grcki jezik na filoloskom u beogradu

ZoOoo

Početnik
Poruka
1
u septembru krecem u cetvrtu...a vec celu trecu mislim o tome sta da upisem i pocinje da me hvata panika :D
idem u medicinsku,farmaceutski smer,i svi ocekuju-a i ja sam mislila da cu da upisem farmaciju alii...umorila sam se od hemije....:confused:
jezici mi idu dobro i jedini razlog sto nisam upisala filolosku gimnaziju je sto se nisam spremila i raspitala za prijemni na vreme....
razmisljam o tome da upisem grcki,jer mi se svidja jezik,kultura,moreee....volela bih da mi neko kaze kako je ne fakultetu,da li ima posla kasnije itd.jer sam svasta citala po forumima i jos vise sam se zbunila :dash:
hvaala svima koji se javee

Pa, ja nisam upisala grcki, a ni nista tome slicno, ali mogu da ti dam par saveta kako da najbolje spremis prijemni. Pretpostavljam da bi polagala engleski, pa bi trebalo da poradis na vokabularu, bar sam cula da je to vrlo znacajno na italijanskom(koji sam jedno vreme htela da upisem,a narocito posle maturske ekskurzije:)) i spanskom. Znaci, da povecas znacajno fond reci, sto ce ti, ma sta da se desi, biti vrlo korisno, i obratis paznju na frazalne glagole. Ima dosta literature za spremanje, a tvoj profesor bi mogao i sam da ti preporuci neku. Ne bi bilo suvisno ako bi isla i na dodatne casove kod njega, jer od viska glava ne boli:), a ima i dosta vrlo zanimljivih sajtova na kojima mozes resavati testove i videti kako stojis sa znanjem. Tu je i srpski. Nabavi dobru gramatiku i nemas brige. :) A posto ti vec dobro idu jezici, mogla bi i da pokusas da osvojis neko od tri mesta na republickom takmicenju, tako da ce ti posle biti skroz opusteno...:), mada je takmicenje iz engleskog prilicno tesko zato sto ima nekoliko delova: slusanje teksta i zaokruzivanje odgovora na pitanja, koja su u vezi sa njim , razumevanje procitanog, pisanje eseja, razgovor... U svakom slucaju, red, rad i disciplina i nema problema.;)

aaaaa.....hvala ti puno.... taman sam pomislila da mi niko nikad nece odgovoriti :D

ok,i planirala sam da idem na neke dodatne casove i jos da se raspitam kod profesorki srpskog i engleskog kad krenem sad u skolu...ja sam u medicinskoj i onda nama niko nikad nije pominjao takmicenja iz srpskog i engleskog(samo iz hemije i matematike)ali i za to cu se raspitati :D a za red,rad i disciplinu nema problemaaaa :)
sta si ti upisala?? :) da li znas jos nesto o katedrama na filolskom? :D ako imas vremena ti pisi ako ne ...hvala u svakom slucaju za ovo ;)

Moram da te pitam da li imas uopste iskustva sa grckim jezikom? Jer ako nemas moras da budes svesna da ces upasti u potpuno novi svet. Grcki ne lici ni na jedan jezik koji znas vec do sad mada je cinjenica da profesori na katedri daju sve od sebe da ti pomognu... Imas naravno kao i svuda i one beskorisni potpuno (ali hvala bogu imas i likova zajebanata medju njima),ali zato imas i vrlo sposobne i jako obrazovane ljude koji umeju da prenesu znaje... Sve u svemu grcki kao jezik se siri na sve strane (kao kuga sto kazu moje kolege) i ako si spremna da das 4 godine svog zivota na strebercenje i nerviranje (zato sto su jako neorganizovani) verujem da ces sa grckim naci lep poslic...

Ne,ne,ne daleko od toga... Nisi me dobro razumela a mozda sam se i ja pogresno izrazila... Ja studiram grcki na FF-u i samo joj skrecem paznju na to da je grcki potpuno drugaciji od ostalih :) Ja grcki volim i pored svega ostalog lepo sam rekla da ima mnogo sposobnih profesora koji su tu da pomognu i koji su jako obrazovani i umeju da prenesu znanje... The bottom line here je da ja podrzavam upis grckog jezika samo sam davala malo detalja o doticnoj katedri...

Back