Grci bi ipak ratnu odstetu od Nemacke!

Grci bi ipak ratnu odštetu od Nemačke
Tanjug | četvrtak, 17.01.2013. | 12:22

Nacionalni savetza potraživanje dugova od Nemačke zatražio je isplatu 108 milijardi evra, bez kamata, na ime odštete za uništenu infrastrukturu tokom II svetskog rata

Grci traže i dodatnih 54 milijarde evra zajmova isplaćenih Nemcima za vreme okupacije.

Član sekretarijata Saveta, Aristomenis Sigelakis, objavio je podatke o potraživanjima od Nemačke u govoru kojeg je u Solunu održao povodom prezentacije knjige "Grčki holokaust 1940-1945, preneo je sajt "Grik riporter".

Sigelakis je dodao i da Savet traži odštetu za oštećenja arheološkog blaga, kao i za žrtve.

Kako prenosi "Glas Rusije", kad bi Nemačka pristala da plati traženu odštetu, zvanična Atina bi mogla da podmiri čitav svoj međunarodni dug.

Međutim, nemačko Ministarstvo inostranih poslova je u aprilu prošle godine saopštio kako nema nameru da diskutuje o ratnoj odšteti, koja je Grčkoj isplaćena šezdesetih godina prošlog veka.

http://akter.co.rs/26-ekonomija/27790-grci-bi-ipak-ratnu-odtetu-od-nema-ke.html

Nije losa ideja. Samo ko ce nama da plati? Kada bi krenuli od Nemaca, pa Hrvata... imali bi silne milijarde.

A ko će "naš" to da traži?

Grcku je rat zaista skupo kostao, jer ne treba zaboraviti da je skoro odmah po prestanku Drugog svetskog rata, njih snasao i krvavi gradjanski rat.

A nas? Nasi ratovi devedesetih su posledica tog WWII. Nego koji sud treba danas da se bavi obestecenjima od pre 70 godina?
Uostalom , raznorazni su ugovori potpisivani, cela je ta prica odmah posle 1945 zavrsena. Nemackaje puno para dorovoljno
davala Izraelu, a i ova milijarda koju smo mi dobili to je takodje bila dobra volja i pocetak jugoslovenske saradnje sa Zapadnom
Neackom. Do tada mi nismo imali diplomatske odnose sa Nemackom. Svedska ambasada je konzularno zastupala Nemacku u Beogradu.

Da nije bilo Vili Branta verovatno ih ne bi imali ni danas. Mada danas nema vise DDR-a koji smo jako voleliz:lol:

Broj poginulih u Grckoj je 100.000 , broj poginulih u Jugoslaviji 1,6 miliona.
Opasan se tamo rat vodioz;)

Sta li bi sve trebalo da trazi Poljska, Ceska, Jugoslavija (uglavnom Srbija), ao SSSR-u i da ne govorim.

U WWII je poginulo 3,5 miliona Kineza ( od samuraja, naravno). I? Placali Japanci nesto Kini? Ili Koreancima?

A nas? Nasi ratovi devedesetih su posledica tog WWII. Nego koji sud treba danas da se bavi obestecenjima od pre 70 godina?
Uostalom , raznorazni su ugovori potpisivani, cela je ta prica odmah posle 1945 zavrsena. Nemackaje puno para dorovoljno
davala Izraelu, a i ova milijarda koju smo mi dobili to je takodje bila dobra volja i pocetak jugoslovenske saradnje sa Zapadnom
Neackom. Do tada mi nismo imali diplomatske odnose sa Nemackom. Svedska ambasada je konzularno zastupala Nemacku u Beogradu.

Da nije bilo Vili Branta verovatno ih ne bi imali ni danas. Mada danas nema vise DDR-a koji smo jako voleliz:lol:

Nisam poredio sa nama, niti sam nas spomenuo, vec samo govorim o grckom slucaju, koji je specifican, jer se jedan rat odmah desio nakon drugog, pa je tesko i odvojiti stete koje su oba nanela.

Inace je to i prvi posleratni, otvoreni sukob izmedju antikomunista i komunista.

Sta li bi sve trebalo da trazi Poljska, Ceska, Jugoslavija (uglavnom Srbija), ao SSSR-u i da ne govorim.

U WWII je poginulo 3,5 miliona Kineza ( od samuraja, naravno). I? Placali Japanci nesto Kini? Ili Koreancima?
tebi malo 100 000 poginulih grka ??? ili sam nesto pogresno razumeo..

PA ja i pricam da bi Srbija trebala da tuzi Nemacku i trazi 1000 milijardi evra odstete minimalno.

Ali nema ko to da uradi jer su nam na vlasti zadnjih 13 godina sve zapadne podguzne muve i paraziti.

Grci bi ipak ratnu odštetu od Nemačke
Tanjug | četvrtak, 17.01.2013. | 12:22

Nacionalni savet za potraživanje dugova od Nemačke zatražio je isplatu 108 milijardi evra, bez kamata, na ime odštete za uništenu infrastrukturu tokom II svetskog rata

Grci traže i dodatnih 54 milijarde evra zajmova isplaćenih Nemcima za vreme okupacije.

Član sekretarijata Saveta, Aristomenis Sigelakis, objavio je podatke o potraživanjima od Nemačke u govoru kojeg je u Solunu održao povodom prezentacije knjige "Grčki holokaust 1940-1945, preneo je sajt "Grik riporter".

Sigelakis je dodao i da Savet traži odštetu za oštećenja arheološkog blaga, kao i za žrtve.

Kako prenosi "Glas Rusije", kad bi Nemačka pristala da plati traženu odštetu, zvanična Atina bi mogla da podmiri čitav svoj međunarodni dug.

Međutim, nemačko Ministarstvo inostranih poslova je u aprilu prošle godine saopštio kako nema nameru da diskutuje o ratnoj odšteti, koja je Grčkoj isplaćena šezdesetih godina prošlog veka.

http://akter.co.rs/26-ekonomija/27790-grci-bi-ipak-ratnu-odtetu-od-nema-ke.html

Nije losa ideja. Samo ko ce nama da plati? Kada bi krenuli od Nemaca, pa Hrvata... imali bi silne milijarde.

Neki pametan narod, hmm i ja bi da mi banka da bespovratni kredit od par milijuna, samo ne znam u kojoj banci da pitam.

Back