Gradjanisti su novi komunisti?!

Шта хоћеш рећи са овом фотографијом?

Једно је јавно се појављивати а друго тајно .

vi i javno i tajno saradjujete sa našim neprijateljima

1685619239744.jpeg

1685619223218.jpeg

Ne treba, to je sve VELEIZDAJNIKOVA placena opozicija.

Ali isto tako ne treba ni Dobrica, Cuta, onaj mali Pavle Grbovic, Lazovic itd.

Sva pomenuta opozicija je pre svega PLACENA opozicija, od strane Zapada. To je prosto cinjenica, i to sto idu regularno na savetovanje u USA ambasadu je tacka na i.

Samo da podsetim, to je onaj Zapad koji nas je ZVERSKI bombardovao 1999. godine, ubio 3500 gradjana Srbije, i okupirao nam 15% teritorije. Ovo cisto posto verovatno podrzavas borbu Ukrajine protiv Rusije, pa samo da te PITAM KAD CES NA KOSOVO KAO TVOJI UZORI UKRAJINCI DA SE BORIS SVIM SREDSTVIMA I DO POSLEDNJEG COVEKA PROTIV NATO-a, I KAD CES DA POSALJES DRONOVE NA BRISEL, VASINGTON I OSTALE GLAVNE GRADOVE 19 ZEMALJA KOJE SU NAS BOMBARDOVALE 1999.?

Posto je jako cool kada Ukrajina to radi, pa hajde onda i ti, NORMALNA GRADJANSKA OPOZICIJO, kopiraj Ukrajince po zapadnom opsteprihvacenom modelu.

SLAVA SRBIJI! KOSOVO JE SRBIJA!
Dakle samo sundjer bob, Z-veri, AVetnici, le nouveau dSS a la francais i piks-poks valjaju?

Koji je smisao menjanja vucica drugim vucicima?
Gde sam to napisao? Pa ja ga ni ne oslovljavam imenom vec par dana po temama, posle ovog sa KiM. Od sad je VELEIZDAJNIK.

Naravno da nema zamene, kao sto naravno MORA zamena sistema. Ne samo ljudi - sistema. Znaci da radimo stvari na drugi nacin. Konkretno moj favorit DIREKTNA DEMOKRATIJA, sistem bez poslanika i partija.

Nigde, ali cinjenica je da posle vucica na vlast mogu da dodju samo sundjer bob, dSS, AVetnici, zveri ili neko sa slicnom ''ideologijom'', dok prava (gradjanska) opozicija u guberniji ne moze da se nada vlasti ni u teoriji.

Ocigledno nisam bio jasan. Treba da stvorimo uslove da ih sve promenimo, jer se slazem sa tobom da pomenuti ne zasluzuju nista, ali je i to sto zoves prava opozicija sva pod VELEIZDAJNIKOM, tacnije iste su im gazde. SVIMA. Znaci slobodno pocni da pises znak jednakosti izmedju svih:

DJILASE = VELEIZDAJNICE = DVERI = DSS = DS = ... < SLUZBA < STRANCI (ovo poslednja dva su znak MANJE OD da simbolicno oznacimo ko za koga radi)

I zato mora novi sistem gde nema sistema u neku ruku. A to je direktna demokratija.

I pravis veliku klasicnu gresku - FOKUS NA LJUDE/LICNOSTI/STRANKE, umesto na SISTEM (nacin uredjenja). Pa cu da ponovim, i zbog drugih:

U Direktnoj demokratiji nema poslanika, vec se izvrsna vlast bira direktno - premijer i ministri. Zahtev je odgovarajuca skolska sprema za to ministarstvo, iskustvo u struci i reference - gde si i sta radio i uradio. Svako ko zadovoljava te uslove moze da se kandiduje i predlozi svoj program uz vremenski plan za izvrsenje, radi kontrole. To su prakticno pisana izborna obecanja, u neku ruku.
Onda narod bira koga hoce - veci broj glasova pobedjuje.
Narod kontrolise rad svakog ministra preko rezultata njegovog rada - da li to nesto funkcionise dobro ili lose, i da li je u skladu sa programom koji je podneo pri kandidaturi.
Ako ne radi kako treba - smena, a ako treba zatvor/istraga.

Nema partija, nema nikogovica, nema laganja pred izbore i promena programa/stava od 180 kad dodje na vlast.

Mozes da budes ministar jedan mandat max - posle toga drugi.

Ovo potpuno izbija iz ruke svaku mogucnost sluzbi da uticu jer su to ljudi od autoriteta, sa karijerom, iskustvom, imenom, menjaju se stalno i nemas vremena da vrbujes nekog.

A pogledaj nasu scenu - potpuno obrnuto: stalno isti likovi, nikad nigde nisu radili, diplome ako i imaju pitanje gde su ih stekli, niko se prakticno strukom ne bavi i nije bavio... Idealno za pecanje sluzbi. Da ne pominjemo sta sve imaju o njima, tj sta su sve radili...

Znaci postavicemo sistem gde ce samo DOBRI DJACI moci da uopste privire da vode drzavu, za razliku od sada gde to rade iskljucivo LOSI DJACI.

Obrati paznju da nigde nisam pomenuo ni jednu stranku ili ime, niti je koncept uopste vezan za tako nesto - osnova je strucnost i iskustvo i dobar program, kao i non-stop kontrola od strane gradjana i "drzanje za rec". Ko ce da radi - nebitno ako je strucan i program je dobar, koje je stranke - tek to nebitno. Mesta za neke predsednike stranaka nema, osim ako nisu strucnjaci (sto nasi uglavnom NISU i time otpadaju automatski). Naravno, jedan covek ne moze sam, tako da se ide na timove koji ce da vode resore, po istom principu - ministar vodi tim ljudi po svom planu.

Nadam se da je sada sve jasnije. I ovo je lako ostvarljivo ako narod tako odluci, a mislim da je ovo najbolji sistem za koji sam ja cuo. Nemas zamku nekog ludog kralja, ili neke oligarhije Viseg doma ili tako nesto - sve to specijalno, sa povlasicama je lose i nosi mogucnost kvarenja, a sto moze da se desi - i desice se, kad-tad.
Ja licno cak nemam nista protiv da imamo i kralja, ali da se vodjenje drzave vrsi na pomenuti nacin. Ostavljam mogucnost nekog posebnog tela za strategiju razvoja i pravca zemlje gde bi bio ukljucen i kralj, ali i tu mora neka kontrola - ko ce da odgovara ako je los plan.

Građanska opozicija je pre svega normalna opozicija. Ne misli valjda neko da ovu zemlju treba da vode nekakvi Dverjani, Zavetnici i slični tipovi??!
Pa da, za vreme SFRJ sam nosio Dražinu sliku u novčaniku i rizikovo da zaglavim robiju zbog toga, a sada sam više u fazonu
Ne davimo Beograd Č:P
Dakle, sem želje da se vrati demokratija, nemam nikakvu orijentaciju ČP
I zato sam uvek opozicija.

Back