Grant Haffner

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
388.310
Rođen 1978. u Berkliju u Kaliforniji, Grant Hafner je odrastao u Ist Hemptonu u Njujorku i tamo je ostao veći deo svog života. Njegove slike su inspirisane i odražavaju seoske puteve, ravne pejzaže i okolnu vodu koju upija dok putuje okolinom. Njegov prepoznatljivi motiv stubova sa dalekovodima stvara originalan osećaj pokreta i dubine njegovim prepoznatljivim kompozicijama.

Hafnerove ćudljive akrilne slike odražavaju njegovo obožavanje pejzaža. Njegove kompozicije su izvedene smelom i ponekad neonskom paletom boja, koja je vešto izbalansirana da oslikava brzinu i ritam seoskih puteva. Blago nagnuti stubovi i električni vodovi su primarni za ove kompozicije jer se koriste za stvaranje dubine polja i perspektive. Hafner je posvećen istraživanju ovih horizonata, za koje se čini da se protežu koliko god oko može da vidi, bez kraja i početka.

O svom radu umetnik je rekao :

„Moj rad istražuje pamćenje, tranziciju, kretanje i biološki odnos između čoveka i prirode. Kroz linearne pejzaže poput snova, podižem često zanemareno iskustvo putovanja na put do istraživanja suptilnosti svetlosti i emocija.

Inspiraciju pronalazim u svom okruženju tokom izlaska sunca, duž tihih seoskih puteva i vodenih puteva Long Ajlenda, a odnedavno i Masačusetsa. Pravi putevi, horizontalne linije ravnica i mirne vodene površine koje su me okruživale veći deo mog života plenile su me beskrajnom tematikom. Moj rad preuveličava i istražuje raskrsnice neba i otvorenog puta.“

_GJM8561.jpg

Back