Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
da li svi koji "imaju jadnu platu"kad udju u pekaru ukradu hleb? sumnjam
isto tako logicno je ako se voze da treba da plate kartu...

a ne mislis da je neko mozda umesto karte uzeo bas taj hleb??
ili smatras da je bolje da od hleba uzme za kartu?

kad sam se raspisao vec da li se iko seca koliko je kostao mobilni telefon kada ga je MOBTEL uveo na trziste kao jedini operater?
-12000E je platio otac mog drugara
i tada je bila prica da nikad niko nece moci da priusti mobilni jer je TO samo za "novokomponovane" to je glup[ost to nece kod nas da opstane a gle danas svi imaju bar po jedan mobilni u kuci (minimum)

naravno, kad je sa 12.000 € pao na 1 dinar :)

salu na stranu ali dotkao si nesvesno nesto sta nisi ni hteo da kazes a to je..neka karta pojeftini i videces kako ce se smanjiti broj "svercera"

zaista mislis da vecina voli da se svadja sa kontolorima?
u zabludi si.. mnogi bi najradije kupili tu kartu i da se na miru voze ali postoji malecni probklemcic.. odakle...
gsp ne zivi od onih koji imaju vise pa ga koriste povremeno (a ti se najmanje svercuju).....on zivi upravo od onih koji ga koriste svaki dan..

sto smo se mi siti po barsi navozali i uredno otkucavali kartu T10 koja vazi za 10 voznji, a mogu dvoje da je koriste. kosta skoro 10 evrica, ali mi uredno otkucavali u autobusima, zato sto su svi otkucavalli i bruka da iskuliramo. a fora je sto kontrole za 12 dana koliko smo bili nije bilo ni na vidiku :lol: u metrou i oonako mora da se provuce da se otvore rampa ili vrata. al' srbi ne bi bili srbi da nisu provalili da kroz staklena vrata ima vremena dvoje da prolete, mladih i poletnih. to ako vas nije sramota i ako nema onih u uniformi, uglavnom se sve svodi na to, ako vas nije sramota :lol:. sa rampom to vec ne moze. tamo je bas fino sto se tice presedanja, jer u roku od nekih sat vremena automati ne ponistavaju kartu, prilikom presedanja. desavalo se da iz metroa udjemo u bus i stavimo kartu, ali je automat ne kuca. sve lepo uredjeno. :zaljubljena:

aaa ti si superiorno bice - rodjeni beogradjanin :lol:
sprdnja cele srbije ....

sprdnja cele srbije je da mrze Beogradjane ali dolaze ovamo u sve vecem broju :D
a ako mi nadjes post gde ponosno pisem da sam rodjeni imas od mene rucak !!!
nisam ali kao da jesam jer zivim u Beogradu od svog 3-eg meseca zivota i nemam komplekse sto mi u lk ne pise mesto rodjenja : Beograd

tab
jeste u pravu si a kako to da se ima za net i pisanje po krsti a nema se za kartu?
jesam dotakao temu "nemastine" ali isto tako svakodnevno vidim te iste "nemanje" kako vade pare i u lice se rugaju kontrolorima da nece da plate kartu.
pa cekaj bre kako taj kontrolor da zaradi platu?

tema i pisanije mogu da odu jako daleko ali ja ostajem pri svome da
- hoces da se vozis plati kartu

koja je logika niko da ne placa?
da ne izadje na ulicu 1100aautobusa vec jedno 350 kao hebene 95,96,97 god. i sve one krntije koje su nas prevozile.
jel to zelja ovih prepametnih svecera?

VOLIMO BEOGRAD SVAKOGA DANA POMALO !

tema i pisanije mogu da odu jako daleko ali ja ostajem pri svome da
- hoces da se vozis plati kartu

Cekaj ... sve je to u redu ... al ne po ovoj ceni .
Beograd je grad gde bez prevoza ne funkcionises ... i dve stanice je daleko ici peske
i nemoj sad da mi pricas o patikama i sandalicama u kesi .. nema sanse .
Koriste priliku sto je skoro nemoguce zavrsavati bilo sta , od posla , setnje , nabavke .... bez prevoza
i stavili su takve cene da je karta skuplja od hleba ... previse su preterali ... ako ovakva opcija sklopa recenice postoji ... ali tako je :)

Sa ovoliko stvarno nezaposlenih ili onih koji rade na crno (pa se vode kao nezaposleni)... zaista ne vidim da je toliko tesko da se ima prijava na birou, radi ostvarenja prava na markicu za nezaposlene, koja kosta 1100 dinara... i moze da se ima 100 voznji u mesecu. To je 11 dinara po voznji. Jeftinije od toga ne postoji.

Jel problem u tome sto neko nije prijavljen ovde, jer Gradsko saobracajno Beograda je za Beograd? Sa prijavom stanovanja i nezaposlenosti se neka prava sticu.

E pa vidis ja sam zaposlena ali imam drugacije organizovan sluzbeni prevoz ... za sve ostalo moram da placam regularno jer nemam prava na markicu a nas ima bas dosta .
Pritom prevoz koristim i do radnje koja je jednu stanicu udaljena jer mi je tu jeftinije i za sve ostalo ... a toga ima onoliko , tako da cifra koju dajem uopste nije zanemarljiva ... cak sta vise preterana .

Sa ovoliko stvarno nezaposlenih ili onih koji rade na crno (pa se vode kao nezaposleni)... zaista ne vidim da je toliko tesko da se ima prijava na birou, radi ostvarenja prava na markicu za nezaposlene, koja kosta 1100 dinara... i moze da se ima 100 voznji u mesecu. To je 11 dinara po voznji. Jeftinije od toga ne postoji.

Jel problem u tome sto neko nije prijavljen ovde, jer Gradsko saobracajno Beograda je za Beograd? Sa prijavom stanovanja i nezaposlenosti se neka prava sticu.

I tebi je ceo taj koncept da neko ko je nezaposlen placa jbenih 1100 rsd (kako?) ili zaposleni sa platom od 15ak k ~3,5k?!
Kako ste toliko licemerni (ti&yoim)?

I tebi je ceo taj koncept da neko ko je nezaposlen placa jbenih 1100 rsd (kako?) ili zaposleni sa platom od 15ak k ~3,5k?!

Наравно да није у реду. Најбоље би рецимо,било,да карта(појединачна) у 1.зони ИТС1-а буде рецимо 35дин.,2.зона ИТС1-а 55 дин.,а рецимо ИТС2 нека буде трећа зона-110 дин.

Што се тиче месечних карти,сасвим је нормално да за повластицу за незапослене мораш бити пријављен на територији Града Београда,с тим што бих ја,рецимо ставио цену од 400 дин.,као за пензионере,с тим што би ови плаћали месечно по толико. За запослене бих увео проценат,рецимо 6% за јавни превоз,и те маркице би покривале и ИТС1 и ИТС2,осим 860Е(коју не желим ни да коментаришем,тј.концепт плаћања вожње у истој).

lepo ja sam i kao srednjoskolac trazio mami i tati pare ZA MARKICU ne za pivo ne za gndzu vec da se vozim lepo i posteno
kada sam stasao i nasao posao sam sebi placam prevoz jer sam tako vaspitan da radim zaradim i platim nesto sto koristim jer
NI KOD BABE NEMA DZABE !
kad me vuces za jezik stav je vaspitanja placati prevoz ili ne (to je moje skromno misljenje) jer masa ljudi koja kuka ima za pljuga ali NECE da plati kartu
a ja kao bivsi pusac dobro znam koliko para mi je islo mesecno na markicu

i ko dere pekari ili bus plus?

p.s radio sam i ja za jbnh 18 000 i placao markicu koja je tad za zaposlene bila 2200din i nisam kukao nemam nego sam smatrao, kao i sada, da je moja duznost ako se vozim da platim taj prevoz

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back