Grupa sa kojom ste poceli i kojoj cete se uvek vratiti

COB_girl:
METALLICA!!!!!!!!!!!!!!!!

Evo za tebe jedan pokloncic posto smo istomisljenici...
Pogledaj ih... Deca... Kakva su to vremena bila... mozes da je uvecas. ;) :) :) :)

Prilozi

• metallica-uspomene.jpg
    metallica-uspomene.jpg
    32,4 KB · Pregleda: 23
Много тешко питање, немам одговор.
Што се тиче Металике, после Клифа, закључно са Џастесом где су задњи трзајеви његовог утицаја, то је неки други бенд мени стран.
Црни албум и некако, копија Матерса али оно после...

Da si malo upućeniji u stvari znao bi da Cliff nikada nije bio veliki fan hevi-metal muzike, i da se već za vreme snimanja "Master Of Puppets" albuma i na turneji posle zalagao kod Jamesa "da malo uspore", što ovaj tada nije hteo... Što se tiče "Load"-a i "Reload" - a, tu je muzika zaista na lošijem nivou nego na prethodnih pet albuma, ali tekstovi su opasni...

Литл ван, упућенији него што ти мислиш.
Клиф је једини међу њима био комплетан музичар, Мастејна не помињем јер је најурен без обзира што је такође комплетан музичар.
Ларс од Клифове погибије нема ни једну иоле пристојну деоницу а кључ сваког бенда је у ритам секцији, са Клифом су могли све да одсвирају зато што је он и од најглупљих могућих рифова умео да направи песму.
Слушај "Кил ем ол" и видећеш шта мајстор ради без обзира на брзину јер је тај албум чистокрвни пентатонични, дакле базични рн'р, све након тога иде у корист метала.
Дакле, није брзина била проблем већ структура песама.

Jasno je da je James rekao jednom prilikom rekao: " Da je sada Cliff jos uvek ziv, mi bi mnogo ranije snimili Load..." Tacno je da je kill bio ceo pentatonika, ali to je Kirk odradjivao svoje... A i ostale albume pogledaj. Isto pentatonika. Stvar je u tome sto Kirk ume 10 puta bolje da improvizuje neku deonicu, ili da smisli solo nego Mustain... Tako da se kod Hammeta ne primecuje da on u stvari koristi nekoliko skala... Ima naravno izuzetaka. Stvarno mi je zao sto nije svirao solaze na zadnjem i sto je glupi ulrich koristio snare umesto dobosa.. Ma ne znam ni sta je vise koristio... Zvucalo je uzasno.

Пријатељу, није да обожавам Мастејна, додуше, Пис Селс и Руст ин пис су одлични албуми, али Кирк је маљи деца за њега, у сваком погледу.
Не знам да ли си слушао демо снимке оригиналне поставе, Мастејн боље пева главне вокале и свира глацвне солаже него Хетфил и Хамет.
"Хит д лајтс" је по мени далеко боља у тој верзији него касније, без обзира на лошију продукцију.
Кирк свира по систему 2+2=4, и то је сва његова филозофија, то и сам Сатријани каже - добар али лимитиран.
Колико сам успео да приметим, на основу демо снимака, Кирк није одступио од Мастејнових деоница.

Да ли би раније снимили Лоад - не знам; али би свакако звучао другачије.
Типујем на сабатовску фору, јер је то уосталом и била Клифова свирка.
Опасан басиста, након тога Ларс није ни имао с ким да свира.
То ти је као кад је Шиан напустио ДЛР бенд а за њим и Ваи, није имао с ким човек да свира.
Све до скора кад су се поново окупили.

Џејсон је добар интерпретатор али очајан аутор, то је оно што је сатрло Ларса који и иначе није неки бубњар, као Ломбардо на пример, али га је Клиф једноставно терао на добру свирку.
А и био је млађи, видео си и сам да не свирају компликоване деонице са Џастеса - ем брзо, ем интелигентно.

Paaaaaaaaaaaaaaa ima ih vishe...........ali je Metallica definitivno....:)

Ali nemogu da zaboravim fenomenalni MEGADETH...i definitivno je Mustain najbolji gitarista....uh care gledao sam ih u SKC-u i kad ih poredim sa metallicom na JNA...moram priznati da je Megadeth bio bolji....:)

Ondak tu je Overkil......i one koje ja obozavam ANTHRAX....e to su muzicari, a Belladona najbolji vokalista.Moj ortak je bio u Budimpesti na njihovom koncertu i kada sam ga pitao kako je bilo, rekao mi je da je vremo stalo za ANTHRAX......kao i pre 20 godina.

Ma mislim, metal R U L E Z Z

Maidene necu ni da spominjem :)

Sto se tice solo gitare po sistemu Mustain-Hammet to je pitanje ukusa... dave masturbira i balavi kada svira 10000 tonova po sekundi... Znaci shredd stil, a Kirk zna se da vodi racuna o svakom tonu... I zna tacno sta treba u kom trenutku da odsvira... Mislim ipak je sve to stvar ukusa. I Mustain je stvarno kvalitetan, ali jednostavno slusas koji ti se vise svidja.

A Mustain sigurno ne peva bolje od Hetfielda! Tu definitivno nema sumnje... James da ga zakopa pevanjem ( lik ima glasicinu koja ubija ), a po pisanju rifova tek... Definitivno je James bio veci mozak od njega sto se muzike tice, zato i oni nisu mogli zajedno.

Back