Grupa A (Brazil, Hrvatska, Meksiko, Kamerun) - Svetsko prvenstvo 2014. u Brazilu

Ko ide dalje?


  • Ukupno glasova
    42
  • Anketa je zatvorena .
Ćorluka je vječito nonšalantan i često padaju olovi na skok upravo preko njega a visok je 193 -nesportski živi i protraćio je potencijal uza svo dužno poštovanje-tip mora da se mjenja ili da se traži alernativa u nadolezećem Jedvaju iz Rome
Ćorluka retko pouzdan odbrambeni igrač. Tačno zna gde treba da bude u svakom trenutku. Može da ima i 3 metra ali ne može da pokrije ceo šesnaesterac.
 
Ћорлука је одличан играч. Модрић је добар, али ако има још 10 играча екстра класе уз себе, јер није продоран, нема шут, нити икакав осећај за гол- Ракитић је најбољи играч, али га је овај аматер Ковач ставио на потпуно идиотску позицију. Срна је престар, Олић је за Чукарички, Манџукић је надобудан, Прањић просечан, Перишић солидан... Све у свему једна лимитирана екипа од које се очекивало више него што она може. Мексико им је одржао јавни час фудбала и надвисио у свим елементима. Показали им зубе, муда и срце. Без икаквог респекта и снажно у сваки дуел. Мексико је екипа која је највише покрадена на првенству и уз све то је успела да прође у други круг без пораза. То довољно говори о менталној снази ове екипе. Бодрићу их против оних прљавих Холанђана.
 
U utakmici s Brazilom suđen je nepostojeći jedanaesterac za Brazil, ali u 64. minuti protiv Meksika Srna je objema rukama u šesnaestercu skrenuo loptu. Nije ništa suđeno, a trebao je biti jedanaesterac i crveni karton. BiH je poništen regularan pogodak, a pogodak Nigerije bio je neregularan jer mu je prethodio prekršaj nad Spahićem. Međutim, pred sam kraj Džeko je umalo postigao pogodak, ali se prethodno poslužio rukom. Da je pogodio pogodak ne bi bilo regularan, ali bi bio priznat, bilo bi 1:1 i BiH bi ostala u igri. Za mene je golem uspjeh sam odlazak na SP. Hrvatska je postigla prvi pogodak na prvenstvu (otvaranje su gledale tri milijarde ljudi) i ostvarila najveću pobjedu ikad (4:0), Emir Spahić prvi je Dubrovčanin (ponikao na Lapadu) koji je zaigrao na SP-u i to kao kapetan, BiH je postigla prvi pogodak u povijesti...
 
Poslednja izmena od moderatora:
U utakmici s Brazilom suđen je nepostojeći jedanaesterac za Brazil, ali u 64. minuti protiv Meksika Srna je objema rukama u šesnaestercu skrenuo loptu. Nije ništa suđeno, a trebao je biti jedanaesterac i crveni karton. BiH je poništen regularan pogodak, a pogodak Nigerije bio je neregularan jer mu je prethodio prekršaj nad Spahićem. Međutim, pred sam kraj Džeko je umalo postigao pogodak, ali se prethodno poslužio rukom. Da je pogodio pogodak ne bi bilo regularan, ali bi bio priznat, bilo bi 1:1 i BiH bi ostala u igri. Za mene je golem uspjeh sam odlazak na SP. Hrvatska je postigla prvi pogodak na prvenstvu (otvaranje su gledale tri milijarde ljudi) i ostvarila najveću pobjedu ikad (4:0), Emir Spahić prvi je Dubrovčanin (ponikao na Lapadu) koji je zaigrao na SP-u i to kao kapetan, BiH je postigla prvi pogodak u povijesti...
Ne znam da li mi gledam o isto Svetsko prvenstvo. Za igranje rukom protiv Meksika ne sleduje crveni karton jer se on dobija samo za namerno izbacivanje lopte iz praznog gola. Pogodak Nigerije je bio regularan, Spahić prosto igrač koji je u bio potpuno inferioran u duelima na toj strani, to se videlo i u drugim situacijama. Koliko sam video, Džeko nije igrao rukom.
 
Ех, до јуче сам тако волео тај Мексико, увек сам их бодрио на Мундијалима. Од данас их (само) обожавам! :per: :heart: :heart: :heart:

Najvažnije je da je pobedio fudbal. :mrgreen:

Što se tiče meča Holandija - Meksiko, osim sigurnog crvenog kartona za De Jonga ili De Guzmana, sve je neizvesno.
Nadam se samo da će da pršte golovi kao i do sada. ;)
 
Hrvatski mediji konstatuju da je ova Hrvatska generacija doživela debakl na Svetskom prvenstvu u Brazilu.

http://www.b92.net/sport/brazil2014/vesti.php?yyyy=2014&mm=06&dd=24&nav_id=866874

"Euforija gotova, Hrvatska se vraća turskim sapunicama", oštar je Tportal.

"Utakmica decenije hrvatske reprezentacije zaključena je najtežim debaklom ove generacije fudbalera i oproštajem od Svetskog prvenstva. Meksiko je zrelošću i autoritetom oduvao “vatrene” sa stadiona u Resifeu, pobedio 3:1 i još jednom otišao u nokaut fazu SP", prenosi Jutarnji.

"Meksiko je održao lekciju kako se fudbal može igrati brzo i jednostavno", konstatuje HrSport.

:pivce:
 
– Ма, какве судије… какве грешке?! Играли сам и ја фудбал и, кад те покраде судија, додаш гас и анулираш или увећаш предност.
Reci Blagoja Paunovica. http://www.zurnal.rs/2014/04/08/bla...kvalitet-gledano-u-moje-vreme-beogradska-zona
Upravo ovako su i postupili meksikanci - pokrali su ih za bar po gol u prvoj i trecoj utakmici, debelo navacili za Brazil u drugoj ali oni su kretali jos zesce i zato su tu gde jesu dok su hrvati kukali na sudjenje neprekidno....rekoh ja balkanski mentalitet odlucuje.....svi su oni dobri kad igraju u svojim klubovima ali kad ih sastavis na jedno mesto....to je propast samo po sebi. Za ove nase balkanske reprezentacije mora da pstoji discplinaaaa, krvnicka dispclina...to je jedino resenje jer cim ti balkanske zvezdice pustis da rade sta hoce gotovo je. Nametnes im autoritet pa makar morao pola zvezdica da izbacis iz tima.....
 
Ma nije stvar samo u golovima treba tu i igra da bude zanimljiva mada to ide uvek jedno s drugim....ponekad :) Ocekujem bas uzbudljivu drugu fazu jer cak i ako neka ekipa bude isla na to da se brani i da muljavi nece joj uspeti.

857956966.gif


Od sad pa na dalje moj omiljeni trener :D Konacno neko sa srcem, emocijom u moru fudbalskih zombija...
 
Poslednja izmena:
Nazalost, mislim da nemaju sanse Hrvati protiv Meksika...ako budu igrali odbranu ko sinoc, popice bar 2 komada od indijanaca, ne mogu hrvati protiv timova koji trce mnogo vise od njih.

Morace da prevazidju sebe da bi dobili Meksiko, sto ne verujem da ce da se desi.

:bye:

Kao sto sam i rekao, naguzili ih Meksikanci za sve pare =))

kyo i ostale neznalice, kako ste? :bye:
 
Kako za dva kad je bio jedan penal i Mateo Beusan je to potvrdio

Znači ni naš izbornik ni nitko u Hrvatskoj nije rekao ništa sporno svi se slažu da je Meksiko bio bolji.

Nema tu šta da se kaže odeš na svijetsko prvenstvo odigrali smo dvije dobre utakmice reu smo podbacili-zahvaljujući Meksiku koji je odličan-ispali smo -nismo se osramotili 6 golova smo dali 6 smo primili-solidno.

Da te ne boldan na svaki tekst ,uglavnom pišeš teške gluposti.

Kao prvo reprezentaciju na svjetsko prvenstvo je doveo Igor Štimac drugim mjestom u kvalifikacijama.Ako je problem proći u dvije utakmice doigravanja Island onda svaka čast Niki Kovaču,

Još jedna glupost da mi nemamo lijevog beka.Imamo Hrvoja Milića koji igra sa Pletikosom u Rostovu, koji nije u Mamićevoj agenciji,koji je odbio igrati u Dinamu i sad nema mjesta u reprezentaciji.
Jer kao što znamo reprezentacija je Mamićeva privatna prčija preko koje prodaje igrače.

Imamo Pranjića kojemu su u dvije utakmice prošlih kvalifikacija Englezi preko lijeve strane dali 8 komada.
I to mamićev izbornik Niko Kovač ne vidi nego ga stavlja na lijevog beka.Baš se vidilo na utakmici kad je izašao Vrsaljko da se cijela igra Meksika svodila preko hrvatskog lijevog boka.Tako je napravljen prodor kada nije sviran penal za Meksiko koji je prethodio korneru u kojem su dali gol.I drugi gol je pao provbijanjem lijevog boka.

Pojednostavljeno,da je meksički izbornik bio na klupi Hrvatske ,a Kovač na klupi Meksika rezultat bi bio obrnut.Vidjelo se dobro kako se prvo poluvrijeme igralo podjednako,dok pravi trener na poluvremenu nije vidio stanje na terenu te složio par šema za dobit utakmicu.A mamićev Kovač ušao u poluvrijeme kao što je započeo utakmicu.

Još jedna stvar,ako si taktički nesposoban,onda stavi onih par vrhunskih igrača koje imaš na svoja mjesta a ove osrednje šaraj po terenu.Dakle,Modrića,Rakitića,Manđukića ni u ludilu nesmiješ micat sa svojih pozicija koje igraju u klubu,a to je glupan upravo sa Rakitićem napravio.Čim ga je pred kraj utakmice poslao bliže golu,Hrvati su dali gol.

Razbijača imamo Badelja,čovjek igra Bundes ligu ali se nije uklapao u mamićev to jest Kovačev izbor te je umjesto njega vođen povrijeđeni igrač Rijeke da bi se u Brazilu naknadno zvao Badelj umjesto njega.
Postoji Josip Radošević koji igra Napoliu ništa manje nego Rebić u Fiorentini.Zašto se njega nije vodilo kada je u kvalifikacijama odlično odigrao zadnjeg veznog protiv Belgije u Belgiji? Jednostavan odgovor,zato što nije Mamićeva agencija.

Zašto je vođen kao treći golman Zelenika koji je kao šupalj iz Dinama prosljeđen u Lokomotivu.Za Dinamo nije dobar a za reprezentaciju odličan jer je Mamićev pulen.

Zašto se utakmice reprezentacije osim ovih povremenih drukera kada je europsko ili svjetsko prvenstvo prate samo u Slavoniji?

Privatna prčija poslana gdje joj je mjesto.
 
Ćorluka retko pouzdan odbrambeni igrač. Tačno zna gde treba da bude u svakom trenutku. Može da ima i 3 metra ali ne može da pokrije ceo šesnaesterac.

Ako Hrvati gol nisu primili preko lijevog boka,onda su jer je netko Čorluku nadaskočio.Čovjek koji je prespor i fizički nespreman te nemože igrati moderan nogomet, iz tih razloga potjeran iz Engleske.
 
Uvijek sam mislio da izbornik u reprezentaciji nije neki faktor ,al u ovoj se utakmici pokazalo da je.Meksički selektor izgleda ko klaun,ali ako je neko klaun po nogometnom znanju a pogotovo trenerskom iskustvu to je onda Kovač.Stavljanje za selektora nekoga bez iskustva,sa iskustvom treniranja samo rezervne momčadi salzburga je kao da nekoga sa faksa postavite odma na poziciju direktora neke multinacionalne kompanije.Kovač je postavio taktiku tako da igrači reala,barcelone i bayerna izgledaju na terenu kao igrači ferencvaroša,rosenborga i karpata iz ljavova.Stavljati Rakitića koji je praktički sam vodio Sevillu ka tituli europske lige na poziciji ofenzivnog veznog je odma iza ubojstva i kradje najveći grijeh,nadam se da će Bog oprostit to,al ja mu neću.Zatim,stavljanje pranjića kroz turnir na 2 njegove neprirodne pozicije di on izgleda smješno,zatim stavljanje modrića naprijed di on nije igro jos od doba dinama,a mandzukić izoliran ko srbija 90-ih.Zatim držanje starog pletikose na golu koji se krene bacat na loptu kad je ona 2-3 metra od njega nije pametno pored živog subašića,jednog od najboljeg golmana francuske lige.Naravno,nije tu samo kovač kriv,krivi su svi od mamića i njegovog potrčka šukera koji će ironično definitivno postat grobar hrvatskog nogometa ,pa do samih igrača koji se nisu trudili dovoljno,i mogu samo zavidit meksikancima na tolkoj želji i entuzijazmu

Da zaključim,nisam ja ogorčen zbog ne prolaska grupe,nema veze,istina je,veliki je uspjeh i samo ovo ostvarenje što smo došli na prvenstvo,iako smo bili u jakoj kvalifikacijskoj grupi sa Belgijom,Srbijom,Škotskom,Walesom i Makedonijom.Ali boli jedna stvar,ova generacija je mogla jaaako mnogo,vrlo je slična momčad onoj iz 98e,ali tada hvala bogu prosinečki nije igro defanzivnog veznog,jarni 10-u itd.Mogu samo sanjat gdje bi bila ova generacija da nam je selektor bio npr Vahid Halihodžić koji je od onakvog Alžira napravio respektabilnu ekipu koja najvjerojatnije ide u osminu finala
 
Ako Hrvati gol nisu primili preko lijevog boka,onda su jer je netko Čorluku nadaskočio.Čovjek koji je prespor i fizički nespreman te nemože igrati moderan nogomet, iz tih razloga potjeran iz Engleske.

Naravno ćorluka po kozna koji put direktan krivac za gol iz prekida igrač koji živi nesportski i koji je bio potencijal možda veći od baneta ivanovića

samo što bane razvaljuje a ćorluka živi na nogometnoj margini u rusiji bez trofeja i bez ikakvih ponuda od ikakvih klubova-njega niko ne želi kupiti a kakav je to potencijal bio uglavnom zadnjih 8 godina iz utakmice u utakmicu sve to gori a u najboljim igračkim godinama
 
Da te ne boldan na svaki tekst ,uglavnom pišeš teške gluposti.

Kao prvo reprezentaciju na svjetsko prvenstvo je doveo Igor Štimac drugim mjestom u kvalifikacijama.Ako je problem proći u dvije utakmice doigravanja Island onda svaka čast Niki Kovaču,

Još jedna glupost da mi nemamo lijevog beka.Imamo Hrvoja Milića koji igra sa Pletikosom u Rostovu, koji nije u Mamićevoj agenciji,koji je odbio igrati u Dinamu i sad nema mjesta u reprezentaciji.
Jer kao što znamo reprezentacija je Mamićeva privatna prčija preko koje prodaje igrače.

Imamo Pranjića kojemu su u dvije utakmice prošlih kvalifikacija Englezi preko lijeve strane dali 8 komada.
I to mamićev izbornik Niko Kovač ne vidi nego ga stavlja na lijevog beka.Baš se vidilo na utakmici kad je izašao Vrsaljko da se cijela igra Meksika svodila preko hrvatskog lijevog boka.Tako je napravljen prodor kada nije sviran penal za Meksiko koji je prethodio korneru u kojem su dali gol.I drugi gol je pao provbijanjem lijevog boka.

Pojednostavljeno,da je meksički izbornik bio na klupi Hrvatske ,a Kovač na klupi Meksika rezultat bi bio obrnut.Vidjelo se dobro kako se prvo poluvrijeme igralo podjednako,dok pravi trener na poluvremenu nije vidio stanje na terenu te složio par šema za dobit utakmicu.A mamićev Kovač ušao u poluvrijeme kao što je započeo utakmicu.

Još jedna stvar,ako si taktički nesposoban,onda stavi onih par vrhunskih igrača koje imaš na svoja mjesta a ove osrednje šaraj po terenu.Dakle,Modrića,Rakitića,Manđukića ni u ludilu nesmiješ micat sa svojih pozicija koje igraju u klubu,a to je glupan upravo sa Rakitićem napravio.Čim ga je pred kraj utakmice poslao bliže golu,Hrvati su dali gol.

Razbijača imamo Badelja,čovjek igra Bundes ligu ali se nije uklapao u mamićev to jest Kovačev izbor te je umjesto njega vođen povrijeđeni igrač Rijeke da bi se u Brazilu naknadno zvao Badelj umjesto njega.
Postoji Josip Radošević koji igra Napoliu ništa manje nego Rebić u Fiorentini.Zašto se njega nije vodilo kada je u kvalifikacijama odlično odigrao zadnjeg veznog protiv Belgije u Belgiji? Jednostavan odgovor,zato što nije Mamićeva agencija.


Zašto je vođen kao treći golman Zelenika koji je kao šupalj iz Dinama prosljeđen u Lokomotivu.Za Dinamo nije dobar a za reprezentaciju odličan jer je Mamićev pulen.

Zašto se utakmice reprezentacije osim ovih povremenih drukera kada je europsko ili svjetsko prvenstvo prate samo u Slavoniji?

Privatna prčija poslana gdje joj je mjesto.

Ne želimni čitati dalje od Milića i Rostova i Pletikose


evo svi koji su prošli skupinu puni su tih čuvenih igrača iz Rostova uz dužno poštovanje Miliću koji je solidan igrač ali nije taj skojim prolaziš u osminu finala

Možda ti misliš da bi Englezi prošli dalje da su imali nekoga ko je odigrao 25 utakmica u Rostovu i ko je bio solidan u Istri

Ili možda ti misliš na Rostovo kraj Bugojna

znaš dečko prati malo svojim očima a nemoj ovde citirati kafanske pričice
 
Ne želimni čitati dalje od Milića i Rostova i Pletikose


evo svi koji su prošli skupinu puni su tih čuvenih igrača iz Rostova uz dužno poštovanje Miliću koji je solidan igrač ali nije taj skojim prolaziš u osminu finala

Možda ti misliš da bi Englezi prošli dalje da su imali nekoga ko je odigrao 25 utakmica u Rostovu i ko je bio solidan u Istri

Ili možda ti misliš na Rostovo kraj Bugojna

znaš dečko prati malo svojim očima a nemoj ovde citirati kafanske pričice

Da bi mogao kometirati nešto morao bi znati osnove toga što komentiraš.Kada to naučiš vrati se.

Do tada mala lekcija iz osnove nogometa:ako ti golman nije u rangu ostalih igrača nećeš staviti halfa umjesto golmana na gol,

Ako imaš nekakvoga lijevog beka (koji igra rusku ligu,osvojio kup ove godine) nećeš umjesto toga lijevog beka stavljati na njegovo mjesto desno beka Vrsaljko ( koji nijednom nije centrirao jer mu je lijeva noga samo za šetnju) ili Pranjića koji je kriv za svaki primljeni gol hrvatske reprezentacije u posljednjih 5 godina.



Reprezentacija služi kartelskom klanu samo kao prateći servis za održavanje mendažerskog pogona te će postat replika zagrebačkog Dinama . Kluba za kojega na stadionu više ne navija nitko i gdje je broj zaštitara i službenih lica veći od broja gledalatelja.
Za reprezentaciju će navijati i nad njom strepiti samo još poneki dijasporaš iz daleke Australije ili Amerike. Taj proces je već odavno na djelu i udara se završni glanc
 
Gledam sada ovu Grčku kako je prošla u osminufinala a na mundial su došli na jedvite jada. Bosna, za koju se predviđalo mnogo toga ispada već u grupnoj fazni. Šta ti znači iskustvo igranja na velikim takmičenjima. Na kraju ispada da je Bosna ipak malo precjenjena po pitanju, pa, mnogih stvari.

I da, Grčka je preslika Italije od prije nekih 30 godina kada su vazda igrali onaj katanac stil.

Vi Hrvati, gledano iz fudbalskog aspekta, treba vam trener. Ako ostavite ovog nećete daleko dogurati bez obzira kakva vam je grupa...
 
Ako Hrvati gol nisu primili preko lijevog boka,onda su jer je netko Čorluku nadaskočio.Čovjek koji je prespor i fizički nespreman te nemože igrati moderan nogomet, iz tih razloga potjeran iz Engleske.
Govorim o Ćorlukinoj igri na toj jednoj utakmici, a ne o njegovoj ukupnoj pripremljenosti. Da je fizički nespreman, to se nije videlo. Da je prespor, to je čest nedostatak igrača na njegovog poziciji. Kod gola jeste nadskočen ali treba pogledati u koliko je prethodnih situacija Ćorluka zaustavljao napade i spasavao Hrvatsku. Kada je neko pod stalnim pritiskom pitanje je trenutka kada će da popusti. To samo znači da je bio preopterećen i da je previše toga bilo na njemu. Uzgred, i golman bi mogao nešto da odbrani.

Hrvatska je gol primila zbog pada koncentracije. To samo znači da je Meksiko i na tom planu bio bolje pripremljen.
 
Gledam sada ovu Grčku kako je prošla u osminufinala a na mundial su došli na jedvite jada. Bosna, za koju se predviđalo mnogo toga ispada već u grupnoj fazni. Šta ti znači iskustvo igranja na velikim takmičenjima. Na kraju ispada da je Bosna ipak malo precjenjena po pitanju, pa, mnogih stvari.

I da, Grčka je preslika Italije od prije nekih 30 godina kada su vazda igrali onaj katanac stil.

Vi Hrvati, gledano iz fudbalskog aspekta, treba vam trener. Ako ostavite ovog nećete daleko dogurati bez obzira kakva vam je grupa...

Sreća te nama Srbima ne treba trener... :neutral:
 

Back
Top