Kerkyra
Legenda
- Poruka
- 63.715
Ako je neko glup i zatucan ne znači da su svi oko njega isto slaboumni.
Slazem se.
Nece valjda da ga prebace na Nisku tvrdjavu.Ne, nego je najavljeno da EXIT - a više neće biti u Novom Sadu. Ovaj je kažu bio poslednji.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ako je neko glup i zatucan ne znači da su svi oko njega isto slaboumni.
Nece valjda da ga prebace na Nisku tvrdjavu.Ne, nego je najavljeno da EXIT - a više neće biti u Novom Sadu. Ovaj je kažu bio poslednji.

Medijski spin.Ne, nego je najavljeno da EXIT - a više neće biti u Novom Sadu. Ovaj je kažu bio poslednji.

Nije medijski spin, zaista kazu da nece vise biti EXIT-a u NS.Medijski spin.
Misliš da ipak nije poslednji? Ja bih voleo da si u pravu. Grad ima ogromnu korist od te manifestacije.Medijski spin.
Ma ko bre gine? Gine se i u saobraćaju, hajde da ga ukinemo.Nije medijski spin, zaista kazu da nece vise biti EXIT-a u NS.
Sto se mene tce - i vreme je bilo, ginu, dolaze narkomani iz citavog sveta, nije kako treba ni bezbedno.
Pa ginu bre jer je losa organizacija, a ne sami od sebe.Ma ko bre gine? Gine se i u saobraćaju, hajde da ga ukinemo.
Ove godine niko koliko znam nije poginuo.Pa ginu bre jer je losa organizacija, a ne sami od sebe.
Pa dobro, i red je da se povede o tome racuna.Ove godine niko koliko znam nije poginuo.
Nišvil? Zašto?Pa dobro, i red je da se povede o tome racuna.
Ne volim da se mesam u tudje gradove, ali iskreno odavno mi je taj Egzit isao na nerve bas kao sto mi ide na nerve i ovaj dzez festival u Nisu.
Pa samo jos imamo standard da kopiramo zapad i sa Egzitom i sa Nisvilom.Nišvil? Zašto?
Ja sam baš razmišljao da koji put naiđem.
Nevezano za temu, ali da dodam ovde, da kad je '78 dolazio Sarl Aznavur u Nis, to mu je bio jedini debakl u zivotu i u svetu, da je pevao pred skoro praznom dvoranom hale Cair, sto je bruka za Nislije.A za Nisvil, ja ne videh da iko u kuci toliko slusa dzez koliko ljudi idu iz pomodarsva tamo.
Ja volim džez, bluz i tako još neke stvari. Ne iz pomodarstva, baš me briga da li je moderno.Pa samo jos imamo standard da kopiramo zapad i sa Egzitom i sa Nisvilom.
Moze da se nema za 'leba, ali mora da se slusa neka psihodelicna muzika, konkretno za Egzit. A za Nisvil, ja ne videh da iko u kuci toliko slusa dzez koliko ljudi idu iz pomodarsva tamo.
U redu filmski susreti, ali ovo ja bas malogradjanstina na kub, neki neostvareni kompleksi, nesto sto mi nije jasno...
Ma da, svi odjednom vole dzez iako ga kladim se ranije nisu slusali, ali im je zato crkva nesto strano i daleko da se izgradi.Ja volim džez, bluz i tako još neke stvari. Ne iz pomodarstva, baš me briga da li je moderno.
Kod mene nije odjednom. Uvek sam voleo tu muziku, i pre nego što su se tokom devedesetih neki setili kako treba da budu veliki pravoslavci.Ma da, svi odjednom vole dzez iako ga kladim se ranije nisu slusali, ali im je zato crkva nesto strano i daleko da se izgradi.
Nisu se "setili" nego je do tad vladao komunizam, i "aparatcici" su popreko gledali na svakog ko je isao u crkvu, pravili mu spletke, otezavali zivot a pre svega posao. To u gradovima, dok u selima nije bilo tako.Kod mene nije odjednom. Uvek sam voleo tu muziku, i pre nego što su se tokom devedesetih neki setili kako treba da budu veliki pravoslavci.
Moj otac je išao u crkvu redovno i niko mu nije pravio problem.Nisu se "setili" nego je do tad vladao komunizam, i "aparatcici" su popreko gledali na svakog ko je isao u crkvu, pravili mu spletke, otezavali zivot a pre svega posao. To u gradovima, dok u selima nije bilo tako.
Od osemdesetih otkako je Tito umro, postalo je drugacije, s tim sto se od polovine osamdesetih vec pocelo ici u crkvu slobodno i po gradovima. Prema tome, niko se nije "setio" 90-tih, nego su ljudi bili oslobodjeni da ispovedaju svoju veru bez da im neko negde to "upisuje".
A za tebe nemam razloga da ne verujem kad vec tako kazes, ali izuzetak si. Svi danas koji idu na te dzez festivale tako kazu drugima, a licno znam da nije tako.
Pa oet ce biti da je bio neki izuzetak, narocito u prvom delu perioda komunizma. Kako je ovaj polako "odapinjao", tako se i pocelo vise ici u crkvu.Moj otac je išao u crkvu redovno i niko mu nije pravio problem.
A džez scena je u doba komunizma bila jača nego sad.
Ma nikome se nije branilo da ide u crkvu. Malo se na popove gledalo popreko prvih par godina posle rata i to je to.Pa oet ce biti da je bio neki izuzetak, narocito u prvom delu perioda komunizma. Kako je ovaj polako "odapinjao", tako se i pocelo vise ici u crkvu.
A za dzez ne znam, ne interesuje me, za mene je to pomodarstvo, u toj meri kao danas sto se "slusa".
Pa oet ce biti da je bio neki izuzetak, narocito u prvom delu perioda komunizma. Kako je ovaj polako "odapinjao", tako se i pocelo vise ici u crkvu.
A za dzez ne znam, ne interesuje me, za mene je to pomodarstvo, u toj meri kao danas sto se "slusa".
Hvala.Pogledajte prilog 1804938
Da se malo pohvalim - bio sam ti u Nišu pre nekog vremena. Ovo sam slikao misleći na tebe.
Nisam baš siguran: čitao sam članak pisan na osnovu uvida u arhivu DB Srbije, članstvo KPJ/SKJ je imalo i zadatak da dostavlja ko ide u crkvu, slavi slavu i ostalo…Ma nikome se nije branilo da ide u crkvu. Malo se na popove gledalo popreko prvih par godina posle rata i to je to.
Ti si čitao članke, a moj otac normalno išao u crkvu sve posleratne godine. Niko mu nije branio. Svi su to znali jer je u društvu često citirao bibliju.Nisam baš siguran: čitao sam članak pisan na osnovu uvida u arhivu DB Srbije, članstvo KPJ/SKJ je imalo i zadatak da dostavlja ko ide u crkvu, slavi slavu i ostalo…
Postoje sačuvane pismene dostave doušnika UDBE o tome ko ide u crkvu, slavi slavu.. tek sedamdesetih su digli ruke od progona slave pa su krenuli i da podstiču ljude da za slave biraju razne komunističke datume, tzv. “socijalistička slava”.