Grke razbesnela podela uloga u novom filmu o Mariji Kalas

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
327.420
m-kalas-slika_825x620.jpg

Kako je novi film o Mariji Kalas uzburkao strasti u Grčkoj, jer se glumačka raspodela Grcima nimalo ne dopada.
Novi film o Mariji Kalas, koji potpisuje Pablo Larain kao reditelj, a nezaboravnu opersku divu igra Anđelina Džoli, uveliko se snima na lokacijama u Parizu, Grčkoj, Budimpešti i Milanu.

Grčki mediji pomno su pratili svaki korak glumice dok je nedavno boravila u gradiću Pirgosu na Peloponezu, u blizini drevne Olimpije, gde su snimane neke scene filma. Iako je bilo Grka koji su jedva čekali da krajičkom oka ugledaju holivudsku divu, slikaju je telefonom ili joj mahnu, većina onih koji su ostavljali komentare na društvenim mrežama pokazala je odijum prema glumačkoj raspodeli u još jednoj ekranizaciji poslednjih dana jedne od najvećih grčkih ikona.

Anđelina Džoli u ulozi Marije Kalas? Ni fizička ni karakterna sličnost ne postoje, to je svima jasno, ali film će da proda pre svega dobar marketing, a prašina se uveliko diže i ide mu u prilog.

Među komentarima Grka na društvenim mrežama gotovo da nije bilo onih koji su pozitivno komentarisali Džolijevu. Smatraju da apsolutno nema harizmu jedne Marije Kalas. Najčešća zamerka je što za ulogu nije uzeta neka reprezentativna grčka glumica i bilo je više konkretnih predloga.

S druge strane, bilo je i onih koji su smatrali da Kalasova poslednje decenije svog života jedva da je i govorila grčki, pa je izbor američke glumice prirodniji.
Neki zameraju zašto glumicu prati policija, koju plaćaju grčki građani. Zar holivudska zvezda nema novca za sopstvene telohranitelje i pratnju, pitaju se.

Bilo je mnogo komičnih komentara, pa i onih prožetih politikom, a u rediteljskom odabiru glumaca poseban trn u oku bio im je Haluk Bilginer u ulozi Onazisa.
„Pa zar Turčin da igra našeg voljenog Aristotela", jadali su se neki.
Šezdesetdevetogodišenjem glumcu očigledno ni zavidna internacionalna karijera u Velikoj Britaniji i Holivudu nije mnogo pomogla da osvoji simpatije Grka u ulozi legendarnog brodovlasnika.
Clip.jpg
 

Back
Top