Greška pilota oborila "mig-29"Rade DRAGOVIĆ, 27.08.2009

ne znas sta je IAF :) sta rece italijansko,indisko :) kad se kaze IAF zna se na koga se misli.

lista nesreca americkog ratnog vazduhoplovstva je prilicno dugacka. Njima se avioni raspadaju u vazduhu,i to na nesrecu u naseljenim delovima.
kako god podelis,ispadne da americki avioni padaju najvise,i sto je najgore,uglavnom nisu greske pilota,vec otkazi tehnike.

Israeli air force nije IAF jer tamo se ne govori engleski vec hebrejski. Tako bi mogao reci i da je RAF Russian Air Force, a nije vec VVS, a RAF valjda znash shta je. IAF mozhe biti i izraelsko, kao i indijsko i italijansko i bilo koje drugo na I. No to nije bitno, mene ne zanimaju detalji vec sushtina. Navedi koji su to ameerichki avioni pali ove godine. To shto im padaju na kuce je zato shto ih i imaju(kuce) nisu yebbena pustinja ko Rusi. Mada je i njima kad je pao Tkachenko bilo mrtvih i povredjenih na zemlji. Padaju najvishe kad najvishe lete. Ako to ne razumesh e onda cu stvarno pobeci sa ovog pdf. Idem na Avijaciju i Vojsku, tamo se ljudi razumeju u to shto pishu.

Ti atakuješ na moj IQ !
A šta ako je - a jeste - broj stanovnika (obe zemlje) desetine miliona ?
Uporedi sa sportom. Male zemlje (po broju stanovnika - poput nas) , u svetskom vrhu u nekoliko sportova...

To je posledica rada a ne talenta. Verujem da u bilo kojoj zemlji sveta mozhesh naci isti procenat talentovanih za fudbal, letenje, matematike...bilo shta. Ima razlike ali minimalne. Medjutim ako se u nekoj zemlji vishe interesuju za neshto, vezhbaju, bice ih vishe sposobnih.

onda cu i ja tebe da prijavim !!!! i to za spamovanje i razne nebuloze.

lepo ti covek kaze, poenta aero mitinga je da se leti nisko,zato to i jeste opasan manevar ?
e stvarno bi ta njegova macka pre shvatila....

Poenta aeromitinga je da se pokazhe shta mozhesh izvesti a ne shta ne mozhesh izvesti. Atraktivno bi za publiku bilo da ja dodjem i prebijem tebe, ali ako si jachi samo cu dobiti batine.

Nije nebo 10 metara i 10000 metara, postoji i neshto izmedju. 1.Zashto nije vezhbao na recimo 500 metara visine? No nije ni to bitno, bitno je zashto je pokushavao 2.da izvede neshto sa 20 chasova naleta shto ne bi smeo ni neki pilot sa 200 sati? Pitanje nije za pilota, tu odgovor znam, vec za komandu ratnog vazduhoplovstva. Evo recimo Rusi se 3.kurche izvode sa teshkim lovcima Mig-29 i Su-27 ono shto normalne zemlje rade sa sportskim avionima. 4.Ko im je kriv kad se desi nesreca, kad je zovesh smrt brzo dodje.

1.Да ради хоризонтални заокрет на 500м за аеро-митинг!?:eek::eek::eek:
:hahaha1::rotf::hahaha1::rotf::hahaha1:

2.Ако је цифра тачна - то му је дотадашњи ГОДИШЊИ налет!!!:rtfm:

3.И нико се од пилота не курТШи:evil: - него ДЕМОНСТРИРАЈУ летелицу и своју обученост!!!:ok::ok::ok::worth::worth: :worth:

4. То је леп и ОПАСАН посао!!!:worth::worth::worth:

:bye::bye::bye:

Israeli air force nije IAF jer tamo se ne govori engleski vec hebrejski. Tako bi mogao reci i da je RAF Russian Air Force, a nije vec VVS, a RAF valjda znash shta je. IAF mozhe biti i izraelsko, kao i indijsko i italijansko i bilo koje drugo na I. No to nije bitno, mene ne zanimaju detalji vec sushtina. Navedi koji su to ameerichki avioni pali ove godine. To shto im padaju na kuce je zato shto ih i imaju(kuce) nisu yebbena pustinja ko Rusi. Mada je i njima kad je pao Tkachenko bilo mrtvih i povredjenih na zemlji. Padaju najvishe kad najvishe lete. Ako to ne razumesh e onda cu stvarno pobeci sa ovog pdf. Idem na Avijaciju i Vojsku, tamo se ljudi razumeju u to shto pishu.

neke skracenice su usle u upotrebu,kada se kaze IAF misli se na izraelsko RV.
kada se kazu ''trikolori'' zna se na koga se misli,mada pola zemlja ima zastave sa tri boje.
sto bi ja sada tebi objasnjavao i skidao liste,kada ces ti u nenormalnom maniru opet zanemariti cinjenice i lupati po svome. idi vise,idi.... pa lupetaj negde drugde, u zadnjih 50 postova samnom se 100 ljudi javila da me pita sta koji djavo tebi detetu od 15 god uopste pisem takve stvari.

1.Да ради хоризонтални заокрет на 500м за аеро-митинг!?:eek::eek::eek:
:hahaha1::rotf::hahaha1::rotf::hahaha1:

2.Ако је цифра тачна - то му је дотадашњи ГОДИШЊИ налет!!!:rtfm:

3.И нико се од пилота не курТШи:evil: - него ДЕМОНСТРИРАЈУ летелицу и своју обученост!!!:ok::ok::ok::worth::worth: :worth:

4. То је леп и ОПАСАН посао!!!:worth::worth::worth:

Prvo je trebao taj manevar izvesti 50 puta na velikoj visini pa 50 puta na srednjim visinama pa tek onda izvoditi kao za aeromiting. Broj 50 zamenii sa onim koji je dovoljan. On sigurno nije dovoljno puta uvezhbao. Nije on kriv, piloti su hrabri i to je za njih ponizhavajuce ali RV to nije smelo dozvoliti.
Ne znam shta si hteo reci sa ovim pod 2
On je samo demonstrirao neobuchenost, srecom nije na aeromitingu, mozhda bi bilo vishe mrtvih.
4Jeste lep i opasan posao, ali nije za ludake(Randjelovic to nije ali ga je RV na to primoravalo bash kao i 99.e) a RV MORA poshtovati zhivot pilota.

Prvo je trebao taj manevar izvesti 50 puta na velikoj visini pa 50 puta na srednjim visinama pa tek onda izvoditi kao za aeromiting. Broj 50 zamenii sa onim koji je dovoljan. On sigurno nije dovoljno puta uvezhbao. Nije on kriv, piloti su hrabri i to je za njih ponizhavajuce ali RV to nije smelo dozvoliti.
On je samo demonstrirao neobuchenost, srecom nije na aeromitingu, mozhda bi bilo vishe mrtvih.
4Jeste lep i opasan posao, ali nije za ludake(Randjelovic to nije ali ga je RV na to primoravalo bash kao i 99.e) a RV MORA poshtovati zhivot pilota.

:) evoga sad uci i pilote kako trebaju da uce da rade manevre :dash::dash::dash:

:gace: kapitulirao sam pred ovolikim glupostima

1.On je samo demonstrirao neobuchenost, 2.srecom nije na aeromitingu, mozhda bi bilo vishe mrtvih.

1. Ее, немој више мајке ти!!!
2. А нарочито да "браниш" пилоте!!!

neke skracenice su usle u upotrebu,kada se kaze IAF misli se na izraelsko RV.
kada se kazu ''trikolori'' zna se na koga se misli,mada pola zemlja ima zastave sa tri boje.
sto bi ja sada tebi objasnjavao i skidao liste,kada ces ti u nenormalnom maniru opet zanemariti cinjenice i lupati po svome. idi vise,idi.... pa lupetaj negde drugde, u zadnjih 50 postova samnom se 100 ljudi javila da me pita sta koji djavo tebi detetu od 15 god uopste pisem takve stvari.

Google pod IAF prvo izbaci Indian Air Force i sa razlogom. Ne znam ko su trikolori osim ako ne mislish na Freche trikolore ili na sportsku reprezentaciju Italije. Mislish da ako znash neke skracenice ili zhargonske nazive da si ekspert, dzhaba ti to ako ne razumesh sushtinu. Shto je najgore ti izgleda ni sa tim skracenicama ne baratash najbolje. Kao shto rekoh, kad Tex izadje iz bolnice ako on kazhe da je IAF izraelsko RV, ja napushtam forum. Ako kazhe da nije, opet napushtam jer nemam s kime da diskutujem. Ti shto ti daju podrshku su zatucani rusofili koji mene mrze, ako. Ja imam 21 godinu ali sam natprosechno inteligentan shto je izazvalo shizofreniju. Inteligencija je prokletstvo!

Google pod IAF prvo izbaci Indian Air Force i sa razlogom. Ne znam ko su trikolori osim ako ne mislish na Freche trikolore ili na sportsku reprezentaciju Italije. Mislish da ako znash neke skracenice ili zhargonske nazive da si ekspert, dzhaba ti to ako ne razumesh sushtinu. Shto je najgore ti izgleda ni sa tim skracenicama ne baratash najbolje. Kao shto rekoh, kad Tex izadje iz bolnice ako on kazhe da je IAF izraelsko RV, ja napushtam forum. Ako kazhe da nije, opet napushtam jer nemam s kime da diskutujem. Ti shto ti daju podrshku su zatucani rusofili koji mene mrze, ako. Ja imam 21 godinu ali sam natprosechno inteligentan shto je izazvalo shizofreniju. Inteligencija je prokletstvo!

a ti mislis da google pise usvaja i izmislja strucne skracenice u oblasti ratnog vazduhoplovstva :)
a tex u bolnici ? a kad izlazi? za vikend ? tada puste ludake na kucne posete.... taj TEX aj sto nema pojma o nicemu,nego je decko bolesno ,zatrovano anti ruski nastrojen,akada si takav,ti ne mozes ni o slicicama neutralno da pricas,kamoli o ovome.
Ja niti sam rusofil niti obrnuto, ali realno dajem misljenje iz oblasti u koju se dobro razumem,ti LUPETAS i ne vredjam te ja time,vec ti skrcem paznju da ispadnes glup u drustvu zato sto diskutujes o necemu o cemu nemas pojma. Oces da ti na jednom mestu prikupim sve tvoje greske koje si napisao zadnjih 10 dana? ako si pametan,onda izbegavaj rasprave gde si slabiji,i drzi stranu cinjenica ,a ne naklonosti prema ovima ili onima.

a tex u bolnici ? a kad izlazi? za vikend ? tada puste ludake na kucne posete.... taj TEX aj sto nema pojma o nicemu,nego je decko bolesno ,zatrovano anti ruski nastrojen,akada si takav,ti ne mozes ni o slicicama neutralno da pricas,kamoli o ovome.
Ja niti sam rusofil niti obrnuto, ali realno dajem misljenje iz oblasti u koju se dobro razumem,ti LUPETAS i ne vredjam te ja time,vec ti skrcem paznju da ispadnes glup u drustvu zato sto diskutujes o necemu o cemu nemas pojma. Oces da ti na jednom mestu prikupim sve tvoje greske koje si napisao zadnjih 10 dana? ako si pametan,onda izbegavaj rasprave gde si slabiji,i drzi stranu cinjenica ,a ne naklonosti prema ovima ili onima.

Texa su prebili juche na protestu ispred ruske ambasade, mi smo pobegli a njega je tukla pobesnela rulja od 50 navijacha. Nije fer da choveka nazivash ludakom. Mojih greshaka je bilo ali su manje bitne za temu o kojoj smo pisali dok su tvoje greshke sushtinske i rekao bi logichke. Ako nisi rusofil reci u chemu su to Ameri bolji shto se vojske tiche, mora da negde jesu majku mu. Kako to kad je Rusija tako mocna, shto se raspao SSSR, shto nije krenuo u rat sa Amerima? meni nije cilj da ZNAM sve o avijaciji, meni je dovoljno da to RAZUMEM. Kod tebe je obrnut sluchaj.

Texa su prebili juche na protestu ispred ruske ambasade,.
:hahaha: :hahaha::hahaha:
mi smo pobegli.
::evil:
a njega je tukla pobesnela rulja od 50 navijacha. .
:sad2:
Nije fer da choveka nazivash ludakom. Mojih greshaka je bilo ali su manje bitne za temu o kojoj smo pisali dok su tvoje greshke sushtinske i rekao bi logichke. Ako nisi rusofil reci u chemu su to Ameri bolji shto se vojske tiche, mora da negde jesu majku mu. Kako to kad je Rusija tako mocna, shto se raspao SSSR, shto nije krenuo u rat sa Amerima? meni nije cilj da ZNAM sve o avijaciji, meni je dovoljno da to RAZUMEM. Kod tebe je obrnut sluchaj.

jadan tex, ne znam dal da se smejem il da placem...
ma prekinite vise sa tim demonstracijama i podelama stalno neko nastrada i uzlud se trosi energija...

http://forum.krstarica.com/threads/192566

http://forum.krstarica.com/threads/297122&page=2

evo pricali smo o tome na avijacija i vojska....pa pregledaj malo.

Kolko ja imam saznanja u pitanju je veliko zataskavanje i pilot uopste nije kriv!

a sto se tice zrnana ,on ima neka iskustva iz rata ali i velike traume tako da je totalna dileja ,s druge strane teks jeste previse prozapadni covek ali ima dovoljno dobrih razloga i za to ,a i vidi se struka iza njega kad postuje i prosto je zadovoljstvo imati takvog sagovornika i diskutovati sa njim.
Brz oporavak i dobro zdravlje za TEXa ,ako ti trebaju sljive imam na pretek a i komova rakija sam sto nije pocela da curi iz kazana :P

Poslednja izmena:
Texa su prebili juche na protestu ispred ruske ambasade, mi smo pobegli a njega je tukla pobesnela rulja od 50 navijacha. Nije fer da choveka nazivash ludakom. Mojih greshaka je bilo ali su manje bitne za temu o kojoj smo pisali dok su tvoje greshke sushtinske i rekao bi logichke. Ako nisi rusofil reci u chemu su to Ameri bolji shto se vojske tiche, mora da negde jesu majku mu. Kako to kad je Rusija tako mocna, shto se raspao SSSR, shto nije krenuo u rat sa Amerima? meni nije cilj da ZNAM sve o avijaciji, meni je dovoljno da to RAZUMEM. Kod tebe je obrnut sluchaj.

Jel se ti to salis,il je neko (i ti zajedno sa njima) protesvovao ispred ruske ambasade ?
1. zbog cega konkretno ?
2.sta ti to treba u zivotu da ostanes etiketiran ?
3.koji navijaci ? i ako je neki skup i postojao,zar nije bilo policije ?

Tvoje greske su i sustinske i logicke i prakticne u isto vreme, moje greske ne postoje jer samo nabrajam cinjenice retko dajem misljenje.

naravno da postoje oblasti u vojnom naoruzanju u kojima su amerikanci odmakli dalje od rusa. Npr to je prevashodno brodogradnja odnosno gradnja velikih ratnih brodova,posebno nosaca aviona.Tu se ne misli na podmornice,i ostale klase brodova.
drugo to su sigurno svi programi bespilotnih i izvidjackih letelica, gde oni takodje predjace.
i po pitanju avijacije,i po pitanju mornarice (ne racuna se podmornicka) predjnace kvantitativno.

:hahaha: :hahaha::hahaha:

::evil:

:sad2:

jadan tex, ne znam dal da se smejem il da placem...
ma prekinite vise sa tim demonstracijama i podelama stalno neko nastrada i uzlud se trosi energija...

http://forum.krstarica.com/threads/192566

http://forum.krstarica.com/threads/297122&page=2

evo pricali smo o tome na avijacija i vojska....pa pregledaj malo.

Kolko ja imam saznanja u pitanju je veliko zataskavanje i pilot uopste nije kriv!

a sto se tice zrnana ,on ima neka iskustva iz rata ali i velike traume tako da je totalna dileja ,s druge strane teks jeste previse prozapadni covek ali ima dovoljno dobrih razloga i za to ,a i vidi se struka iza njega kad postuje i prosto je zadovoljstvo imati takvog sagovornika i diskutovati sa njim.
Brz oporavak i dobro zdravlje za TEXa ,ako ti trebaju sljive imam na pretek a i komova rakija sam sto nije pocela da curi iz kazana :P

pusti ti to dali ja imam iskustva ili ne,i dali imam traume ili ne, da me poznajes znao bi da glas ne povisim u raspravi,i da iako sam prilicno krupan covek vazim za smirenu osobu. Sto se trauma tice,rat te izmeni,ali po mom licnom misljenju izmeni te na bolje,jer shvatis sta je u zivotu bitno a sta ne,a i tu se najbrze odvoji zito od kukolja,i lako se ustanovi ko je kakav(bez ulazenja u to sta se ispred te ambasade desilo,100 je vikalo,99 su pobegli,1 su prebili) kako ja ovde shvacam.
Inace,ako znate ko je nastradali pilot bio (to nije b obican pilot) i znate koji je polozaj imao,vrlo dobro i znate da se nista po pitanju njegovog stradanja nije moglo frizirati,osim na njegovu korist. Nazalost covek je stradao, i piloti stradaju non stop,to im je sastavni deo zanimanja,i budi siguran da je stradao bilo koji drugi pilot,na konferenciji za stampu bi umesto termina '' avion je bio 100 % ispravan'' bio iskoristen termin '' greska pilota''
inace ako hoces da ti stavim tri clana pravilnika o letu,videces da su tog dana grubo prekrsena sva tri clana, a udes koji se desio je klasicno gubljenje visine kada se avion okrene na ''noz'' . i tri minuta posle toga,mnogi koji su bili tamo komentarisali su to kao ''greska pilota'' . Inace ako znas nesto sto sam ja izostavio,reci slobodno,voleo bi i ja da znam.

IAF Mig29 Intercepts AF Airliner:

http://www.airliners.net/aviation-forums/general_aviation/read.main/4532421/

To je bilo nekada davno, tad Rusi nisu zaostajali po obuci za Zapadom a i avioni i sam boj su bili prostiji. Sadashnjost je tuzhna po Ruse.

Kakav si ti retard to je nevidjeno na ovim prostorima.Osvajas Rusiju kao da si Napoleon,pricas glupost za gluposcu.
Balavac jer to i jesi po godinama procitaj jos jednom sta pises pre nego posaljes tekst.Rusi nisu zaostajali po obuci za Zapadom a avioni i sam "Boj" su bili prostiji.
Nacitani, nekada su piloti bili piloti bas zato sto nisu zavisili od ovolike elektronike,i tehnickih pomagala.Sve se svodilo na nenormalne uslove u kabini i iskljucivo mooda i znanje pilota.Sve se resavalo bliskom borbom a ne obaranjem iz horizonta.Bas zato su nakadasnji piloti bili piloti sa velikim P.
Slicno je i sa ovom temom.Pilot je pokusao da izvuce avion iz manevra i jednostavno nije uspeo u tome.Takve stvari se desavaju sirom sveta a ne samo u Rusiji ili Srbiji.Moze avion biti potpuno ispravan pred poletanje ali da se ipak dogodi havarija kasnije tokom leta.Ta profesija je visoko rizicna ne bez razloga i u mirnodopskim uslovima.Ovo je samo jedan ocigledan primer zasto.Momcino i najbolji prave greske u bilo kojoj profesiji,upravo zato i jesu "najbolji". Jer da biste bili naj u svojoj profesiji morate ciniti nesto sto ostali vise manje ne smu ili nisu u stanju.Sta je stvaran uzrok pada 29ke tesko ce se ustanoviti zbog pogibije pilota.
Pokusajte ti i ovaj dobrostojesi@ da otvorite neku temu o heklanju manite se pljuvacine.Ruzno je da takve velicine iznose svoje "misljenje" zasto je neko izgubio
zivot.Vredjate sa svojim glupostima

Back