Graditeljstvo u genima

Poruka
4.292
Dabrovi!!! Pogledajte dabrove. Na primer dabar negde u Americi pravi iste brane na rekama kao neki dabar u Kini a udaljenost hiljadama kilometara. To je jedan od dokaza da je njihova vestina ne u saznanju ili iskustvu ili u skoli nekoj za dabrove ili od roditelja kao mali dabrovcici imaju cas gradnje od svojih roditelja. NE!!! Njihovo umece gradnje je u nekom morfoloskom duhu gradnje. Negde u njihovom duhu ili dusi, negde gde nije opipljivo materjalno.

Znaci kao sto znamo znanje nije materjalne prirode vec duhovne. I svako ce reci pa i nauka da je znanje nesto sto se stice ucenjem, istrazivanjem, nesto iskustveno bla bla. Ali ja kazem znanje moze biti sve to ali gro znanja o zivotu o navikama o milion drugih stvari koje cine coveka je nesto sa cim se radjamo nesto sto je vantelesno iliti netelesno a sto se isto nasledjuje od roditelja i predaka.

E sad da li se to znanje iliti osnova gro znanja koje nas cini onim sto jesmo tokom generacija nadogradjuje i kao takvo nadodgradjeno prenosi novim pokoljenjima radjanjem je pitanje. Ja mislim da NE!! Da je taj srz znanja koje se prenosi nasledstvom uvek konstanta i da je ista za sve ljude, to jest za jedinke iste vrste.

Back