Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa narafski...
Koliko se para samo nalapaše sa po 250 dinara i na kraju će da bude
fingerbanana-1.gif

Neće taj metod ovde opstati garant

a cekaj.. nepersonalizovana kosta 250 din a na sebi ima nula dinara kredita?

:dash:

Evidentno je da je u dosadašnju cenu karte od 60dinara ulazila i cena štampanja, te zaštitni mehanizmi, vodeni žig i hologram. Negde sam pročitao da je sve to iznosilo nešto manje od 10 dinara, međutim, ono što je činjenica sada jeste da je prevoz latentno poskupeo sa oko 50dinara (neto) na 60 dinara, jer sada troškove izrade i izadavanja karata snose putnici :(

Verovatno si moje clanstvo u bilo kojoj stanci dobio gledanjem u pasulj... posto ni ja jos nisam obavesten da sam se uclanio. Mozda si vidovit, otkud znam :per:

Ne morate da se pravdate sve je u redu.
Vaše pravo da zarađujete za život i da se borite kako god mislite da je ispravno.
Samo Vas molim nemojte se baš toliko truditi da od nas dobijete aplauze i ''tapšanje po ramenu'', jer baštoliko glupi nismo. Znate
jedan čovek je rekao ''ne krivim čuvare logora, samo su hranili svoju decu, ali oni koji su to radili sa ljubavlju i još se time hvalili i danas se hvale, e to je druga priča...''
Dakle radite za šta ste plaćeni, Vaša stvar ali što bi Brana Crnčević rekao: ''Kada me već hranite fekalijama (on je upotrebio bolji izraz), bar imajte toliko ljudskosti da me ne terate da kažem kako mi je lepo i kako hoću još''
Eto toliko, a Vi ćete nastaviti po starom, u to ne sumnjam, i ne tražim da prestanete, samo moram da kažem šta mislim.

To će stići sigurno. Dosad je uvek tako, pred izbore se kupuju autobusi, tako je bilo i 2008. godine, kada su kupili 100 komada, naravno o kasnijim održavanju niko ne vodi računa, jer ti autobusi se ne kupuju da prevoze putnike, pravi razlog jeste kupovina glasova ;)

Sada postoji već problem sa gasnim autobusima, najavili su da će izaći na ulice, a ne izlaze.
screen-shot-2011-12-28-a-1.png

Zašto, evo prenosim komentar jednog vozača:

Проблем што ова возила "чуче"у гаражи,је у томе што нису обезбедили инфраструктуру за њихово опслуживање(а купили су их само да би се "показали"),и немају где да танкирају гас осим у Земуну и Панчеву,па су онда одлучили да возачима дају по пола сата,да иду у Панчево на танкирање,и наравно,нико није пристао(чак ни њихови полтрони,који су се "отимали"за возила),а онда су нашли "соломонско"решење,да долази цистерна из Панчева,да их "друка"...И све би то било у реду,да у току претакања гаса,не мора да се обезбеди круг у пречнику од 50 метара,где не сме бити ни једног другог возила,што опет "кочи"ноћни преглед и паркирање на своја паркинг места,а то је велики проблем јер пуњење једног "гасног"у најбољем случају траје 30 минута,а њих има 10 то је 300 минута,илити 5 сати ЗАКОЧЕНОГ ноћног прегледа(ноћни преглед од 18:30-01:30)!По овој организацији посла,ноћни преглед би морао да се помери,што би се одразило на прве јутарње изласке,тако да...не знам да ли "руководиовци"уопште размишљају о томе (очигледно не...)!?

И још нешто,"гасни"кад би се пустили у саобраћај не би долазили у исто време(у зависности од полазака и линија које би радили,у различито време би излазили и враћали се у гаражу),те би "агонију пуњења"продужили за још који сат што би угрозило и "касније"поласке,тако да...БАЧЕНЕ ПАРЕ,БАРЕМ ЗА САДА!

Inače, u okviru Integrisanog Tarifnog Sistem su uveli još nekoliko zona i uključili Lastu i Lastru u sistem:

Integrisani tarifni sistem 1 – ITS1

ITS1 primenjuje se na linijama javnog gradskog prevoza na teritoriji gradskih opština: Voždovac, Vračar, Zvezdara, Zemun, Novi Beograd, Palilula, Rakovica, Savski venac, Stari grad, Čukarica, Surčin i dela teritorije Grocke. Za prevoz putnika na gradskim linijama u ITS1 primenjuju se iste vrste voznih isprava, nezavisno od vida prevoza i prevoznika.

U ITS1 primenjuje se jedinstveni tarifni sistem za karte u pretplati i zonski tarifni sistem sa dve zone za karte van režima pretplate (nepersonalizovane kartice).

Granicu primene jedinstvenog tarifnog sistema za sve karte u pretplati predstavljaju krajnji terminusi javnog gradskog prevoza.

Granice zone 1 i 2 u primenjenom zonskom tarifnom sistemu za karte van režima pretplate (nepersonalizovane kartice) su sledeća stajališta: Elektronska Industrija, Mala pruga, Ikarbus, Bežanija naselje, Makiš, Železnik „R”, Ž.J. Španac, Orlovača, Manastir, Banjica 2, Voždovac, Kumodraž, Veliki Mokri Lug, Medaković 3, Ustanička (Bulevar Kralja Aleksandra i Prvomajska), Mirijevo, Karaburma, Lešće, Višnjica, Rafinerija i Sebeška reka.

Granice tarifnih zona u okviru ITS2 (Lastini i Lastrini autobusi)

Napomena: Zone se odnose samo na personalizovane Bus Plus kartice ali ne i na pojedinačne/nepersonalizovane kartice.

Granice tarifnih zona 1,2 i 3 u ITS2 u primenjenom zonsko-relacijskom tarifnom sistemu su sledeće stanice:

Zona 1: Elektronska industrija, "Ikarbus" Umka – centar, Velika Moštanica, Lipovica – Zavod, Jaričište "R", Vrčin, Boleč "H", Borča "R"

Zona 2: Stari Banovci, Nova Pazova, Soko salaš, Obrenovac, Šiljakovac, Barajevo, Ralja, auto put (imag.gr.z.), Grocka, Padinska skela.

Zona 3: Japanski cvet, Brestovik, Kamendo, Živkovac, Mladenovac, Lazarevac, Preka kaldrma, Ugrinovci

Vaše pravo da zarađujete za život i da se borite kako god mislite da je ispravno.
Samo Vas molim nemojte se baš toliko truditi da od nas dobijete aplauze i ''tapšanje po ramenu'', jer baštoliko glupi nismo. Znate
jedan čovek je rekao ''ne krivim čuvare logora, samo su hranili svoju decu, ali oni koji su to radili sa ljubavlju i još se time hvalili i danas se hvale, e to je druga priča...''
Dakle radite za šta ste plaćeni, Vaša stvar ali što bi Brana Crnčević rekao: ''Kada me već hranite fekalijama (on je upotrebio bolji izraz), bar imajte toliko ljudskosti da me ne terate da kažem kako mi je lepo i kako hoću još''
Eto toliko, a Vi ćete nastaviti po starom, u to ne sumnjam, i ne tražim da prestanete, samo moram da kažem šta mislim.

tacno, odlicno napisano!

Da sam ja u nekoj stranci, kao sto nisam, pa zar ne bih mogao da uvedem da je samo moje misljenje ispravno? Moguce da bih mogao.

Ali, na veliko razocarenje - to nije slucaj. Sa gsp-om i vlascu neko moze da ima samo vise veze od mene, posto ja nemam uopste.

Pomenuti Brana je bio osnivac DS-a, ako se dobro secam :whistling: Pa onda proceni da li je bio 'corav kod ociju' onda ili sada... :roll:

Da sam ja u nekoj stranci, kao sto nisam, pa zar ne bih mogao da uvedem da je samo moje misljenje ispravno? Moguce da bih mogao.

Ali, na veliko razocarenje - to nije slucaj. Sa gsp-om i vlascu neko moze da ima samo vise veze od mene, posto ja nemam uopste.

Pomenuti Brana je bio osnivac DS-a, ako se dobro secam :whistling: Pa onda proceni da li je bio 'corav kod ociju' onda ili sada... :roll:

Рекох да нема потребе да се правдате, све је у реду, наставите да обављате своју делатност, то је Ваше право, само немојте баш стално да нас убеђујете у нешто што очигледно не стоји, једном, два пута, али баш да инсистирате нема смисла.
Што се Бране тиче не знам за пре али сада му више ништа није важно, обично је то тако када неко умре. Али није то битно, мислим припадност странци, већ речи и дела.
Нисам ја рекао да сте у ДСу нити то сада кажем, не занима ме ко је где, већ шта говори, а Ви очигледно људе посматрате по чланској карти, без обзира да ли су и шта радили у животу...
Што се мене тиче Мого је да буде ђаволов шегрт, то не мења чињеницу да је нешто паметно рекао, и да сам ја то цитирао.

:rotf: :rotf: danas sam se vozila nekim zutim krsom na liniji 30.ijaooooo,kako sam se setila isti ovaj crtez/karikatura sa prethodnih strana,bus poluraspadnut,a `televizori` moderni sve u sesnaJest,(samo nisam videla da je iko prinosio da `validira` karte...ja sam se jedng trenutka unela u taj teve,i cudila se poslednjem kriku tehnike...al` izgleda je bezveze,nije mogao ni prvi program retesea da hvata).
a tek kako smesno zvuci glas koji obavestava koja stanica nailazi.jasno se cuje jedino ako bus stoji,dok se krece,to je neko krkljanje..
pa dobro,nije los ovaj gsp,za zaebavanje :rotf:
bar se ismejah danas

:rotf: :rotf: danas sam se vozila nekim zutim krsom na liniji 30.ijaooooo,kako sam se setila isti ovaj crtez/karikatura sa prethodnih strana,bus poluraspadnut,a `televizori` moderni sve u sesnaJest,(samo nisam videla da je iko prinosio da `validira` karte...ja sam se jedng trenutka unela u taj teve,i cudila se poslednjem kriku tehnike...al` izgleda je bezveze,nije mogao ni prvi program retesea da hvata).
a tek kako smesno zvuci glas koji obavestava koja stanica nailazi.jasno se cuje jedino ako bus stoji,dok se krece,to je neko krkljanje..
pa dobro,nije los ovaj gsp,za zaebavanje :rotf:bar se ismejah danas

wahahhahhahhahahhahahhahhaa

bar se ismejah danas

Сада ће један корисник да нам објасни како није баш тако, тај глас је баш милозвучан нису бољи могли да нађу и у аутобусу буке не може да буде то су све нови аутобуси...
Ево још који сат и ето њега да се врати са паузе.

Сада ће један корисник да нам објасни како није баш тако, тај глас је баш милозвучан нису бољи могли да нађу и у аутобусу буке не може да буде то су све нови аутобуси...
Ево још који сат и ето њега да се врати са паузе.

+1 :zlud:

bar se ismejah danas

Taj glas se izgleda cuje iz samog validatora, nisam bas zagledao.
Otidoh juce do Karaburme. U jednom busu se cuo, u drugom nije. Sve lepo pise, mada nisu bas krupna slova.
Iskreno, ja i ne znam kako se zovu stanice na kojima silazim kad negde idem tako da to obavestenje meni ne znaci nista z:D

p.s. ne moz' se validiras do 1. februara :)

Konačno će sada ljudi moći da se orijentišu po nazivima stajališta. Kada lepo pogledate mapu, znate na kom trebate sići, tako da se nadam da više neće biti "još tri ili četri stajališta itd". Zvuk dopire iz validatora i prilično je tih, mada bolje išta nego ništa :)

[video=youtube;P9pzPX7Y5u]https://www.youtube.com/watch?v=P9pzPX7Y5u[/video]

bar se ismejah danas

I ja sam danas prvi put to čula u 56-ici.
I prvo na šta me glas one ženske koja najvljuje koja je sledeća tj. koja je stanica na kojo se autobus trenutno nalazi je reklama za MAXI hit ponude...

rotf.gif

Iskreno, ja i ne znam kako se zovu stanice na kojima silazim kad negde idem tako da to obavestenje meni ne znaci nista z:D

Verujem da nikome ne znaci naziv stajalista. Cisto sumnjam i da stanovnici Beograda znaju koja su stajalista Miska Kranjca, Vuka Vrcevica, Arhiv...a tek ne zna neko ko prvi put nekim poslom dolazi u Bg...
I da, da kazem da radim u GSP, tako da to kao argument zaobidjete :)

hoce li morati da se validiraju(kakav grozan izraz :lol: ) i oni nasi dragi sugradjani, povlasceni, nedodirljivi, koji ulaze u hordama? ili cemo kazne placati samo mi zaboravni koji zaboravimo da se "validiramo":zblesav: a posteno platimo prevoz za ceo mesec, a?

Sto se mene tice, ne bi bez karte mogli da privire ni oni, ni 'sitni deca', ni harmonike, ni bilo sta slicno od cele te price, pa makar imali po jednog komunalca u uniformi na vratima svakog vozila gsp-a.

Хахха, иди бре :rotf:
Можда значи странцима који користе превоз, кад каже нпр Вука Врчевића, одмах разумеју..

Pogotovo "korisno" kad pricas sa nekim i kaze ti "udjes u tu ulicu i ides 5 stanica" - a automat govori imena samo poprecnih ulica... :roll:

p.s. hvala google earthu sto postoji
hvala mape.b92.net sto postoje
hvala www.planplus.rs sto postoji
i ok je sto postoji www.gsp.rs da ipak mogu da saznam ime zeljene mi stanice - ali to skoro i ne koristim

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back