accordo
Zainteresovan član
- Poruka
- 326
U narednim brojevima na ovom blogu objaviche se par Dejanovih projekata. Treba mi vremena da ocistim par snimaka - ja stvarno ne znam kako to da niko nije narezao na cd ili HD
neki digitalni zapis, sve analogna sra**nja puna shuma i skoro unishtena.
Ima i par videa, ali o tom potom-kad nadjem iz arhive - ipak smo mi radan svet, imamo
obaveza, Dakle, gledachu da Dejanove aktivnosti upakujem u jednu temu, sa linkovima, tako da se stvari ne osipaju bez reda.
Dejanovih projekata? Jedini licno Dejanov projekat je CD ambijentalne muzike. Ima par pokusaja i to ne tako uspesnih da se u Beogradu snimi nekoliko paschad numera sa Soulom, koje su produkcijski odvukle u potpuno drugom pravcu od onog koji su zeleli Soul i Dejan. Ipak mogu se izdvojiti neke pjesme koje nisu bile lose a to su Bez saksofona, Rock Wagram, Zasto te nema i jos nekolicina. Postoji jedna interesantna prica vezana za pjesmu Rock Wagram. Naime Dejan i Soul su snimili ovu pesmu ( trecu verziju) sa jednom devojkom koja je pesmu otpevala na engleskom, u novom aranzmanu sa povremenim Soulovim vokalnim uskakanjima. Numera je potom pustana na beogradskoj 202-ci i prvi put kad je emitovana negde posle ponoci javljali su se ljudi iz Pristine, cak i iz nekih drugih gradova Srbije ( cini mi se Kraljevo i ... ne secam se) da kazu da je to pesma grupe Paschad, da je to neko plagirao od pocetka do kraja i da je original isao na srpskom. Mali podatak ali znacajan: grupa Paschad je ustvari imala svoje malo fan drustvo izvan institucije Paschad, koje je volelo pjesme ovog benda.
Sto se tice energije grupe, Dejan je uvek sledio istu i poznato je da iako se cesto govori o nekim solazama Dejanovim da ih on nije uopste koristio, dapace nije ih ni voleo. Dejan je vise sluzio da harmonijski sredi nesto sto nikako nije moglo da prodje i da uskace izmedju Saletovih seckanja. Slusajuci snimke Paschadi tesko cete cuti ijedan ozbiljniji solo Dejanov koji ima vise od nekoliko tonova. Tako da se ja Accordo potpuno slazem sa Prdim Glasno, nema tu nikakvih razlika u pogledu. Dapace.
No, uskoro, vrlo uskoro, ubacicu neke fotografije, no samo jos malo da dostignem formu, posle pomenute boljke. Nista strasno Zig-Zag, da i tebi odgovorim, ali malo duze traje oporavak.
Pozdrav svima.
P.S. Jos da se malo brze pojavljuju moja pisma, bilo bi dobro. Dok se moj odgovor pojavi vec je zastareo.
)))