GRUPA "PASCHAD" iz PRistine

Zig, bio sam ti na sajtu, i moram ti rechi da ti je Vienna period najzeshchi. Mozda zato sto ostali snimci liche na polufabrikate, a ovo iz Becha je studijski mix. Jeli to snimano u Falcovom studiju?
Vienna period Rules!!
I glas ti je energichan i ambiciozan, onakav kakav ga pamtim iz kluba u Bozhuru kad si gotovo solo isprashio Rocky Racoon.

Kao muzichar muzicharu, hvala ti na tolpom hvalospjevu.
No kao shto rekoh na sajtu, Bechki period je za mene bio veoma bitam, ne samo po pitanju svirke, snimanja isl. veq i po mnogo chemu drugom chime ne bih da davim nashe forumashe. Snimio sam tamo punu vrequ pesama, izbacio par singlova itd. Nije snimano u Falcovom studiju, mada smo ishli na njegove tulume gde se uzhivalo u jelu i pilu kao i u toplom drushtvu odredjenih mladih skojevki. Bilo je tu josh puno chega, al neqemo sad o tome :whistling:.

Drago mi je da ti se ovaj period svidja, ali da li je bio najjachi? Za mene lichno i ne.
Circle of Silence je projekat koji sam najvishe voleo i gde sam konachno bio nashao sebe. Na sajtu prve dve pesme su studijski snimci dok je treqi sa jedne od zhivih svirki. Lele sine kako smo prashili pa to je uzhas. Sve me jeza prozhme kad se setim.

Glas me, bogu hvala, josh sluzhi i pored toga shto josh uvek pushim. Eh.:nono:

A Rocky Racoon? Josh ga se seqash aman? Beshe i ostashe to jedna od mojih najomiljenijih numera. Red bi bio da to nekom prilikom ponovo zasviramo kao nekoq.

Dziberu vrati se, bez tebe ovaj for..... itd,itd.

Neutrino ili Neutros ? Musko iliti zensko ? Ono sto znamo je da je u pitanju brz i ostar um i to bi trebalo da nam je dovoljno. Olabavite malo.

Uveren sam da je Neutro S.M., a ako gresim, jos bolje. Sigurno je da se ne radi o A.P., jerbo je on odavno switchovao na bosnjacki.

Evo moje top liste
1. Rock Wagram
2. Bozana
3. Hortenzija
4. Kuda zuris jutrom - house verzija, D.Kijevcanin, izgubljena u eonima
5. Sevdija
6. Plima (uvek puna potencijala, nikad doradjena)
5, Zasto te nema
6. Multi
7. Bez saksofona
8. Sedim ja
9. Policijski Cas
10. Plava haljina

Ostale ne bih rangirao.

Konsultovao sam se s ljudima i oni kazu da sa izjavama na forumu treba biti oprezan. Svaka, pa i najblaza ironija i neprepoznata shala , posto je ne prati odgovarajuca intonacija i izraz lica, mogu biti povod za svadju. To se svakako, u vise navrata desilo ovde.

U udzbenicima socijalnog rada i grupne psihijatrije definisan je pojam "grupnog ogledala". To je pojava kada se pojedinac ogleda u reakcijama drugih ljudi na njega i na taj nacin , saznaje vise o sebi; cesto se ta saznanja kose sa predstavom koju ima o sebi. Neutrino se oseca neprijatno kada na forumu prica sam sa sobom, jer ne vidi reakciju drugih. Sto se mene tice, reakcija clanova foruma na ono sto sam napisao ili nije bilo, ili su bile pretezno negativne (cast izuzetcima). Moglo bi se reci da sam to i zasluzio. Bez obzira na to, za mene, ucestvovanje na forumu na taj nacin je dosta tuzno i neprijatno, kao da se nalazim zaledjen u proslom vremenu.

Zato nema razloga da se dalje opterecujem.

Jos jednom pozdrav svim forumasima iz (nekima rodne) K.Mitrovice.:bye:

Daj bre Dziberu, ne primaj k srcu to sto ljudi ne aplaudiraju kad ih kritikujes.:lol:
Nego, snimi mi makar mobilnim telefonom (ako ti je s foto kamerom)
prve tri - cetiri zgrade DESNO OD MOSTA - uz sam IBAR
(desno kada gledas prema mostu ka Juznoj strani Mitrovice).
U jednoj od tih zgrada na prizemlju do samog ulaza sam proveo
prve 4 i po godine zivota( to mi je rodna "zgrada" koju nisam video
jedno 25 godina).

Tvoj Prdez

Poslednja izmena:
Na osnovu žalbe korisnika administraciji izbrisano 14 poruka. Opominje se korisnik Conte da je provociranje zabranjeno. Istom zabranjujem dalje učešće na ovoj temi.

Licno nisam shvatio da neko nekoga provocira, mada bih, pojedine komentare "poznavaoca" grupe Pashchad, okarakterisao kao mentalnu provokaciju, pre svega zato sto niko zivi nije cuo za njih, osim naravno njih samih, tako da se ponekada pitam (kada vidim ovo sto vidim) da li sam ja to ziveo u Pristini ili su oni ziveli na nekoj "posebnoj" margini? Evo, ja pitam "poznavaoce" muzickih prilika u Pristini, da li su culi za grupu "Peta Dimenzija" iz Pristine?
Misllim, ako su ljudi bili toliko poznati, valjda bi ostavili nekog traga u tom gradu, pamtili bi ih i mladji ili bi im neko o tome pricao, ali ako oni misle da su "Rollingstones" ...:rotf: eeeeee to je vec nesto drugo...

Poznato je da su muzičari sujetni pa ću ja eto da potvrdim da su "Paščad"bila značajna grupa koja je sigurno u svoje vreme puno značalia u muzičkim krugovima,većinu tipova koja je bilu u grupi ili oko nje
solidno poznajem i znam da su bili vrlo značajni likovi na prištinskom asfaltu.
a sad što to neko ne zna nije njihova krivica...

Licno nisam shvatio da neko nekoga provocira, mada bih, pojedine komentare "poznavaoca" grupe Pashchad, okarakterisao kao mentalnu provokaciju, pre svega zato sto niko zivi nije cuo za njih

Skender begu

Forum nije ni namenjen tebi vec samo krugu drustva i poznanika.
Ako bas moras da citas nije zgoreg da prestanes da nepozvan upadas.
Kvaris estetiku foruma koji kada se zatvori nameravam da skinem za uspomenu.....

da li su culi za grupu "Peta Dimenzija" iz Pristine?
Misllim, ako su ljudi bili toliko poznati, valjda bi ostavili nekog traga u tom gradu, pamtili bi ih i mladji ili bi im neko o tome pricao, ali ako oni misle da su "Rollingstones" ...:rotf: eeeeee to je vec nesto drugo...

Svesni smo da nismo Stonesi. Znamo da nas mladje generacije ne pamte. Namera je bila da se sa puno ljubavi setimo ondasnje Pristine, naseg okruzenja i starih drugara, kako je to Prdivoje rekao na prvim stranama, i to sa nase tacke gledista. Mislimo da nasa muzika i tekstovi daju dobru sliku ondasnje, urbane Pristine, u vreme pre nego sto su svi skocili na Karleusu.

Ne znam da li je to Peta Dimenzija, ali na poslednjoj svirci Pascadi registrovao sam jednu mnogo dobru mladju grupu sa pevacicom Jelenom, koja je imala sjajan glas. Imali su i svoje stvari, sto posebno cenim. Imali su znatno komercijalniji stil od Pascadi. Mozda su to oni?:?:

Usput, svidja mi se vucja slicica. Gde si je nas'o?

Kao prvo, ZigZag, ono gore je napisano kako treba - LAF.Žuća se bavi Kosovsko-Engleskom lingvistikom te će to bolje razjasniti.
Kao drugo, tisuću prijevoda ne bi pokvarilo istinitost gore spomenute sentence.
LAF je rec koja se vezuje za govor, iliti laf muabet, a ne nikako laugh (sto si pogresno napisao kao lough), ej Zig, ubedi me da je to bio lapsus mentis, a ne lingua.

Ne ulazi nepozvan
Tako bi imali zakonsko pravo eliminirati uljeze koji dokoni smetaju ....

Zabrljivko, oladi malo. Neka ulechu bez psovki i pogrdnog vredjanja,
to daje dinamiku forumu i "rasteruje pauchinu" sto bi rekao ZİG.
Forum mozes da skines Acrobat programom u PDF i da ga
EDITUJES (korigujes, izbacish ono sto smatrash viskom), kao
sto sam ti napomenuo u Privatnoj Poruci. Ovim hochu da kazem,
ODLİCHNA IDEJA O SKIDANJU FORUMA JE MOJA:P:P:P
SEGA DA SE ZNAE! SAKAM PRAVA NA AFTORITE ZA TOA
MLOGU UBAVA DENOTACIA I KONOTACIA.

Poslednja izmena:
Svesni smo da nismo Stonesi. Znamo da nas mladje generacije ne pamte. Namera je bila da se sa puno ljubavi setimo ondasnje Pristine, naseg okruzenja i starih drugara, kako je to Prdivoje rekao na prvim stranama, i to sa nase tacke gledista. Mislimo da nasa muzika i tekstovi daju dobru sliku ondasnje, urbane Pristine, u vreme pre nego sto su svi skocili na Karleusu.

Ne znam da li je to Peta Dimenzija, ali na poslednjoj svirci Pascadi registrovao sam jednu mnogo dobru mladju grupu sa pevacicom Jelenom, koja je imala sjajan glas. Imali su i svoje stvari, sto posebno cenim. Imali su znatno komercijalniji stil od Pascadi. Mozda su to oni?:?:

Usput, svidja mi se vucja slicica. Gde si je nas'o?

Licno mislim da velika vecina nije "skocila" na Karleusu (necu da se hvalim:cmok:), ali ja stvarno nisam cuo za vas, mozda se setim ljudi koji su svirali u bendu. Mozes da mi izdeklamujes imena?

Ili LAAPH MOUABHETT, sto bi rekli staroirci, od kojih izraz i potice;)

"LAF" , kako bukva, najprecizno oznachaat muhabet. Na Turecki,
toa bukva oznachuvaat "RECH" na doslovniot svobodni prevot. Ama, ako se zema golema dalina i razlicitost na podnebli meğu Turecki i Kosofskiot melos, toa ke rezultira na zakluchak da sekooe jare
umilno da bidaat ne iska, pa i ne saka.
Za podalni instrukcii so prefot na razni institucionalni pisanii ve prasham da se poldobno obavestime(te) na Wikipedia.

Prt so mnolgo visok ton.

Poslednja izmena:
Zavisi koje si godiste. Ako si mladji od 60 godina, verovatno nisi cuo:rotf:
To su ljudi 1961-1962-1963 che godiste, radi se o Pristini 1978 -1988
Imena oni koji su svirali u grupi su:

Sad bih te tuzio sto si mi neautorizovano objavio IME !!! :)
Ali necu, zao mi je. Ti bar znas kakvi su turski sudovi, a posle i turski zatvori. Ako ne znaes, ke se potsetis na "MIDNIGHT EXPRESS"

Za sada samo Violetu znam sigurno, a za druge bas i nisam siguran...
Eto, hvala na razgovoru, ostavljam vas da na miru uzivate u svojim uspomenama, prebirate po secanjima (a boga mi i dzepovima), a ne bi bilo lose ako imate neki snimak, pa da ga "turite" odje da ga svi cujemo...Nikada se ne zna, moze biti hita!!!

Back