Група младића Бошњака напала Србе

Па нисам уверен да је човек......можда марсовац, али човека... али ко зна чуда се дешавају и данас.
Ма јок, оно прво.
9.gif

Бл:
НИ ЈА НИСАМ ЗА РУШЕЊЕ,КАО АРХИТЕКТА, АЛИ ОТКУД ОНИ ОВДЈЕ НА ТЕМЕЉУ ЧЕГА ЈЕ САГРАЂЕНА ЏАМИЈА,СВИ ЗНАТЕ ДА СУ ЏАМИЈЕ ГРАДИЛИ НА МЕСТИМА ГДЕ СУ БИЛЕ ЦРКВЕ. И ДА НИСУ АУТОХТОНА РЕЛИГИЈА НА ОВИМ ПРОСТОРИМА. ДА СУ ОСВАЈАЊЕМ И СИЛОМ ДОШЛИ КАО КОМУНИСТИ,ПА ТАКО И ОТИШЛИ.

osvajanjima i silom?
a da li su stari sloveni dobrovoljno primili pravoslavlje?

Obersturmfuehrer:
osvajanjima i silom?
a da li su stari sloveni dobrovoljno primili pravoslavlje?
Наравно да јесу добровољно, ја нисам упзнат да Апостоли Петар и Павле имају неку војну и оружану формацију која би приморала СЛОВЕНСКЕ народе да приме ПРАВОСЛАВЉЕ

AUuuuuuuuuuuuuuu lakse malo... ALi ste zapeli za ovo ili ono.. Otisli ste nacisto od teme...

Tema je tuca u Bosanskom Petrovcu...

Naravno da takve stvari ne prihvatam... zagovaranje i ispiranje usta sa suzivotom su vise fraze koje poznaju i mala djeca..

Kako rece neko vece poznati lik sa pocetka stranackog zivota u BiH AdilBeg Zulfikarpasic ovde nema i nece biti ljubavi izmedju tri naroda, ali je covjek i iznio jednu veoma zanimljivu tezu o tome da i ne moraju da zive u ljuvavi, ali mogu da zive sa postovanjem i uvazavanjem jedni pored drugih a ne jedni sa drugima kako zele da nemetnu i kako namecu..

S toga nije za cuditi ovakav dogadjaj koji se opisuje na pocetku teme... Na zalost vjerujem da ce ovakvih i slicnih biti jos.. A to da islam zabranjuje alkohol je poznato pa me i cudi (mada u istinu i ne) da su izgrednici bili pijani i to bas na BAJRAM..

Sad sto se tice religije i religijskih objekata...

Iskreno i stvarno sam PROTIV skrnavljenja ili bilo kakvih nanosenja sreta takvim objektima, a da bi pokazao da si vjernik i da ti je stalo do vjere u koju vjerujes treba da uvazavas i druge vjere.. Takodje sam bio protivnik i rusenja vjerskih objekata u ratu, mada mene niko nije pitao za to, na zalost, i dalje sam protiv napada na iste..

Sto se tice grobalja, pa to je preko svake i minimalne civilizacijske norme.. Zar i mrtvi mogu nekome da smetaju.... To su samo bolesnici.. (koji to rade)..

Da rezimiram..

Narodi su zavadjeni i to jos traje, bez obzira sto je rat iza nas nekih 10 godina, ali sto je jos gore omadina koja izrasta nije od starijih dobila pouk za dobrobiti sutrasnjice nego ih isti uce da mrze.. Zato nema mira ovde ko zna koliko...

Poz.

Pa dzamije gore po Beogradu, kako se onda neko moze iznanaditi bilo kakvim izgredom u BiH?
Ovo mi je drustvo pricalo: Onomad se musliman vratio u Bijeljinu i otvorio lokal, sa sve fildzanima umesto regularnih soljica za kafu. Znaci cista provokacija. Svakako da ce izbiti neredi. Sad izdaje lokal. Sta hocu reci? Nema mira dok ne pocnemo postovati tudju kulturu, a to se u BiH nece desiti u bliskoj buducnosti. Ignorisat budale? Pa nekad se jednostavno ne probudis sa dovoljnom razinom tolerancije.

migud:
Pa dzamije gore po Beogradu, kako se onda neko moze iznanaditi bilo kakvim izgredom u BiH?
Ovo mi je drustvo pricalo: Onomad se musliman vratio u Bijeljinu i otvorio lokal, sa sve fildzanima umesto regularnih soljica za kafu. Znaci cista provokacija. Svakako da ce izbiti neredi. Sad izdaje lokal. Sta hocu reci? Nema mira dok ne pocnemo postovati tudju kulturu, a to se u BiH nece desiti u bliskoj buducnosti. Ignorisat budale? Pa nekad se jednostavno ne probudis sa dovoljnom razinom tolerancije.

To sto je bosnjak vlasnik lokala stavio u svoj lokal fildzane to je njego problem i to nije provokacija, koliko cega je zamislio da ima to se vidi... Jer sta mene briga u kakvom se lokalu sluzi kafa (bosanski kahva).. a sto se tice pomirenja i svega ostalog, vec sam pisao da su stariji krivi za to ponajvise jer uce djecu da su srbi vjeciti neprijatelji i tu nema mira... Gledano iz ugla iskustva koje imam ja se i za vrijeme rata nisam plasio iskrenih muslimana vjernika i pravih "bosnjaka" jer znam da su to ljudi bili i ostali ljudi, dok sam se plasio najvise onih novopecenih muslimana i onih koji jos ne znaju sta je to biti musliman i sta je islam uopste.. Islam koliko ja bar znam (pamentiji od mene ce me ili demantovati ili ce reci da sam u pravu) ne propovijeda mrznju, a sada je sve drugo samo pravi islam nije i na zalost vecina danasnje omladine koja sebe naziva bosnjacima ne zna da cijeni i ne zna vrijednosti vjere za koju se toliko zaklinju...

Na zalost...

Da je njegov problem, jeste, bio je... A da nije provokacija...dakako da jeste i to za rekciju. Jer nije to bio klub sa konkretnom tematikom tipa arapske noci, bla, bla... A rat se tek zavrsio, strasti nisu ni pocele da se slezu, i ti se nas`o pametan da u sred BN gde je 99% stanovnistva srpske nacionalnosti sluzis kafu u fildzanima.
A jedno je teorija neke vere, a drugo je tumacenje te teorije...zato se i ne treba plasiti pravih vernika jer ih je neznatan broj.

migud:

Извини, али морам да Те исправим јер ЏАМИЈЕ НЕ ГОРЕ ПО БЕОГРАДУ... већ је покушана паљевина ЈЕДНЕ ЏАМИЈЕ - а то је испровоцирано стварним паљењем и рушењем 135 ПРАВОСЛАВНИХ ЦРКАВА И МАНАСТИРА НА КиМ...

migud:
Da neshto raschistimo, turska kafa se pije iz fildzana, esspreso se pije iz posebnih malih sholjica, kaffefrape se pije iz chashe isto kao irishkoffe ... e sad kod turchina se ide na doner kebeb, kod grka na giros a kod japaca na sushi ...prvi pojmovi kulture obitovanja u gradu ili normalno drushtvu.
E sad ako je to provokacija onda nikad ali nikad neche biti suzhivota u Bosni ..vidish upravo zbog takvih kao ti.. i znash shta mislim da vama DIJASERCIMA bash i odgovara takva situacija..****** za 100 dollara(zaradjenih chishchenjem wc-a)mesechne pomochi nekom od "nesrechnih"(prochitah na nekom drugom topiku)vi postajete svetci ..fuj
P.S praziluk ti viri iz dupeta sestro

eremita:
Извини, али морам да Те исправим јер ЏАМИЈЕ НЕ ГОРЕ ПО БЕОГРАДУ... већ је покушана паљевина ЈЕДНЕ ЏАМИЈЕ - а то је испровоцирано стварним паљењем и рушењем 135 ПРАВОСЛАВНИХ ЦРКАВА И МАНАСТИРА НА КиМ...
Dzamija je izgorele u beogradu i kakve veze imaju beograski muslimani sa albancima sa kosova?

FrankSWildYearS:
Da neshto raschistimo, turska kafa se pije iz fildzana, esspreso se pije iz posebnih malih sholjica, kaffefrape se pije iz chashe isto kao irishkoffe ... e sad kod turchina se ide na doner kebeb, kod grka na giros a kod japaca na sushi ...prvi pojmovi kulture obitovanja u gradu ili normalno drushtvu.
E sad ako je to provokacija onda nikad ali nikad neche biti suzhivota u Bosni ..vidish upravo zbog takvih kao ti.. i znash shta mislim da vama DIJASERCIMA bash i odgovara takva situacija..****** za 100 dollara(zaradjenih chishchenjem wc-a)mesechne pomochi nekom od "nesrechnih"(prochitah na nekom drugom topiku)vi postajete svetci ..fuj
P.S praziluk ti viri iz dupeta sestro
Prekini sa tim sitnim psovkama i uvredama. Ako si nezadovoljan, odgovori malo u prenesenom značenju, na moraš direktno!

Back