tog broja.

Rusi su onde od 1994.na osnovu mirovnog ugovora, koji je potpisan nakon što je Gruzija 1993. doživjela strahoviti poraz u ratu koji je vodila sa Abhazijom.
To mu dodje to. S tim sto bih ja dodao da su Gruzini u Abhaziji (celoj) bili vecina kad je poceo rat, ali su ih Abhazi, uz rusku logisticku, finansijsku i drugu pomoc tako ekspresno pocistili da ih sada tamo zivi maltene dvocifren broj. E sad, ako smo mi ljuti na Zapad sto je podrzavao Hrvate, Muslimane i Albance, zamislite koliko su tek Gruzini popizdeli na Ruse.

Balkan je Balkan, al' Kavkaz je mnoooogo zayeban komsiluk.

To mu dodje to. S tim sto bih ja dodao da su Gruzini u Abhaziji (celoj) bili vecina kad je poceo rat, ali su ih Abhazi, uz rusku logisticku, finansijsku i drugu pomoc tako ekspresno pocistili da ih sada tamo zivi maltene dvocifren broj. E sad, ako smo mi ljuti na Zapad sto je podrzavao Hrvate, Muslimane i Albance, zamislite koliko su tek Gruzini popizdeli na Ruse.

Balkan je Balkan, al' Kavkaz je mnoooogo zayeban komsiluk.

Uračunaj tu i Nagorno Karabah (zvanično još uvek deo Azerbejdžana) gde su Jermeni proterali Azerbejdžance uz podršku Rusa.
Na Kavkazu su bili još suroviji ratovi nego u bivšoj SFRJ. Ali što nije bilo često na CNN,BBC itd.
nije se ni desilo

Uračunaj tu i Nagorno Karabah (zvanično još uvek deo Azerbejdžana) gde su Jermeni podršku Azerbejdžance uz pomoć Rusa.
Na Kavkazu su bili još suroviji ratovi nego u bivšoj SFRJ. Ali što nije bilo često na CNN,BBC itd.
nije se ni desilo
Ne da su bili suroviji, nego se oni nisu preterano ni trudili da zlocine prikriju. Jermenska patrola presretne izbeglicku kolonu, a azerski muskarci se uhodano i uvezbano oproste sa familijama i stanu uza zid cekajuci metak. Znaju sta da ocekuju, a milost nit' ocekuju nit' joj se nadaju.

Ma mi balkanci smo male bebe za njih.

Back