GPS na Samsung GT-S5600

tiran1n

Početnik
Poruka
43
Pozdrav ljudi,

Problem je sledeci, pre kupovine Samsunga GT-S5600 malo sam pretrazivao net i bio sam skoro siguran da na njemu ima GPS prijemnik i da ima naravno navigaciju. Kada sam kupio telefon i otpakovao uvideo sam da u meniju na mestu gde treba da bude opcija za podesavanje GPS-a ima samo prazno polje. I onda sam se bacio na pretrazivanje neta i skontao da u zavisnosti od trzista negde ima GPS a negde nema. Ali nisam skontao dali je to hardwerska ili softwerska izmena, pa se pitam dali neko zna nacin da se ta opcija otkljuca ili ponovo firmware da se instalira i da se omoguci koristenje GPS-a.

Unapred zahvalan!:dash::dontunderstand:

Sad sam malo pretrazio,i radi se u tome da taj model zaista ima GPS resiver,ali kad ga kupis nema instaliran GPS softver sto znaci da sam morash da ga negde nabavis i instaliras,najjeftiniji je Google Maps,mislim da je chak i gratis,samsung ima svoj softver satnav.

Ma lako bih ja ubacio google maps, nego nema u setings opcije za podesavanje gps-a, to je problem, mislim da je do firmware. Na sajtu proizvodjaca kazu da firmware i ta opcija variraju od trzista do trzista i od mreze do mreze sa kojih se skidaju ti telefoni. Moj je sa Orange At, a tamo mi traze da placam 5€ mesecno da bih jos mogao to da-koristim.

Back