grgec

bandar

Početnik
Poruka
8
Zdravo ja sam nov na ovom forumu i zanima me dali neko zna kako da ulovim krupnog bandara.Ja zivim na DTD kanalu i tamo gde ih pecam ima ih kolko oces ali ima toliko sitnih da veliki nemogu da dodju do mamca zanima me dali neko zna neku tehniku kako da upecam krupnog grgeca.Ja sam probao i na musicu i na kedere ina varalice,dubinku, crve, gliste nema sta nisam probao ali retko dodje pristojan komad.Unapred hvala.
:)

Poslednja izmena:
pozdrav bandar,
Ja sam jednim na Zaovinama natabo malo krupnijeg, imali su od 500g do 1kg- pecao sam ga na repic
od povruse. Bio je na samom dnu.Posle toga nikad nisam upecao veceg od 100g, mada sam probao.
O njemu sam cuo da ide u jatu i ako mu uhvatis predvodnika, tu nema vise pecanja.Upecati veceg grgeca to je pravi dozivljaj. :bye:

Zavisi sta smatras pod vecim :)
Ja sam imao nekoliko (da budem precizan 6) vecih bandara (500g - 700g) ali nije mi on bio ciljna lovina. Sve sam ih ulovio na Dunavu. 2 su dosla na pesa (pes - mala ribica zivi u kamenjarima, sarena, velike glave...), 1 na glistu, ostali na malog tvistera...

Kao sto rece lakoni, oni zive u jatima. Ako napipas jato mozes da "namlatis" sitne bandare, a obicno je tu i neki veci (ne bih znao da li je to predvodnik :) )

U Dunavu nema pesa,ima samo glavoca,koji je blizak srodnik pesa (kao sto su klen i prota recimo)!
Mozes krupne bandare da lovis na varalicu,ja sam imao lepih ulova na DTD kanalu (komadi po cetvrt kile uz retke sitnije) na Rapala Shad Rap 5 (mozes i 4),onda Calypso Fantom 4,Monarch RC-5... ali nekako leptiri sa kicankom na kraju (crvena ili naradzasta) mi najbolje prolaze sto se ulova tice mada su slabo selektivni (na velicinu 2 ce klepiti i bandarce od 50-100gr) i dosta uvrcu najlon pa sam ih batalio skoro skroz,sad skoro sam provalio cikadu koja je ubica a ne uvrce mi najlon!
Pozdrav :cool:

Hvala svima upravo sam se vratio sa pecanja i imao 3 sitna i jednog od oko 100 grama sve na meps kasiku sve sam vratio u vodu i naravno slikao ih.Ubacicu i fotografije kad uzmem kabel.:)

Poslednja izmena:

Back