Građanstvo Evropske unije

Ne brini za Dupont-obezbedio sam se ja-imam ih nekoliko!Ti si znaci po zanimanju Poliglota-znas Srpski,Slovacki,Nemacki(to si ucio kad si cuvao Ovce sa Nemackim Ovcarem).
Cestitam Care,blago tebi kad toliko jezika znas ili poznajes?Pet jezika pricas a sesti zamuckujes!;)

izvini dupont al neukusno si neskroman ako bi svi ovde na forumu progovorili sa tvoj recnik ti bi bio manji od makovo zrno.

malo skromnosti nece ti smetati.veruj mi.

Dosta toga u praksi "ne pije vodu".
-Gradjani iz istocne Evrope ne mogu da rade u zapadnij Evropi 7 godina,od trenutka ulaska u EU,osim
u izuzetnim slucajevima.
-Policija u pogranicnim mestima(u Austriji i Nemackoj) kontrolise iskljucivo auta iz istocne Evrope.
-Da jedan npr.Slovak zatrazi u nekoj npr.Azijskoj zemlji ,novcanu pomoc ili novi pasos od npr.Nemackog ili slicnog konzulata,je smesno i naivno i za predpostaviti(imao sam konkretan primer
u Bangkoku).
Sve je to lepo na papiru ali zivot nije papir a istocna Evropa NIKADA nece biti smatrana za ravnopravnog
partnera,osim na papiru.

Eh,i ti sad,nemoj da im ubijas entuzijazam,nije fer:mrgreen::lol:A,bas im bilo dobro krenulo:lol:

"Социјалистичка Федеративна Република Југославија је савезна држава као државна заједница добровољно уједињених народа и њихових социјалистичких република, као и социјалистичких аутономних покрајина Војводине и Косова које су у саставу Социјалистичке Републике Србије, заснована на власти и самоуправљању радничке класе и свих радних људи, и социјалистичка самоуправна демократска заједница радних људи и грађана и равноправних народа и народности."

alal ti vera.
pravo u centar.

- aktivno i pasivno biračko pravo, to jest da biraju i da budu birani kao kandidati na lokalnim izborima i izborima za za Evropski parlament bez obzira na to u kojoj državi članici imaju prebivalište;
- pravo na diplomatsku i konzularnu zaštitu u drugoj državi izvan EU;
- pravo da se prijave za rad u bilo kom sektoru (uključujući državni sektor, osim u poslovima odbrane).
нисам знао да је Србија пре Европске Уније увела ова правила
Koliko li smo mi daleko od svega ovoga?
Шта бре далеко , они су иза нас ....................:dash:
- aktivno i pasivno biračko pravo, to jest da biraju i da budu birani kao kandidati na lokalnim izborima i izborima za za Evropski parlament bez obzira na to u kojoj državi članici imaju prebivalište;
прво правило-Црногорци страни држављани су одавнина овде бирани
- pravo na diplomatsku i konzularnu zaštitu u drugoj državi izvan EU;
друго правило-Црна Гора од своје независности већ користи конзуларна представништва Србије
- pravo da se prijave za rad u bilo kom sektoru (uključujući državni sektor, osim u poslovima odbrane).
а ово треће па ту смо тек испред--правило за рад --ми смо имали оног Булатовића и у пословима одбране .......

када све ово читам колико у ствари Европа треба да научи од нас а не ми од ње.:super:

Zemlje članice Unije imaju zajednički izgled pasoša tamno crvena boje sa nazivom zemlje članice, nacionalni grb i natpis "Evropska unija" (na službenom jeziku članice).

Amsterdamski ugovor koji je stupio na snagu 1. maja 1998. godine proširio je korpus prava građana Unije i predvideo zaštitu od dikriminacije po osnovu polne, rasne ili etničke pripadnosti, religijskog ubeđenja ili uverenja, inavaliditeta, starosne dobi ili seksualne orijentacije.
ово што си написао су глупости и ништа друго.ово са заједничким пасошем код Швајцараца,Енглеза и Данаца ће проћи,као што је прошао устав,шенген и еуро као платежно средство.
а ова заштита од дискриминације то постоји у свим уставима тих чланица ЕУ

Poslednja izmena:
pa sad dal su bas zbrisali ne bi reko.oduvek je bilo otmeno da se deca skorojevica skoluju po harvard il kembridz.a mnogi se i vrate u srbiju posle skolovanje kao cia agenti programirani za unistenje sfrj a onda srj pa onda scg pa onda srbije.
zasto bi inace neko normalan isao na truli zapad da studira kad se zna da su kod nas bar u to vreme bile najjace skole i fakulteti
400000-Recima:Cetrsto Hiljada Studenata su bila deca skorojevica?"Ajde bre Milune sad si sneo jaje(i to kockasto).

decko, ti inace imas tezak problem vezan za komunizam. fixaciju.:lol:
ako ne vidis ustase, vidis komunjare.. mislim, moja baba ga je vec smetnula sa uma, ali ne i jedan decko od dvadeset i nesto godina. weird.:)

to inace e menja stvar da su lupio jedan netachni iskaz, dal' iz neznanja ili nerazumevanja.
al kapiram da je to kul. da neko, ne daj boze, ne pomisli da si ********* ili ldp-ovac, pu pu tacno da se obesis onda jadan il' da skrenes s' uma

Ne znam, stvarno, da li je Dragoljub Mićunović, kao mlad staljinista, zaista jahao popove. Jedan njegov ispisnik Kuršumlijac, sada nažalost pokojni, kleo mi se da je to istina. I da je sekao konopce na crkvenim zvonima, da više nikad ne zazvone. Onda su ga poslali na Goli otok, gde je učio prve lekcije iz demokratije. I evo, već više od pola veka uvežbava svoja znanja na celoj naciji, veran golootočkoj školi, koja je posle prerasla u korčulansku, i nikako da sjaše.

Moram da priznam da mi je blisko i simpatično što Mićuna ni u poznim godinama ne napušta revolucionarni žar - revolucionari nikad ne ostare! - ali brine me što u tom zanosu nema ni trunke principijelnosti, etike, ni morala. Dočekati starost tako ogoljen, svojevrstan je medicinski fenomen. Tužno.

Ako sa ovakvim treba da idemo u Eu. , ne hvala.

decko, ti inace imas tezak problem vezan za komunizam. fixaciju.:lol:
ako ne vidis ustase, vidis komunjare.. mislim, moja baba ga je vec smetnula sa uma, ali ne i jedan decko od dvadeset i nesto godina. weird.:)

to inace e menja stvar da su lupio jedan netachni iskaz, dal' iz neznanja ili nerazumevanja.
al kapiram da je to kul. da neko, ne daj boze, ne pomisli da si ********* ili ldp-ovac, pu pu tacno da se obesis onda jadan il' da skrenes s' uma

Nisi skapirao,nema veze.
Umesto komunizma stavi u moj poist i fashizam,joga letache ili sajentologe,klan...itd.,shta god da je "aktuelno" u zadatom trenutku.:lol:
Danas EU-Juche komunizam-same shit,u apsolutno svemu,samo se crveno prromenilo u zuto.

Nisi skapirao,nema veze.
Umesto komunizma stavi u moj poist i fashizam,joga letache ili sajentologe,klan...itd.,shta god da je "aktuelno" u zadatom trenutku.:lol:
Danas EU-Juche komunizam-same shit,u apsolutno svemu,samo se crveno prromenilo u zuto.
mislio sam generalno na tvoj stav, ne toliko na onaj post.

mislim da ti je korisnik dikan jednom lepo napisao nesto o ideologiji, pristupu politici i svemu tome.
i tim maskama 'objektivnosti; 'svi su isti', 'menjaju zadatke'... to je nesto, o cemu je besmisleno raspravljati ako si vec ne-apolitichno i ne-asocijalno bice

mislim, da. rekao si jednu krajnje ociglednu banalnu stvar- u prirodi je coveka i drustva da uvek postoje ideologije, vladajuc sistem ideja, da se on smenjuje i da je tako od sveta i veka i tako ce. so what?
to, naravno, ne znaci da su i ti sistemi ideja isti i da nose iste posledice.

i i dalje stoji da ti je prethodna paralela- netacna

Ne znam, stvarno, da li je Dragoljub Mićunović, kao mlad staljinista, zaista jahao popove. Jedan njegov ispisnik Kuršumlijac, sada nažalost pokojni, kleo mi se da je to istina. I da je sekao konopce na crkvenim zvonima, da više nikad ne zazvone. Onda su ga poslali na Goli otok, gde je učio prve lekcije iz demokratije. I evo, već više od pola veka uvežbava svoja znanja na celoj naciji, veran golootočkoj školi, koja je posle prerasla u korčulansku, i nikako da sjaše.

Moram da priznam da mi je blisko i simpatično što Mićuna ni u poznim godinama ne napušta revolucionarni žar - revolucionari nikad ne ostare! - ali brine me što u tom zanosu nema ni trunke principijelnosti, etike, ni morala. Dočekati starost tako ogoljen, svojevrstan je medicinski fenomen. Tužno.

Ako sa ovakvim treba da idemo u Eu. , ne hvala.

Taj Micunovic je sada jedan "ponosan" mason i zajedno sa Tadicem starijim "usmerava"
mlade zute jastrebove u zeljenom pravcu.

mislio sam generalno na tvoj stav, ne toliko na onaj post.

mislim da ti je korisnik dikan jednom lepo napisao nesto o ideologiji, pristupu politici i svemu tome.
i tim maskama 'objektivnosti; 'svi su isti', 'menjaju zadatke'... to je nesto, o cemu je besmisleno raspravljati ako si vec ne-apolitichno i ne-asocijalno bice

mislim, da. rekao si jednu krajnje ociglednu banalnu stvar- u prirodi je coveka i drustva da uvek postoje ideologije, vladajuc sistem ideja, da se on smenjuje i da je tako od sveta i veka i tako ce. so what?
to, naravno, ne znaci da su i ti sistemi ideja isti i da nose iste posledice.

i i dalje stoji da ti je prethodna paralela- netacna

Ne u pravu si treba podrzavati fashizam kad je on dominantan u svetu,pa komunizam,pa EU,..itd.
Kud svi turci tu i mali mujo je vizionarska logika do bola.
Naravno da se nikad nishta ne menja osim metoda prisile,sve te zvake oko ideologija su samo nachin da se to proda prosechnom birachu koga nikako da uspeju dovoljno da potcene ma koliko se trudili.A i dalje izgleda ne kapirash sushtinu mog posta koja nije "svi su isti ja sam kul" nego replika na shatro odushevljenost "vrednostima" EU iz uvodnog posta.Isto ne tako davno,a tu se vratajamo na moju prvu repliku tebi,neki likovi su se lozili i smatrali za vrednosti ono shto se nalazilo iza citata ustava koji sam postavio.I svi su do jaja mislili da su posisali svu pamet ovoga sveta i da ce njihove "vrednosti" trijumfovati jer su oni tako nenadyebivo pameni ali hebiga.....vazno je da kad nova ideologija zajashe pamtjenje vrlo brzo izvetri pa moze da se kaze da se chovek"intelektualono osvestio u 50 i nekoj" i da je sve ono pre bila glupost shto je on,naravno znao i ako je tvrdio suprotno.Ali shto ja tebi to pricham?
EU je projekat koji donosi samo dobrobit chlanicama i vrhunac je ekonomsko intelektualno..multikulturalnost..bla bla...necemo samoizolovanost,milijarde dolaze samo da udjemo a i vishi standard i ostale prichice...sve je to naravno tachno.
Vozi Mishko:)

Back