Грижа савести?

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Постоји ли грижа савести?

• Да

glasova: 36 80,0%
  • Не

glasova: 8 17,8%
  • Нисам о томе размишљао/ла

glasova: 1 2,2%

• Ukupno glasova
    45
  • Anketa je zatvorena .
Ја не могу а да се са овим не сложим.

Не знам како да схватим сва ова обраћања у трећем лицу. Оговарање?
Не замерам, али ми је просто непријатно да одговарам на такве коментаре.

Дакле. Слободно можете да наставите да ме анализирате и износите своје закључке о мени. Уколико вас то забавља, ја вам се нећу супротстављати.
Можда бих вам могла предложити да отворите нову тему посвећену мени, а да се ове оканете, јер очигледно не желите да разговарате ниочему другом осим о мени.

Још једном ћу рећи.
Или имате шта да кажете на тему или не. Избор је ваш.
Ja, ja, ja, ja ,ja.......:lol:

Tema je puk gubitak vremena jer je otvorena kao provokacija, te se nadam da ce biti zakljucana u dogledno vreme jer je u dobrano pogresnom smeru otisla. Morala sam da se ukljucim zbog sledeceg =>
Извини што ти покварих рекламу. :D
Нехотично... намера ми је била да разговарамо, а не да се ти обрукаш пред клијентима.
Овако... да си којим случајем имала моје поверење, као астролог, сада би га изгубила...
:shock: :shock: :shock:
Ovo je obracanje upuceno vipcurlic! Osoba je ulozila daleko najvise vremena, sa potpuno altruisticnim motivom odgovarajuci nepoznatim ljudima.
Klijenti su ljudi kojima mi naplacujemo razgovor ili bilo koju vrstu usluge -mi ovde... jedni drugima smo CLANOVI FORUMA!
Ne bi me tako ni pogodilo da si se osokolio/la na vip pri cemu drzis distancu medjutim =>
Лично познајем једну особу која је астролог. Веома образована и интелигентна особа. Свесна и себе и других. Ради то јер мора. Потребан јој је новац.
Води рачуна о томе шта коме може да каже, али ипак признаје да некада може и да погреши, како у процени особе, тако и у тумачењу.

Хтела сам да се о томе поведе разговор, а не о мени :)
Daj stvarno, ima tema pa idi tamo:roll:
A sto se tice obrazovanja -jupiiiii jos malo, pa kad budem imala doktorat bicu najjaci astrolog 8-)
Слободно можете да наставите да ме анализирате и износите своје закључке о мени. Уколико вас то забавља, ја вам се нећу супротстављати.
Можда бих вам могла предложити да отворите нову тему посвећену мени
Koja kojocentricna galaxija :oops:

Дакле и после мене ја. :D

Има ли овде Модератора који би могао да упозори људе да се врате на тему?
Или да је макар заобиђу...

Стварно не видим разлог да тема буде закључана.

Питање за астрологе.
Не залазим у то какви су ваши мотиви. Да ли то радите из забаве, ради зараде или неког трећег разлога... оно што ме занима је...sa osvrtom na ovo, nadam se da ce biti ispostovano i da nece biti vise razloga za nesporazume ili izvrtanje napisanih reci ili njihovog smisla, ja nudim svoje odgovore...

Да ли вам се чини да се играте са туђом психом?
ne, jednostavno sto astrologija ne sluzi tome,a ja, kao astrolog,nemam potrebu da sa tim stavom pristupim ljudima koji samostalno, po svojoj volji i na svoj licni zahtev potraze od mene licno analizu horoskopa ili nacin razumevanja stvari kroz koje prolaze, s tim sto se uvek naglasi da imaju moc slobodne volje i da ako pristupe samorazumevanju kroz ono sto nosi njihova natalna karta, mozda neke stvari vide i u drugacijem svetlu i problemi prestanu da budu problemi..

Да ли и како размишљате о томе какве последице по некога може имати ''виркање у натал''?
da zaobidjemo rec "virkanje" jer to onda nije astrologija i tumacenje natalnih karti kakvo treba da bude, odnos prema svemu tome mora da bude jako odgovoran i jasan a rekla bih da je retko ko svestan koliko zaista moze da bude posledica ulazenjem u energetsku sferu natalnih karti, niti je naivno za onog ko to radi niti je naivno za onog kome se radi ali ne bih ulazila u dublju diskusiju o tome jer bi zahtevalo povezivanje mnogo stvari, sfera kao sto su psihologija, filozofija, postovanje nekih duhovnih vrednosti i sfera, spoznaja, itd...Onaj ko radi, mora da zna sta radi a ja u ime drugih ne mogu govoriti..
Да ли сте се некада покајали због нечега што се некоме испричали?

mozda, ne mogu reci i svesti to na "pokajati" jer ta rec ne odgovara onome sto sam ja dozivela za vreme svog rada.Ako insistiras na njoj - onda je odgovor ne, jer ne mogu da pricam ono sto ne vidim ili ono sto nije tako i unapred upozorim ljude ako postoji nesto sto ja smatram neprijatnim..dozivela sam da kazem ono sto vidim i znam da stoji i da meni kao meni, kao coveku, bude zao sto to tako ide ili sto nema boljeg resenja, ali sam takodje i dozivela u tih par slucajeva, kao po pravilu, da su ti isti ljudi, kasnije, mene zvali i meni rekli kako su se ipak te stvari dogodile..kazem, mozda mi je kao coveku krivo sto nekad nema pozitivnog resenja po mom merilu ali nije na meni da sudim ili ocenjujem to jer svako nosi svoju sudbinu, i ono sto ja mogu da smatram teskim, dozivela sam da mi kazu - pa sta, to nije nista strasno...ljudi su cudo..

Можда нешто погрешно протумачили?
a za ovo ti ne mogu reci ono sto bi mozda ocekivala da kazem, ne sto ne mogu da priznam nego sto nisam imala coveka koji mi se zalio, koji je ogovarao ili iza ledja pricao da nije bilo ono sto sam rekla u njegovom horoskopu.Pod uslovom da je vreme rodjenja tacno, covek se pronadje u svom horoskopu..ako postoje ljudi koji su bili nezadovoljni ili kod kojih sam pogresila, to do mene nije doslo u mom radu..pa verovala ili ne, ostaje moja pisana izjava ovde..

Ово питам из разлога што се ја не бих усудила тиме да се бавим.
Можда грешим...

nismo svi rodjeni niti smo sposobni da radimo iste stvari, na sta bi tek tada licio svet...Ja se samo nadam da sam jasnim odgovorima, na tvoja pitanja, ucinila ono sto si zaista zelela - odgovori jednog astrologa sa ovog foruma - i da tu nece biti zabune

Дакле и после мене ја. :D

Има ли овде Модератора који би могао да упозори људе да се врате на тему?
Или да је макар заобиђу...

Стварно не видим разлог да тема буде закључана.

Stvarno ne vidim razlog da VI pitate da tema bude zaključana!
Cela disukusija je otišla u pogrešnom pravcu,u pravcu gosposđice
KOJICA u kom ste je navodili sa vašim izjavama..
Ili su vaše izjave prepametne za nas pa mi ne razumemo i pišemo
svašta ili VI ne forumulišete pitanja na pravi način da bi MI razumeli VAS..

Stvarno ne vidim razlog da VI pitate da tema bude zaključana!
Cela disukusija je otišla u pogrešnom pravcu,u pravcu gosposđice
KOJICA u kom ste je navodili sa vašim izjavama..
Ili su vaše izjave prepametne za nas pa mi ne razumemo i pišemo
svašta ili VI ne forumulišete pitanja na pravi način da bi MI razumeli VAS..

Не разумем. Шта сам питала?

Да. Дискусија је отишла у погрешном правцу.
Хоћете да ме убедите да ми је циљ био да се о мени прича на теми?
Ја нисам рекла да се овде пише свашта, већ да сам овде на тапету ја.
А могу и да кажем сада. Да, о мени се овде пише свашта.

Које питање нисте разумели?

Eto, ja sam se potrudila da odgovorim na pitanja onako kako su postavljena, sa nivoom svog sopstvenog razumevanja i shvatanja..mozda sam razumela, mozda nisam, videcemo svakako uskoro..

Хвала што си се потрудила.

На основу тога како си одговорила видим да си питања разумела. Па ми сада није јасно како си их сада одједном разумела, а до сада су била нејасна?
Или су питања само Психологу нејасна? У том случају се извињавам.

Питање за астрологе.
Не залазим у то какви су ваши мотиви. Да ли то радите из забаве, ради зараде или неког трећег разлога... оно што ме занима је...

>>>Pocela sam da se bavim astrologijom iz zabave, ali kako sam isla "dalje" shvatila sam da je sve mnogo ozbiljnije od zabave, i na kraju kad sam videla neke stvari veruj mi uplasila sam se, i sad posto znam dovoljno toga da mi vise nema povratka nazad, moram da naucim da zivim sa tim sto znam....i idem dalje sto se tice astrologije

Да ли и како размишљате о томе какве последице по некога може имати ''виркање у натал''?

>>>Uglavnom, dosad nisam uspela da istumacim do kraja ni svoj natal a kamoli tudje:)
Da igramo se tako sto pokusavamo da kazemo ljudima ono sto je u njihovim natalima, na nacin, na koji njihova psiha kasnije nece prefokusirati energiju i onda covek sam promeni tok dogadjaja, ako unapred zna sta ce se desiti...Uopste nisam sigurna da li se ovo desava ili ne, ali je sasvim moguce da se desava, tako da jako pazim na to, ako uopste nekom nesto kazem, ali uglavnom ne bavim se tumacenjima tudjih natala...tako da se to retko desava....
Ako sam videla da ce se desiti nesto dobro, i da ce osoba uspeti u tome sto je pitala npr "Da li cu uspeti da uradim to i to u tom i tom vremenskom roku"...onda stvarno pazim kako cu to da kazem....u tim slucajevima se upotrebljavaju izrazi kao sto su "sasvim je moguce" ili "postoje svi pokazatelji da ces najverovatnije uspeti u tome sto si naumio/la"
Mada se u astrologiji cesto sve vidi vrlo jasno i moze da se kaze cisto Da ili Ne...i nije u pitanju igranje astrologa tudjom psihom, vec moras da pazis da NE kazes nekom nesto na takav nacin cime ces "promeniti TI [astrolog] psihu te osobe", tako da ce SE ona [osoba], mozda, u naletu samopouzdanja koji je dobila od astrologa, "poigrati sama" svojom psihom i "zaleteti" uraditi nesto "naopako" i poigrati se tokom dogadjaja, koji astrolog ne sme da poremeti da se na primer umesto dobrog ishoda dogadjaja ne bi desio sasvim suprotan....

Можда грешим...

>>Pa ako pocnes da se bavis, samo da ti kazem da ces videti sve lepe stvari ali da ces videti i sve ruzne, u astrologiji se vidi apsolutno sve, i ja sam se pokajala vec milion puta, jer ne vidis ti samo stvari u tudjim natalima, nego ono sto je najgore vidis u svom, pa u kartama svoje porodice, dece, roditelja, supruga, supruge, i onih koji su ti najmiliji i najdrazi. Tako da ako se bojis onda nemoj uopste:))

>>>Sto se igranja tudjom psihom tice, stvarno hvala ti sto si mi otvorila oci, da je sasvim moguce da se neka zlotja koja se bavi astrologijom, a verovatno ih ima, kao sto svuda ima svega, zaista poigra tudjom psihom na neki ruzan nacin, a cak i tudjim zivotom ...jer ako udjes dublje u to videces da je astrologija na neki nacin i magija i da njome moze da se manipulise. Zato pazi da tvoja natalna karta ne padne u ruke nekom pakosnom astrologu :)
Cula sam da ima onih koji kazu samo : desice ti se nesto strasno, idi moli se bogu..."ili desice se nesto strasno u tvojoj porodici"...ili "desice ti se gubitak u porodici",,,i tako ko da su cigani cergari a ne astrolozi i onda ljudima unesu strah , veliki strah i nista dalje od toga ne kazu, to sam cula od ljudi milion puta, i to je zaista zlocin, nemam reci....

Molila bih SVE prisutne ovde da se drže teme i vrate na pitanja iz uvodnog posta.

Kojice, moderatori postoje i usmeravaće diskusiju u smeru odgovora na tvoja pitanja ali svaki njihov pokušaj je uzaludan ukoliko potencijalni anketirani (i "odgovarači" na tvoja pitanja) konstatno stiču utisak o tebi kao neozbiljnoj i željnoj provokacija.
Ja usmeravati temu mogu ali njihove utiske ne mogu, jer oni prvenstveno zavise od tebe - ma koliko da su pogrešni ili ne, a od toga direktno i zavisi koliko će i da li će odgovarati na tvoja pitanja.

Tema je super, i ako je nekad bila slicna, ja je nisam videla. Samo ne razumem: gde ste videli sve psiholoske negativnosti u karakteru postavljacice topika, jer ja to nisam videla ni u jednoj jedinoj njenoj reci, i zaista biste mogli, da bar pokusate, da se skoncentrisete na temu i da nekako izbegnete pricu o karakteru postavljaca, jer upadate u besmislene projekcije- vidite ono cega nema....
Ja sam u njenom topiku videla samo zelju za iskrenim znanjem i saznanjem, i odgovore pojedinaca u kojima se: prvo samom topiku, imputira nepostojeci kontekst, pa se onda na taj lazni nepostojeci kontekst odgovara....i naravno nije ona [Kojica] navela temu na svoju licnost, vec ucesnici koji su odgovarali na temu, iz ko zna kojih razloga.....i sve se ponavlja, cisti klishe...
Pocecu da verujem da je ovo namerno [a ne zelim]....kao sto neko rece: Ljudi traze zrtveno jagnje, pa ako ga nemaju oni ga naprave od plastelina....
Sve moze da se oblikuje kako zelite, ako ste u tome dovoljno umesni.....samo je pitanje da li cete da krenete u smeru A, B ili C i na sta stvarno zelite da trosite energiju....na besmislice od kojih na kraju nemate stvarno nikakve koristi osim osecanja trenutne lazne moci koju realno uopste nemate, ili na nesto stvarno vredno...[nemam je ni ja, nemate je ni vi, nema je realno niko ovde]...
Zrtveno jagnje ce ili pobeci ili cete ga pojesti, pa cete na kraju opet biti na istom mestu, vracanje na Status Quo...a zelimo da idemo dalje. Primarna zelja coveka bi trebala da bude razvijanje svesti a ne pokusaj da se manipulacijama i ponizavanjem drugih nasa svest nadje na pijedestalu u "ogledalu"[u ocima drugih], samom cinjenicom sto smo skrenuli pricu sa nas, ponizili nekoga i time "postali svesniji" u tom ogledalu, u prevodu bolji od nekog drugog....a nasa svest se istovremeno ustvari realno ne uzdize, vec stagnira ili degradira...ovo je najbrzi put....
Samo da vam kazem, ne izgleda ovo svima onako kako se vama cini da izgleda......

Kazem vam ovo prijateljski....verovali ili ne.....

Aman Zaman ljudi..
Ja ne znam dal se ovde neko pravi blesav ili je zaista blesav, ali devojka je lepo otvorila temu koja se zove " Griza savesti"...

Постоји ли грижа савести?
Да
Не
Нисам о томе размишљао/ла

Dakle , poenta...moze da nas grize savest samo ukoliko radimo nesto lose...
Apriori se to, ovakvom temom podrazumeva. Njen sam naslov je podrazumeva.
I samim tim , na kraju , ova devojka nije imala "dobronamernu zamisao" otvorivsi je. Ovde ne postoji opcija.
Ukoliko bi postojala, i ukoliko bi se dalo diskutovati o ljudima "sa savescu i bez nje"....kako u ovoj profesiji ,tako i u svim ostalim, naravno da bi tema mogla da tece u svom pravcu..ne osvrcuci se na motive postavljaca takvog jednog topica.
Over and out.

U pravu si oko naziva teme ali sve je već objašnjeno u prvih nekoliko postova.

Elem, OVO su pitanja na koja se traži odgovor.
Питање за астрологе.
Не залазим у то какви су ваши мотиви. Да ли то радите из забаве, ради зараде или неког трећег разлога... оно што ме занима је...

Можда грешим...

Molila bih postavljačicu teme da takođe odgovori na ova pitanja, naravno da kaže svoje mišljenje pošto pretpostavljam da iskustva u tumačenju nema.

Sevilja je lepo odgovorila - mogli bi ste i vi. Ako želite, naravno. :wink:
Ili lepo recite da nećete, i da zaključamo temu ... nema svrhe natezati se.

Ja sam samo smatrala (i još uvek smatram) da tema može biti i lepa i od koristi svakome, ako se sve shvati na pravi način.

Nisi razumeo s čim se slažem.
''Slažem se'' , odnosilo se na konstataciju da svaki astrolog mora biti psiholog ( ? )(mora biti- posmatrano iz aspekta moralnosti ( a postoji li jedinstvena definicija iste? ), s tim što, samo pitanje ima primesu filozofskog, zato smatram da teško možemo postići dogovor).
Zašto je to tako?
Zato što je natalna karta fantastičan prikaz ličnosti sa najsvesnijim i najnesvesnijim porivima.
Izučavanje astrologije mora početi od tog segmenta, inače, ništa od bavljenja astrologijom.
Iz toga sledi da svaki astrolog ima uvid u psihu pojedinca, ali to ne znači da je nužno i psiholog.
Iz tog razloga smatram da je Kojicin prilaz suviše generalizujući ( dakle, mislim na njen celokupan stav, a i tvoj), ali pitanje je, po mom mišljenju, svakako na mestu.
Ovo Kojicino pitanje je kao Pandorina kutija, pa se samim tim ne može zanemariti ličnost astrologa kao pojedinca. ( što , svakako, iziskuje opsežnu analizu)
Koji su motivi astrologa ( množina) za bavljenje astrologijom?
Ne znam za druge, znam za sebe. Potreba da pomažem drugima, to me čini srećnom.
Nisam to pitao iz razloga bilo kog osim da podsetim na psihologiju govora... na govor govora.
ALI, rečca olako upotrebljavana, znaci samo jedno: direktno neslaganje sa sopstvenim prethodno recenim. Daklem, "slazem se, ALI..." = "Ne slazem se..."
Nadam se da razumes. Ponovi svoju recenicu u kojoj si upotrebila ALI i probaj da je nanovo sastavis bez ALI i videces da je tesko... skoro nemoguce.

Odgovor na ovo pitanje si dobio u gornjem pasusu, ali ajd' da apsolviramo: astrolog može biti i psiholog, a i ne mora. Što sve zavisi od intelektualnog potencijala i mogućnosti širine sagledavanja a u okviru ovoga o čemu divanimo.
Odmah, moram da se ogradim i da dodam da je svaki dobar astrolog ujedno i psiholog. Bilo bi dobro da su ta dva elementa povezana kod osobe koja se bavi astrologijom.

I još nešto, nisam rekla da ne govorim ružn stvari, nego ružne na koje se ne može uticati i promeniti ih.
To iz mene govori psiholog, a naravo, smešno bi bilo obrazlagati razloge za takvo postupanje.
To znaci samo jedno: da si ti psiholog (pristrasni astrolog) jer TI odlucujes sta hoces da kazes a sta ne na osnovu svoje, skolske ili ulicne, diplome psihologije. Nepristrastni astrolog je onaj koji sve kaze onako kako vidi i nema tu ruznih i mnogo ruznijih stvari... jer ako TI pocnes da sama odredjujes sta je ruzno a sta je ruzno bez promene za pacijenta... na osnovu svog tumacenja... pristrastnost ode u 200... igras se Boga... time sto ti sama odlucujes sta je najbolje za tu osobu koja je zahtevala tvoje usluge. Zamisli lekara koji se igra psihologa i resi da ne kaze pacijentu da je neizlecivo bolestan...

A ko mi brani?
Etika
Apsolutno netačno.
Ne znam zašto misliš da je sve moguće nasugerisati.
Ako ti kažem da ćeš upoznati svoju sudbinski veliku ljubav za deset dana, da li mogu da nasugerišem njeno pojavljivanje u tvom životu?
Ali, ako si sugestibilan, mogu te ubediti da ćeš se razboleti za deset dana.
Da li ću sebi dozvoliti luksuz pogrešne predikcije to zavisi od mnogo čega: moje svesti, mog znanja, mog morala.
Naravno, potrebno je istaći da ima ljudi koji nisu sugestibilni. Definitivno generalizuješ. A istinu je nekad dobro i prećutati, ako me razumeš. ( ovo ne govorim kao astrolog, već kao čovek)
I opet generalizacija, ali da ti odgovorim u svoje ime: s obzirom da su mi namere dobre ( ili ja bar tako mislim), logično je da me ne grize savest.
Ako neko sugeriše iz loše namere ( pri tome taj neko ne mora biti astrolog), možda će ga nekad gristi savest, a možda i ne, dakle ne postoji ni u čemu jedinstven model.

I za kraj, daj ti meni argumente zašto misliš da astrolozi obavezno deluju na psihu svakog pojedinca. ;)
Ako ljudi prizivaju astrologiju to znaci da imaju nekakav problem koji bi da rese. Bilo da je nedoumica o beznacajnom ili spas nakon sloma zivota... oni UVEK traze od astrologa pojasnjenje nepoznatog... osvetljavanje neznanog... i ti hoces da mi kazes da oni nisu spremni na sugestiju?

U sustini, sebe nazivas i astrologom i psihologom i covekom... barem ja to tako razumem kad te procitam. Astrolog koji je i psiholog postaje savetnik, dusi koja trazi utociste, bilo to udociste duse ili samo kisobran dok traje oluja... savetnik koji sam odlucuje sta je za njega (pacijenta) bitno a sta ne... savetnik koji je veliki imitatior Boga.
Ako neki astrolog pre apsolutno svake svoje seanse kaze pacijentu da je on ipak pristrastan, da nece da mu kaze "ruzne stvari na koje se ne moze uticati", da je sve bazirano na ljegovom licnom vidjenju stvari, da pacijent treba na sve da gleda kao na veliku zabavu... e mozda taj astrolog nije para-psiholog i ne igra se Boga. Ovi ostali... :?

Mozda ti ne pridajes znacenje onome sta je u tvojim rukama... to ne smanjuje snagu istog...

Dopunicu se sutra ujutro... ovo je sada n a brzaka

U pravu si oko naziva teme ali sve je već objašnjeno u prvih nekoliko postova.

Elem, OVO su pitanja na koja se traži odgovor.

Molila bih postavljačicu teme da takođe odgovori na ova pitanja, naravno da kaže svoje mišljenje pošto pretpostavljam da iskustva u tumačenju nema.

Sevilja je lepo odgovorila - mogli bi ste i vi. Ako želite, naravno. :wink:
Ili lepo recite da nećete, i da zaključamo temu ... nema svrhe natezati se.

Ja sam samo smatrala (i još uvek smatram) da tema može biti i lepa i od koristi svakome, ako se sve shvati na pravi način.

pa to bi bilo najbolje... da ne nikne jos koje 'nezgodno' pitanje.
Ma obrisati celu temu...
oprosti na sarkazmu... jer ton svih koji su skocili protiv ankete je sarkastican...

Da su pitanja besmislena, ne bi proizvela rekaciju. Ama bas nikoga.
Ovako, posle OVOLIKE reakcije, pitanja su itekako osnovana...

Питање за астрологе.

Можда грешим...

@ DJuraMornar

Ako je sarkazam pitati seriju pitanja koja se ticu i etike osobe koja je astrolog, onda ja pojma nemam sta je sarkazam.
Ili ti pojma nemas sta je sarkazam.
Jedno od ta dva je tacno 100%

Sigurno je da izbegavanjem, zatvaranjem, svadjom na diskusiji necemo saznati zasigurno ni ti ni ja ko nije bio u pravu po pitanju sarkazma. Niti ce iko cuti sta neistomisljenici misle.
Ili je mozda to cilj?

Ja ne vidim ni malo sarkazma u ovim pitanjima. Razumem da neko moze da ima istoriju ovde (recimpo postavljac teme) a to meni znaci da je predrasuda ka toj osobi pri oceni sarkasticnosti prevalentna... ili ...?

@ DJuraMornar

Ako je sarkazam pitati seriju pitanja koja se ticu i etike osobe koja je astrolog, onda ja pojma nemam sta je sarkazam.
Ili ti pojma nemas sta je sarkazam.
Jedno od ta dva je tacno 100%

Sigurno je da izbegavanjem, zatvaranjem, svadjom na diskusiji necemo saznati zasigurno ni ti ni ja ko nije bio u pravu po pitanju sarkazma. Niti ce iko cuti sta neistomisljenici misle.
Ili je mozda to cilj?

Ja ne vidim ni malo sarkazma u ovim pitanjima. Razumem da neko moze da ima istoriju ovde (recimpo postavljac teme) a to meni znaci da je predrasuda ka toj osobi pri oceni sarkasticnosti prevalentna... ili ...?

Bice da ja nemam poima.
Neka ostane na tome.
Elem...ja do ovih, citiranih pitanja nisam ni dosla, iskrena da budem...jer me nisu ni zanimala , posle ovako postavljene ankete...( btw na nju sam i mislila kada se pozvah na sarkazam koji si opet ti pomenuo/la)Prosto u tome ima malicioznosti. Nisam astrolog , i ovo me ne pogadja licno...prema tome nemam razloga biti ni na cijoj strani. Prosto imam svoj stav o svemu ovome , koji je takav kakav je.
Naravno , kao sto vec rekoh...sasvim fer i korektno mozemo na temu casti i savesti ,diskutovati do mile volje, apsolutno sam za i nemam nista protiv, ali ne na ovakav nacin...i sa ovakvom postavkom.

Elem, da dam svoj doprinos temi ... ako nije zauvek uprskana. :-D

Da li mi se čini da se igram sa tuđom psihom ? Kada i ako to radim, ne čini mi se nego znam. I to nema veze sa astrologijom - mislim, može imati veze ali ne mora. Sevilja je rekla potpuno isto što bih i ja.
Igram se sa tuđom psihom kroz bavljenje astrogijom ni više ni manje nego radeći bilo šta drugo u životu. To je karakterna crta a ne nešto što je "u opisu radnog mesta" odnosno nečega što neko radi.

Da li razmišljam o posledicama koje po nekoga ima "virkanje u natal" ?
Da, i opet ni više ni manje nego koliko i o posledicama bilo koje svoje akcije i (ne)dela koje uradim.
Opet, u pitanju je karakterna osobina (ne nužno moja, nego generalno) a ne nešto što ima veze sa bavljenjem astrologijom.

Parafraziraću poznatu poslovicu pa ću reći da gotovo sve na ovom svetu (a ne samo vatra) može biti dobar sluga a zao gospodar, u zavisnosti od toga kako se nečemu pristupa i kako se koristi.
Posledice "virkanja u natal" mogu biti jako dobre kao i jako loše, u istoj meri koliko i posledice korišćenja kompjutera, interneta, gledanja televizije, konzumiranja slatkiša; tehničkog i tehnološkog razvoja, globalizacije, marketinga; religije, ateizma. Za nekog jako dobre, za nekog jako loše, za nešto jako dobro, za nešto jako loše. Za mene je ključan pristup stvarima, kao što rekoh u prethodnom pasusu.

Da li sam se pokajala zbog nečega što sam nekome rekla ?
Isti komentar kao u prethodna dva odgovora.

Da li sam nešto pogrešno protumačila ?
Da, jer onaj ko odgovori odrečno na ovo pitanje, laže. I to, opet, nema nikakve veze sa astrologijom, njenom (ne)naučnošću, astrolozima, bavljenjem astrologijom.
Pitaj kasirku da li je nekad pogrešno vratila kusur, pitaj vozača da li je nekad u saobraćaju napravio prekršaj, pitaj lekara da li je nekad dao pogrešnu dijagnozu, kuvara da li je nekad presolio jelo - dobićeš isti odgovor. Uz izvinjenje svetlim primercima koji odudaraju od ovog pravila, ako ih ima - što nije isključeno, ali su to bili i ostali izuzeci dok je čovek i dalje po definiciji nesavršeno biće.

Nadam se da su ovo odgovori koje si tražila, ako nisu - koriguj pitanja. :D

pa to bi bilo najbolje... da ne nikne jos koje 'nezgodno' pitanje.
Ma obrisati celu temu...
oprosti na sarkazmu... jer ton svih koji su skocili protiv ankete je sarkastican...

Da su pitanja besmislena, ne bi proizvela rekaciju. Ama bas nikoga.
Ovako, posle OVOLIKE reakcije, pitanja su itekako osnovana...
Opraštam ti sarkazam, jer moj komentar nisi shvatio na pravi način.

Ja sam moderator ovog podforuma i moja obaveza je da zaključavam teme koje ne vode ničemu. To ne znači da je tema besmislena - ja sam prva bila ta koja je ZA temu. I, naravno da pitanja jesu osnovana, i smislena. Mnoga pitanja i jesu, ali nisu svi komentari pa odatle komentar o zaključavanju - koji nije imao veze s onim o čemu se priča, već na koji način.

Hvala na razumevanju. :wink:

Back