Grejanje u stanu bez grejanja, čime i kako se grejete?

Kako se zimi grejete?

• TA peć

glasova: 2 12,5%
  • Alfa plam

glasova: 0 0,0%
  • Kalorifer

glasova: 0 0,0%
  • Šporet na drva

glasova: 3 18,8%
  • Nešto drugo

glasova: 11 68,8%

• Ukupno glasova
    16
ozbiljna sam.
mislim da predjem na jeftiniju varijantu.
Natali ima ove brikete, oni sporije idu od peleta, sta mislis?
Прво , колико знам за пелет треба посебна пећ, не можеш да користиш дрва та њу.
За брикет може обична као и за дрва. Можда је то и најважније да је квалитетна пећ, ова коју ја користим је мала али обложена опеком и фантастично греје.
1,5 тона брикета за зиму је довољна за 60 квадрата, чак и више може да греје али ја волим топло.

Грејала сам се на све варијанте, осим пелета, грејање на струју, на дрва, на гас..
Ах да, топлана, то је тек прича.
Ово је за сад најповољноја варијанта.
Уз то, спаковано у најлон по 10 кг, чисто. Једна тона се сложи на малом простору буквално један кубни метар заузме.

Прво , колико знам за пелет треба посебна пећ, не можеш да користиш дрва та њу.
За брикет може обична као и за дрва. Можда је то и најважније да је квалитетна пећ, ова коју ја користим је мала али обложена опеком и фантастично греје.
1,5 тона брикета за зиму је довољна за 60 квадрата, чак и више може да греје али ја волим топло.
O, hvala, setila si se ali nisi pazljivo iscitavala :lol:
Imam kombinovani kotao drvo/pelet.

Vrlo nelogicno da tona briketa "izdrzi" celu zimu.
Znas li koiliko sa odlicnom izolacijomna tu kvadraturu ide pelet za sezonu? Oko 5tpaleta, a to je malkice vise od 5t, jer na paleti stane 1030kg. Mada ti znas koliko moze paleta da ponese, u tome si, :)
Ево сликовито. Пећ је мала и може да стане највише три коцке брикета, када негде идем, убацим 3 комада, пар минута сачекам и затворим цуг. После 7, 8 сати још увек има жара а пећ је топла.
Преко ноћи исто, никад се не гаси, мало има пепела.

Ево сликовито. Пећ је мала и може да стане највише три коцке брикета, када негде идем, убацим 3 комада, пар минута сачекам и затворим цуг. После 7, 8 сати још увек има жара а пећ је топла.
Преко ноћи исто, никад се не гаси, мало има пепела.
To je fino, poput kotla na drva, mislim to lagano hladjenje :kafa: :mrgreen:.
Ne volim ovaj sistem na pelet jer on ohladi potuno radijator, pa kad treba opet pokrene sistem/ciklus.

to je bila sala, ali mozda u buducnosti i hocu, nikad se ne zna.. sve uredjaje imam..
Па види, ако већ имаш котао, можеш да купиш десетак пакета брикета и пробаш.
Мени нико није рекао за то, околности ме принудиле да нађем решење. 😁
Пробала све, дрва разне брикете и ово се дефинитивно показало као најбоље.
Свако ко је боравио код мене и осетио топлоту се одушевио.
Зато се усуђујем да препоручим.

Back