Gradonačelnik Preševa: U nevolji smo, Kurti ukrao milion evra namenjenih opštini!

Mr.Atom

Domaćin
Poruka
3.261

GRADONAČELNIK PREŠEVA: U nevolji smo, Kurti ukrao milion evra namenjenih opštini!​

Alo.rs

VESTI 27.03.2023 08:45

Gradonačelnik Preševa Šćiprim Arifi smatra da je zbog saradnje Pokreta Samoopredeljenje i Partije za demokratsko delovanje zloupotrebljeno više od milion evra, prenosi Reporteri.

Arifi tvrdi da iako su sredstva bila namenjena opštini, ona su završila u privatnim džepovima Aljbina Kurtija, Šaipa Kamberija, Ardite Sinani i Ljiburn Alija.

"U preševskoj dolini se desilo nešto drugo što je štetno za nas. Ovde su opet krivi Kurti i Smoopredeljenje i snose odgovornost. Dešavalo se da tendencioznim posredovanjem Samoopredeljenja i Aljbina Kurtija ne možemo da napravimo istu zajedničku listu 2022. kao što smo imali 2020. godine“, rekao je Arifi.

On dodaje da je Samoopredjeljenje stranka koja je od početka ideologizovala mladiće i djevojke.

„Mi smo diskriminisani i pasivni Albanci. Ne trebaju nam stranka i vlast koja izaziva još veće podele među nama. Potrebna nam je podrška. Potrebna nam je podrška, inkluzija a ne segregacija zarad tendencije. Potrebni su nam projekti. Shvatite da smo ovde u nevolji“, dodao je Arifi.

https://www.alo.rs/vesti/politika/7...i&ayu_origin=26&ayu_widget=34&ayu_post=993619

Pošteni političar koji krade u interesu svog naroda. :hahaha:
 
Aktivirali Ameri mehanizme pritiska.
Да, ово је истина, први пут видимо како механизми притиска делују на супротну страну, дакле не на нас. Да се одмах разумемо, то што шиптарска страна тренутно "трпи" је ништа и све је припрема како би они прихватили њихов део договора, како бисмо ми у некој блиској будућности прихватили фамозно признање Косова, посољено санкцијама Русији. Али до тог тренутка, имамо ретку прилику да видимо како се притиска друга страна. Ово иде у пакету са изјавом амбасадора Кристофера Хила да се "питање" шиптара из Прешевске долине решава унутар Србије. Дакле није дао ни наговештај да ће се ово питање интернациолизовати.

Ово је исто јединствена прилика да дивље племе осети да постоје границе њиховој бахатости и максималистичкој мегаломанији и да ипак не могу добити баш све што су фантазирали. То је за њих неприродно стање јер им је више од три деценије толерисано и допуштано апсолутно све.

Дакле ови су ти кратки тренуци када неке ствари иду нама на руку и можемо макар на секунд уживати у њима, јер је питање када ће се наставити притисци на нас.
 

Izveštaj Stejt departmenta o Kosovu: Vašington prvi put otvoreno razočaran stanjem ljudskih prava​

Stejt Department

Izvor: Print Screen/You Tube

U Izveštaju Stejt departmenta o ljudskim pravima na Kosovu za 2022. godinu, američka administracija izrazila je razočarenje, navodeći primere hapšenja Srba, eksproprijaciju zemljišta na severu Kosova, zločine i pretnje etničkim manjinama, kao zabrinjavajuće pojave. Prema oceni Vašingtona, uzrok takvog stanja je korupcija i neefikasnost pravosuđa. Viši istraživač u NVO "Aktiv" Igor Marković za Kosovo onlajn kaže da je Izveštaj SAD znatno stroži prema kosovskim institucijama, nego ranijih godina, dok analitičar Bljerim Burjani smtra da se on direktno ne odnosi na institucije na Kosovu.​

“Dugi pritvori, u proseku šest meseci, i pre i tokom sudskog postupka, i dalje predstavljaju problem”, stoji između ostalog u Izveštaju o ljudskim pravima na Kosovu.
Navodi se i da su lideri Srba sa Kosova izrazili zabrinutost zbog dugotrajnog pritvora pre suđenja, za dve osobe koje su uhapšene u decembru 2021. godine zbog optužbi za korupciju, za šta je predviđena kazna od jedne do pet godina. Izveštaj se osvrće i na pitanje eksproprijacije zemljišta na severu Kosova uz konstataciju se da su Srbi izuzetno zabrinuti povodom odluke Vlade Kosova da im konfiskuje zemljište.
Na ocenu da u Vladi Kosova postoji ozbiljna korupcija i nekažnjivost, reagovala je opozicija u Prištini, naglasivši da je izraz "razočarenje" u politici "teška reč", a kosovski premijer Aljbin Kurti rekao je da će se "ozbiljno pozabaviti nalazima izveštaja."

Izveštaj Stejt departmenta o Kosovu: Vašington prvi put otvoreno razočaran stanjem ljudskih prava - Kosovo Online
https://www.kosovo-online.com/anali...-prvi-put-otvoreno-razocaran-stanjem-ljudskih
 

Izveštaj Stejt departmenta o Kosovu: Vašington prvi put otvoreno razočaran stanjem ljudskih prava​

A до сада су као били задовољни ?

Viši istraživač u NVO "Aktiv" Igor Marković za Kosovo onlajn kaže da je Izveštaj SAD znatno stroži prema kosovskim institucijama, nego ranijih godina, dok analitičar Bljerim Burjani smtra da se on direktno ne odnosi na institucije na Kosovu.​

Aмерика ће бити забринута и послати љутито протестно писмо и то би било то.
 

Back
Top