Dakle mogli bi da nastavimo temu ,kad formalisti zavrse , pa da se ja poispravljam i naravno da oni uzivaju kako sam nepismen i tako to....Meni nece smetati...Realista....Dakle, A, a, B,b,C,c itd....
Dakle ideja za temu je nastala kad sam u roku od nekoliko dana prvo slusao neki intervju i neku emisiju gde se pominjala slicna struktura, pa onda dan zatim neka pesma koja kao refren ima "svaki dan hodam izmedju lucidnosti i ludila u ovom prljavom svetu" tako nesto....
Dalje, moje tumacenje lucidnosti je bilo najpribliznije pojmu "paradoks razuma u okolnostima ludila" tj u slucaju neutralnih okolnosti bih upotrebljavao razum kao pojam, a u slucaju opsteg ludila, gluposti i mraka bih upotrebljavao rec lucidnost ili lucidan kao sam sebi protivurecan jer je nekonforman , a opet u kontrastu razuman.......sto ipak nije kao u vujakliji te stoga sam i ja pogresio u svom tumacenju mada uvod teme nece mnogo iztrpeti zbog toga....
A onda mi nije jasno zasto vam je tema nebulozna i nejasna?
Mozda stvarno zamena reci lucidnost sa razumnost nije slicna zameni reci lucidnost sa "paradoks razuma u okolnostima ludila" pa je tema izgubila na srzi....
I verovatno sam kriv, i cesto to cinim , jer smatram da je razum jedna rec i da nam ne treba tri reci koje su potpuno iste po znacenju...
Logicnije mi je da postoje tri reci koje znace slicno , ali im je razlicito ili domen vazenja ili intezitet ili neko od pokrivenih dejstava....
Kao u primeru predosecanje, predubedjenje, predrasuda, gde neko sve tri reci tumaci isto , a ja uvodim gradaciju jer onda predrasuda dobija pravi smisao , predosecanje dobija svoj smisao i predubedjenje i predumisljaj dobija svoj smisao i sto je najvaznije covek dobija gradaciju svojih emocija i kontrolu nad razvijanjem ili usmeravanjem svojih emocija i stavova....
Ocigledno da rec lucidnost kod mene ima konceptualno znacenje, a ne pojmovno....iskljucivo....
Stoga se izvinjavam dobronamernima i neutralnima, a ostalima je dovoljno uzivanja bilo i do sada....