GRUPA "PASCHAD" iz PRistine

PRDIM GLASNO, pazi ovo :

Tog jutra dosao je Zare. Popadao je na nekim ispitima na Tehnici, nije uspeo da smuva Aleksandru (dogadjaj opisan u "Soulu za Aleksandru") i bio je potpuno rastrojen. Stalno je vrteo kosu kaziprstom.

Imam novu stvar-rekao je.

-Oslonjen na semafor, gledam u izlogu tvoj lik - pevao je on-
Medju svecama na mojim oknima tvoji odblesci UOU
Otidji,
Ne mogu dugo
Stajati na kisi

-Legendarno. -rekoh- Kako se zove?
-Oslonjen na semafor-rece.

...Cekajuci uspeh Rock Wagrama i Hortenzije, koji nikako da stigne, Sale i Deja prestaju sa snimanjima (a i uvidevsi da vokalni kvaliteti prvoga nisu bas respektabilni). ... . Raspad je usledio kada je Zare otkazao snimanje jednog nastupa na TV Pristina.

Au Dziber, po besprekonim detaljima tvoje pripovesti, zvuchi kao da si bio bliski ochevidac, ako ne i protagonista pomenutih dogadjaja zgoda i nezgode sada veq olinjalih chlanova pashchadi ((:))).
Mislio sam da znam koji si, ama sad neshto nisam bash ni siguran.

Iz svih ovih pricha jedna stvar je potpuno jasna - ZHARE je jedini koji je bio 100% nepokolebljivi i uvek pristutni Pashchad. Nikada nisam bio chlan benda ali svirali smo stalno i igrali kosharku i ubijali se od smeha ... posmatrao sam kako su ostali dolazili i odlazili, ostavljali svoje pechate, ali u Zharetove chizme, kako vidim nikada niko nije stupio.

On je uvek bio pristuan, dok su ostale chlanove vrtlozi zhivota odvlachili i ponovo nazad vraqali, na smenu.
Kao da je bio lepak i inspiracija, podsetnik za sve da duh Pashchadi, nikada odveq ozbiljan ili rafiniran, vredi sachuvati.

Zabrljivko, Prdim Glasno, obzirom da ste najagilniji chlanovi ovog foruma, vashe misli gospodo?

Poslednja izmena:
.....................
Popadao je na nekim ispitima na Tehnici, nije uspeo da smuva Aleksandru (dogadjaj opisan u "Soulu za Aleksandru") i bio je potpuno rastrojen.
-Oslonjen na semafor, gledam u izlogu tvoj lik - pevao je on-
Medju svecama na mojim oknima tvoji odblesci UOU
Otidji,
Ne mogu dugo
Stajati na kisi

Iako umoram priznati da u gore navedenom ima nesto istine, dogadaji se verovatno nisu dogodili u jednom trenutku vremena,sa obzirom da je Soul za Aleksandru napisan dosta ranije od semafora.Kada se pise da danasnje tacke gledista, narodni pisac stapa razne dogadjaje , i mesha ih iz raznih u isto vremensko razdoblje....
Tako su pisane i pesme Kosovskog ciklusa,gde su dva boja na kosovu, jedan sa Lazarom a drugi sa Sbinjanim Jankom(Hunyadi János) sezdeset godina kasnije.
Osim toga ne mogu a da ne ispravim recenicu:
Medju svecama u raznim bojama tvoji odblesci UUOU

U prilogu je slika za koju mislim da je iz Opatije osamdeset i neke...

Dejan,Mus,Sale,Ivan Dejanov brat i pozitivan sporedni lik u prici i gore spomenuti napaceni Zhare...

Prilozi

• mozdaopatija.jpg
    mozdaopatija.jpg
    75,7 KB · Pregleda: 47
Poslednja izmena:
Koliko se secam reci za Mrznju je napisao Joka, a zajedno sa Setom (za koju mislim da je tekst od nadice Simic) bile su to dve prve pesme Paschadi.

Da SEVANDU,u pravu si

Prve pesme grupe Paschad su:

1.Mrznja(toliko je lepo bilo medju nama a sada mrzim te...) - DEJAN/JOKA
2.Autostoper(Neka o nekom autostoperu, svirana sa Mikanom i ZIGGYJEM na gitarijadi u Omladini gde je MIKAN potpuno bez smisa u Tvrdi rock ubacio JAZZ solo na klaviru..., i kao mlad je voleo da jazz-ra)-DEJANOVA
3.Seta(Sinoc su padale kishe a ja sam hteo da zagrlim zemlju i da je ljubim kao zenu iz snova) -DEJAN/Verovatno Nadica
4.Kada bi oni (Kada bi oni znali da mi je svejedno sto mi je zivot prazan i sto nemam sna,
ziveli bi bolje, ziveli bi kao ja) - ZHARE/odmah melanholicni JOKA
5.Koka Kola(more,nebo, sunce , zemlja - sve je oko nas, na plazi sedim Koka Kolu pijem sa cevcicom ili bez) - Dejan/Zhare/Joka
6.Vetar je dosao po nju(Zhelim je videti sanjivu, ovde sam kao da nikad nije otisla usnio njene ruke.SAAAAAAM SAM VECERAS........)-DEJAN/LJILJA
7.Ona LALALALA(Ona LALALA ne voli me,Ona LALALA ne zeli me) DEjan/ZHARE/JOKA
8.Kuda zhuris jutrom(Kuda zhuris jutrom voljena,voljena, kao i ja ) Dejan/Zhare/malo Violeta Redzepagic
9.Policijski cas(Noc pocinje, dan u njoj vec trazi spas, ona gde li je kucnuo je policijski cas) - ZHARE

Balade su uglavnom sve licile na Sanjao sam nocas da te nemam,ali su nisu bile lose.
Dejan ih je fino obradjivao a Joka nije loshe imitirao Bebeka, osim na Koka Koli gde je imitirao Sladjanu Milosevic
Pesme su svirane par godina(osim glupog Autoetopera koji je odmah umro) a neke i kasnije uz određene prerade.

Ogranak Mus/Sale je paralelelno i nezavisno radio svoje stvaralastvo o kome je bilo reci...

Mislim da do vojske nije bilo drugih pesama, a onda po povraqtku iz vojske je krenuo ozbiljan rad(Skobalji,Katunari,Kci starog ribara,Bozana,Hortenzija,Qenef,U poverenju,Ti budi agilan,Soul za Aleksandru...).

Poslednja izmena:
On je uvek bio pristuan, dok su ostale chlanove vrtlozi zhivota odvlachili i ponovo nazad vraqali, na smenu.
Kao da je bio lepak i inspiracija, podsetnik za sve da duh Pashchadi, nikada odveq ozbiljan ili rafiniran, vredi sachuvati.

Zabrljivko, Prdim Glasno, obzirom da ste najagilniji chlanovi ovog foruma, vashe misli gospodo?

Zig Zague ovo je delimicno tacna konstatacija. Zare i Soul su bili onaj najkreativniji deo Paschadi i cinjenica je da su oni radili stosta i kad je bend prestao da postoji u onoj prvobitnoj postavi. Ali oni su bili najneodlucniji kada je karijera benda bila u pitanju. Niko nije hteo da zapostavlja fakultet i Paschad je za sve bio tek izduvni ventil. Jedini koji je bio spreman da zagrize sto posto u tu pricu bio je Dejan jer je shvatao vrednost onoga sto rade svi zajedno a naravno i vrednost pesama Zareta i Saleta. Jedini koji je pored Dejana znao da je ovim pesmama mogao da se postigne uspeh bio je Amer koji i dan danas tvrdi da treba izbaciti visestruki CD sa Paschad stvarima i pre neki dan mi je rekao da misli da treba da se pokrene sponzorstvo i da se ta stvar jednom dovrsi. Daklem, Dejan je bio taj koji je pokusavao da drzi na okupu ove vagabunde. Ali to je bilo duvanje u zapusenu sviralu.
Postoje jos dve price na koje se nisam osvrnuo ovde, a to su koncert u Domu omladine i drugu sam upravo zaboravio pa se mozda setim kasnije.

U Domu omladine U BG-u, Paschad su napravili pravi dar mar. Niko nije ni slutio da iz Pristine moze da dodje jedan takav bend. A te noci sve se bilo poklopilo. Bili su dobro raspolozeni, tonac ih je tako ukapirao- kao da je bio njihov covek. Energija je bila opipljiva. Ispraceni su ovacijama posle odsviranih desetak pesama. Ovo nije nikakva mastarija, to je bio najbolji koncert Paschadi ikada. Zuca raspolozen ko manijak, Zare poluokrenutih ledja publici sa izvucenom kosuljom iz gaca ali pouzdan, Joka siguran, Soul vise nego siguran-pucale su zice na Dejanovom Fenderu koji je tada svirao Soul, Dejan srecan pa stoga i dobar. Odmah posle koncerta u bekstejdzu novinari su saleteli Paschad a Zare i Soul su ih svojim izjavama zasmejavali do suza. I previse. Shvatili su to kao cistu zajebanciju i otisli. Ustvari je taj koncert bio labudova pesma Paschadi jer trebalo je donositi brze odluke na koje niko nije bio spreman, osim Dejana, ne znam za Zucu. Nekoliko veceri prasili su bendovi u Domu omladine i Paschad je sigurno ostavio jedan od najboljih utisaka. Isto ili prethodno vece, ne secam se, nastupali su i Zabranjeno pusenje, bend u zacetku sa svojim novim primitivizmom koji nije mogao tada ni da prismrdi novom katunarizmu.

Setih se druge stvari. Jedne veceri Dejan je sedeo sa Predragom Vranesevicem iz Laboratorije zvuka Vranesevic, koji je bio odusevljen pesmom Rock Wagram i hteo svesrdno da pomogne da se Paschad pojave na sceni. No bend nije postojao, bio je to cist hobi za sve clanove i to vece se Dejan definitivno okrenuo ambijentalnoj muzici ali nikada ne napustajuci Paschad i skoro svake godine jos dugo dugo snimao je bar po jednu njihovu pesmu u studiju. Projekat koji su napravili Soul i on sa " Vey, Soul & Dexter" nije vise imalo veze sa Paschadima, muzika je bila sofisticiranija, ali se osecalo dobro odakle dolazi ova muzika i svaka stvar na tom CD-u za cas bi mogla da se pretvori u muziku grupe Paschad, uproscenim aranzmanom i zivim izvodjenjem stare postavke.
Malo ga ugusih , ali tako je bilo, kraljeznice mi. "Tko hoda ne trci", to je natpis koga su se strogo pridrzavali clanovi grupe Pashcad i zato nije bilo karijere ovog benda, ali mozda je bolje ovako. Mozda bi Zare umislio da dobro svira bas pa poceo solaze na koncertima.

................
Zuca raspolozen ko manijak, Zare poluokrenutih ledja publici sa izvucenom kosuljom iz gaca ali pouzdan, Joka siguran, Soul vise nego siguran-pucale su zice na Dejanovom Fenderu koji je tada svirao Soul, Dejan srecan pa stoga i dobar. Odmah posle koncerta u bekstejdzu novinari su saleteli Paschad a Zare i Soul su ih svojim izjavama zasmejavali do suza. I previse. Shvatili su to kao cistu zajebanciju i otisli. Ustvari je taj koncert bio labudova pesma Paschadi jer trebalo je donositi brze odluke na koje niko nije bio spreman, osim Dejana, ne znam za Zucu. Nekoliko veceri prasili su bendovi u Domu omladine i Paschad je sigurno ostavio jedan od najboljih utisaka. Isto ili prethodno vece, ne secam se, nastupali su i Zabranjeno pusenje, bend u zacetku sa svojim novim primitivizmom koji nije mogao tada ni da prismrdi novom katunarizmu.
......
Mozda bi Zare umislio da dobro svira bas pa poceo solaze na koncertima.

Dodao bih jos jednu kratku apsolvaciju....
Kritican momenat u postojanju grupe je bila 1981 godina.
Grupa je dobila konacnu fizionomiju,Sale se vratio iz vojne a tri clana tek krenuse u vojnu.
Zhuca se jedne godine malo zalupao o bubnjeve pa je morao da jos malo priceka...
Kritican momenat je bio odlazak Dejana u Beograd,cime je grupa izgubila pouzdanog aranzera i gitaristu(sto se tice komponovanja tako/tako).Neverovatno ali niko od veoma dobrih gitarista iz PR koji su mogli da budu Dejanova zamena se nisu uklapali u stil i ambicije grupe da svira iskljucivo svoju muziku(sto je tada bila retkost kod grupa u PR).
Od tada pa nadalje je bio problem sa jednim zvukom cvrstog i preciznog tri-ja sa dvoglasjem koji je Paschad uglavnom gajio na nastupima u PR, i muzicki doteranijih i malo meksih verzija na snimcima sa Dejanom.O ozbiljnim namerama grupe da pravi karijeru govori i podatak o hrionicnom nedostatku instrumenata u grupi.
No, da je bilo drugacije to ne bi bilo to.
Mislim da sam vec napisao da je posle nastupa u Beogradu casopis Mladina iz Ljubljane stavio Paschad kao najvece muzicke nade te godine, zajedno sa EKV i Zabranjenim Pusenjem.Paschad se vratila u Pristinu i zasela u Grand na kafe i muabet, Beograd je postao tema za razgovor i nista vise.
Ubrzo potom grupa je odrzala po meni najbolji koncert u svojoj karijeri.Dobro uvezbani posle nastupa u BG, ali bez Dejana, kao TRIO(ne mogu da se setim dali je Joka nastupao na nekim pesmama,posto je bio malo letac u tom periodu) sa grupom Djurmet u Bora i Ramizu.Pred prepunom salom obe grupe su priredile odlicno vece i tada je Paschad zvucala bolje nego CLASH,XTC i AZRA zajedno.Grupa Djurmet je bila izuzetna.To je verovatno bio poslednji put da jednu salu napuni publika obe nacionalnosti u Pristini, i da obe grupe budu fantasticno primljene.
Hol Bore i Ramiz - a se vidi na fotografiji, ali par godina kasnije sa Jovom kao pridruzenim clanom.Sa koncerta sa Djurmetom nema sacuvanih materijala.
Zatim je sviran cuven BOOM Festival pred 3.000 ljudi u velikoj Sali BORE I RAMIZA sa Shkeljzenom(ZIGZAG kako li se pise ono prvo slovo iz njegovog nadimka) kao gostom, no to je neka druga prica.......
P.S.
ZHARE nikada ne bi mogao solirati na nastupima jer je njegovo umece sviranja zapocelo sa 16 a napredovanje zavrseno sa 19 godina.Njegov najveci skill je bio sto bas moze da svira prstima i peva u isto vreme, na sta je bio ponosan(cuti ranije prilozenu Bozanu)....

Prilozi

• JovaSale.jpg
    JovaSale.jpg
    30,3 KB · Pregleda: 32
Poslednja izmena:
ZABRLJIVKO, nisam imao ambicije da iznesem istinu, vec romansirani prilog za SMEH U VETROVITOJ ULICI koji odslikava ondasnju atmosferu.
ZIGZAG, potpuno si u pravu. Kada se osvrnem unazad, vidim koliko je cenralna bila Zaretova uloga. Osim sto je odlucivao o pocetku i o kraju, o pravcima i stilovima, bio je i glavni kreativac. Kada je on bio tu pesme su se stancovale bez problema i bile su zanimljive, nove i zabavne.Pri tome, radi istine na kojoj ZABRLJIVKO insistira, ne zelim da osporim da je Zaretova tehnika sviranja bas gitare bila, u najmanju ruku, siromasna . Ali to nije smetalo, naprotiv.

Ah, prijatelji dragi, volim da kad ustanem vidim dopisane DVE strane na forumu svakog jutra.
Bili ste vredni, a bogami i ja. Nochas sam procistio jos par snimaka Paschadi o kojima je na zadnje dve strane bilo rechi. (neko mora i to da radi - remasteruje mutne zvukove sa starih traka).

Sto se tiche Doma Omladine, ACCORDO je u pravu, Pushenje je sviralo posle Paschadi
iste vecheri (popodneva) i Nele Karajlich, obuchen u zensku cipkastu bluzu uz telo
(kao Dzeger posle smrti Briana Jonesa) se ostro svadjao sa toncem na galeriji (bio sam do tonca)
zbog nepodeshenih (po njemu) mikrofona. Tonac im je to uzvratio katastrofalnim balansom u
prve dve pesme.
Za par minuta slede linkovi.

PRDIM GLASNO, pazi ovo :

Zare....nije uspeo da smuva Aleksandru (dogadjaj opisan u "Soulu za Aleksandru") i bio je potpuno rastrojen.

Evo kuchne probe "Soula za Aleksandru". Sale i Zhare, circa 1983.
Konfigurisan je za jachi internet, mozda je bolje downloadovati a ne strimovati.

"SOUL ZA ALEKSANDRU"

LINK ZA SLUSHANJE:
http://www.mydeo.com/videorequest.asp?XID=3912&CID=188180

DOWNLOAD
http://www.mydeo.com/videosavecopy.asp?ZID=530&CID=188180

da dodam i tekst pesme:

Zasto si dosla u zoru dvadesetog dana?
Zar nisi rekla da nece da te pusti mama?

Vec danima sedim u Grandu od sedam
Debele butine neprestano gledam

Tvoj pogled zaslepljuje kao svetlost Ausvica

I oni,
I oni mrze negativca.

Poslednja izmena:
Niko nije hteo da zapostavlja fakultet i Paschad je za sve bio tek izduvni ventil.

ACCORDO, pa naravno da niko nije hteo da napusti fakultet da bi napravio profesiju od
grupe PASCHAD. Zar mislish da bi Sale mogao da ode svojoj majki doktorki i kazhe joj
"MAMA, ja nechu da studiram medicinu i idem vech otvorenom i uprtom stazom, hochu da sviram gitaru sa Pashcicima".
Ilı bih voleo da vidim Zhareta da to kazhe svome ocu.
Dejanu je chale NAPRAVIO GITARU, Zareta i Saleta bi njihovi roditelji poizbacivali iz kuche da su chuli tako neshto.
Ziggy je morao da pobegne u London da bi mogao da svira.
Daj, opusti se, bilo je, bilo je, mora da jebilo.

Poslednja izmena:
Seqam se da smo svirali. Izmedju ostalih je bila obrada Aerosmitha 'Back in the Saddle' ljuta rokachina koju voleh dushom i srcem. Dacha dobar basista beshe.
Ime benda? NEMILOSRDNI SHINTERI!

KATILJ tvrdi da je zadnja verzija pesme PASCHADI - " NE DOLAZI.." napravljena u strahu
od Ziggyjeve grupe NEMILOSRDNI SHINTERI ı potpuno posvechena njima.
Pesma jeste napravljena u strahu, ali ne od sintera, cini mi se.
No, nechemo sad o tome.

DOWNLOAD LINK za POSLEDNJU VERZIJU PESME PASCHADI "NE DOLAZI"
http://www.mydeo.com/videosavecopy.asp?ZID=352&CID=188184

Poslednja izmena:
Prve pesme grupe Paschadi su:
...Ona LALALALA(Ona LALALA ne voli me..

Mozda treba navesti rechi pesme

Ona
La-la-la-la
Ne voli me

Ona
La-la-la-la
Ne zeli me

Ona
La-la-la-la
Nece moje telo

Ona
La-la-la-la
Dosla je sa selo

A ja bih samo nju da volim
I samo njoj bih da poklonim sve
A ja bi samo s njom da berem
Jagodeeeee.

Ona
Nece moje telo

Ona
Dosla je sa selo.

Za sada nemam link, ali turichu ga jednom.

Sale i Zhare tvrde da je pesma KCHI STAROG RIBARA tipichan primer katunarske faze
PASCHADI.
Tekst pesme ide ovako

Ja volim kci starog ribara
Odnekud chujem bat koraka
Burek smo pojeli odavna
Boza je hladna u noci bez sna

Ljubavna drama
Okolo tama

Semke su taze
Macke se maze

Ljubav je reka bez povratka
Mislim da samnom se rugala
Burek smo pojeli odavna
Boza je hladna u noci bez sna

Ljubavna drama
Okolo tama

A evo i linka za tu pesmu
KCHI STAROG RIBARA - DOWNLOAD LINK:
http://www.mydeo.com/videosavecopy.asp?ZID=1002&CID=188183

KATILJ, OPET TVRDI DA JE "HORTENZIJA", pesma snimljena
u studiju 1990 od strane Dejana i Saleta i za koju je snimljen
nemushti spot- NAJBOLJA STVAR PASCHADI ikada!
Ne nijechem, rechi pesme su ubojite:

Hortenzija
Mozes da places posto me nema

Zadnja stanica
Predzadnja posta, seoska sema

Na-na-na
Uvela visibaba

Svemu je kraj

Bilo bi bolje da sam dosho kolima.

Moja ljubljena
Mislim na tebe pored klozeta

U kupeima
Uopste nema mesta, pa okolo setam

Na-na-na
Zaklana romantika

Svemu je kraj
Bilo bi bolje

Da sam doso kolima.

LINK za BESMRTNU "HORTENZIJU": (s malo poduzhim uvodom)
http://www.mydeo.com/videosavecopy.asp?ZID=352&CID=188182

p.s. Demo je imao vishe basova, ali kako sam morao da ga ocistim
od shuma i hard-masterujem, basovi su se malo izgubili, pa je mozda pre-"svetao"

Poslednja izmena:
...Cekajuci uspeh Rock Wagrama i Hortenzije, koji nikako da stigne, Sale i Deja prestaju sa snimanjima (a i uvidevsi da vokalni kvaliteti prvoga nisu bas respektabilni).....

Delimichno si u pravu, Katilj, a evo i dokaza:

http://www.mydeo.com/videosavecopy.asp?ZID=408&CID=188185

medjutim, rechi pesme (Sale je stşhoklepac), ipak zavredjuju paznju
stihovi kao
Minuti tvog vremena...
i
Prashnjave, mutne suze
Tvoje poruke znam, nema nicega
Bez sumnje su neke druge
Prosaptane rechi veceras.
..

i dan danas mi se vrte po glavi povremeno

GORENAVEDENI LINK JE ZA DOWNLOAD STUDIJSKOG SNIMKA PESME
"ODAVDE NEMA PUTA"
koji su Dejan i Sale snimili s izvesnim ocekivanjima. Na stranu Saletovo
detoniranje, meni se pesma svidja i jedna mi je od dragih.

A ja sad odoh da pisham, a vi ukucajte po nesto do sutra.
I recite Ameru da se prikljuchuje forumu, a ne samo da serucka i deli savete iz pozadine.

Poslednja izmena:
ACCORDO, pa naravno da niko nije hteo da napusti fakultet da bi napravio profesiju od
grupe PASCHAD. Zar mislish da bi Sale mogao da ode svojoj majki doktorki i kazhe joj
"MAMA, ja nechu da studiram medicinu i idem vech otvorenom i uprtom stazom, hochu da sviram gitaru sa Pashcicima".
.

Accordo je potpuno opusten.
Ma nije Dejan mislio da neko treba da napusta fakultet.Nemojmo bukvalisati ovdje. Dapace. Nego je bilo par prilika koje su mogle da se iskoriste za dobrobit benda a takodje odmah posle svirke u Beogradu postojala je sansa da se uz neki dodatni napor dodje do nekog snimka u PGP-u. To nikoga nije interesovalo.
Takodje, Dejan je obozavao zvuk grupe Paschad a posebno nesavrsenost izvedbi. Energija grupe Paschad je neiskoriscena i to je ono sto je steta. Zabrljivko kaze da je bend bio navezban posle svirke u Beogradu. Moram da ga podsetim da je Dejan dosao iz Beograda u Pr da bi se "navezbali" i sa dve probe su otisli u Beograd. A u Pristini svirke su se desavale bez proba ili ti sa jednom tik pre svirke. :rotf: To je bila snaga Paschadi. Mogli su da izadju na scenu bez probe ali nista nije moglo da ubije fantasticne pesme koje je bend svirao, pa makar i sa greskama.
Rece Accordo i ode da nesto pojede.

ZABRLJIVKO, bogami, imas spisateljskog dara (bez ironije) - mozda da se reaktiviras i pocnes da radis na nekom boljem scenariju od onog prethodnog, za strip. Za razliku od ISKANDERA, koji ga nema.

ACCORDO, mozemo li za promenu da cujemo i nesto POZITIVNO, recimo upload neke stvari sa VEY, SOUL AND DEXTER - Featuring Pashchad. Ne mora da bude obrada Pashchadi.

Sta si se bre nadrkao, Dziberu, bacas zaoke na sve.

Daklem Storyteller nastavlja sa pricom, pazljivi slusaoce...
Jedna od drazih mi epizoda Dzibera bese mi kada se nazdrokao makarona i gulasa pred BOOM Festival u Pristini osamdeset i neke...
Prica ide ovako.
Malo posle danas vec legendarnog nastupa u Beogradu, grupa se trgne iz poznatog Pristevackog muabeta u Grandu i odluci da podari vernu joj publiku svojim nastupom na nekoj gitarijadi.
Gitarijada je bas pompezno organizovana,pozvana Galija i sve grupe sa Kosova.Na plakati je verovatno bio Tashi sa gitarom, ali u nekoj pozi kao da se olaksava, a ne da svira...
Ne secam se kako, ali po starom dobrom obicaju grupa nastupi sa gostom Shkelzenom na pratecem vokalu.Mislim da je lepuskast plavasan hteo da ga vide zenske na gitarijadi a Paschad nije imala nista protiv.Nastupili su u belim mantilima !!!!
Pre koncerta se organizovao rucak za goste iz ostalih krajeva u menzi fabrike Amortizeri.
Paschad iako domaca grupa ode da jede dzabe.Rucak je tekao u srdacnoj dvojezicnoj atmosferi u sumnjivim higijenskim uslovima.Pred sam nastup Zare po starom dobrom obicaju pozajmi bas, ovog puta od basiste iz Galije i u povratku ka svlacioni nadje Soula kako riga u WC-u i izbacuje iz sebe tone makarona iz menze.Koncert je bio los i nisu radile one kutije na bini(kako se vec zovu) tako da grupa nije cula sta svira, a bina je bila ogromna.
Pred tri hiljade ljudi zvezde veceri su bile neka grupa iz Kacanika koja je tercirala se 8 akusticnih gitara i grleno zapomagala na opste odusevljenje razdragane mase .

Shkeljzen ima i slike i snimke pa ako ovo nekada procita neka reaguje ......

Prilazem sliku koja je snimljna pre nekoliko sati, na maloj proslavi kod Zhareta...

Prilozi

• SoulDekiDanas.jpg
    SoulDekiDanas.jpg
    80,1 KB · Pregleda: 52

Back