Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisi dao nijedan link, pa sam sam morao da trazim po netu...

Uspeo sam nekako da izbunarim sliku tog Veljka, za kog kazes da je sin Aleksandra Vlahovica.
Da li lice... ne znam...

Nasao sam, ne bas formalnu, ali ipak biografiju Aleksandra Vlahovica
http://www.ilustrovana.com/2001/2213/1.htm
Gde se spominju dva sina - Milos i Vojislav, nikakvog Veljka nema.
Tekst je pisan negde 2001., tako mi se cini, pa bi sva njegova danas punoletna deca morala da budu spomenuta.

U svakom slucaju - ako neko vec toliko zna - pa neka stavi tuzbu. Prepisivanje po forumu nije nesto sto ce da promeni bilo sta znacajno.

Контролори прелазе код приватника
Београд | 11. новембар 2011. | 17:40

Контролу карата у возилима Јавног градског превоза ГСП „Београд“ ће до краја године препустити компанија Апекс солушн технолоџи“. Конкурс за пријем контролора, који је та компанија расписала затворен је у петак.
Славица Стевановић, менаџер за односе са јавношћу ГСП каже да нико од стално запослених неће остати без посла.

- ГСП има 133 стално запослена контролора и њима је понуђено да под истим условима пређу у „Апекс“ и наставе да раде свој посао. Инвалиди рада запослени у сектору контроле остаће у ГСП и њима ће се наћи одговарајуће радно место – истакла је Стевановић.

Вељко Влаховић, Генерални менаџер система „Бус плус“, задуженог за оспособљавање новог начина наплате карата и праћење возила, потврдио нам је да по уговору склопљеним са Дирекцијом за јавни превоз „Апекс“ у обавези да запосли 200 контролора, један број њих ће преузети из ГСП док ће остали бити изабрани на конкурсу. Контрола путних исправа, по његовим речима, неће се мењати.
- Путници ће картице „Бус плус“ моћи да оверавају при уласку у возила на читачима, који се налазе поред врата. Проверу карата ће, као и до сада, вршити контролори у сарадњи са комуналном полицијом. Једина новина је да ће контролори бити опремљени преносним уређајима за проверу карата. Ови уређаји врше проверу исправности путних исправа, и омогућавају да се по потреби изда карта или казна – најављује Влаховић.
Преузимање од ГСП-а сектора контроле, као и система за наплату карата и управљање возилима у јавном градском превозу део је уговора који је Дирекција за јавни превоз потписала још 20. септембра 2010. са три приватне фирме. Конзорцијум чине „Апекс солушн технолоджи д.о.о.“ И „Ланус д.о.о.“ из Београда И „Кент карт“ из Истанбула, које ће уложити у опрему за функционисање новог система, а за узврат ће добити проценат од продаје карата.
Р. Бербатовић

http://www.pravda.rs/2011/11/11/kontrolori-prelaze-kod-privatnika/

evo i slika...

93834.jpg

Poslednja izmena:
a kako se "uplaćuje kredit" uopšte ne kapiram...

Nova markica ili dopuna ce da se nabavlja na prodajnim mestima na kojima smo i do sada kupovali markice i karte za jednu voznju.

Te "plastike" ce na kioscima moci da se dopune za mesecnu markicu (personalizovane) ili da se u njih 'sipaju pare' kao u prepaid mobilni (za nepersonalizovane kartice). Na nama je da procitamo sta pise na aparatu u vozilu, koliko nam je para preostalo.
Ako sam razumeo, i dalje ce da postoji mogucnost da se kupi papirna karta kod samog vozaca (120 dinara).

Za sada razumem toliko. Nadam se da je od pomoci :)

pa to su valjda te "personalizovane" kartice, ima slika na njima, nisam siguran dal moraju da se provlace preko onog glupavog aparata.

Da, personalizovane plasticne kartice ce da budu kao dosadasnje povlastice, glasice na ime djaka, studenta, nezaposlenog, zaposlenog ili penzionera.

Dopunjavanje... :think: Nemam pojma kako ce da ide - ali znam da cemo dopunjavanje tih licnih plastika da vrsimo na istim mestima kao i do sada.

Da, personalizovane plasticne kartice ce da budu kao dosadasnje povlastice, glasice na ime djaka, studenta, nezaposlenog, zaposlenog ili penzionera.

Dopunjavanje... :think: Nemam pojma kako ce da ide - ali znam da cemo dopunjavanje tih licnih plastika da vrsimo na istim mestima kao i do sada.

ma dopune ce se sigurno uvesti i preko sms-a, telefona i slicnih servisa..medjutim.. niko nece biti u obavezi (a i zasto bi) da pamti koliko mu je jos ostalo "kredita" i tu ce biti uzasno puno svadja sa kontrolorima...

Znaci i dalje postoje mesecne markice za neogranicen broj voznji ili..?

Pa naravno da ostaju. Mnogo ljudi misli da se ukidaju mesečne karte, što svakako nije tačno. Mislim da kad bi spustili cenu pojedinačnih karata da bi imali više profita. U Minsku je kao što sam pisao, 8 dinara!

428199.jpg

Inače, Belorusi su oko 30% bogatiji od nas.Skoro 14 000 $ gdp po glavi stanovnika dok je kod nas 10 500!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back