Pa dobro...zasto je onda primitivno ako se jede na groblju,isto zatvoren objekat,a nije ako se jede u restoranu?
Говорим о храни око гроба.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa dobro...zasto je onda primitivno ako se jede na groblju,isto zatvoren objekat,a nije ako se jede u restoranu?
Meni nije ni to primitivno,pod uslovom da se ne ostavlja smece okolo,to je samo narodni obicaj.Говорим о храни око гроба.
Meni nije ni to primitivno,pod uslovom da se ne ostavlja smece okolo,to je samo narodni obicaj.
I to na Zadusnice uglavnom.
Ne znam,ja i tu vidim neku simboliku bliskosti i uprkos svemu,slavljenje zivota.
Upravo tako, zajednicko pijenje i jedenje ima za svrhu iskazivanje bliskosti.Meni nije ni to primitivno,pod uslovom da se ne ostavlja smece okolo,to je samo narodni obicaj.
I to na Zadusnice uglavnom.
Ne znam,ja i tu vidim neku simboliku bliskosti i uprkos svemu,slavljenje zivota.
Ја чак и волим да одем на гробље....što je napisao M.Antić u Besmrtnoj pesmi...
Juče sam, da bi ispoštovala želju rođake o kojoj se staramo (daun) , otišla sa njom na groblje.
Inače, ne idem tamo. Uspešno zakopavam sve moje tuge i bez toga.
Onda naletim na spomenik sa tekstom koji me rasplače....mlada žena, a na ploči tekst njenog muža u stilu "sa tobom ništa je bilo sve a bez tebe , sve je ništa"
Da li vam znači odlazak na groblja, da li mislite da bez odlaska na takva mesta može da se funkcioniše normalno ? Da li je izbegavanje poseta groblju dobra ili loša stvar ?
To samo na početku, posle se napravi stočić sa mušemom i klupica.Са гроба једу? Чисто сумњам.
To samo na početku, posle se napravi stočić sa mušemom i klupica.
Stani malo, ti si videla da je neko postavio ponude na samom grobu, verovatno nije mogao bolje da se organizuje, ali to ne znaci da inkvizicija treba da se njime pozabavi.
)))На самом гробу, наређано, све је било прекривено храном. Људи стоје около и узимају на тањире. То сам видела тада и никад више.
)))
To je losa organizacija dogadjaja, ali ne i neko svetogrdje, drugima na pomenu to mozda nije zasmetalo. Odnekle se ponude moraju dati, taj je to postavio na grob, daleko od sretnog resenja, ali eto.
Kako to mislis da li moze da se fukncionise normalno bez odlazaka na groblje, pobogu???...što je napisao M.Antić u Besmrtnoj pesmi...
Juče sam, da bi ispoštovala želju rođake o kojoj se staramo (daun) , otišla sa njom na groblje.
Inače, ne idem tamo. Uspešno zakopavam sve moje tuge i bez toga.
Onda naletim na spomenik sa tekstom koji me rasplače....mlada žena, a na ploči tekst njenog muža u stilu "sa tobom ništa je bilo sve a bez tebe , sve je ništa"
Da li vam znači odlazak na groblja, da li mislite da bez odlaska na takva mesta može da se funkcioniše normalno ? Da li je izbegavanje poseta groblju dobra ili loša stvar ?