Granica izmedju lucidnosti i ludila

Hvala na savetima, nadam se da će onda kvalitet komunikacije porasti , pošto očigledno prihvatim da je za ovoliku količinu gluposti krivac isključivo jedan čovek , koji izgleda halucinira , pa je mu je život stoga halucidan, tj halucinogen kako kome volja......

Ako treba , da instaliram i nužnik pri nozi , da me kuje lakše zapišavaju.....

''Халуцидан'' је непостојећа реч.
Халуциноген значи ''средство које изазива халуцинације''.
Кује пишке чучећи и не дижу ногу да запишавају некога или нешто.

Можда боље да мало искулираш да се не би даље закопавао.

''Халуцидан'' је непостојећа реч.
Халуциноген значи ''средство које изазива халуцинације''.
Кује пишке чучећи и не дижу ногу да запишавају некога или нешто.

Можда боље да мало искулираш да се не би даље закопавао.

Zašto da ne, ako je to potreba većine na forumu?
Malo će da opadnu tenzije, pa će valjda i vazduh da bude čistiji...

Eto ja sam mislio da halucidan znači isto što i halucinogen, možda sam pokupio sa HRT , a možda i iz neke najveće provincije ili sa pinka....
A hvala i za obaveštenje iz prve ruke o preferalima kuja......

Eto ja sam mislio da halucidan znači isto što i halucinogen, možda sam pokupio sa HRT , a možda i iz neke najveće provincije ili sa pinka....

Rec je fantasticna, u stvari. Kao povremeni uzivalac moram da te pohvalim, a rec cu proslediti i ostalim prijateljima koji se sasvim izvesno ponekad osecaju halucidno.

Ideja mi pade kad devojke masovno izjavljuju da se često osećaju lucidno u raznim situacijama, a takve nikad neće poludeti, a opet ih neki muškarci nazivaju lujkama..........

Sloboda ume da dodje prerano i da osobu učini lucidnom , to bi bio neki moj zaključak....
I tu se javio inat i ućutkao me.....Reče da on ima glavnu ulogu.....

moze detaljnije ...

Dakle mogli bi da nastavimo temu ,kad formalisti zavrse , pa da se ja poispravljam i naravno da oni uzivaju kako sam nepismen i tako to....Meni nece smetati...Realista....Dakle, A, a, B,b,C,c itd....

Dakle ideja za temu je nastala kad sam u roku od nekoliko dana prvo slusao neki intervju i neku emisiju gde se pominjala slicna struktura, pa onda dan zatim neka pesma koja kao refren ima "svaki dan hodam izmedju lucidnosti i ludila u ovom prljavom svetu" tako nesto....

Dalje, moje tumacenje lucidnosti je bilo najpribliznije pojmu "paradoks razuma u okolnostima ludila" tj u slucaju neutralnih okolnosti bih upotrebljavao razum kao pojam, a u slucaju opsteg ludila, gluposti i mraka bih upotrebljavao rec lucidnost ili lucidan kao sam sebi protivurecan jer je nekonforman , a opet u kontrastu razuman.......sto ipak nije kao u vujakliji te stoga sam i ja pogresio u svom tumacenju mada uvod teme nece mnogo iztrpeti zbog toga....

A onda mi nije jasno zasto vam je tema nebulozna i nejasna?
Mozda stvarno zamena reci lucidnost sa razumnost nije slicna zameni reci lucidnost sa "paradoks razuma u okolnostima ludila" pa je tema izgubila na srzi....

I verovatno sam kriv, i cesto to cinim , jer smatram da je razum jedna rec i da nam ne treba tri reci koje su potpuno iste po znacenju...
Logicnije mi je da postoje tri reci koje znace slicno , ali im je razlicito ili domen vazenja ili intezitet ili neko od pokrivenih dejstava....
Kao u primeru predosecanje, predubedjenje, predrasuda, gde neko sve tri reci tumaci isto , a ja uvodim gradaciju jer onda predrasuda dobija pravi smisao , predosecanje dobija svoj smisao i predubedjenje i predumisljaj dobija svoj smisao i sto je najvaznije covek dobija gradaciju svojih emocija i kontrolu nad razvijanjem ili usmeravanjem svojih emocija i stavova....

Ocigledno da rec lucidnost kod mene ima konceptualno znacenje, a ne pojmovno....iskljucivo....
Stoga se izvinjavam dobronamernima i neutralnima, a ostalima je dovoljno uzivanja bilo i do sada....

Dakle mogli bi da nastavimo temu, kad formalisti zavrse , pa da se ja poispravljam i naravno da oni uzivaju kako sam nepismen i tako to
to nije formalizam. u svakom slucaju nije samo to i barem kod mene to nije cilj kritike. tvoje zongliranje pojmovima govori uzasno mnogo o tebi i cesto te diskvalifikuje kao ozbiljnog sagovornika.
na zalost, ti to ne umes da sagledas.

Lucidna si ti, takav sam i ja...
smajlianimatedser-1.gif

:mrgreen:

Hvala na savetima, nadam se da će onda kvalitet komunikacije porasti , pošto očigledno prihvatim da je za ovoliku količinu gluposti krivac isključivo jedan čovek , koji izgleda halucinira , pa je mu je život stoga halucidan, tj halucinogen kako kome volja......

Ako treba , da instaliram i nužnik pri nozi , da me kuje lakše zapišavaju.....

каква халуџа од поста

Mislim da je tema sasvim o.k., jer i treba prepoznati tu granicu između genijalnosti i ludila, koja se često gubi jer je genijalnost neshvaćena i poistovećena sa ludilom.

Mnogi veoma mudri i duhoviti ljudi, svetlog uma, budu podvrgnuti ruganju od strane ljudi ograničenog ili potpuno prosečnog uma, koji ih proglase ludima, jer su takvi u većini.

Veoma mudri ljudi sebe ne dovode u situaciju da o njima sude ograniceni ili da ih salju u ludnicu.

Ih bre, što si shvatio šta sam htela da kažem.:roll:

Pa oni su takvi, genijalni, a većina ih jednostavno ismeje i proglasi ludima ( ne baš za ludnicu-pretera ga, ludnica nije presudna na ovoj temi). Ta većina su rekoh u najboljem slučaju prosečnog uma.

Tužni patak,
Tebi godine prodjošše na ovom forumu?...Trči trči...pa Tvoja tema...kreni u život...mani se filozofiranja...devojaka više nego muškaraca...od ove mašine nećeš dobiti nikakve sadržaje...gubiš vreme u ovoj žabokrečini!!! Iskorači korak za sebe...nemoj mudrovati i edukovati druge...život je kratak...očas prodje:)!

Back