Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ма знам, читала сам свуда где се појавила информација....паре за превоз нисмо добили, а не знам ни како ће се регулисати прича да само запослени иду у првој фази.
то би требало да значи да сваки запослени треба од фирме да има ћагу да иде на посао, а како ће да добије папир ако не оде прво на посао...једино, ако оде - пешке.
од мојих сам сазнала да немају право да исплате новац за превоз. тако да шта...? послодавац тражи да дођем на посао, а не да ми новце да дођем до посла? чудно.

đAci i studenti kreću od septembrA/oktobra.
šta sa nama? (ne)zaposlenim
не могу студенти од октобра, јер морају крајем маја да полажу испите помереног априлског рока, а испити се полажу на факултету, а не онлајн, како се настава одржавала.
затим долазе јунски и јулски рок...дакле, не могу никако да користе превоз од јесени.

не могу студенти од октобра, јер морају крајем маја да полажу испите помереног априлског рока, а испити се полажу на факултету, а не онлајн, како се настава одржавала.
затим долазе јунски и јулски рок...дакле, не могу никако да користе превоз од јесени.
u svakom slučaju, ne kontam kad će prevoz postati i meni dostupan
i jel to sad znači da prevoz mogu da koriste samo oni sa personalizovanim katricama?

u svakom slučaju, ne kontam kad će prevoz postati i meni dostupan
i jel to sad znači da prevoz mogu da koriste samo oni sa personalizovanim katricama?
тако сам чула....а не могу ни о свом трошку да купим допуну док траје ово, тако ми рекли на трафици.
ипак, надам се да ће се ускоро све разјаснити.

đAci i studenti kreću od septembrA/oktobra.
šta sa nama? (ne)zaposlenim
Само са уплаћеним маркицама, свакако, без гурања... Од када, не знам. Не очекујем да ће нас пустити пре јуна, а ја се вероватно пре септембра нећу појавити у превозу. Не могу сваки пут да плаћам маске и рукавице.
Маске су добре само оне које потпуно дихтују, а те нису најјефтиније.

Мени лично не смета да сам без превоза. Ако не нешто даље или је тешко, одем аутом. За све остало могу да препешачим. Радим од куће, такав ми је посао... незванични :whistling: , као и многима, али не бринем се, све је јасно и договор се потпуно поштује.

ма знам, читала сам свуда где се појавила информација....паре за превоз нисмо добили, а не знам ни како ће се регулисати прича да само запослени иду у првој фази.
то би требало да значи да сваки запослени треба од фирме да има ћагу да иде на посао, а како ће да добије папир ако не оде прво на посао...једино, ако оде - пешке.
од мојих сам сазнала да немају право да исплате новац за превоз. тако да шта...? послодавац тражи да дођем на посао, а не да ми новце да дођем до посла? чудно.

bitna ce biti markica.

"caga" ti nece ni trebati jer je to nevidjena gloopost.
mogu ja sad da ti isprintam "cagu" od firme .... nemam pojma..recimo "zika kotlogradnja" sa sve pecatom i potvrdom da moras na poslu da budes do 9 ujutru :)

bitna ce biti markica.

mogu ja sad da ti isprintam "cagu" od firme .... nemam pojma..recimo "zika kotlogradnja" sa sve pecatom i potvrdom da moras na poslu da budes do 9 ujutru :)
Фирма направи договор са ГСПом, и онда се добија папир (мени непознатог изгледа и садржине).

Што се мене тиче, запослени би добијао мањи папир на коме је само један број или бар код. Присутни контролори би могли да очитавају кодове и пропуштају публику у бус. Очитавање би било брзо, као артикли у радњи.
Имам идеју и да би таблоидни наслови око тога свега били свакојаки, али ме није брига.

тако сам чула....а не могу ни о свом трошку да купим допуну док траје ово, тако ми рекли на трафици.
ипак, надам се да ће се ускоро све разјаснити.

Otkud to sad. Bilo je da ne rade salteri bus plusa pa ne mozes da izvadis karticu, ali da moze dopuna na kiosku.

Jesi li do sada dopunjavala na kiosku ili je firma placala bus plusu.

ja da budem iskren kad prestanem da radim od kuce ici cu kolima
nema sanse da ulazim u bus jos neko vreme.

Само са уплаћеним маркицама, свакако, без гурања... Од када, не знам. Не очекујем да ће нас пустити пре јуна, а ја се вероватно пре септембра нећу појавити у превозу. Не могу сваки пут да плаћам маске и рукавице.
Маске су добре само оне које потпуно дихтују, а те нису најјефтиније.

Мени лично не смета да сам без превоза. Ако jе нешто даље или је тешко, одем аутом. За све остало могу да препешачим. Радим од куће, такав ми је посао... незванични :whistling: , као и многима, али не бринем се, све је јасно и договор се потпуно поштује.
kako se toga nisam setila? :dash:

momci, da prostite-ne prdite

bitna ce biti markica.

зато ми је и глупо што морамо то да имамо....свако то,макар и приучен, може да исфабрикује.
у сваком случају, има много непознаница.

I šta sa ljudima koji rade a nisu prijavljeni? I to po firmama, ne pričam o radu na tezgi na pijaci. Problem je što postoji dosta kombinacija kada su ugovori u pitanju, kao i ispalata zarada. A na posao moraš da odeš.
То значи да држави одговара да постоји сива зона. Као да су тако ћорави и неписмени, да не виде и да им не пада на памет... Него их није брига.
Много људи код приватника ради тек за минималац, тако да порези на те плате нису велики. Могао би и превоз да се организује, није то тако тешко.

То значи да држави одговара да постоји сива зона. Као да су тако ћорави и неписмени, да не виде и да им не пада на памет... Него их није брига.
Много људи код приватника ради тек за минималац, тако да порези на те плате нису велики. Могао би и превоз да се организује, није то тако тешко.

Ne mislim na sivu zonu, to je posebna priča. Imaš ljude koji su prijavljeni u svojim udruženjima, a rade za nekoga i od tog nekoga dobijaju platu, ali mu se ne vode za firmu.

neverovatno kako uvek izaberu pogresno resenje..stvarno ne znaju da se snadju.
Знају одлично да се снађу (за себе), а нама не нуде та решења, него понижења.

Иначе, уместо да ми грађани купујемо маске, па ко се како снађе, треба маске да буду подељене, али боље маске, које добро пријањају на лице. Са њима није толико важно колико је људи у аутобусу.
Овако, са обичним (ваљда се то зову хирушке) маскама публика ће само учествовати у размени вируса унутар аутобуса.

Биће занимљиво да ли ће се неко усудити да затвара прозоре - рекли су да је једна од мера да буду отворени, из очигледних разлога. Мада, неће пензоса бити још неко време, нема ко да затвара.

Nema standardno staticno radno mesto.
Pojedini rade danas Dorcol,sutra Vracar,prekosutra Banjica i sl.
Meni deluje da do izbora hoce da nas zadrze u krugu od 100.m od kuce.
Kad pobede na izborima,onda pustaju prevoz u Bg da radi normalno.

Знају одлично да се снађу (за себе), а нама не нуде та решења, него понижења.

Иначе, уместо да ми грађани купујемо маске, па ко се како снађе, треба маске да буду подељене, али боље маске, које добро пријањају на лице. Са њима није толико важно колико је људи у аутобусу.
Овако, са обичним (ваљда се то зову хирушке) маскама публика ће само учествовати у размени вируса унутар аутобуса.

Биће занимљиво да ли ће се неко усудити да затвара прозоре - рекли су да је једна од мера да буду отворени, из очигледних разлога. Мада, неће пензоса бити још неко време, нема ко да затвара.
ma maske su glupost i koje dihtuju i koje ne dihtuju.
ako zelis da se zastitis moras da nosis vizir.
kakva god da je maska, tebi je golo lice oko maske, gole su ti oci itd..mesta na koja virus moze da padne..
maske samo stite ako imas virus da kad kines ili kad pricas da ne rasprsis viruse po vazduhu i okolini.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back