Grešnici izazvali sušu

Paganko

Elita
Poruka
16.640
Vladika valjevski: Za sušu krivi grešnici!
Vladika valjevski Milutin pozvao je sve vernike da se u nedelju, 26. avgusta, okupe u Hramu Hristovog Vaskrsenja u ovom gradu, i molitvom prizovu kišu, prenosi novosadski "Radio 021". Episkop je u zvaničnom pozivu naveo kako su ljudski gresi krivi za sušu koja je pogodila Srbiju, i da je važno da se svi vernici pokaju za svoja loša dela kako bi Bog poslao padavine.
261130_vladika_f.jpg
Vladika valjevski Milutin: Pokajte se, pa da bog pošalje kišu​"Mnogi se sada pitaju, zašto je Gospod dozvolio da se takva nesreća sruči na zemlju? Zašto takva kazna? Naravno, ljudski gresi i nebriga za prirodni poredak od Boga dat tvorevini, razlog su ovakvih nesreća na zemlji", navodi se u pozivu vladike, a prenosi "Radio 021".

"Ali mi ne smemo da okrivljujemo druge, da kod drugih tražimo razlog za nesreću koja nas je spopala. Ona se sada tiče svih i neka svako obrati pažnju na sebe i neka se svako pokaje za svoje grehe, i kao što Ilija rečju zadrža kišu od zemlje, i opet rečju nizvede je sa neba, i mi da se molimo za Ilijine molitve Bogu da pošalje sa neba kišu žednoj zemlji ovoj", navodi se u pozivu koji je uputila Eparhija valjevska.

Ovaj je pošao stopama Iranskog ajatolaha i njegovom nedavnom izjavom da "Razvratne žene izazivaju zemljotrese" :hahaha: Ko njemu dade volan... :rotf:
 
Potcjenjivanje uzroka,posljedica i stvarnosti

Kada nesreca - iznenadna vremenska nepogoda,losa zetva ili bolest - pogodi zajednicu,javi se sumnja da je prekrsen obicaj,pa da trebe pronaci nove obicaje kako bi se umilostivila neka nova demonska sila ili kako bi se doskocilo njenoj cudljivosti. Ta vrsta sumnje i razmisljanja jeste,dakle,direktno izbjegavanje da se dokuce pravi prirodni uzroci pojava; ona uzima demonski uzrok kao pretpostavku. To je jedan izvor naslijedjene naopakosti ljudskog intelekta,a drugi, koji je odmah do njega, sastoji se u cinjenici da se isto tako principijelno poklanja mnogo manje paznje pravim prirodnim posljedicama neke radnje nego natprirodnim posljedicama ( takozvanim bozanskim kaznama ili takozvanoj bozanskoj milosti ). Na primjer, propisana su odredjena kupanja u odredjenim trenutcima: covjek se ne kupa da bi bio cist, nego zato sto je to propisano. Covjke uci da izbjegava ne stvarne posljedice necistoce vec navodno nezadovoljstvo bogova zato sto se nije okupao. Pod pritiskom straha izazvanog sujevjerjem covjek sumnja da pranje necistoce ima mnogo vecu vaznost,pa mu pripisuje drugo i trece znacenje,uproscuje svoj smisao za stvarnost i svoje uzivanje u njoj,a na kraju stvarnost smatra jos vrijednom samo ukoliko ona moze da bude simbol. Tako on, sputan obicajnim moralom,potcjenjuje prvo uzroke, drugo posljedice, trece stvarnost, i sva svoja visa osjecanja (strahopostovanja, uzvisenosti, ponosa, zahvalnosti, ljubavi ) upreda u jedan imaginarni svijet.

Jos i sada vidimo posljedice: kad god su covjekova osjecanja uzvisena,tu je na neki nacin ukljucen taj imaginarni svijet. Tuzno je to, ali za sada covjeku od nauke sva visa osjecanja moraju da budu sumnjiva,toliko su ona povezana sa zabludom i besmislenoscu. Ne da su ona takva sama po sebi ili da takva uvijek moraju biti, ali ce sigurno od svih postepenih prociscavanja koja predstoje covjecanstvu prociscavanje visih osjecanja biti jedno od najpostupnijih.

:think:
 
Naravno upaliće molitva a nije loš ni ples. Kad je uspelo Kojotu uspeće i nama, jedna molitva, ples i eto kiše :D Samo da nađem bubanj i jedno perce da metnem za uvence :D

od 4:25 pa nadalje


Ahahahahah, samo treba da paziš da ne prođeš kao on na kraju. :lol:

A ja cu prizivati da u decembru padne snijeg !

Eto... i da tražiš da te proglase za proroka, sveca ili tako nešto kad zaista padne sneg. :mrgreen:
 
Можда је мислио на оне грешнике шо дозволише да се инсталира HAARP у Србији?

Naravno.
Kada smo konačno saznali šta znači HAARP,kako deluje,ko ga koristi i gde je sve
instaliran u Srbiji, treba li još šta objašnjavati ?
Svakako da tamo neke spodobe pritiskaju dugmiće....
Jer,što bi ga uopšte postavljali ?
Ne čudim se ja njima,to su u biti neonacisti i globalisti,
ali nemam odgovor na pitanje - zašto im je dozvoljena instalacija
te skalamerije u Srbiji ?
 

Back
Top