Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kao nezaposlen imas pravo na besplatno zdravstveno osiguranje preko biroa.
Jedino ako si vlasnik poljoprivrednog zemljista ili verovatno i veceg broja drugih nekretnina, onda na to nemas pravo.

Ima neka fora sa time da li ukupan prihod clanova domacinstva prelazi odredjenu svotu. Pa ako recimo baba ima penziju koja kada se podeli na clanove domacinstva ta svota prelazi tu koju su oni odredili, mora da se placa. Nema veze sto si ti nezaposlen. Ja sam imala problem jer je na moj stan i mama prijavljena iako tada fizicki nije u njemu zivela.

Ja kao nezaposlen nemam zdravstveno. Samo ako sam platim (jedno 2000 mesecno, nisam odavno proveravao) mogu da imam zdravstvene usluge u drzavnim delovima.

Kako? Ja kao nezaposlena imam zdravstveno a nisam čaln ni jedne partije.
samo se stomatoloske usluge placaju
knjizicu moze da overi svako treba ti samo radna knjizica i licna karta
I za zubara se iz socijalnog dobija (godišnja) potvrda o pravu na besplatno lečenje. Ali za neke (u našem slučaju) "luxuze", tipa bele plombe na zubima mora da se (do)plati

Ма да, запосленима још само тај намет фали, да финасирају и себе и гомилу џабалебароша који би да се шврћкају по граду.

Превоз треба да плаћају они који га користе онда када га користе, то је једино нормално и праведно, све остало је фантазирање и довијање да се нешто искористи преко туђе грбаче.

Nema nameta zaposlenima nego poreskim obveznicima, firmama koje imaju zaposlene itd itd

Uz clana porodice koji je zaposlen, moze.
A vezivanje na penzionere - jok... To je moj slucaj. To sto moji imaju ukupno 78 godina staza drzavi ne znaci nista.

tako je.. ako imas muza/zenu koji rade mozes preko njih.. preko roditelja mozes do 26. godine.

ali dovoljno je da potpises pod punom materijalnom i krivicnom odgovornoscu da zivis sam :)

onda dobijas za dzabe a niko nece proveravati :)

Nema nameta zaposlenima nego poreskim obveznicima, firmama koje imaju zaposlene itd itd

Интересантно. Намет фирми, који по реду? И рецимо фирма има свој возни парк, плаћа регистрације и одржавање возила, које је оправдање да та иста фирма плаћа и градски, еј, градски превоз?

Ej gradski prevoz.......pa sta pricas majke ti ?

Automobile imaju za svoje potrebe, rade i voze sa njima ALI clanovi njihovih porodica i familije se voze prevozom i umesto da im daju pare da plate kartu jedna uplatnica vise nek im ide uz registraciju i vuk sit i ovce na broju.

To je odlicno resenje ali kako ce onda turci da nam uzimaju proviziju :think:

Ej gradski prevoz.......pa sta pricas majke ti ?

Automobile imaju za svoje potrebe, rade i voze sa njima ALI clanovi njihovih porodica i familije se voze prevozom i umesto da im daju pare da plate kartu jedna uplatnica vise nek im ide uz registraciju i vuk sit i ovce na broju.

To je odlicno resenje ali kako ce onda turci da nam uzimaju proviziju :think:

Ма ти баш знаш како се превозе чланови њихових фамилија, чуј ову будалаштину. Па и ако су фамилија, кесе им нису сестре, што би било ко плаћао превоз фамилији?

И све то срачунато да се ствар уопштава, уместо карата плаћаћемо уопштено и бла бла, како да не.

Дакле, д апоновим, карту треба да плати онај ко се вози и цео тај социјализам и будалаштине, те од фирме ћемо, те једна уплатница, те ово те оно, све је то срање.

I ti rodjaci, porodica, familija i sl. su negde prijavljeni, u skoli, u zavodu za nezaposlene ili nekoj drugoj ustanovi koja takodje treba da odvoji deo sredstava za prevoz.

Sustinski receno, sve institucije za dotiraju u budzet odredjenu svotu novca srazmerno koliko imaju prijavljenih i eto besplatnog prevoza

Onda te taj koga si pitao slagao.

Kako onda objasnjavas cinjenicu da moja sestra koja je nezaposlena ima preko biroa overenu knjizicu, a svi ostali u kuci radimo i imamo redovne prihode, a jos imamo i poljoprivredno zemljiste?

Vezivanje na clana porodice koji radi je dovoljno, koji god da je to clan. Ako muz ili zena rade, onaj drugi ima zdravstveno po tom osnovu, pa i deca i to mislim bez obzira na uzrast.

I ti rodjaci, porodica, familija i sl. su negde prijavljeni, u skoli, u zavodu za nezaposlene ili nekoj drugoj ustanovi koja takodje treba da odvoji deo sredstava za prevoz.

Sustinski receno, sve institucije za dotiraju u budzet odredjenu svotu novca srazmerno koliko imaju prijavljenih i eto besplatnog prevoza

Си си, а заводи, школе, и др, то су све институције које приходују и пуне буџет, па ће оне да дотирају..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back