Greatest Shits Mlađana Dinkića

RoccoS

Veoma poznat
Poruka
11.405
http://www.e-novine.com/srbija/srbija-licnosti/43204-Greatest-Shits-Mlaana-Dinkia.html

Greatest Shits Mlađana Dinkića
Patologija jednog uma: Prevarant, lažov, špekulant


thumbnail.php

Obožavaoci G17+ na prijemu: Boris Tadić i Ivica Dačić bezrezervno veruju Mlađanu Dinkiću

Urnebesna proslava u Centru “Sava” glede osam godina postojanja finansijskog kartela G17+, još jedan je dokaz o dugovečnosti prevare kao političkog programa: ono što su Mlađan Dinkić i njegovi saučesnici uradili i što još uvek rade, ovog puta pod mračnim plaštom nove prevarantske koalicije URS (Ujedinjeni regioni Srbije), ostaće upamćeno kao Lopovluk Bez Granica (LBG) u državi u kojoj izvestan broj poremećenih glasača uvek želi da bude nasamaren lažima i obećanjima. Tek da se podsetimo, donosimo pregršt Dinkićevih izjava u minulim godinama… Tko preživi ovu G17+ hipnozu, pričaće pokolenjima

files.php

Istina je precenjena: Mlađan Dinkić, srpski Ostap Bender

KONVERTABILNI UDAR U GLAVU: Veliki su izgledi da Srbija za mesec-dva, a najkasnije do Nove godine dobije novu konvertibilnu valutu. Mi se već uveliko spremamo na takav potez koji će biti povučen vrlo brzo, ako DOS pobedi na izborima. (Izvršni direktor G17 plus o potezima ukoliko pobedi DOS, Glas javnosti, 13. septembar 2000)

CRNO JE BELO: Prema onome što smo zatekli možemo reći da je šansa za oporavak mnogo veća nego što smo pretpostavili kada smo pravili program za DOS. (Izvršni direktor G17 plus o oporavku Srbije nakon Miloševićeve vlasti, Danas, 16. oktobar 2000)

DRŽAVA, TO SAM JA: Državi je jedino stalo da jednog dana, kada bude prodala svoj deo, dobije što više. Neki kažu da možemo dobiti čak 100 odsto 'Mobtela', posle arbitraže, uz isplatu uloga koji je dao Karić. On je do sada dokazao da je uložio, na osnovu početnog ugovora, svega tridesetak miliona dolara. (B92, 16. maj 2005)

RAST, PA JOŠ SNAŽAN: Naš glavni prioritet je nastavak snažnog ekonomskog rasta koji Srbija beleži u protekle tri godine. Mislim da bi taj rast mogao u narednih pet godina da bude između 6 i 7 posto godišnje. To je vrlo ambiciozno, ali imajući u vidu šta smo postigli prethodnih godina, verujem da ćemo uspeti. (B92, 26. jun 2007)

JEZIK BRŽI OD NEDOSTATKA MOZGA: Očekuje se da će za NIS i 'Jat' javni poziv za tendersku privatizaciju biti objavljen u prvom kvartalu iduće, 2008. godine, dok se za EPS, 'Telekom', Aerodrom 'Nikola Tesla' i 'Galeniku' to očekuje krajem ove godine." (Blic, 6. novembar 2007)

LOŽENJE LOŽAČINE: Građani ovim zakonom dobijaju 15 odsto ukupne vrednosti kapitala javnih preduzeća koja su predmet privatizacije u naredne tri godine. Reč je o državnim firmama - NIS, EPS, JAT, "Telekom", "Galenika", Aerodrom "Nikola Tesla". Prva trgovanja akcijama, ukoliko sve bude išlo po planu, počeće u prvoj polovini 2009. (Večernje novosti, 09. decembar 2007)

STARA PLANINA, SRPSKI ST. MORITZ: Ceo investicioni ciklus treba da se završi do 2010. godine, kada ćemo na Staroj planini imati centar koji će biti jedan od najboljih u jugoistočnoj Evropi. (Press, 23. decembar 2007)

JA, MLAĐAN, MAJKE MI, GARANTUJEM 1000 EVRA: Ima samo jedna prepreka koja me može zaustaviti da ove akcije ne vrede na tržištu, a to je ako, ne daj bože, Nikolić pobedi. Ako se to desi akcije neće vredeti ništa. Ako Tadić pobedi, ja vam garantujem da će svako dobiti po hiljadu evra. (B92, Tanjug, 25. januar 2008)

SRBI S KOSOVA SU NAŠA ŠANSA DA OJAČAMO KRIMINAL: Ako ne plaćamo dug Kosova, ne znači da se mi odričemo političkog zahteva za suverenitetom Srbije. Ako se jednog dana vrati taj suverenitet, mi možemo ponovo da plaćamo taj dug. Potrebno je u što kraćem roku uspostaviti ekonomski suverenitet nad delom teritorije Kosova gde žive Srbi i da ekonomski ojačamo Srbiju. (26. februar 2008)

files.php

Bezočno, do cenzusa: Mlađan Dinkić, URS a.k.a. G17+

IZDALI ME PRIJATELJI, IZDAO ME BRAT: Zbunjen sam naglom promenom retorike i ponašanja premijera Vojislava Koštunice (1. april 2008)

NEVIDLJIVA FABRIKA: Nemački Folksvagen zainteresovan je da izgradi novu fabriku automobila u Srbiji. (B92, Tanjug, 22. april 2008)

LAGAO SAM MALO VIŠE NEGO OBIČNO: Smanjićemo odmah na prvoj sednici porez na plate na 10 odsto. (Studio B, 25. april 2008)

DOĐITE, NEĆETE SE VRATITI: Prestaje da važi trećina propisa. Uprošćavanje procedure i olakšavanje investiranja u Srbiju trajaće 12-15 meseci. (Beta, 18. avgust 2008)

PA ŠTA AKO MI SE OMAKLO: Nezaposlene i žene čija su primanja ispod proseka u Srbiji će dobiti 30.000 dinara dok će trudnice koje su zaposlene dobijati naknadu u visini. (20. avgust 2008)

JA SAM ČOVEK IZDUVNIH NAMERA: Carina za automobile trebalo bi da se spusti sa 20 na 17 odsto za EU, pa dodatno od januara da se snizi na 14 odsto. Mi čak idemo sa predlogom od 10 odsto. (Dojče vele, 17. septembar 2008)

CRISIS? WHAT CRISIS? Srbija iz ove velike svetske finansijske krize izlazi neokrnjena, jedna smo od retkih država koja nije morala da potroši nijedan dinar za spasavanje finansijskih institucija. S druge strane, pokazalo se da je naša restriktivna monetarna politika postojana zaštita od ulaska kriza poput aktuelne. (Dnevnik, 16. oktobar 2008)

files.php

Put putujem: Dinkić i Tadić, ortački turizam

PLJUNI, PA ZAPJEVAJ VINJETU: Srbija će od 2010. godine uvesti vinjete na domaćim autoputevima, kako bi se ubrzao protok saobraćaja. (Blic, 4. novembar 2008)


OBEĆANJE G17+ RADOVANJE: Američka Siti banka 2009. godine dolazi u Srbiju. Siti banka namerava da traži grinfild licencu za otvaranje banke u Srbiji. (Beta, 4. novembar 2008)

BUDITE BUDALE, INVESTIRAJTE: Stabilan bankarski sitem, devizne rezerve koje su dva puta veće od devizne štednje građana i obrazovana radna snaga su, uslovi u kojima se isplati investirati u domaću privredu. (B92, 4 novembar 2008)

PIČKIN DIM OD 10 MILIONA: Siti banka razmatra da tokom sledeće godine zatraži licencu za grinfild operaciju u Srbiji. Što je vrlo zanimljivo, dobili su čak 25 milijardi dolara od američke vlade, pa im sigurno nije problem da plate licencu 10 miliona. (B92, 4. novembar 2008)

KAKO SU SE GRCI USRALI: Ja sam upravo zbog toga, na neki način, upozorio grčke bankare, rekavši im da - ako sada ne budu nastavili da daju kredite svojim profitabilnim klijentima - može se desiti da u međuvremenu dođu druge banke koje će ponuditi bolje uslove i tako im preoteti klijente (B92, 4. novembar 2008)

PRAVOSLAVNI NEW WAVE: Sada očekujemo drugi talas investitora. Mi smo, u stvari, juče i danas u Beogradu sa više od 100 vodećih grčkih biznismena. Opšti utisak je odličan, uprkos dubokoj krizi. (B92, 4. novembar 2008)
 
files.php

Ja sam samo momak sa gitarom: Mlađan Dinkić, monetarni udar za sopstveni džep

MRTVA, A LETI: Rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) biće prepolovljen, ali u Srbiji neće biti recesije. Rast BDP-a u Srbiji u 2009. godini biće najviše 3,5 odsto. (Politika 21. januar 2009)

TO SU SAMO BROJEVI: Imaćemo proizvodnju od minimalno 15.000 ‘Punta’ ove godine, sa mogućnošću da se ta proizvodnja duplira. (Politika 21. januar 2009)

CIKLON B: Trebalo bi da damo gas, da pomognemo da zaposlenost počne ranije da raste. Moje duboko uverenje je da će sledeća godina biti daleko bolja od ove. Već krajem ove godine imamo uslove da počnemo lagano da podižemo životni standard stanovništva. (B92 info, 30. januar 2009)

SVETO TROJSTVO OBMANE: Postoje tri stvari koje sigurno nećemo uraditi. Nema smanjivanja plata i penzija i povećanja PDV-a. (Dnevnik, 26. februar 2009)

SJEBAO ME SVETSKI TREND: Moja procena, u trenutku usvajanja zakona pre više od godinu dana, bila je da je vrednost besplatnih akcija 1.000 evra i stojim iza toga! Međutim, pad vrednosti akcija zbog finansijske krize postao je svetski trend. (Press, 28. februar 2009)

NUMERIČKO RECIKLIRANJE MOZGA: Proizvodnja 'Punta' kreće iduće nedelje i prve isporuke biće u aprilu, a tada počinje i reciklaža, odnosno zamena starih za nove automobile. Ove godine biće proizvedeno od 50.000 do 60.000 'punta'. (Blic, 12. mart 2009)

JAVILO MI SE JUČE: Smatramo da bi to bilo veoma dobro i da konačno moramo da pojeftinimo državnu administraciju na svim nivoima, od Republike, preko Pokrajine do lokalnih samouprava. (Dnevnik, 26. mart 2009)

SANJAM I LETIM: Želeli smo da u ovoj teškoj godini omogućimo ljudima koji su završili školu da dođu do nekog posla i primaju platu. Ubeđen sam da, ukoliko se oni koji dobiju šansu pokažu kod poslodavca, da će ih on i zadržati. (B92, 21. april 2009)


files.php

Lažem i kad govorim istinu, a to retko radim: Mlađan Dinkić, gitarista

KUPI MI, BABO, LSD PEČENJA JAREĆEG: Svi ključni ekonomski indikatori pokazuju tendenciju oporavka od marta 2009, što znači da je najgori period iza nas. (Večernje novosti, 15. maj 2009)


LAŽEM, DAKLE POSTOJIM: Sporazum znači šansu za naše izvoznike, koji će već od januara sledeće 2010. godine moći da izvoze robu bez carine u Tursku. (Danas, 2. jun 2009)

HA, HA, HA: Od 1. januara broj zaposlenih u administraciji biće smanjen za oko 14.000 ljudi (RTS, 14. septembar 2009)

EVO VAM HILJADU EVRA, JEBALO VAS TISUĆU EURA: Od 6. januara 2010. građani Srbije koji su ostvarili pravo na besplatnu podelu akcija dobiće pet akcija NIS minimalne vrednosti 2.500 dinara i 1.700 dinara iz Privatizacionog registra. (FoNet, Beta, Poslovni magazin, 8. decembar 2009)

KAKVE VEZE JA IMAM SA AKCIJAMA: Cena akcije je niska i ja ne želim da preuzmem odgovornost za tu cenu. (Fonet, 8. decembar 2009)

DOKTORE, BOLI ME KVAČILO: Uskoro se, uz podršku vlade, otvara posebna akademija, gde će biti školovani i obučavani mladi kadrovi za rad na 'Fiat' automobilima. (Večernje novosti, 23. decembar 2009)

TKO SME DA ME POGLEDA U OČI: Kurs dinara ostaće stabilan do kraja godine. (Pregled, 19. januar 2010)

JAČI NEGO URS: U poslednjih par godina išli smo uglavnom u koalicijama na izbore, ali smo doneli odluku da ubuduće u čitavoj Srbiji izlazimo samostalno, kako bi tražili potvrdu za našu politiku od građana. (Beta, 25. januar 2010)

***** POSLEDNJU ŠANSU: Imamo priliku da promovišemo program 'Prva šansa' za 2010. godinu kojim će se zaposliti 16.000 pripravnika koji će dobiti posao kroz program "Prva šansa". (EMportal, 27. januar 2010)

ALIBABA I 40 REALNOSTI: Realno je da u prvom kvartalu ove godine Srbija zabeleži privredni rast i zvanično izađe iz recesije. (Beta, 30. januar 2010)

TO ŠTO MORA, NE ZNAČI DA SE MOŽE: Plate i penzije u Srbiji moraju da budu odmrznute od septembra ove godine. (Press, 2. februar 2010)

UMRI, STOKO: Radnici koji su doneli odluku da napuste posao u Fijatu nikada neće biti vraćeni nigde, nego će morati sami da se snalaze i neće dobiti nijedan dinar nikakve otpremnine. (Press, 26. mart 2010)

MOJE ŽELJE, MOJI SNOVI: Vojni aerodrom Lađevci kod Kraljeva do kraja sledeće godine biće otvoren za civilni saobraćaj. (FoNet, 1. jun 2010)

SERBIA, WANTED: Srbija je trenutno najpoželjnija lokacija za nove investicije u čitavoj Srednjoj i Istočnoj Evropi. (Fonet, 18. avgust 2010)

SRPSKI LEBENSBAUM: Svake nedelje će biti nešto novo. Veliki sam optimista, jer je Srbija konkurentna. Samo kroz nove investicije i fabrike će biti više posla, a to je garancija da će standard rasti. Tri milijarde dinara je dovoljno da u oktobru odmrznemo plate. Ako nema prostora, neću tražiti da se troši čega nema, ali ako vidimo da ima prostora, zašto da ne popravimo kupovnu moć građana? Ukoliko popravimo kupovnu moć građana, ubrzaćemo rast proizvodnje. (B92, Fonet, 21. avgust 2010)

files.php

Poslednja kap krvi za G17+: Mlađan Dinkić, malokrvan

PEČENJEVCE, URS SELO MOJE: U eri informatike ne mogu da prihvatim da Pečenjevce bude iza Beograda. (Fonet, 30. avgust 2010)

MINIMALIZAM JE MAJKA: Mislim da moramo radikalno da smanjimo vladu ako želimo da budemo efikasniji i da sa minimumom troškova ostvarujemo maksimalni učinak. (Politika, 17. novembar 2010)

ZBOGOM, RECESIJO: Srbija je i formalno izašla iz recesije i očekujemo da će do kraja godine privredni rast iznositi oko dva odsto. (B92, 18. novembar 2010)
 
MIŠA ĐURKOVIĆ: DOK TRAJE PROPAST, TRAJAĆE I MLAĐA DINKIĆ
četvrtak, 13 januar 2011 11:42
misa13011articleTvrdnji da stranci stoje iza celog Mlađinog posla najviše doprinosi prosta analiza Zakona o regionalizaciji, koji je 2009. donet, a da se ni žuti ni SPS nisu pobunili

misa13011article.jpg


Prošle nedelje tekst sam posvetio jednom od heroja tranzicije u Srbiji. Kad sam se već zaputio tim pravcem, red je da ne zaobiđem najvažnijeg upravljača Srbije u prethodnoj deceniji.

Biće još malo pa godinu dana kako pišem „Hroniku okupacije", a sve se nekako dešava da mi ključna figura pomenutog procesa uvek izmakne za malo. Dešavanja oko njegove poslednje prevare zvane Unija regiona Srbije, konačno daju povod da progovorim koju i o Mlađanu Dinkiću. Zašto je prevara? Molim vas, regionalne razlike treba navodno da ispravlja čovek koji je najodgovorniji što su one tolike.

Opstajanje ovog čovek na političkoj sceni opire se naizgled svim razumnim argumentima: činjenica je da ne postoji omraženija figura u ovoj zemlji, da je Mlađa srpski Baron Minhauzen, simbol za prevaru, laž, beščašće, izdaju najbližih saradnika, beskrupuloznost itd. (Pera Luković je nedavno napravio biserni popis pod nazivom „Grejtest šits of Mlađan Dinkić"). A opet ovaj čovek već deset godina ne samo da opstaje na sceni već gotovo sve vreme kontroliše monetarnu (mesto guvernera Narodne banke), fiskalnu i ekonomsku politiku. Ako tome dodamo i veoma značajan (u finansijskom, ali i strateškom smislu) sektor zdravlja, dobijamo zapanjujuće pitanje kako je i zašto moguće da su svi pobednici na izborima od 2000. naovamo bez oklevanja narodnu podršku koristili da nas u ekonomskom smislu izruče Mlađi Dinkiću.

Odgovor daje tek promena teorijske paradigme koju, između ostalih, i ja ovde pokušavam da menjam. Treba poći od premise da je Srbija zemlja koja se nalazi pod okupacijom i da o najvećem broju stvari u poslednjih deset godina odlučuje pregovaračka trgovina između domaćih tajkuna i struktura koje se oko njih vrte, s jedne, i stranih faktora, s druge strane. Sve doskoro interesi ova dva kampa su se uglavnom preklapali, a formacijski ne postoji osoba koja bi bolje odražavala tu simbiozu interesa od našeg ovonedeljnog heroja.

POSTOKTOBARSKI JUL Stranci su u Mlađu investirali dugo i ozbiljno. Ceo G17 projekat nastao je kad su oni konačno rešili da hoće da skinu Slobu. (Uzgred, pitanje za konspirologe na koje još strukture asocira ovo šifrovano ime?) U pravljenju tog širokog fronta sa propagandnog stanovišta strahovito je bilo bitno promovisati nekog ko se primarno bavi ekonomijom, ko, za razliku od potrošenih političara, daje nadu i izvanredno simulira nekakvu stručnost (koja je, kao što nas je u jednoj od kampanja Mlađa učio, iznad politike). Prva lova je došla od Sorosa, ali se onda proširio krug donatora. Iako su svi ozbiljni ekonomisti vrlo brzo izašli iz te avanture, firma je nastavila da raste jer su njeni ciljevi od starta bili potpuno različiti od onoga čemu su se nadali Madžar, Milovanović i drugi. Mlađi je trebala politička promocija i priprema za posao koji će početi da radi posle Petog oktobra.

U isto vreme Mlađa postaje interesantan za one Slobine stukture koje su očajnički trčale da promene dres i bez kojih Petog oktobra ne bi bilo. Među njima je svakako najvažniji onaj vlasnik Srbije za koga tabloidni Miša Brkić (ne meštati sa regularnim Mišom Brkićem), godinama tvrdi da je Mlađin ujka.

Kad su se ova dva ključna faktora spojila posle puča, razumljivo je što su se zajedno lako izborili za to da se Mlađi da sve što se odnosi na protok novca, monetarnu politiku, carinske stope, poresku politiku, čišćenje bankarskog sektora itd. Svi zaboravljaju da su naši tajkuni lovu uglavnom napravili na uvozu i da je to osnovna poluga koja ih povezuje sa stranim faktorom. Dakle zajednički interes je bio da se privredi razvaljenoj bombardovanjem preko noći skine svaka carinska zaštita i time uništi domaća proizvodnja, da se sklone domaće banke kako bi se taj ključni sektor prepustio ovim novim partnerima, i da se sve nove problematične privatizacije pokriju postavljanjem podobnih sudija u trgovinskim sudovima. Za najveći broj tih poslova G17 je direktno bio zadužen. Ona dva faktora su uvek nalazila način da ubede pobednike na izborima da mu sve to prepuste. A bilo je tu i geopolitičkog posla: Mlađa je bio glavna prepreka za ulazak ruskog kapitala i to je najbolje radio za vreme, gle čuda, Koštuničine vlade.

Šifrovana stranka ne samo da je zauzela mesto koje je ranije držao JUL već je na volšeban način najveći deo kadrova na terenu uglavnom i regurotavala od bivših julovaca. Podrška medija koji su pod kontrolom stranaca uvek je pomagala da niko nikad ne pomene, na primer, julovsku prošlost ministra Bradića, nekadašnjeg partijskog kolege i saradnika Zorice Brunclik. Ali to vam je kao priča o civilnoj kontroli vojske: godinama su tone plaćenika graktale o njoj sve dok Lepi Cane nije počistio ratne generale, a kada je Šule kao puni garant našeg evroatlantskog puta zaseo u fotelju, ovo pitanje više nikad niko nije postavio iako je danas ubedljivo najviše povoda da se to uradi.

PRED ČIME I ŽUTI ĆUTE Elem, uprkos nešto pogoršanim odnosima domaćih i stranih struktura, Mlađa je uspešno nastavio da pliva i da drži sve pod svojom šakom. Odnosi sa žutima su u međuvremenu kolabirali jer su se sukobile dve do zla Boga pohlepne i nezajažljive družine. Strani pokrovitelji su se ozbiljno zabrinuli za sudbinu svog ipak najvažnijeg i najvernijeg igrača i počeli da mu smišljaju strategiju za jačanje i političko preživljavanje. Prvi korak je bio to što su mu dali u ruke sektor kulture, kako na nivou Republike, tako i na nivou Beograda (što je žute žestoko zabolelo jer se preko toga obezbeđuje vernost one žgadije koju naslažu na sceni iza Borisa da mašu zastavama tokom izbornih kampanja). Zatim su probali da ga ojačaju preko priče o desnici, što je zasada propalo. A onda su mu napravili priču o regionima.

Iako nije sigurno da čak i to može da pomogne, Mlađi da sam pređe cenzus, moram da istaknem da se radi o, tehički gledano, izvanrednom potezu, koji prevazilazi domaće igrače. U pitanju je kompletan paket koji uključuje ideju, realizaciju, zakonsku osnovu, pravljenje infrastrukture, finansijsko vezivanje partnera uz sebe itd. Tvrdnji da stranci stoje iza celog posla najviše doprinosi prosta analiza Zakona o regionalizaciji, koji je 2009. donet, a da se ni žuti ni SPS nisu pobunili. Na stranu što je sam zakon protivustavan, što se donosi zakon o regionalizaciji, a da nisu određeni regioni (!?), na stranu što time daju zakonsku i finansijsku osnovu Mlađi da im otima lokalne partnere i da budžetskim sredstvima pravi stranku i kupuje glasače time što ih zapošljava, već je najluđe što se ovim gejovi direktno mešaju u resore i ingerencije koji su pripali ovim drugim partnerima. Kad sam pogledao zakon, bio sam istinski zaprepašćen kako su žuti, onako alavi na pare, bez glasa protiv pustili Mlađi da to izgura. Odgovor je jednostavan: naredilo im spolja.

Iako po istraživanjima Mlađa ni sa ovom novom pričom još nije dokačio cenzus, ja se nekako ne brinem za njega. Siguran sam da će, ako se proceni da ne može da prođe sam, stranci opet naći načina da ga s nekim uguraju, pa makar i ponovo kod žutih na listu. Kao što sam takođe siguran da će i posle sledećih izbora opet svi ovi suštinski resori koji odlučuju o parama biti pod njegovom šakom. A mogu i da se kladim da, čak i da stranci zaista odigraju na Tomu i dovedu naprednjake na vlast, opet će to da se odigra uz uslov da ovaj svom novom komšiji da sve što je Mlađa i do sad kontrolisao.

Da rezimiram: nema čoveka koji u toj meri odražava kontinuintet okupacije i propadanja Srbije u poslednjih deset godina. Upravo zbog tog kontinuiteta mogu da tvrdim da će do promene doći kada se ova šifrovana struktura udalji iz vlasti, i u isto vreme da takođe ustvrdim kako nijedna partija danas nema snage da odbaci Mlađu. Zaključak se nameće sam. Živi bili pa videli.

P.S. Nije loš onaj predlog da uvedem redovnu rubriku posvećenu Bosiljki. Razmisliću. U međuvremenu nekoliko aktuelnih bizarnosti. Prvo šta kažete na ove jadne pokušaje da se oživi projekat „Džeremaja patriota" tako što ga ponovo stave sa Čedom pred narod, a Miljenko napadne? Setite se priče o lažnoj fortifikaciji.

Ipak, moj favorit za ovu nedelju je neotrockistička zvezda u usponu Rastislav Dinić, doktorant kod Džordža na CEU. Pogledajte, molim vas, njegov fejsbuk profil! https://www.facebook.com/people/Rastislav-Dinic/754573872

Za ovu Sai Baba nju ejdž sliku dobrotvora samo jedno veliko Rispekt!


http://standard.rs/vesti/49-kolumne/6355-mia-urkovi-dok-traje-propast-trajae-i-mlaa-dinki-.html

z:mrgreen:
 
http://www.e-novine.com/srbija/srbija-licnosti/43204-Greatest-Shits-Mlaana-Dinkia.html

Greatest Shits Mlađana Dinkića
Patologija jednog uma: Prevarant, lažov, špekulant


thumbnail.php

Obožavaoci G17+ na prijemu: Boris Tadić i Ivica Dačić bezrezervno veruju Mlađanu Dinkiću

Urnebesna proslava u Centru “Sava” glede osam godina postojanja finansijskog kartela G17+, još jedan je dokaz o dugovečnosti prevare kao političkog programa: ono što su Mlađan Dinkić i njegovi saučesnici uradili i što još uvek rade, ovog puta pod mračnim plaštom nove prevarantske koalicije URS (Ujedinjeni regioni Srbije), ostaće upamćeno kao Lopovluk Bez Granica (LBG) u državi u kojoj izvestan broj poremećenih glasača uvek želi da bude nasamaren lažima i obećanjima. Tek da se podsetimo, donosimo pregršt Dinkićevih izjava u minulim godinama… Tko preživi ovu G17+ hipnozu, pričaće pokolenjima

files.php

Istina je precenjena: Mlađan Dinkić, srpski Ostap Bender

KONVERTABILNI UDAR U GLAVU: Veliki su izgledi da Srbija za mesec-dva, a najkasnije do Nove godine dobije novu konvertibilnu valutu. Mi se već uveliko spremamo na takav potez koji će biti povučen vrlo brzo, ako DOS pobedi na izborima. (Izvršni direktor G17 plus o potezima ukoliko pobedi DOS, Glas javnosti, 13. septembar 2000)

CRNO JE BELO: Prema onome što smo zatekli možemo reći da je šansa za oporavak mnogo veća nego što smo pretpostavili kada smo pravili program za DOS. (Izvršni direktor G17 plus o oporavku Srbije nakon Miloševićeve vlasti, Danas, 16. oktobar 2000)

DRŽAVA, TO SAM JA: Državi je jedino stalo da jednog dana, kada bude prodala svoj deo, dobije što više. Neki kažu da možemo dobiti čak 100 odsto 'Mobtela', posle arbitraže, uz isplatu uloga koji je dao Karić. On je do sada dokazao da je uložio, na osnovu početnog ugovora, svega tridesetak miliona dolara. (B92, 16. maj 2005)

RAST, PA JOŠ SNAŽAN: Naš glavni prioritet je nastavak snažnog ekonomskog rasta koji Srbija beleži u protekle tri godine. Mislim da bi taj rast mogao u narednih pet godina da bude između 6 i 7 posto godišnje. To je vrlo ambiciozno, ali imajući u vidu šta smo postigli prethodnih godina, verujem da ćemo uspeti. (B92, 26. jun 2007)

JEZIK BRŽI OD NEDOSTATKA MOZGA: Očekuje se da će za NIS i 'Jat' javni poziv za tendersku privatizaciju biti objavljen u prvom kvartalu iduće, 2008. godine, dok se za EPS, 'Telekom', Aerodrom 'Nikola Tesla' i 'Galeniku' to očekuje krajem ove godine." (Blic, 6. novembar 2007)

LOŽENJE LOŽAČINE: Građani ovim zakonom dobijaju 15 odsto ukupne vrednosti kapitala javnih preduzeća koja su predmet privatizacije u naredne tri godine. Reč je o državnim firmama - NIS, EPS, JAT, "Telekom", "Galenika", Aerodrom "Nikola Tesla". Prva trgovanja akcijama, ukoliko sve bude išlo po planu, počeće u prvoj polovini 2009. (Večernje novosti, 09. decembar 2007)

STARA PLANINA, SRPSKI ST. MORITZ: Ceo investicioni ciklus treba da se završi do 2010. godine, kada ćemo na Staroj planini imati centar koji će biti jedan od najboljih u jugoistočnoj Evropi. (Press, 23. decembar 2007)

JA, MLAĐAN, MAJKE MI, GARANTUJEM 1000 EVRA: Ima samo jedna prepreka koja me može zaustaviti da ove akcije ne vrede na tržištu, a to je ako, ne daj bože, Nikolić pobedi. Ako se to desi akcije neće vredeti ništa. Ako Tadić pobedi, ja vam garantujem da će svako dobiti po hiljadu evra. (B92, Tanjug, 25. januar 2008)

SRBI S KOSOVA SU NAŠA ŠANSA DA OJAČAMO KRIMINAL: Ako ne plaćamo dug Kosova, ne znači da se mi odričemo političkog zahteva za suverenitetom Srbije. Ako se jednog dana vrati taj suverenitet, mi možemo ponovo da plaćamo taj dug. Potrebno je u što kraćem roku uspostaviti ekonomski suverenitet nad delom teritorije Kosova gde žive Srbi i da ekonomski ojačamo Srbiju. (26. februar 2008)

files.php

Bezočno, do cenzusa: Mlađan Dinkić, URS a.k.a. G17+

IZDALI ME PRIJATELJI, IZDAO ME BRAT: Zbunjen sam naglom promenom retorike i ponašanja premijera Vojislava Koštunice (1. april 2008)

NEVIDLJIVA FABRIKA: Nemački Folksvagen zainteresovan je da izgradi novu fabriku automobila u Srbiji. (B92, Tanjug, 22. april 2008)

LAGAO SAM MALO VIŠE NEGO OBIČNO: Smanjićemo odmah na prvoj sednici porez na plate na 10 odsto. (Studio B, 25. april 2008)

DOĐITE, NEĆETE SE VRATITI: Prestaje da važi trećina propisa. Uprošćavanje procedure i olakšavanje investiranja u Srbiju trajaće 12-15 meseci. (Beta, 18. avgust 2008)

PA ŠTA AKO MI SE OMAKLO: Nezaposlene i žene čija su primanja ispod proseka u Srbiji će dobiti 30.000 dinara dok će trudnice koje su zaposlene dobijati naknadu u visini. (20. avgust 2008)

JA SAM ČOVEK IZDUVNIH NAMERA: Carina za automobile trebalo bi da se spusti sa 20 na 17 odsto za EU, pa dodatno od januara da se snizi na 14 odsto. Mi čak idemo sa predlogom od 10 odsto. (Dojče vele, 17. septembar 2008)

CRISIS? WHAT CRISIS? Srbija iz ove velike svetske finansijske krize izlazi neokrnjena, jedna smo od retkih država koja nije morala da potroši nijedan dinar za spasavanje finansijskih institucija. S druge strane, pokazalo se da je naša restriktivna monetarna politika postojana zaštita od ulaska kriza poput aktuelne. (Dnevnik, 16. oktobar 2008)

files.php

Put putujem: Dinkić i Tadić, ortački turizam

PLJUNI, PA ZAPJEVAJ VINJETU: Srbija će od 2010. godine uvesti vinjete na domaćim autoputevima, kako bi se ubrzao protok saobraćaja. (Blic, 4. novembar 2008)


OBEĆANJE G17+ RADOVANJE: Američka Siti banka 2009. godine dolazi u Srbiju. Siti banka namerava da traži grinfild licencu za otvaranje banke u Srbiji. (Beta, 4. novembar 2008)

BUDITE BUDALE, INVESTIRAJTE: Stabilan bankarski sitem, devizne rezerve koje su dva puta veće od devizne štednje građana i obrazovana radna snaga su, uslovi u kojima se isplati investirati u domaću privredu. (B92, 4 novembar 2008)

PIČKIN DIM OD 10 MILIONA: Siti banka razmatra da tokom sledeće godine zatraži licencu za grinfild operaciju u Srbiji. Što je vrlo zanimljivo, dobili su čak 25 milijardi dolara od američke vlade, pa im sigurno nije problem da plate licencu 10 miliona. (B92, 4. novembar 2008)

KAKO SU SE GRCI USRALI: Ja sam upravo zbog toga, na neki način, upozorio grčke bankare, rekavši im da - ako sada ne budu nastavili da daju kredite svojim profitabilnim klijentima - može se desiti da u međuvremenu dođu druge banke koje će ponuditi bolje uslove i tako im preoteti klijente (B92, 4. novembar 2008)

PRAVOSLAVNI NEW WAVE: Sada očekujemo drugi talas investitora. Mi smo, u stvari, juče i danas u Beogradu sa više od 100 vodećih grčkih biznismena. Opšti utisak je odličan, uprkos dubokoj krizi. (B92, 4. novembar 2008)

hahahahahahahah:lol:

Dinkić se tom prilikom požalio novinarima da mnogi misle da je lopov, a da on „nije ništa manje pošten od Koštunice”.:lol:
 

Back
Top