Grad Novi Sad uvodi mesečnu naknadu od 118 dinara "za spremnost rada vodovoda i kanalizacije"

toz972

Poznat
Poruka
8.371
https://www.021.rs/story/Novi-Sad/V...a-spremnost-rada-vodovoda-i-kanalizacije.html

Grad Novi Sad uvodi mesečnu naknadu od 118 dinara "za spremnost rada vodovoda i kanalizacije"
Gradsko veće je predložilo da se za svako domaćinstvo i poslovnog korisnika uvede fiksna mesečana naknada od 118 dinara "za spremnost sistema vodovoda i kanalizacije", saznaje 021.rs.

KOMENTARI 47

NOVI SAD 14.12.2020. | 13:08 > 14:02
Grad Novi Sad uvodi mesečnu naknadu od 118 dinara

Foto: 021.rs
Skupština grada će izmene i dopune Odluke o uslovima i načinu organizovanja poslova u vršenju komunalne delatnosti isporuke vode i uklanjanja vode doneti na sednici u petak, 18. decembra, a očekuje se da na računima za januar koji stižu u februaru više od 153.000 domaćinstava i više od 8.600 privrednih subjekata mesečno počne da plaća 118 dinara koji će ići na račun JKP "Vodovoda i kanlizacije".

Kako se navodi u predlogu odluke, u koju je 021.rs imao uvid, cena za pogonsku spremnost sistema se utvrđuje kao mesečni fiksni iznos i namenjena je za izgradnju i rekonstrukciju, odnosno investiciono održavanje tehničkog sistema, kao i za nabavku opreme.

Ova cena od 118 dinara bi se plaćala bez obzira na mesečni iznos koji Novosađani plaćaju za vodu i kanalizaciju, što znači da će i onaj ko ima 0 dinara potrošnje morati da plati ovu naknadu u punom iznosu.

Sa novim nametom, JKP "Vodovod i kanalizacija" će prihodovati skoro 229 miliona dinara godišnje, što je oko 10 odsto prihoda na osnovu naplate potrošnje vode i odvođenja otpadnih voda.

Odlukom koja ide pred Skupštinu grada nije planirano da se menjaju cene vode i kanalizacije, koje važe već 10 godina, a koje su počele da se primenjuju 1. januara 2011. godine.
Autor: 021.rs
Svašta će izmisliti kako bi održali partokratski sistem i platili prekobrojne stranačke poslušnike zaposlene u javnim preduzećima. Prvo su u Novom Sadu počeli da naplaćuju dimničarinu svima pa i onima koji nemaju dimnjak. Kada je to prošlo sada će naplaćivati svaki mesec fiksno za spremnost sistema vodovoda i kanalizacije. Sutra će početi da naplaćuju za spremnost sistema čistoće, spremnost sistema elektrodistribucije, spremnost sistema kontejnera. Novi Sad ima i čuvare kontejnera koje plaćaju građani i pored toga što plaćaju i komunalnu loliciju. Od sledeće godine se povećava porez na nekretnine, tv preplata, plaća se porez na šupe, svinjce, kokošinjce itd. I to sve u godini najveće krize i u lideru u regiona gde su kase prepune para kako kaže svemoćni. Sistem izgleda zahteva mnogo para kako bi opstao. Da li će narod imati toliko koliko sistem zhteva i koliko će u budućnosti zahtevati. Treba nahraniti partijske poslušnike koji su se prekobrojno zaposlili u javnim i državnim instirucija a koji imaju nadprosečne plate.
 
Poslednja izmena:
to je i za struju bezobrazluk

bolje da povecaju 2 din po kubiku nego sto izmisljaju neke takse za nista.

pa koliko potrosis - toliko platis , a takse porezi i akcize placa onaj ko zaradi

Jes, al onda ne možeš penzosima prodavati priču kako je u Srbistanu najjeftiniji kilovat u Evropi, i slične budalaštine.
 
Ma za lopove i seljacine je najbolja fora te akcize, tj fiksirani iznosi placanja....
Tv pretplata, mesto za brojilo ....mesto za vodomer, mesto za disanje....i u programiranju je sad u modi mesecna naplata a ne vise konacna izrada programa....
Ionako te musterija davi da im prilagodjavas hirovima, pa onda dolazak, promena, dranje i mesecno apanaza...Kvarnost je zarazna osobina kod ljudi, jer na trzistu oni nekvarni ostani bez kesha a drzavi mora da se plati isto kvarno , znaci bez obzira na promet i zaradu.
 
U je.bote pa ja imam 540,00 kuna struje...
Zadnjih godina sam zamijenio skoro sve velike potrošače u kući. Topla voda i kuhanje je na plin, barem trideset žarulja po 60w zamijenio sa ledicama tako da sad cijela rasvjeta troši ko dvije tri stare žarulje, izbacio stare kompjutore, televizore i sl. i zamijenio novim koji dosta manje troše i uveo malo reda sa potrošnjom.
 
Zadnjih godina sam zamijenio skoro sve velike potrošače u kući. Topla voda i kuhanje je na plin, barem trideset žarulja po 60w zamijenio sa ledicama tako da sad cijela rasvjeta troši ko dvije tri stare žarulje, izbacio stare kompjutore, televizore i sl. i zamijenio novim koji dosta manje troše i uveo malo reda sa potrošnjom.
Jgb ja imam sva rasvjetna led tijela, nemam bojler, nego protočne toplinske slavine, oba tv-a 2020 proizvodnja visok razred, hladnjak, ledenica i perilica prije 2 godine sve hisense A pun kiki pluseva, to ti je gorenje u stvari... Indukcijsko kuhalo...
Smanjio sam sa 650 na 540, možda mi je sad još palo na 500 nisam ni gledao, to žena ordinira...
 

Back
Top