Građani zgroženi! bordel u Gracu traži radnika

Gajo ex

Ističe se
Poruka
2.249
“Zapošljavamo!!! ‘Kušač djevojaka‘ – prijavi se sada” – glasi oglas ispisan velikim slovima na plakatu na velikom raskrižju na glavnoj prometnici u austrijskom Grazu kojim je bordel “Maximus” izazvao burne reakcije.
1732452496170.png

Na plakat koji oglašava posao za „mädchentestera“, odnosno nekoga čiji bi posao bio da testira usluge prostitutki, odmah je reagovala i austrijska ministarka integracije i porodice Susanne Raab.

– Kad ovo čitam, okreće mi se u želucu.“ Plakat je nazvala „nevjerojatno odvratnim, mizoginim i nehumanim“.

„Prikazivanje žena i djevojaka kao robe koja se može ‘testirati‘ veliča nasilje i opasno je“, napomenula je i nije jedina koja tako misli.

Savjetnica za jednakost žena iz Graza, Heike Bekhit, osudila je oglas kao „duboko nehuman i odvratan“. Iznenađena je „kako se danas netko još usuđuje lijepiti seksističke plakate“.

Vlasnik bordela, međutim, stoji iza svog plakata. Objasnio je kako njegova potraga nije ono na šta svi misle.

„To nema nikakve veze s provjeravanjem seksualne podobnosti ili sposobnosti djevojaka, već ih priprema „psihološki za ovaj težak – vjerojatno ‘najteži‘ posao na svijetu. Siromaštvo, besperspektivnost ili bijeg iz strane zemlje ne bi trebali biti razlog za okretanje prostituciji.“ Izvor: Link

Ne znam baš, meni izgleda da bi ti udarao i prekovremene, brzo bi se otplatio taj kredit - kako stvari stoje...
Hahahaha, ne znam uvek sam bio veliki izbirac.
Salu na stranu, legalizovana prostitucija nije toliko losa stvar, ja to vidim kao neku vrstu socijalnog rada, problem je nelegalna prostitucija i kad se sex radnici drze kao robovi i iskoristavaju. Treba resiti problem siromastva i socijalne probleme, da ne tera muka da ljudi rade ovaj posao, vec da radi onaj koji zeli da se bavi time.

Hahahaha, ne znam uvek sam bio veliki izbirac.
Salu na stranu, legalizovana prostitucija nije toliko losa stvar, ja to vidim kao neku vrstu socijalnog rada, problem je nelegalna prostitucija i kad se sex radnici drze kao robovi i iskoristavaju. Treba resiti problem siromastva i socijalne probleme, da ne tera muka da ljudi rade ovaj posao, vec da radi onaj koji zeli da se bavi time.
У државама где је легализована има много белог робља који раде под присилом и на црно.

kurvanjluka ce uvek biti i uvek je bilo.

zasto ne legalizovati pa neka se lepo pemzionisu na kraju karijere kako dolikuje?

a i kada ides da prcas, prcas cisto i zdravo :)
Slazem se, to moralisanje i borba protiv prostitucije samo koristi kriminalcima i raznim smutljivcima.
Koliko se secam, istrazivanja su pkazala da kad se legalizuje prostitucija opada broj silovanja i raznih seksualnih prestupa.

"У државама где је легализована има много белог робља који раде под присилом и на црно."

Ali mnogo manje nego gde je nelegalizovana, takodje zavisi od same drzave i koliko je uredjena, licno mislim da je seksualno iskoristavanje jedno od najvecih zala, ako ne i najvece zlo i drzave bi se trebalo maksimalno boriti protiv toga na sve nacine, ako legalizacija pomaze (cini mi se da pomaze) onda je treba legalizovati.

kurvanjluka ce uvek biti i uvek je bilo.

zasto ne legalizovati pa neka se lepo pemzionisu na kraju karijere kako dolikuje?

a i kada ides da prcas, prcas cisto i zdravo :)

Zašto bi bilo ko radio nešto što je moralno neprihvatljivo i loše ,legalno, plaćao poreze i ostale gluposti ako se to već inače sasvim uspešno i mnogo lakše radi nelegalno. Apsolutno niko nema koristi od legalizacije prostitucije i naravno da to ne treba raditi. Mi umesto da pričamo o tome kako suzbiti prostituciju, pričamo da je treba legalizovati.

Zašto bi bilo ko radio nešto što je moralno neprihvatljivo i loše ,legalno, plaćao poreze i ostale gluposti ako se to već inače sasvim uspešno i mnogo lakše radi nelegalno. Apsolutno niko nema koristi od legalizacije prostitucije i naravno da to ne treba raditi. Mi umesto da pričamo o tome kako suzbiti prostituciju, pričamo da je treba legalizovati.
Meni svejeno ..ne konzumiram

Легализацијом би раднице биле здравствено осигуране, ишао би радни стаж. Евидентиране а то значи нема злоупотребе.

Легализацијом би раднице биле здравствено осигуране, ишао би радни стаж. Евидентиране а то значи нема злоупотребе.

Evidentirane. Kao prostitutke. Brate, niko neće da bude evidentiran kao prostitutka. Postoji razlog zašto žene to rade tajno .

Dada ...ako imaš kakv veze ti javi , al samo za posao sa damama poljuljanog morala..
Oglas je u prvoj poruci, ali ne pise koliko su dame poljuljane. Ne znam jel' ima neka Rihterova skala poljuljanosti :) ?
Nije svuda moralno neprihvatljivo, suzbijanje retko kada vodi kao smanjivanju necege, to je dokazano i u ratu protiv narkotika, a i u samoj prostituciji.
Cesto je prostitucija veca u zemljama gde je to nelegalno, a pogotovo izrabljivanje.
Upravo tako, plus manje polnih bolesti, imaju podrsku i osobe koje iz nekog razloga ne mogu naci partnera imaju koristi.
Evidentirane. Kao prostitutke. Brate, niko neće da bude evidentiran kao prostitutka. Postoji razlog zašto žene to rade tajno .
Evidencija ne mora biti javna, stvar je da dobiju socijalnu zastitu, imaju redovne preglede i podrsku (ukljucujuci psiholosku) po potrebi.

Back