Đilas najavio protest Busplus kontrolora ukoliko bude smenjen
Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas najavio je da će Busplus kontrolori stupiti u generalni štrajk i početi ulični protest ukoliko on bude smenjen sa funkcije gradonačelnika srpske prestonice.
Đilas je na konferenciji za novinare izjavio da će se svim snagama boriti protiv „nelegalne i nelegitimne smene“, a da će, ukoliko bude prinuđen, upotrebiti i radikalne metode.
- Ukoliko parlamentarizam i pregovori ne urode plodom, u proteste će se uključiti svih 1.000 Busplus i gradskih kontrolora, a svi dobro znamo kolika je njihova snaga. Nikada nisam mislio da ću morati da posegnem za krajnjim merama, ali se na teror i strahovladu mora odgovoriti svim sredstvima – rekao je Đilas novinarima.
Na pitanje da li mu smeta to što tokom protesta kontrolora neće imati ko da kontroliše karte građanima u gradskom prevozu, Đilas je naveo da je to cena koja mora da bude plaćena usled neodgovornosti onih koji žele njegovu smenu.
- To je pitanje za one koji žele da me smene, a ne za mene. Neko bi na osnovu mog zalaganja za uvođenje Busplusa mogao pomisliti da je red u gradskom prevozu za mene iznad svega, ali to uopšte nije bitno u trenucima kada neko sa vlasti želi da skloni legitimno izabranog gradonačelnika sa vlasti – ocenio je Dragan Đilas.
Iz gradske uprave, pak, poručuju da, ukoliko dođe do protesta, neće svi kontrolori moći da učestvuju u protestima već samo oni koji rade na trasama koje prolaze u blizini mesta protesta. Čak i oni će, poručuju iz gradske uprave moći da protestuju samo po smenama, nikako svi odjednom.
SMENA DJILASA