Graficka tabla za pocetnike

Denic03

Početnik
Poruka
3
Posto je u Photoshop-u tesko raditi sa misem, razmisljao sam da uzmem neku graficku tablu. Tu dolazu pitanje "Koju graficku tablu da uzmem". Informisao sam se malo i shvatio da su WACOM graficke table najbolje.
Nasao sam jednu graficku tablu za koju sam siguran da je odlicna.
WACOM INTUOS S - CTL-4100K-N
Znam da je dosta jeftina, gledao sam skuplje, medjutim nijedna do 20.000 RSD na Gigatronu nema USB povezivanje.
Pa sam hteo da pitam one koji se vise razumeju u to.

Posto je u Photoshop-u tesko raditi sa misem, razmisljao sam da uzmem neku graficku tablu. Tu dolazu pitanje "Koju graficku tablu da uzmem". Informisao sam se malo i shvatio da su WACOM graficke table najbolje.
Znam da je dosta jeftina, gledao sam skuplje, medjutim nijedna do 20.000 RSD na Gigatronu nema USB povezivanje.
Wacom jeste najbolji ali je pogotovo u zadnje vreme precenjen...Pazi kad znam par ljudi koji ZIVE od crtanja pa koriste Huion npr..Koji je nekoliko puta jeftiniji..A ni blizu toliko losiji...Xp Pen npr....Ali je SAD problem sto Aliexpress je stavio Srbiju na blacklist i shipinzi su OGROMNI!
P.C> Ta Wacom osim sto je preskupa je za moj pojam premala..Imao Wacom Bamboo pore vise godina i prodao je-em nisam puno koristio a bila mi premala...Sad kad budem uzimao-MINIMUM 10-12 incha...Ispod toga-meni licno nema smisla...

A sta tacno radis u PS-u.Mozda ces samo baciti pare kao sto sam i sam.

Pa radim thumbnail-ove, banner-e... Ali sam mislio i da vezbam da pravim karaktere za neke igrice (cinematic, splash art-ove...) mislim da ce mi to biti buduci posao.

Tabla je dobra za skiciranje i crtanje ali losa za Ui bar po mom iskustvu.Prelaskom na tablet sam dosta bio usporen u poredjenju sa misem.
Ja mnogo brze misem mogu da odaberem razlicite alate,selekcije,layere itd...

Tabla je dobra da odes u full screen i radis skicu ili na nekom crtezu gde menjas samo par alata levom rukom,precicama na tastaturi.Ako cesto moras da biras text,layere,opcije... radices to sporije sa tabletom.

Takdje ce ti trebati dosta vremena da se naviknes na tablet.Jer kad crtas,tablet je dole a monitor gore.Neprirodan nacin crtanja gde ce ti trebati dosta vremena da se na to naviknes.No svakako je tablet dosta bolji od misa za crtanje.

Tabla je dobra za skiciranje i crtanje ali losa za Ui bar po mom iskustvu.Prelaskom na tablet sam dosta bio usporen u poredjenju sa misem.
Ja mnogo brze misem mogu da odaberem razlicite alate,selekcije,layere itd...

Tabla je dobra da odes u full screen i radis skicu ili na nekom crtezu gde menjas samo par alata levom rukom,precicama na tastaturi.Ako cesto moras da biras text,layere,opcije... radices to sporije sa tabletom.

Takdje ce ti trebati dosta vremena da se naviknes na tablet.Jer kad crtas,tablet je dole a monitor gore.Neprirodan nacin crtanja gde ce ti trebati dosta vremena da se na to naviknes.No svakako je tablet dosta bolji od misa za crtanje.
Hvala na predlogu, konstatovacu se sa jos par ljudi pa cu doneti odgovor.

Back