• Dragi prijatelji, kreiran je nov forum "Socijalna zastita" na kome ce se pricati o svim pitanjima vezanim za ovu aktuelnu temu u drustvu

Gradi se autoput Bijeljina-Rača, Srbija finansira sa 100 mil EUR

Nina

Srebrna tastatura
Supermoderator
Poruka
281.842
Izgradnja deonice auto-puta od Bijeljine do Rače, dužine 20 kilometara, počela je danas u mestu Velika Obarska, a radovi bi trebalo da budu završeni za dve i po do tri godine.Deonica Bijeljina-Rača nastavak je auto-puta od Beograda do Sarajeva.
Taj autoput biće nastavljen na novi most na Savi na granici sa Srbijom i deonicom Kuzmin-Sremska Rača od 18 kilometara u Srbiji.

Svečnosti povodom otvaranja radova, na Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, zajedničkog praznika Srbije i Republike Srpske, prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik i predsednica RS Željka Cvijanović.

Vučić je rekao da u vreme teške ekonomske krize u celom svetu nije malo 100 miliona evra, s koliko novca Srbija finansira izgradnju puta od Bijeljine do Rače, ali da je srećan što će gradi infrastruktura koja povezuje Republiku Srpsku i Srbiju i omogućava dolazak investitora, brže kretanje ljudi i robe.
Istakao je da će deonicu puta u Srbiji biti završena za najviše godinu dana, a da je most na Savi već urađen. - Ovo će za Semberiju da znači život - kazao je Vučić.
Dodik je rekao da je zahvalan Srbiji na pomoći koju pruža Republici Srpskoj u izgradnji puteva.
Istakao je da će u naredne četiri do pet godina Banjaluka biti auto-putem povezana sa Beogradom i da se nada da će Republika Srpska uskoro biti deo inicijative "Otvoreni Balkan".
Cvijanović je kazala da je danas veliki dan za Republiku Srpsku i Srbiju i da je put od Bijeljine do Rače "simbol nacionalnog jedinstva, kruna nikada boljih odnosa Republike Srpkse i Srbije".

https://www.ekapija.com/news/3840893/gradi-se-autoput-bijeljina-raca-srbija-finansira-sa-100-mil-eur
 
Da biste mogli da kreirate nove teme, trajno koristite svoje ime i ne pogađate stalno slike - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.