Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Autobus broj 16, šest sati popodne, špic, svi se vraćaju kući, ludnica.

Jedan od putnika koji udobno sede je crnac,
neodređenih godina.
Autobus staje na stajalištu, ulazi žena, trudna je, što se lako vidi,nosi pune torbe, jedna baba i još nekoliko ljudi.

Crnac
, videvši trudnu ženu:
- "Izvolite, sedite." ljubazno joj, na solidnom srpskom, nudi mesto i ustaje.
U tom trenutku autobus kreće, a ona baba, videvši u magnovenju slobodno mesto, jurnu na isto, odgurnu trudnu ženu i brzouskoči u stolicu. I sedi tako ona, sva srećna što je „osvojila“ prazno mesto, kad joj crnac ljubazno reče:
- "Oprostite, ali ja sam ustupio mesto ovoj gospođi jer je trudna i izgledala je umorno. Mislim da se vama ništa loše neće dogoditi ako još malo budete stajali, a nju pustite da sedne."
Na to baba odgovara:
- "Ne znam iz kojeg ste plemena mladiću, ali ovde, u ovoj civilizovanoj zemlji ustupa se mesto starim i bolesnim ženama, a ne mladim i zdravim!"

Crnca je očigledno naljutila ova rasistička primedba pa je lepo i izrazito "ljubazno" odgovorio staroj gospođi:
"Ne znam iz kojeg ste sela vi gospođo, ali u mom se selu takve stare i zajedljive babe jedu za večeru!"
Kažu da je reakcija u autobusu bila neopisiva...

Ovo je prevrsilo svaku meru. Pre 10 min zamalo covek ne poginu u busu 26, jer majmuncina od vozaca vozi kao nenormalan! Krvava glava, krv po busu... A najgore ovo nije usamljen slucaj, jer svakodnevno se desava da iako se drzis s obe ruke jedva ostanes na nogama. Da li iko te kretencine proverava, pre nego ih pusti na ulicu?!

Mod, ne prebacuj temu.

Poslednja izmena:
Uuuuuu sad si ti car ... jel ?
Prvo vredjas seljake u negativnom kontekstu opisujuci vozaca koji ima samo nekulturu ponasanja , neprofionalizam , lokalni dijalkt nekog prigradskog naselja ..
Takav ti je Bg .......... ko zna odakle on dolazi zorom na posao i vozi takve kao ti .
Ne branim ih ni malo ali za sve njihove greske postoji resenje na drugi nacin , mozda sporiji ali delotvorniji .

A ''inat'' vam je zesci :ok:
Bas ste ga naucili necem .. ali inatu sigurno ne ............ mozda ....... da je njegova kultura na istom ako ne i visem nivou od vaseg :roll:

Uuuuuu sad si ti car ... jel ?
Prvo vredjas seljake u negativnom kontekstu opisujuci vozaca koji ima samo nekulturu ponasanja , neprofionalizam , lokalni dijalkt nekog prigradskog naselja ..
Takav ti je Bg .......... ko zna odakle on dolazi zorom na posao i vozi takve kao ti .
Ne branim ih ni malo ali za sve njihove greske postoji resenje na drugi nacin , mozda sporiji ali delotvorniji .

A ''inat'' vam je zesci :ok:
Bas ste ga naucili necem .. ali inatu sigurno ne ............ mozda ....... da je njegova kultura na istom ako ne i visem nivou od vaseg :roll:

Sorry Iva..ali obrisah mu post upravo iz razloga koje si napisala..
to sa Tatom neka tako prica...

Za GSP „Beograd” novih 400 autobusa

Odlukom Skupštine grada za potrebe GSP „Beograd” nabaviće se 400 novih autobusa. Prema rečima Renate Milić Radujko, gradske sekretarke za finansije, predviđeno je da 280 novih vozila budu zglobni, a 120 solo. Odluka omogućava da GSP započne pregovore sa domaćim i međunarodnim poslovnim bankama i drugim finansijskim institucijama za realizaciju ove nabavke.

Izmenom i dopunom odluke o zaduženju grada za finasiranje projekta unapređenja beogradskog javnog prevoza i saobraćajne infrastrukture predviđeno je da se sa 30 miliona evra finansira nabavka novih tramvaja za potrebe GSP «Beograd». Dopunjena je i odluka ofinasiranju programa, projekata i investicionih aktivnosti korisnika budžeta u 2013. i 2014. godini i odnosi se na Sekretarijat za saobraćaj za nabavku 32 nova zglobna niskopodna autobusa gradskog tipa, kao i na Agenciju za javne nabavke za drugu fazu sanacije SRC „11. april”.

Usvojena je i odluka o investicionom programu Agencije za investicije i stanovanje u 2013. i 2014. godini.

Otpisana su dugovanja Poljoprivredne korporacija «Beograd» u restrukturiranju i njenim zavisnim društavima. Reč je o dugovanju po osnovu ustupljenih prihoda u ukupnom iznosu od oko 1,03 miljarde dinara i po osnovu izvornih javnih prihoda od oko 102,2 miliona dinara.

Odlukom Skupštine angažovan je revizor za obavljanje eksterne revizije završnog računa za 2011. godinu i doneta je nova odluka o naknadi za korišćenje građevinskog zemljišta.
http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1494785

Odlukom Skupštine grada za potrebe GSP „Beograd” nabaviće se 400 novih autobusa. Prema rečima Renate Milić Radujko, gradske sekretarke za finansije, predviđeno je da 280 novih vozila budu zglobni, a 120 solo. Odluka omogućava da GSP započne pregovore sa domaćim i međunarodnim poslovnim bankama i drugim finansijskim institucijama za realizaciju ove nabavke.

Izmenom i dopunom odluke o zaduženju grada za finasiranje projekta unapređenja beogradskog javnog prevoza i saobraćajne infrastrukture predviđeno je da se sa 30 miliona evra finansira nabavka novih tramvaja za potrebe GSP «Beograd». Dopunjena je i odluka ofinasiranju programa, projekata i investicionih aktivnosti korisnika budžeta u 2013. i 2014. godini i odnosi se na Sekretarijat za saobraćaj za nabavku 32 nova zglobna niskopodna autobusa gradskog tipa, kao i na Agenciju za javne nabavke za drugu fazu sanacije SRC „11. april”.

Usvojena je i odluka o investicionom programu Agencije za investicije i stanovanje u 2013. i 2014. godini.

Otpisana su dugovanja Poljoprivredne korporacija «Beograd» u restrukturiranju i njenim zavisnim društavima. Reč je o dugovanju po osnovu ustupljenih prihoda u ukupnom iznosu od oko 1,03 miljarde dinara i po osnovu izvornih javnih prihoda od oko 102,2 miliona dinara.

Odlukom Skupštine angažovan je revizor za obavljanje eksterne revizije završnog računa za 2011. godinu i doneta je nova odluka o naknadi za korišćenje građevinskog zemljišta.

Jbte, pa Gadafi nije ovako zaposljavao rodjake.

Pokret "Ne plaćam" poziva Evropljane da ne plaćaju javni prevoz

Pokret protiv plaćanja javnog prevoza u evropskim gradovima, koji je krenuo iz Grčke, počeo je da se širi Evropom i stigao je u Španiju, ali i na sever kontinenta u Švedsku.
Akcija pokreta "Ne plaćam" u Madridu

To pokazuje video snimak koji su grčki aktivisti pokreta "Den plinoro" ("Ne plaćam") postavili na "Jutjub". Na klipu se vidi njihova akcija u metrou u Atini, gde su građanima delili letke, a aktivisti su iizvadili aparate za validaciju i kupovinu karata.

Pokret poziva na građansku neposlušnost i otpor, a osnovni cilj su mu besplatno obrazovanje, zdravstvo, javni prostor, javni prevoz, voda, struja i sva prirodna bogatstva. U Stokholmu su sledbenici ovog pokreta zaglavili sisteme za kontrolu ulaska putnika u metro, a u Madridu su jednostavno preskočili blokade.

Hrvatski sajt "Indeks" piše da je Studentski zbor Univerziteta u Zagrebu pozvao sve studente da do daljnjeg bojkotuju gradski prevoz u tom gradu. Oni tvrde da su zagrebačke vlasti, nakon prikupljenih 20.000 studentskih potpisa protiv ukidanja besplatnog javnog gradskog prevoza za studente, dodatno povećale cene prevoza.

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/311409/Pokret-Ne-placam-poziva-Evropljane-da-ne-placaju-javni-prevoz

Јел планирате на свакој страни да нас обавештавате, (и то у току кампање) о овоме?

Већ смо Вам рекли ДОК НЕ ВИДИМО СВОЈИМ ОЧИМА...

Јел планирате на свакој страни да нас обавештавате, (и то у току кампање) о овоме?

A možda su ti "novi" autobusi zapravo oni noviji koje su "štekali" pre cca mesec dana pa u saobraćaj pustili stare kršine :think:
Pa će sad pred izbore da nas iznenade sa njima opet.
t3323-1.gif

Svaki autobus ima svoj garažni broj, tih 10 autobusa je stiglo još u decembru, ako se ne varam, međutim, kreteni nemaju infrastrukturu i nemaju punionicu pa su autobusi stojali dugo. Prvi predlog je bio da se autobusi smeste u autobusni pogon Zemun, jer tamo u blizini ima punionica komprimovanog gasa,međutim, tada ne bi prolazili kroz centar grada, što političarima nije odgovaralo. Pošto su sada na Karaburmi, svakog dana ti isti autobusi idu u Pančevo i tamo ih pune :dash:

Dobro, neću više prenositi informacije. Ranije su bile informacije za 10 gasnih i 25 zglobnih koji još nisu stigli. Uzgred, nemam ja ništa sa politikom, nit me to interesuje, a i ne radim ni za GSP. Dosada sam nastojao da prenesem informacije koje su zvanične, a ne informacije kojima se političari hvale i slično. Drugim, rečima, ako prelistate unazad kada sam pisao o trolejbusima videćete da sam vam rekao da će ih biti 83 i to sam i uradio fotošop istih, tramvajima, broju autobusa koji su naručeni. U ovom slučaju realizacija projekta je moguća, za tih 400 autobusa može svako da se zaduži kod EBRD-a, a da mi kasnije ispaštamo zato što je po ceni Mercedesa kupljen Ikarbus, a neko razliku stavio u džep.

Poslednja izmena:
QUOTE=Aleksandar_M;20976235]Svaki autobus ima svoj garažni broj, tih 10 autobusa je stiglo još u decembru, ako se ne varam, međutim, kreteni nemaju infrastrukturu i nemaju punionicu pa su autobusi stojali dugo. Prvi predlog je bio da se autobusi smeste u autobusni pogon Zemun, jer tamo u blizini ima punionica komprimovanog gasa,međutim, tada ne bi prolazili kroz centar grada, što političarima nije odgovaralo. Pošto su sada na Karaburmi, svakog dana ti isti autobusi idu u Pančevo i tamo ih pune :dash:

Dobro, neću više prenositi informacije. Ranije su bile informacije za 10 gasnih i 25 zglobnih koji još nisu stigli. Uzgred, nemam ja ništa sa politikom, nit me to interesuje, a i ne radim ni za GSP. Dosada sam nastojao da prenesem informacije koje su zvanične, a ne informacije kojima se političari hvale i slično. Drugim, rečima, ako prelistate unazad kada sam pisao o trolejbusima videćete da sam vam rekao da će ih biti 83 i to sam i uradio fotošop istih, tramvajima, broju autobusa koji su naručeni. U ovom slučaju realizacija projekta je moguća, za tih 400 autobusa može svako da se zaduži kod EBRD-a, a da mi kasnije ispaštamo zato što je po ceni Mercedesa kupljen Ikarbus, a neko razliku stavio u džep.[/QUOTE]

nq8ta.gif

Тренутно ме највише нервира кад се фино, са својом персонализованом картицом удобно сместим у бус, ставим слушалице и спремим се за три дана јахања до града кад се негде на пола пута, кад је јелте већ гужва, одједном упале ови валидатори који до тада нису радили. Одједном се упале и сад сви треба да устају или да моле онога ко стоји да им овери карту! :rtfm:

Svaki autobus ima svoj garažni broj, tih 10 autobusa je stiglo još u decembru, ako se ne varam, međutim, kreteni nemaju infrastrukturu i nemaju punionicu pa su autobusi stojali dugo. Prvi predlog je bio da se autobusi smeste u autobusni pogon Zemun, jer tamo u blizini ima punionica komprimovanog gasa,međutim, tada ne bi prolazili kroz centar grada, što političarima nije odgovaralo. Pošto su sada na Karaburmi, svakog dana ti isti autobusi idu u Pančevo i tamo ih pune :dash:

Dobro, neću više prenositi informacije. Ranije su bile informacije za 10 gasnih i 25 zglobnih koji još nisu stigli. Uzgred, nemam ja ništa sa politikom, nit me to interesuje, a i ne radim ni za GSP. Dosada sam nastojao da prenesem informacije koje su zvanične, a ne informacije kojima se političari hvale i slično. Drugim, rečima, ako prelistate unazad kada sam pisao o trolejbusima videćete da sam vam rekao da će ih biti 83 i to sam i uradio fotošop istih, tramvajima, broju autobusa koji su naručeni. U ovom slučaju realizacija projekta je moguća, za tih 400 autobusa može svako da se zaduži kod EBRD-a, a da mi kasnije ispaštamo zato što je po ceni Mercedesa kupljen Ikarbus, a neko razliku stavio u džep.

nq8ta.gif
double-facepalm1.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back