Градски превоз (2)

Da je dostupnost zeljeznicke stanice simbolicna, valjda je jasno da Srbija ne puca na zeleznicki saobracaj, posto je on u osnovi drzavni...nema kajmaka osim kao mesto za namestene tendere..

Vlasti do sad, a tu treba govoriti o kontinuitetu iako ce svi zastupati tezu da su to razlicite vlasti, su izbegavale da uzimaju povoljne kredite koji su zahtevali pravdanje do u dinar, zatim bespovratna sredstva od EU i slicno.

Ali bi lose izgledalo u 21 veku da kazes, ukidamo zeleznicku stanicu beograd sa ukupno 12 polazaka dnevno , gde se deca i omladina i ne seca vise kako izgleda voz i voznja vozom.
Mislim da bi bilo zaebano za Bg kao imidz da bude grad koji u EU nema zeleznicku stanicu....zato je tu prokop kao simbolicna zeleznicka stanica koja ne moze da se koristi kao autotovarna stanica...i koja je vise podzemna stanica za metro nego zeleznicka stanica...

Zato postoji Beogradska zeleznicka stanica, ne zbog putnika...
A soko postoji zbog trosenja para i glasove biraca...

Jos dugo ce terminal buvlja pijaca biti sasvim dovoljan za sav nas zeleznicki saobracaj, a da potsetim tu se radi o 4 koloseka i dva rezervna...
Zamislite gigant Zemunska zeleznicka stanica...uuuuu ebote to je sila...8 perona....

Povezanost Zemunske zeleznicke stanice je enormna....15, 45, i jos neke linije, pa sa druge strane 77, pa zemunske linije, pojma nemam koje su , pa su uveli jos neke ....

Da je dostupnost zeljeznicke stanice simbolicna, valjda je jasno da Srbija ne puca na zeleznicki saobracaj, posto je on u osnovi drzavni...nema kajmaka osim kao mesto za namestene tendere..

Vlasti do sad, a tu treba govoriti o kontinuitetu iako ce svi zastupati tezu da su to razlicite vlasti, su izbegavale da uzimaju povoljne kredite koji su zahtevali pravdanje do u dinar, zatim bespovratna sredstva od EU i slicno.

Ali bi lose izgledalo u 21 veku da kazes, ukidamo zeleznicku stanicu beograd sa ukupno 12 polazaka dnevno , gde se deca i omladina i ne seca vise kako izgleda voz i voznja vozom.
Mislim da bi bilo zaebano za Bg kao imidz da bude grad koji u EU nema zeleznicku stanicu....zato je tu prokop kao simbolicna zeleznicka stanica koja ne moze da se koristi kao autotovarna stanica...i koja je vise podzemna stanica za metro nego zeleznicka stanica...

Zato postoji Beogradska zeleznicka stanica, ne zbog putnika...
A soko postoji zbog trosenja para i glasove biraca...

Jos dugo ce terminal buvlja pijaca biti sasvim dovoljan za sav nas zeleznicki saobracaj, a da potsetim tu se radi o 4 koloseka i dva rezervna...
Zamislite gigant Zemunska zeleznicka stanica...uuuuu ebote to je sila...8 perona....
Solidan esej.
Thx

Kome nije trebala radnicka markica prodavao je na slaviji ispod cene.

A generalno standard ljudi ovde 70tih i 80tih je bio neuporedivo veci nego danas.

Pa je shodno tome bilo i manje svercera.
Naprotiv '70-ih je bilo najvise svercera u istoriji GSP-a.Pogotovo dzeparosa u svakom autobusumbar po 15 njih da bi napravili guzvu,radi lakseg dzeparenja.Inace su bile guzve u autobusim i tramvajima i bez njih.

Naprotiv '70-ih je bilo najvise svercera u istoriji GSP-a.Pogotovo dzeparosa u svakom autobusumbar po 15 njih da bi napravili guzvu,radi lakseg dzeparenja.Inace su bile guzve u autobusim i tramvajima i bez njih.
tako je..tad su se i "kesali" na tramvaje :D

1605615_klinac-sedi-printscreen_ls.jpg

Poslednja izmena:
Opa, otkud to da su krenuli na vreme sa klimom, i nisu cekali avgust i 50 stepeni? :mrgreen:

Pre 10 dana išla u Višnjicu, 32, unutra divno rashlađeno, ulazi žena i počne da prigovara da je užasno hladno i sve vreme to priča vozaču a sedi na onom prvom sedištu dijagonalno od vozača, on je ili čuje ili ne obraća pažnju, uglavnom u jednom momentu ona se prodere i kaže: Vama se obraćam, hoćete li vi da isključite ovo ili da dobijemo upalu pluća!!!
Čovek joj lepo kaže da ne može da smanji a ni da isključi klimu, ali je ona trtljala naredne 2 stanice i onda sišla.

Ne može se svima ugoditi :lol:

Pre 10 dana išla u Višnjicu, 32, unutra divno rashlađeno, ulazi žena i počne da prigovara da je užasno hladno i sve vreme to priča vozaču a sedi na onom prvom sedištu dijagonalno od vozača, on je ili čuje ili ne obraća pažnju, uglavnom u jednom momentu ona se prodere i kaže: Vama se obraćam, hoćete li vi da isključite ovo ili da dobijemo upalu pluća!!!
Čovek joj lepo kaže da ne može da smanji a ni da isključi klimu, ali je ona trtljala naredne 2 stanice i onda sišla.

Ne može se svima ugoditi :lol:
realno ume da bude neprijatno.
ja obicno bus koristim za stanicu dve pa i ne obracam paznju ali tokom leta par puta mi se desilo da sam bas znojav usao u bus i presece me to hladno..
slazem se da treba da radi klima, ali u nekima je bas prejaka.

Poslednja izmena:
Ako je hladno ja prislonim ruke uz dupe neke devojke, i kazem ohladili mi se prsti , prijace i tebi....

Kolektivno protiv prejakih klima...

Naravno kontakt ocima obavezan, da ne pomisli da sam neki seksualni manijak...samo smanjujem verovatnocu da nekad u buducnosti dobijem reumu...

Nego sve vise zena, a tu nije red da grejem prste....a sve manje devojaka, voze se u Minhenu..

U vezi skola i ove teme..
Ja mislim da smo mi promasili nase skolstvo..
Mi smo masovno imali zadatke, ako iz mesta A u mesto B krenes busom i kreces se brzinom 50 kmph itd itd...

Gledao sam test u francuskim skolama, tamo je zadatak, ako stavimo u ves masinu toliko i toliko rublja i trosi se toliko vode po pranju, koliko ce trebati vode za toliko rublja ili...struje...

Po nasim zadacima trebalo bi da GSP radi kao sat, da nema vozica, to ko ne zna sta je slobodno ne sme da se zove beogradjaninom...cak i kad ima svoj auto...
A francuzi znaju pranje vesa u prste...

Back