Grci najvredniji narod u Evropi - Rade duze i od Nemaca

Ne ja to nikada nisam tvrdio. Ja cijelo vrijeme tvrdim da je najveći grčki problem neuredno i neodgovorno vođenje javnih financija. Isti problem je glavni uzrok ekonomske krize niza država u svijetu, Srbija je tu dobar primjer sa velikim proračunskim deficitom i najvećim javnim dugom u regiji.

Ha ha, pravi se javio

http://3.***************/_TlgDk08Q6U8/TEBFX7iFZDI/AAAAAAAAEpM/ehUwUyXGg-4/s1600/2010-07-14-2447.jpg

Moguce je da i religija igra tu neku ulogu , u mentalitetu ljudi. Kod protestanata nema korupcije, vredni su, preduzimljivi, vazniji im je ovozemaljski zivot.
Kod katolika i pravoslavaca sve je po sistemu "Bog dao,Bog uzo" i veruje se u carstvo nebesko.
Primer su Skandinavske drzave, Holandija, Severna Nemacka, Svajcarska, ali bogami i USA jer su tu zemlju stvorili protestanti.

Hitler se za te radne akcije pre rata ogromno zaduzijo i jedini mu spas i izlas bio 2 sveski rat (to kazu Nemci). Posle drugog svestog rata ameri su podigli Nemacku iz rusevina, dugove otpisali a pomoc Marsalovom Planom je izgradili iznova.

..nije tu bilo previse zaduzivanja,nego fanatizam,rad i disciplina..Ameri su Nijemcima jako malo pomogli..oni su podigli Italiju iz pepela...ne zaboravi jos da je Njemacka isplacivala ratnu odstetu i za WWI i za WWII i gradila svoju drzavu..i na kraju primila i izgladnjelu Istocnu Njemacku..

Moguce je da i religija igra tu neku ulogu , u mentalitetu ljudi. Kod protestanata nema korupcije, vredni su, preduzimljivi, vazniji im je ovozemaljski zivot.
Kod katolika i pravoslavaca sve je po sistemu "Bog dao,Bog uzo" i veruje se u carstvo nebesko.
Primer su Skandinavske drzave, Holandija, Severna Nemacka, Svajcarska, ali bogami i USA jer su tu zemlju stvorili protestanti.

..moram ti dat bonu za ovo..:ok:

Hitler se za te radne akcije pre rata ogromno zaduzijo i jedini mu spas i izlas bio 2 sveski rat (to kazu Nemci). Posle drugog svestog rata ameri su podigli Nemacku iz rusevina, dugove otpisali a pomoc Marsalovom Planom je izgradili iznova.

Ne, nije tako. Hitler se nije zaduzivao, dugovi, ratne reparacije su ostale iz WWI, to je i bio jedan od razloga da je Hitler dosao na vlast.
Uzasna inflacija, nemogucnost placanja tih reparacija,

Nisu Amerikanci izgradili Nemacku, Nemci su je sami izgradili.

Nemacka je placala silne reparacije i posle WWII. Marsalov plan je dao neuporidivo vise love Velikoj Britaniji,Italiji i Francuskoj nego Nemackoj.

U to vreme ej svuda vladao "pionirski" duh, ljudi sa ljubavlju izgradjivali svoje zemlje, danas je druga prica:per:

U Nemackoj se krade vise nego u Grckoj.

Sestra jednog mog druga je udata za Nemca kao i Rayela. I njegov rodjeni brat je uzeo par stotina hiljada evra kredita , i zapalio sa parama u Svajcarsku. sada tamo zivi.

Pa to je super. Uplacivali ovde u penzijsko i zdravstveno osiguranje ( a to je vise od 200.000 evra) , a sada tamo nemaju nista osim te maznute love.
Niti ce ikada smeti da pitaju Nemacku za svoje uplate. Ili su bili ulicni lopovi pa im je svejedno. Usput , banke nikada ne daju tek tako kredite.
Pricas price za malu decu.

Evo ja skolovan u Nemackoj, a ti znas bolje...

Kao prvo, posle drugog svestkog rata pobednicke sile nisu htele da ponove greske iz prvog svetskog rata, pa su otpisali nemcima najveci deo dugova (Razlog zasto je Wajmarska Republika propala bili su uglavnom dugovi (Reparacije za I. svestki rat) i inflacija).
Da nije amera, Berlin bi pripao u celini SSRu.

Ako znas nemacki ovde opsirnije:

http://de.wikipedia.org/wiki/Nachkriegszeit
http://www.hdg.de/lemo/html/Nachkriegsjahre/index.html

Poslednja izmena:
Pa to je super. Uplacivali ovde u penzijsko i zdravstveno osiguranje ( a to je vise od 200.000 evra) , a sada tamo nemaju nista osim te maznute love.
Niti ce ikada smeti da pitaju Nemacku za svoje uplate. Ili su bili ulicni lopovi pa im je svejedno. Usput , banke nikada ne daju tek tako kredite.
Pricas price za malu decu.

Лако је неком да прича о свету, кад никад није изашао из свог села...

Kao prvo, posle drugog svestkog rata pobednicke sile nisu htele da ponove greske iz prvog svetskog rata, pa su otpisali nemcima najveci deo dugova (Razlog zasto je Wajmarska Republika propala bili su uglavnom dugovi (Reparacije za I. svestki rat) i inflacija).

Pa i da je pripao Berlin. Kakve veze ima. Rusi ne mogu da nose gradove. Ujedinili bi se i tako i tako , a Berlin bi bio opet gde je oduvek i bio.
I ja sam skolovana u Nemackoj, malo sam i starija od tebe, takve se stvari bas ne uce detaljno u skolama.

Dugovi iz WWI vise i nisu igrali nikakvu ulogu nego se radilo o visini dugova koju je Nemacka placala zbog WWII.

http://de.wikipedia.org/wiki/Nachkriegszeit

..ja nisam nigdje rekao da Nijemcima nisu otpisali dugove,ali je to minorna stvar u odnosu na njihov moral...osim toga podijela Njemacke je i bila uslovljena sporazumom sila,a gdje se zivilo bolje zna se..

Zbog drugog nije ni placala. Nemacka posle drugog nije vise ni postojala. Cak danas mnogo nemaca misli da Nemacka uopste nepostoji :-)
http://www.webdesign-luene.de/aktuelles/2010/10/03/brd-fakt-und-fiktion/
http://deinweckruf.wordpress.com/20...k-deutschland-gibt-zu-uns-hat-es-nie-gegeben/

Zbog reparacija: Rusija je svoj deo uzela, veliki deo bivse Poljske (Poljska je za uzvrat dobila celu Prusiju) i Königsberg. Kao materijalnu odstetu preselili su mnogo fabrika istocne Nemacka u Rusiju (odma posle zavrsetka II sveskog rata)
Francuska, Uk, USA itd. Reparacije uopste nisu trazili. Suprotno: Najveci deo dugova otpisali, pomoc marsalovom planom pokrenuli privredu, hranili narod itd.

Poslednja izmena:
I opet Rusi Nemcima prodaju energente, a Nemci Rusima tehnologiju? A zasto je tako? :mrgreen:

_nobody_
Budi realan: Visoka tehnologija i elektronika jos uvek stize iz USA. Nemacka ima jos jaku masinsku industriju, Auto industriju (ona ja na prelomu, ocekuje se nagli pad!!) i Medicinsku industriju. Elekronska industrija ja skoro nacisto propala i nestala u Nemackoj, solarna grana je ove godine izbrisana kineskim proizvodima:
http://www.sueddeutsche.de/wirtscha...-solarindustrie-kaempft-gegen-china-1.1422624

Poslednja izmena:
Zbog drugog nije ni placala. Nemacka posle drugog nije vise ni postojala. Cak danas mnogo nemaca misli da Nemacka uopste nepostoji :-)
http://www.webdesign-luene.de/aktuelles/2010/10/03/brd-fakt-und-fiktion/
http://deinweckruf.wordpress.com/20...k-deutschland-gibt-zu-uns-hat-es-nie-gegeben/

Zbog reparacija: Rusija je svoj deo uzela, veliki deo bivse Poljske (Poljska je za uzvrat dobila celu Prusiju) i Königsberg. Kao materijalnu odstetu preselili su mnogo fabrika istocne Nemacka u Rusiju (odma posle zavrsetka II sveskog rata)
Francuska, Uk, USA itd. Reparacije uopste nisu trazili. Suprotno: Najveci deo dugova otpisali, pomoc marsalovom planom pokrenuli privredu, hranili narod itd.

Ma sta kazes? Nemacka je do 1990 platila oko 110 milijardi DM reparacija, Usput ogrebala se i Jugoslavija za 1 milijardu.
I sta mislis kako onaj von Braun ode u USA?
I kako svi naucnici, patenti, zlato, devizne rezerve, sve nekretnine u inostranstvu, odose u Francusku,Englesku, USA?

Francuska i Engleska su i same umirale od gladi , nisu one mogle ni sebi da pomognu.
Nemackoj je bilo decenijama zabranjeno da proizvodi recimo neke vitalne delove za avione,
bilo joj je zabranjeno i da iucestvuje na sportskim takmicenjima. Tek 1954 Svajcarska poziva Nemacku
na svetsko prvenstvo u fudbalu i tom pobedom Nemacka pocinje svoje "privredno cudo".

Budi realan: Visoka tehnologija i elektronika jos uvek stize iz USA. Nemacka ima jos jaku masinsku industriju, Auto industriju (ona ja na prelomu, ocekuje se nagli pad!!) i Medicinsku industriju. Elekronska industrija ja skoro nacisto propala i nestala u Nemackoj, solarna grana je ove godine izbrisana kineskim proizvodima:
http://www.sueddeutsche.de/wirtscha...-solarindustrie-kaempft-gegen-china-1.1422624

Zaboravio si najvazniju industriju. Hemijsku i farma. Automobilska nece otici u PM iz prostog rezaloga jer ostala jedina na svetu koja pravi
najbolje automobile, ostali odlaze polako u istoriju, momentalno Francuska.

Sve zavisi sta smatras pod visokom tehnologijom,. Ako je to Apple , onda je OK:D
I da dodam jos oruzje. Cetvrta izvoznica oruzja na svetu. Iza USA,Rusije,KIne.

Do strajkova ce doci - svakako.

Zato ne treba odugovlaciti vec se treba sukobiti sa realnoscu i neizostavim dubokim promenama pred kojima je Srbija.

To je DUZNOST nove vlade i novog Predsednika.

Videcemo kako ce se nositi sa tim.

Ok,ja tebe pitam kako bi se ti suoacio sa realnoscu ? Kako bi ti dao otkaz svima onima koji bespotrebe lupaju nepotrebne pecate i uveo sistem kao u Nemackoj?A, da pri tom ne dodje do strajka....

Ja se slazem da su takvi cinovnicki poslovi nepotrebni ,ali ne znam kako to uraditi (Navedeno gore) ,imas li ti ideju?

Ok,ja tebe pitam kako bi se ti suoacio sa realnoscu ? Kako bi ti dao otkaz svima onima koji bespotrebe lupaju nepotrebne pecate i uveo sistem kao u Nemackoj?A, da pri tom ne dodje do strajka....

Ja se slazem da su takvi cinovnicki poslovi nepotrebni ,ali ne znam kako to uraditi (Navedeno gore) ,imas li ti ideju?

To je nemoguce ( doduse kako vidimo u Srbiji je sve moguce) bez socijale koja bi tim otpustenim ljudima , a koji imaju i porodice pa treba da placaju
sve moguce dazbine za goli zivot, mesecno obezbedjivala neki minimum od koga mogu da prezive.

Naravno da je ova demagogja koju sprovodi SNS momentalno jako prijatna za usi , ali se radi o ljudima, radi se o deci, tu prestaje svaka pripadnost
zutima ,zelenima, drzava postoji zbog ljudi , a ne ljudi zbog drzave.

To je nemoguce ( doduse kako vidimo u Srbiji je sve moguce) bez socijale koja bi tim otpustenim ljudima , a koji imaju i porodice pa treba da placaju
sve moguce dazbine za goli zivot, mesecno obezbedjivala neki minimum od koga mogu da prezive.

Naravno da je ova demagogja koju sprovodi SNS momentalno jako prijatna za usi , ali se radi o ljudima, radi se o deci, tu prestaje svaka pripadnost
zutima ,zelenima, drzava postoji zbog ljudi , a ne ljudi zbog drzave.

I,to bi bilo,to........Jer ,lako je pricati TREBALO BI TO I TO....Ali,ako neko ima ideju kako to sto prica sprovesti u delo ,onda treba imati takvu ideju da svima ide na ruku,vise-manje.

Nemci su uveli sistem jos od davnina (Mislim na vreme posle rata) ,i kao takav je ceo sistem sa masom i mentalnim sklopom ,funkcionise.Da su kojim slucaju prepustili da ima drugi kroje ili da su prepustili da vreme samo uradio ,pa kako im bude, obrali bi bostan ,kao i Srbija u administrativnim poslovima.

Zaboravio si najvazniju industriju. Hemijsku i farma. Automobilska nece otici u PM iz prostog rezaloga jer ostala jedina na svetu koja pravi
najbolje automobile, ostali odlaze polako u istoriju, momentalno Francuska.

Sve zavisi sta smatras pod visokom tehnologijom,. Ako je to Apple , onda je OK:D
I da dodam jos oruzje. Cetvrta izvoznica oruzja na svetu. Iza USA,Rusije,KIne.

o automobilima nemas pojma.

i tu cu da ti odrzim lekciju

najbolji su automobili oni koji su najpouzdaniji i najduze traju. a to su japanski automobili

engleska jedna osiguravajuca kuca koja osigurava automobile izmedju ostalih i protiv kvarova izradila je indeks pouzdanosti automobila svih koji postoje i prodaju se na trzistu engleske. To su uradili zato da bi mogli za svaki auto da daju odgovarajucu cenu premije jer jasno je ne moze biti cena osiguranja protiv kvarova ista kod auta koji se stalno kvari i kod auta koji se ne kvari nikako, I ako posetis njihov sajt videces da su u prvih 10 najpouzdanijih - japanski automobili , a da su od 10 najgorih po pouzdanosti 5 nemackih i to mercedesi preko 50.000 evra vrednosti u par slucajeva

To da je nemacko kvalitetno , barem sto se tice automobilizma je samo najobicnija laz tj marketing

http://www.reliabilityindex.com/

Najpouzdanijih tj najkvalitetnijihj 10 automobila su:

1 Kia Picanto 3.00
2 Vauxhall Agila 5.00
3 Honda HR-V 6.00
4 Suzuki Alto 6.00
5 Ford Fiesta 13.00
6 Toyota Corolla 14.00
7 Suzuki Ignis 15.00
8 Volvo S40 16.00
9 Honda Jazz 18.00
10 Mazda 2 19.00

NIGDE NIJEDNOG NEMCA

10 NAJGORIH AUTOMOBILA SU:

1 Mercedes-Benz SL 376.00
2 Mercedes-Benz CL 352.00
3 Land Rover Range Rover 308.00
4 Mercedes-Benz S-Class 274.00
5 Renault Espace 257.00
6 Jeep Grand Cherokee 250.00
7 Mercedes-Benz V-Class 248.00
8 Nissan Pathfinder 245.00
9 Land Rover Freelander 230.00
10 BMW 7 Series 229.00

Ko sto vidimo od 10 NAJGORIH 5 su nemacki automobili - 4 mercedesa i 1 BMW i svi su IZUZETNO SKUPI

Mercedesi CL SL S klase kao i BMW serije 7 kostaju svi preko 60.000 evra

NEMACKI AUTO JE SAMO SMINKA I NISTA VISE

Isto ko i italijanska Alfa ili Lancia. Stim sto su Mercedes i BMW ubedili svoje zrtve da je njihov proizvod kvalitet sto , kao sto vidimo iz prilozenog je najobicnija medijska laz i prevara.

najbolji su automobili oni koji su najpouzdaniji i najduze traju. a to su japanski automobili

.

Ja uopste i ne vozim, nego mi je samo upalo u moje lepo oko da i Ameri,Englezi,Francuzi,Italijani (o Srbima ,Rusima,Kinezima i da ne govorim) mLogo vole ove nemacke.
Imaju neki imidz, mozda ima veze sa Made in Germany a sto je na veliku zavist Engleza ( gde i ne postoji vise automobilska industrija) jednostavno realnost.

Nego nema ovde VW,a prosle godine je ostvario promet od 110 milijardi, najprodavaniji automobil na svetu.
Svako zaposlen ( a ima ih i preko 120.000 diljem sveta) dobio je bonus od najmanje 8000 evra, I onaj sto radi
na tekucoj traci u Meksiku ili Juznoj Africi. Japanske vise niko ne kupuje jer su uzasno skupi a samo su bedne kopije
ovih evropskih.

Alfa i Lancia su za ljubitelje automobila , tu razum prestaje, ali ti to ne umes da razumes.
Isto vazi za razne druge proizvode, rec imo italijanske cipele. Prave se dobre cipele i u drugim
zemljama, ali ko se jednom navadio na italijanske, ne zna za drugo Isto vazi i za vina i kojesta drugo.

.

To mogu da potpisem. VW pravi najobicni krs! Cak FIAT prvai kvalitetnije automobile. Audi malo bolji od Volkswagena. Ali ako hoces zaista dobar nemacki auto, onda moras uzeti BMW ili noviji Mercedes.

Inace, Japanska auta su najkvalitetnija. Korejska auta ih pristizu. Daju po 7 godina garancije (KIA), dok Volkswagen daje pola godine garancije plus ako dokazes da je kvar bio pre zavrsetka polugodisnje garancije, imas pravo da trazis popravku do kraja druge godine (malo ljudi to zna, vecina misli da VW daje 2 godine :-) )

Ja sam vozio 3 Volkswagena, novi ali jedan veci krs od drugoga. Stalno u kvaru, stalno skupe popravke. Otkad vozim Mazdu (dva MX-5) i posle nje Hondu (Civic Type-S), samo menjam ulje + gume kad dotraju. A na bivsim Golfovima/Scirocco sam mislim izmenjao sve sto se menjati moze. Jedan drug vozi novog Scirocca, presao je tek 40.000 Km i imi vec drugi novi motor ugradjen. TSI motori koji pravi VW su najgori ikada napravljeni motori. Lanci preskacu, klipovi se krive, turbo se raspada i sjebe ceo motor.

VW = KRS

Poslednja izmena:
To mogu da potpisem. VW pravi najobicni krs! Cak FIAT prvai kvalitetnije automobile. Audi malo bolji od Volkswagena. Ali ako hoces zaista dobar nemacki auto, onda moras uzeti BMW ili noviji Mercedes.

Inace, Japanska auta su najkvalitetnija. Korejska auta ih pristizu. Daju po 7 godina garancije (KIA), dok Volkswagen daje pola godine garancije plus ako dokazes da je kvar bio pre zavrsetka polugodisnje garancije, imas pravo da trazis popravku do kraja druge godine (malo ljudi to zna, vecina misli da VW daje 2 godine :-) )

Ja sam vozio 3 Volkswagena, novi ali jedan veci krs od drugoga. Stalno u kvaru, stalno skupe popravke. Otkad vozim Mazdu (dva MX-5) i posle nje Hondu (Civic Type-S), samo menjam ulje + gume kad dotraju. A na bivsim Golfovima/Scirocco sam mislim izmenjao sve sto se menjati moze. Jedan drug vozi novog Scirocca, presao je tek 40.000 Km i imi vec drugi novi motor ugradjen. TSI motori koji pravi VW su najgori ikada napravljeni motori. Lanci preskacu, klipovi se krive, turbo se raspada i sjebe ceo motor.

VW = KRS

A sto se ti ne vratis u Srbiju, pazaris Fiat i uzivas sa 100 godina garancije?

I zamolila bih te da ne lazes. U EU je garancija i za peglu 2 godine, neki proizvodjaci dobrovoljno daju jos godinu dana.

Znaci,pegla,auto,heikopter, cetkica za zube (elektricna),aparat za merenje krvog pristiska ( moze predmet da kosta i 5 evra) obavezna
je garancija od dve godine. Isto vazi i za kompove,mobilne TV opremu, znaci za svaku vrste tehnike.

Nego, jos jednom. Zasto lazes?

Back