Grafik u excelu

tab503

Daj link
Administrator
Poruka
135.224
Da li neko ima ideju kako da y osu grafika prepravim da mi cifre ne idu od dole na gore nego og gore na dole.
Da objasnim jer je ono konfuzno.
Na grafiku vrednosti po y osi od koordinatnog pocetka idu recimo

100
.
.
.
30
20
10
0
-----------------------------------------------------------------------

a ja bih hteo da mi idu obrnuto

0
10
20
.
.
.
80
90
100
--------------------------------------------------------------------------
ocija
value in reverse order mi ne radi posao posto y osu spusti dole ispod x-ose.

Ne citas :lol:
napisao sam da mi value in reverse order ne vrsi posao ali upravo mi to treba stim sto bi x-osa bila dole a ne gore :lol:

@ snejks
da li si to nadareno inteligentan ili treniras? ;)

Evo malo photoshopa da bi videli sta meni tacno treba

Ovo je original uradjen u excelu

A ovo meni treba

@All

Prvo momci, nepotrebno prepiranje i povisenje tonova..

Drugo, tab 503 je lijepo naveo da zeli posao da odradi u excelu i svi oni koji zele i znaju mogu da pomognu.. Preporuka drugog programa za isti posao mozda nije rjesenje..

Ukoliko neko ne zeli da pomogne ne mora to i objavljivati jer njegovo pisanje na forumu nema svrhe..
Ko ne zeli pomoci ne treba se ni javiti..

Hvala na razumijevanju..

Gz nemam nameru da se svađam i nisam preporučivao drugi program za izradu grafikona već drugi grafikon iz standardne palete exel tabele kao što sam mu i savetovao , a ovo me je iznervirao :

@ snejks
da li si to nadareno inteligentan ili treniras?

pa naravno
odgovor si dobio kakv si zasluzio.
Meni treba odredjeni tip grafika i ne mogu da ga menjam po tvojoj sugestiji. Znaci predlog ti je bio totalno glup i deplasiran.
Uvek se na ovom forumu pojavljuju likovi koji na direktna pitanje odgovaraju tipa a sto to sto nesto drugo. Da moze nesto drugo onda ne bi bilo ni postavljeno pitanje kako na ovaj nacin.
Znaci ja moram da imam tacne presecna koordinate a ne oblasti 1, 2 ,3.
Takodje vidim da su ti oznake x-ose na vrhu dijagrama. To je opcija value in reverse order koju sam na pocetku rekao da mi ne vrsi posao.
Nacrtao sam kako treba da izgleda.

Back