Gruhonjić i Alispahić

rv12aval

Ističe se
Poruka
2.458
O savremenom antisrpskom fašizmu i govoru mržnje u Bosni i Hercegovini pisao je mladi hrvatski bosanskohercegovački novinar anti - šovinističkog opredeljenja Franjo Šarčević navodeći najogavnije primere takvog antisrpskog govora mržnje među profesorima univerziteta i uvaženim intelektualcima (tekst "Kratki prikaz suvremnog antisrpskog fašizma").

Grupa osoba kojima je dozlogrdio govor mržnje je pokrenula i peticiju da se protiv Fatmira Alispahića podnese krivična prijava na osnovu člana 163. Krivičnog zakona FBiH koji sankcioniše širenje mržnje na nacionalnoj i verskoj osnovi i da mu se onemogući sticanje doktorata na sarajevskom univerzitetu. Inicijativa je bila bezuspešna, ali ostaje kao svetli primer pokušaja obračunavanja sa postratnim sejačima mržnje.

Kad se uporedi govor mržnje Fatmira Alispahića i Dinka Gruhonjića vidi se zapravo da tu i nema razlike. Uporediti Fatmirove tvrdnje da Srbi vrlinom smatraju klanje muslimana, te da Srbi plivaju u krvi od rođenja, da je Srbija koncentrat svetske nastranosti sa Dinkovim novinarskim biserima o ljudima "čudnih fizionomija i neartikulisanog jezika" kojima će u budućnosti "noge biti sve kraće, a pogledi sve tuplji", a čija deca žele "samo da dovrše pokolj koji su im očevi započeli" ili bezbrojne tvrdnje o srpskom zlu kao ona da "nigde nema tolike koncentracije zla na tako malom prostoru kao u Srbiji".

FATMIR ALISPAHIĆ

http://www.prometej.ba/clanak/vijes...fatmir-alispahic-bi-trebao-biti-u-zatvoru-555

Da sam rođen u Šumadiji, bilo bi mi normalno da vrlinom smatram klanje muslimana i žderanje čvaraka. (Fatmir Alispahić, Marketing tragedije, kolumne iz magazina SAFF 2003. – 2008., Samizdat, Batva, 2008., str. 219)

„Srbi plivaju u krvi. Od rođenja. Ljubičaste žile koje vire iz prerezanog krmećeg vrata za njih su likovna estetika. Kao za nas behar. Njima je normalno da se krv gleda, u krvi uživa, da se krv jede, kao u onim nekakvim krvavicama što su suhomesnati proizvod. Mali Srbin iz Beča neće osjetiti nikakvu nelagodu dok bezveze kolje zeca. Čak štaviše, mali će Srbin poletiti od ushićenja, kao što se moje dijete ushiti kad čuje cvrkut ptica.“ (Marketing tragedije, 110.)

„Srbija je koncentrat svjetske nastranosti.“ (Marketing tragedije, str. 110)

DINKO GRUHONJIĆ

Ovo je izvod iz njegovog teksta iz 2013 "Srbija je Mordor" objavljenog na njegovom portalu Autonomija:

https://autonomija.info/dinko-gruhonjic-2013-srbija-je-mordor/

CITAT
"Gledam sada klince na Limanu. Između dve zgrade napravili su pravo malo bojno polje: s jedne strane dvorišta jedan tabor, s druge strane dvorišta drugi. Imaju od osam do 14 godina, naoružani su petardama, zelenim, crnim, kakvim god hoćeš. Oni se ne igraju klasičnih dečjih pasjaluka: da tek tu i tamo bace poneku petardu ili „žabicu“ u komšijski haustor, ili iznenade zamišljenu komšinicu jednom malom eksplozijom. Ne, oni su zauzeli prave-pravcate tabore. Oni ne bacaju petarde u haustore ili pred komšinice, oni petarde, topovske udare, dinamite… bacaju – jedni na druge. I silno uživaju u tome! Sline, balave, malo im je, iako se na sve strane i dimi, i puši, i oseća se miris baruta u vazduhu. Oni bi, nema sumnje, u ruke uzeli prave puške, puškomitraljeze, snajpere, bazuke, minobacače…, samo da dovrše pokolj koji su im očevi započeli."
KRAJ CITATA

Dinko je uspeo da svoj muslimanski šovinizam zamaskira "brigom" za autonomiju Vojvodine, muljanjem, korupcijom i umrežavanjem sa NVO mafijom izgradio čitavo jedno medijsko carstvo, te se čak istim metodama i bez ikakvog doprinosa nauci dočepao i mesta profesora univeziteta koje mu služi za ukrašavanje biografije i vrbovanje studenata novinarstva u njegov sektaško-poslušnički parazitski sistem. Govor mržnje je samo vrh ledenog brega, a na žalost i ova inicijativa za njegovu smenu sa mesta profesora će biti neuspešna i samo će ga ojačati.

Mislim da većina ljudi promašuje poentu i dozvoljava da bude izmanipulisana. Gruhonjić je nebitan lik (čak i kao profesor), i sve što on priča je takođe nebitno, ali se namerno diže frka i naduvava cela ta stvar sa fašizmom kako bi se masi dala neka zanimacija. I dok se sada ljudi prepucavaju oko toga šta je neki nebitan lik rekao, u pozadini prolaze teme kao što su Kosovo i pokradeni izbori. Srbi su uvek bili prvi kad treba da se mlate nebitne gluposti u javnom prostoru.

Mislim da većina ljudi promašuje poentu i dozvoljava da bude izmanipulisana. Gruhonjić je nebitan lik (čak i kao profesor), i sve što on priča je takođe nebitno, ali se namerno diže frka i naduvava cela ta stvar sa fašizmom kako bi se masi dala neka zanimacija. I dok se sada ljudi prepucavaju oko toga šta je neki nebitan lik rekao, u pozadini prolaze teme kao što su Kosovo i pokradeni izbori. Srbi su uvek bili prvi kad treba da se mlate nebitne gluposti u javnom prostoru.

Исто тако може да се каже да нас неко замајава око избора док испод радара пролазе Грухоњићи.

Исто тако може да се каже да нас неко замајава око избора док испод радара пролазе Грухоњићи.
GKB-AwWW8AAPp9G

Da li je on bitan ili nebitan, ni to nije bitno. Bitno je da se sada pišu pisma podrške za tog psihopatu i da se u njegovu odbranu postrojava dobar deo javnosti čime se valjda šalje poruka da je normalno to što on godinama radi. Mene nije strah Gruhonjića jer je on samo jedan teško poremećeni nesrećnik. Strah me je mase koja njega podržava. Šta je u glavama tih ljudi ja ne mogu da dokučim.

Velikobošnjačkom šovinizmu su najveća prepreka Srbi. Ne srpski šovinisti ,nacionalisti već baš Srbi kao vekovna prepreka njihove bolesne opsesije čiste behar Bosne . Oni se zato u isto vreme dive i zavide Hrvatima pošto su isti ispunili velikobošnački fantazam o čistoći države dok prvi nemaju dovoljno potentnosti da učine sličnu stvar. Zato im ostaje jedino mržnja koja im je večna uteha isfrustriranosti.

Valja pročitati pre nego što se napada čovek bez ikakvog osnova...

PUCAJTE, MI I DALJE DRŽIMO ČAS: „Ja sam Dinko Gruhonjić. A vi, što biste da nas koljete, vi ste Dinko Šakić!“​

Iako se osećam kao da odgovaram na pitanje „Da li mi mama zna da sam narkoman“, jer mi je teško da shvatim da čak i dragi ljudi i nakon više od 35 godina besomučne ratne propagande i dalje mogu da poveruju u montaže koje dolaze po direktivi ministra ratne propagande Aleksandra Vučića, zbog svih tih dragih ljudi, i zahvaljujući solidarnosti kolega iz Danasa, odgovoriću i na takvo pitanje: Ne, nisam “slavio” ustaškog koljača Dinka Šakića. Da, cela priča je u gebelsovskom maniru izvučena iz konteksta.

Idemo redom, da vam se predstavim.

Ime mi je Dinko Gruhonjić. Rođen sam u Banjaluci 15. septembra 1970. godine, u takozvanom mešovitom braku: otac mi je bio muškarac, a majka žena. Za ljubitelje penjanja po mom rodoslovnom stablu, otac mi se zvao Ahmed, majka mi se zvala Nadežda. Sestra mi se zove Zlatica, kao Titova unuka.

Ja sam dete bratstva i jedinstva, moja jedina domovina bila je i ostala Jugoslavija, a ja sam Jugosloven, Bosanac i Vojvođanin. Nikada nisam prestao da verujem u bratstvo i jedinstvo naših naroda i narodnosti.

U rodnom gradu sam završio osnovnu i srednju školu. Potom sam 1989. godine otišao na odsluženje vojnog roka u JNA, dva i po meseca Travnik, pa onda zagrebački vojni aerodrom Pleso. Pre vojske, zaljubio sam se na moru, u Supetru na Braču, u Somborku koja je ostala ljubav moga života. Imamo dvoje divne dece.

Odlučio sam da posle vojnog roka ne idem u Sarajevo, gde sam bio upisao fakultet, već da dođem u Novi Sad 1990. godine, u kojem pre toga nisam bio nikada u životu. Ali, baš me briga, otišao bih i na Madagaskar da je Saška bila tamo.

Onda je počelo ubijanje Jugoslavije. Nisam hteo da idem u rat, jer u njemu nije bilo mojih – partizana. Diplomirao sam na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Tokom rata oca nisam video nijednom za četiri godine. Zbog imena nije smeo da putuje. Majka i sestra su uspele da ga sačuvaju od onih koji su klali, etnički čistili i slali u logore nesrbe i “nelojalne” Srbe po Banjaluci i Bosanskoj krajini. Maltretirali su ga i terali na radnu obavezu, da cepa drva, utovara ugalj… Tada je već bio penzioner. Pretile su im prve komšije. Solidarnosti je bilo veoma malo. Preživeli su pakao. Kao i cela moja porodica, sva “mešovita”, jugoslovenska i bosanska.

Ima nešto u tom mom rodnom gradu, neke podzemne vode. Jer zlo koje je organizovano na području Banjaluke i Bosanske krajine tokom poslednje decenije 20. veka, bilo je organizovano i tokom Drugog svetskog rata. Tada su to bile ustaše. Porodica moje majke živela je tada u Banjaluci. Najstarija tetka Dušanka bila je predratna SKOJ-evka i od prvog dana otišla je „u šumu“, u partizane. Baka Savka ostala je udovica sa tri kćerke, jer je deda Jovo umro 1939. godine. To je nije sprečilo da bude partizanska ilegalka u Banjaluci. Ustaše su je u više navrata prebijale. Poveli su je i na egzekuciju, kao i druge ugledne banjalučke Srbe i antifašiste, u logor Stara Gradiška, iz kompleksa koncentracionih logora Jasenovac. Čudom je preživela. U očevoj porodici takođe su bili partizani i većnici ZAVNOBiH-a, kao moj deda-stric Osman Gruhonjić. U široj porodici smo imali nosioce partizanske spomenice, generalnog sekretara Josipa Broza Tita, jugoslovenske ambasadore u Nju Delhiju, Vašingtonu i Briselu, istaknute AFŽ-ovke…

Negde pre dvadesetak godina su mi izmislili drugo ime – Sabahudin. Koristili su ga raznorazni ekstremisti, uključujući i neonaciste. Nemam ništa protiv Sabahudina, lepo ime. Ali, da se ne pravimo ludi, oni su ga izmislili da bi me etnički denuncirali i navukli mržnju na mene.

Dinko Gruhonjić

Jezivi grafit na kućnom pragu (FOTO: Aleksandar Latas/Lupiga.Com)

U više navrata i na više mesta, javno i privatno, pričao sam o tome kako sam mamu pitao po kome mi je dala ime. Po književniku Dinku Šimunoviću, rekla je. Ja sam se onda s njom šalio kako mi je mogla dati ime Dinko, kada su toliko propatili pod ustašama u Banjaluci, tokom Drugog svetskog rata, a jedan od upravnika Jasenovca, kao dela plana istrebljenja Jevreja, Srba i Roma, zvao se Dinko Šakić. „Nije ti dosta što si ti Nada, kao Šakićeva žena, nego si meni dala njegovo ime!“

Ovako nešto sam ispričao i nedavno, kod Rade Đurić na TV N1 u emisiji „Da sam ja neko“. Ko je propustio tu emisiju i koga zanima, evo ovde. „Zanimljivo“ je, međutim, da tada niko nije reagovao na moje autoironiziranje. I nije ta moja autoironija bila tada prvi put javno izgovorena, već i ranije, u više navrata.

Ali, eto, iz njima znanih razloga oni su se dohvatili mog prošlogodišnjeg (sic!) izlaganja iz Dubrovnika. Isekli su i montirali snimak baš onako kao što su to uradili i sa snimcima ovogodišnjih dubrovačkih izlaganja Ane Lalić i Aide Ćorović. Svaki video je bio slične dužine i završavao istim potpisom: fotografijom Vučića koji je, jelte, na meti nas krvožednih domaćih izdajnika, ali on će, kao pravi heroj, izdržati sve te udarce i ostaće uspravan i na nogama, kako bi mogao da odbrani Kosovo.

Čemu je bila posvećena moja autoironija iz Dubrovnika? Kao prvo, referisao sam se na netom predstavljeno novo izdanje knjige “Točka na UViktora Ivančića, u kojoj se govori o suđenju Dinku Šakiću, reviziji istorije i kritikuje ustaštvo u Hrvatskoj. Kao drugo – i najvažnije – ja sam se sprdao sa nacionalistima koji su mi nadenuli ime Sabahudin. Pa sam im rekao da nije bilo potrebe da se trude, pošto se već zovem Dinko, kao Dinko Šakić o kojem se govorilo na prethodnoj tribini.

Rečima kolege Tomislava Markovića: Knjiga “Točka na U” Viktora Ivančića je “jedna od najboljih knjiga o hrvatskom nacionalizmu i rehabilitaciji NDH, tako da su ovi Gruhonjićevi mrzitelji promašili ceo fudbal. Ili su ipak pogodili, s obzirom da su četnici i ustaše onomad bili verni saveznici, pod komandom nacističkog gazde, pa ne vidim razlog da i njihovi današnji duhovni potomci uzajamno ne sarađuju, to su ipak dve strane iste krvave kame”.

Što bi pesma rekla: “ustaše i četnici, zajedno ste bežali!”

The rest is history: usledile su pretnje smrću preko kanalizacionih otvora na društvenim mrežama. Haranga od strane notornog Vulina, onog Jovanova, nekakvih ko fol studentskih predstavnika sa liste za poslanike Ruske stranke i saradnika evropskog fašističkog šljama koji su me tužili Etičkoj komisiji Filozofskog fakulteta, zatim različitih antonića i njihovih kloniranih putinovskih botova, da bi sve kulminiralo ispisivanjem grafita na ulazu u našu zgradu, drugi put u tri godine, kojim se poziva na moje ubistvo.

Za ovih nekoliko dana dobio sam valjda hiljade pretnji smrću i ogavnih šovinističkih uvreda. Kao i Ani Lalić, objavili su i moj broj mobilnog telefona i neprestano zovu, pišu, vređaju, prete…

Ali, sam istovremeno dobio najvažniju stvar: podršku sa svih strana ovog našeg “regiona” i diljem meridijana. Dobio sam podršku kolega sa Odseka za medijske studije, Mreže akademske solidarnosti (MASA) i najvredniju od svih: podršku mojih studenata. Nemoguće je rečima opisati koliko mi to znači i koliko mi je to pomoglo da se ne slomim. Isto kao što je nemoguće rečima opisati koliko sam besan jer su sada ti divni mladi ljudi, koji su svoju podršku meni potpisali svojim imenima i prezimenima, na meti slične harange ovih Vučićevih zlih botova.

Pa dobro: Pucajte, mi i dalje držimo čas! Decu nam nećete proganjati!

Ja sam Dinko Gruhonjić.

A vi, što biste da nas koljete, zar se ne prepoznajete? Pa vi ste Dinko Šakić!

Lupiga.Com
via Danas

https://lupiga.com/hiperlink/pucajt...i-sto-biste-da-nas-koljete-vi-ste-dinko-sakic

Samo se nadam da će doći vreme kada će Srbi konačno smeti biti Srbi u sopstvenoj državi i kada će se nemilosrdno obrušavati na sve one koji hoće da ruše Srbiju i naš ustavni poredak.

Braniti sopstvenu državu i njene nacionalne interese nije nacizam, šovinizam niti bilo šta drugo. Ako hoćeš separatizam i autonomašenje, to ovde neće proći.

Osim ovih Dinka i ostalih otvorenih fašista i mrzitelja Srba i Srbije, meni su gadniji samo ovi naši koji su pali pod uticaj nekih NVO organizacija i stide se toga što su Srbi i misle da podrškom ovakvima upadaju u "krug dvojke" gotivaca i hipi Srba koji vole sve i svakoga, seru po Srbima gde god da odu, po Srbiji i ništa im ne valja.

O savremenom antisrpskom fašizmu i govoru mržnje u Bosni i Hercegovini pisao je mladi hrvatski bosanskohercegovački novinar anti - šovinističkog opredeljenja Franjo Šarčević navodeći najogavnije primere takvog antisrpskog govora mržnje među profesorima univerziteta i uvaženim intelektualcima (tekst "Kratki prikaz suvremnog antisrpskog fašizma").

Grupa osoba kojima je dozlogrdio govor mržnje je pokrenula i peticiju da se protiv Fatmira Alispahića podnese krivična prijava na osnovu člana 163. Krivičnog zakona FBiH koji sankcioniše širenje mržnje na nacionalnoj i verskoj osnovi i da mu se onemogući sticanje doktorata na sarajevskom univerzitetu. Inicijativa je bila bezuspešna, ali ostaje kao svetli primer pokušaja obračunavanja sa postratnim sejačima mržnje.

Kad se uporedi govor mržnje Fatmira Alispahića i Dinka Gruhonjića vidi se zapravo da tu i nema razlike. Uporediti Fatmirove tvrdnje da Srbi vrlinom smatraju klanje muslimana, te da Srbi plivaju u krvi od rođenja, da je Srbija koncentrat svetske nastranosti sa Dinkovim novinarskim biserima o ljudima "čudnih fizionomija i neartikulisanog jezika" kojima će u budućnosti "noge biti sve kraće, a pogledi sve tuplji", a čija deca žele "samo da dovrše pokolj koji su im očevi započeli" ili bezbrojne tvrdnje o srpskom zlu kao ona da "nigde nema tolike koncentracije zla na tako malom prostoru kao u Srbiji".

FATMIR ALISPAHIĆ

http://www.prometej.ba/clanak/vijes...fatmir-alispahic-bi-trebao-biti-u-zatvoru-555

Da sam rođen u Šumadiji, bilo bi mi normalno da vrlinom smatram klanje muslimana i žderanje čvaraka. (Fatmir Alispahić, Marketing tragedije, kolumne iz magazina SAFF 2003. – 2008., Samizdat, Batva, 2008., str. 219)

„Srbi plivaju u krvi. Od rođenja. Ljubičaste žile koje vire iz prerezanog krmećeg vrata za njih su likovna estetika. Kao za nas behar. Njima je normalno da se krv gleda, u krvi uživa, da se krv jede, kao u onim nekakvim krvavicama što su suhomesnati proizvod. Mali Srbin iz Beča neće osjetiti nikakvu nelagodu dok bezveze kolje zeca. Čak štaviše, mali će Srbin poletiti od ushićenja, kao što se moje dijete ushiti kad čuje cvrkut ptica.“ (Marketing tragedije, 110.)

DINKO GRUHONJIĆ

Ovo je izvod iz njegovog teksta iz 2013 "Srbija je Mordor" objavljenog na njegovom portalu Autonomija:

CITAT
"Gledam sada klince na Limanu. Između dve zgrade napravili su pravo malo bojno polje: s jedne strane dvorišta jedan tabor, s druge strane dvorišta drugi. Imaju od osam do 14 godina, naoružani su petardama, zelenim, crnim, kakvim god hoćeš. Oni se ne igraju klasičnih dečjih pasjaluka: da tek tu i tamo bace poneku petardu ili „žabicu“ u komšijski haustor, ili iznenade zamišljenu komšinicu jednom malom eksplozijom. Ne, oni su zauzeli prave-pravcate tabore. Oni ne bacaju petarde u haustore ili pred komšinice, oni petarde, topovske udare, dinamite… bacaju – jedni na druge. I silno uživaju u tome! Sline, balave, malo im je, iako se na sve strane i dimi, i puši, i oseća se miris baruta u vazduhu. Oni bi, nema sumnje, u ruke uzeli prave puške, puškomitraljeze, snajpere, bazuke, minobacače…, samo da dovrše pokolj koji su im očevi započeli."
KRAJ CITATA

Dinko je uspeo da svoj muslimanski šovinizam zamaskira "brigom" za autonomiju Vojvodine, muljanjem, korupcijom i umrežavanjem sa NVO mafijom izgradio čitavo jedno medijsko carstvo, te se čak istim metodama i bez ikakvog doprinosa nauci dočepao i mesta profesora univeziteta koje mu služi za ukrašavanje biografije i vrbovanje studenata novinarstva u njegov sektaško-poslušnički parazitski sistem. Govor mržnje je samo vrh ledenog brega, a na žalost i ova inicijativa za njegovu smenu sa mesta profesora će biti neuspešna i samo će ga ojačati.
Ne mislim da će Gruhonjić biti jači posle ovoga.
Prvi put se ozbiljnija frka stvorila oko njegovog delovanja.
Verujem da ga neko dobro obezbeđuje (fizički) ali nije mala stvar kad hodaš ulicama grada i države gde 90% ljudi misli da si ugrožavajući element.

greška....kolosalna greška...nikoga i ništa ne treba podcjenjivati...samo da navedem..1939 ustaše i komunisti su po članovima i simpatizerima činili statističku grešku...doprije petnaest godina ukrajinci su stupali na moskovskom trgu u čast pobjede nad nacizmom ...a danas...gruhonjić je relikt komunizma koji je na padinama zelengore 1942. na političkim satima objašnjavao srbima iz srbije(beogradska četa,kragujevačka četa..itd) o opasnostima i zločinačkom naumu velikosrpskog nacionalizma...nisu oni učili o hrvatskom nacionalizmu i ustašiji...sve je to navedeno pod crticom - domaći izdajnici...sramotno ali nema izgubljenijeg naroda od srba...umjesto da postoje srpska pošta,srpska televizija,srpska elektrodistribucija itd oni sus e odrekli srpstva....

Verujem da ga neko dobro obezbeđuje (fizički) ali nije mala stvar kad hodaš ulicama grada i države gde 90% ljudi misli da si ugrožavajući element.
Невероватно је да су неки тек сад открили шта овај мандрил већ годинама ради. Његова основна делатност је антисрпска пропаганда.

gruhonjić je početak obračuna sa antisrbima i jugonostalgičarima...čekaj samo mržnju koja će se kod zadremalih srba opijenih jugonostalgijom kada budu morali nakon rezolucije UNa od ustiju svoje đece davati 40 milijardi dolara islamistima džihadistima bošnjacima koji su klali po drinskim bosanskim selima jer eto srbi su geeneralno genocidni kao što reče konaković...

A vi, što biste da nas koljete, zar se ne prepoznajete? Pa vi ste Dinko Šakić!
Nismo mi ti koji žele da ruše verske objekte , niti smo mi ti koji žele da čuvaju nekakvu nacionalnu čistotu vojvodine , niti smo mi ti koji pravimo novu naciju , niti smo mi ti koji optužuju ljude koji se sele u Srbiju iz Bosne da su zločinci , niti smo mi ti koji se raduju takvom etničkom čišćenju. Niti smo mi ti koji pišemo o bosanskoj deci ko o zločncima . Prema tome Možda se Dinko šalio u vezi Šakića ali je bio u pravu, nema velike razlike između nega i negovog imenjaka Šakića.

FATMIR ALISPAHIĆ

DINKO GRUHONJIĆ

CITAT
KRAJ CITATA

Da, ali malo se Dinkec zahebao - ti klinci nisu Srbi, to su Vojvodjani! Sta cemo sad?! :think:

Inace, na koji pokolj misli Dinkec? Posto pokolji pripadaju WW1 i WW2, tada su ljudi masovno klani, a znamo i od koga - austrougarskih robova zapadno od Drine, u oba rata - citaj nazovi Muslimana i nazovi Hrvata. On to govori o svom ocu?

Inace na sve to sto sam gore pomenuo, ovo je GOVOR MRZNJE, sirenje medjunacionalne netrpeljivosti i vredjanje dece - koliko znam u danasnjoj WOKE demoNkratiji za ovo sledi opasna robija. Zato predlazem da izvrsimo gradjansko hapsenje Dinkeca, i ne dao mu Bog da se pri tome opire jer svaka sila je opravdana i bice primenjena u tom slucaju.

Poenta je nesto drugo - u demokratiji mozes da pljujes vlast do mile volje - znaci mogu da hebem kevu Vucicu, Burn-a-bitch, celom SNS-u, Skupstini, Vladi, ali NE SMEM da kazem ni jednu rec protiv SRBIJE kao drzave ili SRBA kao naroda.

Znaci ponovicu - smem da pljujem celokupnu vlast i svakoj pojedinca u njoj, NE SMEM da pljujem Srbiju kao drzavu i srpski narod kao celinu. Za takve stvari bi trebalo da te pokupe i da te nema.

I samo da dodam jos nesto, kad vec vaspitavam narod - glavna opozicija svakoj vlasti MORA BITI drzavna Radio Televizija - ona radi ZA NAROD ne za vlast i kao takva, POSTO IMA TEHNICKE I ZAKONSKE MOGUCNOSTI, ona MORA biti najzesca i najveca opozicija svakoj vlasti - znaci neprestana kritika sta je i kako uradjeno, koliko kostalo, kadrovska resenja i sve ostalo.
Na isti nacin BIA treba PRVENSTVENO da se bavi osobama koje JESU opasne za drzavu, a to su, sasvim logicno, OSOBE NA VLASTI! Ovo deluje kao besmisleno samo na prvi pogled, ali zapravo jedini koji mogu da izvedu ozbiljne probleme drzavi a time i narodu su ljudi na vlasti - oni imaju pristup novcu, pecatima, prava potpisa itd, i za njih vazi gomila zakona koji za nas ne vaze JER NE RADIMO DRZAVNI POSAO. Kao takvi, sto su na vecoj poziciji vise bi BIA morala da ih nadzire i da na prvi tracak sumnje debelo propita doticne sta to rade. Posledicno BIA bi prvenstveno trebalo da se bavi Vucicem, Burn-a-bitch i drugim likovima iz vlade - da ih prisluskuje, prati itd, a ne da se bavi sa mnom, Zlatanovicem sa Srbin.info i Milovanom Brkicem iz Tabloida - ni jedan od nas ne moze da uradi nista ozbiljno drzavi ni narodu.

I samo da istaknem jos nesto - primer teroristickog zlocina u Moskvi od 22. marta je uzasan zlocin, ali on zapravo ne predstavlja nikakvu ozbiljnu pretnju drzavi i narodu Rusije. Mnogo vecu opasnost zapravo je napravio Gorbacov pristajanje na raspad SSSR-a bez nekog ozbiljnog plana sta i kako da se to uradi a da se ocuvaju standard, imovina i dostojanstvo naroda SSSR-a, sto se pokazalo danas kao kobnim. Znam da zvuci surovo, ali je tako - 150 mrtvnih je nista prema opljackanoj Rusiji, unistenim resursima, imovini prodatoj neprijateljski nastrojenim strancima itd, dodajte sami. Zbog svega toga propatilo je i verovatno postradalo mnogo vise od tih 150 ljudi - sto od bolesti, bede, lose ishrane zbog siromastva, zbog depresije raspadom sistema, droge i prostitucije itd.

ZATO DB mora prvenstveno da se bavi vlascu, a ne obicnim gradjanima, jer je vlast mnogo opasnija po drzavu od naroda. Slicno, drzavna televizija svake drzave mora biti najveca opozicija svakoj trenutnoj vlasti, a ne da bude njeno informativno telo!

Kao sto vidite sve je naopako postavljeno.

I sad se vratite na Dinka Gruhonjica - ako je sve naopako postavljeno, sta cemo sa njim i njemu slicnima?

Valja pročitati pre nego što se napada čovek bez ikakvog osnova...

PUCAJTE, MI I DALJE DRŽIMO ČAS: „Ja sam Dinko Gruhonjić. A vi, što biste da nas koljete, vi ste Dinko Šakić!“​

Iako se osećam kao da odgovaram na pitanje „Da li mi mama zna da sam narkoman“, jer mi je teško da shvatim da čak i dragi ljudi i nakon više od 35 godina besomučne ratne propagande i dalje mogu da poveruju u montaže koje dolaze po direktivi ministra ratne propagande Aleksandra Vučića, zbog svih tih dragih ljudi, i zahvaljujući solidarnosti kolega iz Danasa, odgovoriću i na takvo pitanje: Ne, nisam “slavio” ustaškog koljača Dinka Šakića. Da, cela priča je u gebelsovskom maniru izvučena iz konteksta.

Idemo redom, da vam se predstavim.

Ime mi je Dinko Gruhonjić. Rođen sam u Banjaluci 15. septembra 1970. godine, u takozvanom mešovitom braku: otac mi je bio muškarac, a majka žena. Za ljubitelje penjanja po mom rodoslovnom stablu, otac mi se zvao Ahmed, majka mi se zvala Nadežda. Sestra mi se zove Zlatica, kao Titova unuka.

Ja sam dete bratstva i jedinstva, moja jedina domovina bila je i ostala Jugoslavija, a ja sam Jugosloven, Bosanac i Vojvođanin. Nikada nisam prestao da verujem u bratstvo i jedinstvo naših naroda i narodnosti.

Bivši hrvatski estremni desničarski političar Mladen Švarc (1947- 2017) je bio jevrejskog porekla i deklarisani ustaša kojem su porodicu pobile ustaše.

Nacionalno mešoviti brakovi dobro funkcionišu ako su oba partnera neopterećena mržnjom i kompleksima. Ti ustaško-partizanski mešoviti brakovi mogu da izazvaju haos u glavi dece i svakojake mentalne poremećaje.

Ne znamo kakve mentalne poremećaje taj čovek ima i da li bi se njegova majka prevrtala u grobu kad bi mogla da vidi šta on danas radi. Mali monstrum Kosta K. koji je pobio decu u školi izjavio da je to učinio da bi se osvetio majci i da bi video kako ona pati.

Ne znamo čak ni da li govori istinu vezanu za porodično poreklo i ideološko opredeljenje jer je patološki lažov.

Zato se ostavite njegovog porodičnog porekla i fokusirajte se na ono šta taj čovek piše. A piše sa pozicija muslimanskog ekstremizma već godinama, širi ekstremnu mržnju prema Srbima iz Bosne i Hercegovine i ostalim "dođošima" u Vojvodini, aludira da je Vojvodina okupirana, te da ju potrebno braniti od srpskih zveri i sve to maskira u nekakvu vojvođansku autonomašku priču što je posebno groteksno jer je lik došao prvi put 1992 u Novi Sad.

On se toliko uživeo u ulogu Vojvođanina, odnosno nekakve izmaštane vojvođanske nacije, da bi bio spreman da brani "svoju" Vojvodinu do poslednje kapi krvi od mrskih srpskih okupatora. Možemo mi sad pretpostaviti da on ima psihički poremećaj ili je teški manipulator koji želi da potpali masu ili da se on samo zajebava, troluje i šali kao što se navodno šalio kad je rekao da ima lepo ime Dinko kao Dinko Šakić, ali onda su u posebnom problemu budale koje ga podržavaju i brane. I Hitler je mogao reći da se samo šalio i da su ga budale ozbiljno shvatile.

Znači ti tipovi ladno traže da se zaustavi srbizacija vojvodine a onda decu koja se igraju petardama nazivaju Srbima.

Pa vidi koji problem sad imaju povodom Izraela i Palestine - prvo su napujdali narod da je slabiiji uvek u pravu i da jaci tlaci, i kada je sad doslo do toga da Izrael to radi narod je reagovao kako je dresiran - ali ovaj put protiv njihovog interesa!

Pa su tako dosli do toga da zabranjuju svoju heroinu Gretu Tunberg jer je pocela da brani Palestince - sta ce dete, em nije bistro em je dresirano, i onda je popila zabrane po drustvenim mrezama, a mozda joj preti i zatvor, nisam pratio dalje.

To je to ludilo koje se i ovde ispoljava - jesu li sad gradjani Vojvodine Srbi ili Vojvodjani, pitanje je sad. Ima li jaci narod pravo da pobije slabiji ili nema, pitanje je sad? Jer imamo primer Hrvatske gde je to moglo, pa Srbije vezano za KiM gde to nije moglo, pa sad imamo tzv. Kosovo gde to moze, pa imamo Ukrajinu gde moze nad Rusima, pa imamo Rusiju gde ne moze nad Ukrajincima, Cecenima itd.

I tako WOKE propada sa lakocom koja zapanjuje. Uskoro cemo Gruhonjice da jurimo po ulicama.

Još jedan dokaz da je Gruhonjić na fakultetu zbog svog autošovinističkog delovanja a ne naučnih dostignuća.To naravno mnogo govori i o onima koji ga podržavaju ali i o Novosadskom Univerzitetu, koji je uz par beogradskih fakulteta postao leglo neznanja i autodestruktivne misli.Zaštitimo studente od pošasti autošovinizma, od uticaja antisrpskih NVO i dozvolimo im da nešto i nauče.

Meni bi bilo draže da 99 odsto ljudi nije čulo za njega, ali da on bez ikakve medijske pompe i histerije sada sedi ili u psihijatrijskoj ustanovi ili u zatvoru zbog širenja mržnje na nacionalnoj i verskoj osnovi.

On upravo igra na kartu žrtve i sav taj bes koji je prouzrokovao mu odgovara. On je tobože sad jadni progonjeni jadničak kojem su zlobno namestili aferu i žele da ga oteraju s posla, a samo šačica slobodoumnih ga podržava. U stvarnosti je ovo njegova velika pobeda, njegovo sektaško medijsko carstvo je još jače, a on je sada u glavama mnogih beli medved, zaštićen od bilo kakve kritike, ma kako bila argumentovana i osnovana. U nekom povoljnijem raspletu dešavanja on bi bio raskrinkan do kraja i od svih kao teški manipulant i postojao bi konsenzus u čitavoj javnosti bez obzira na političko i ideološko opredeljenje da je tom čoveku mesto u zatvoru zbog širenja mržnje na nacionalnoj i verskoj osnovi.

Back