Говор мржње Милојка Пантића за хрватске медије: Свети Сава није Србин већ Грк

Poruka
20.275
По попису трећина становника Србије нису Срби.

Милојко Пантић спада у ту трећину,
немој да вас завара његово српско име и презиме !

Замисли да кренеш да се бијеш са неким,
а једна рука и пола ноге ти раде против тебе.

Пази, не да не раде - већ раде против тебе !!!
Neki od najvećih Srba se nisu rodili kao Srbi nego su to postali svojom svesnom odlukom: Branislav Nušić je bio Cincar, onda Ivo Andrić, Emir Kusturica i Meša Selimović se nisu baš rodili kao Srbi.
 

Q. in perpetuum hibernum

Stara legenda
Poruka
79.238
Da se prisetimo otkud ovo, u širem formatu.


Jedina veza Nemanjića sa današnjom Srbijom jeste to što su oni bili po krvi mešanci, isto kao što je mešanka i današnja premijerka Srbije, Ana Brnabić, veli Pantić.
 

Обилић

Poznat
Poruka
8.822
Neki od najvećih Srba se nisu rodili kao Srbi nego su to postali svojom svesnom odlukom: Branislav Nušić je bio Cincar, onda Ivo Andrić, Emir Kusturica i Meša Selimović se nisu baš rodili kao Srbi.

Исто тако неки, који се јесу родили као Срби,
родили су се и као аутодеструктивци !

Ма борба црнаца у тунелу ... :mrgreen:
 

Urvan Hroboatos

Veoma poznat
Poruka
10.691
Pantitj vam je "smestio", vašim mitomanskim budalesanjima.

No realno je rekao samo poluistinu.

Sava je bio svetitetlj, a ne prosvetitelj. Dakle, svetac po cksl., a neki prosvjetiteljski podvižnik.
I naravno da je bio itekako pismen, no njega ni ne treba tretirati kao književnika u modernom smislu.

Karadžić je bio švercer srbulja i svega živoga.
No, bio je i ključni reformator srpskoga jezika, a o tom nije bilo ni riječi.

 

Neno

Elita
Moderator
Poruka
16.712

"SVETI SAVA ZAČETNIK FAŠIZMA" Neviđen govor mržnje imama iz BiH​

- sramnim izjavama udario na Srpsku pravoslavnu crkvu​


Imam iz Kozarca na najbrutalniji način je vređao SPC i Svetog Savu
Srpska pravoslavna crkva i svetosavsko učenje jedne su od glavnih osnova srpskog nacionalnog identiteta na osnovu kojih su Srbi kroz vekove, pod najgorim pritiscima, okupacijom i genocidom uspeli da ostanu i opstanu. Možda su baš zbog toga, kroz istoriju, SPC i Sveti Sava bili prvi na meti onih koji Srbima nisu želeli dobro.

Danas, kada je naš narod pod udarima novih istorijskih vetrova, ponovo se od onih koji su nam fizički najbliži čuju napadi na stubove srpskog identiteta. Na najbrutalnije načine vređa se sve ono što je Srbima sveto.

Najnoviji primer toga dolazi nam iz Bosne i Hercegovine. Amir ef. Mahić, glavni imam Medžlisa IZ-a u Kozarcu kod Prijedora, odlučio je da na Savindan, 27. januara, "ospe paljbu", prema tom srpskom svetitelju.

- Danas je Savindan. Starija generacija će to znati, ovi mlađi možda ređe i hvala Bogu da je tako. Kada je u pitanju ovaj dan i u njemu spomen na jednog od činovnika SPC, želim reći nekoliko reči o ovom danu i tom pojedincu. Naime, tzv. Sveti Sava kako ga pravoslavni svet zove na području užeg dela Balkana na kojem živimo, jeste jedan Rastko Nemanjić koji je rođen u jednoj porodici i njegov rođeni brat je bio krunisan za srpskog kralja. Veoma kontraverzna ličnost, u našem jugoslovenskom području prezentovan kao prosvetitelj. Starije generacije se sećaju da je čak i u vreme komunizma on predstavljan kao prosvetitelj i osoba koja je donela svetlo nauke na ove prostore. To ni najmanje nikada nije bilo tačno. Uvek je to kao jedna notorna laž poturano ovdašnjem čoveku – rekao je Mahić.

"Srpska pravoslavna crkva je sekta"​

On se tu nije zaustavio nego je Srpsku pravoslavnu crkvu nazvao – sektom.


- Šta je s druge strane, iz ugla pravoslavaca iz drugih delova sveta, taj čovek? To je čovek na čijem učenju i ideologiji je začeta jedna sekta, koju mi ovde dobro poznajemo. To je srpska pravoslavna sekta. To je u osnovi sektaško učenje pravoslavlja koje nema sa izvornim hrišćanskim i pravoslavnim učenjem osnovne poveznice koje bi trebalo da ima – kazao je Mahić.

Glavni imam Medžlisa IZ-a u Kozarcu je zatim optužio svetosavsko učenje za nacioanlizam.

- Dve osnovne ideološke postavke na kojima je utemeljeno svetosavlje, koje ispovedaju pravoslavci u Bosni, jeste utemeljeno na dve teške stvari. Prva je nacionalizam. To vam je crkva ili crkveno učenje koje zagovara nacionalizam, što nema nikakve veze ni sa Isusom, ni sa bilo kakvim crkvenim učenjem koje u svojoj osnovi ruši sve nacionalističke ideologije i hrišćane smatra jednakim. Pravoslavlje kakvim ga svetosavlje poznaje, ne smatra ih istim. Zato ćete imati jednog pravoslavca koji se nađe u ovim svetosavskim državama da bi skoro trebalo da promeni veru da bi bio pravoslvac po njihovom kalupu – kazao je on.

"Svetosavlje se temelji na fašizmu"​

Mahić ni to nije bilo dovoljno, nego je optužio Svetog Savu za, ni manje ni više, nego fašizam.

- S druge strane je utemeljenje na fašizmu. Spominjani Rastko kojeg zovu tako kako ga zovu, po tom njegovom monaškom imenu Sava, je bio začetnik ideologije mržnje prema drugome. Uzmite njegova osnovna dela. Čitava njegova dela se zasnivaju na proklinjanju između ostalog onoga što je poveznica sa islamom i muslimanima. On je sve nastojao ocrniti pravoslavnom svetu i sa druge strane sve je to proklinjao kao nešto đavolsko prisutno u ljudima i ljudskom rodu. Kada bi čovek imao vremena da se posveti tim budalaštinama koje propovedaju, mi možemo naći apsolutne korene ovome fašizmu koji mi danas živimo od strane naših komšija i genocidu koji se ovde desio. Tu su temelji i od toga preko poznatog crkvenog lika, koji je opet poturan kao prosvetitelj, i njegovog Gorskog vijenca. Mogli bismo zaista doći do toga da celokupno to učenje ima određene postavke koji mogu nama jasnijim učiniti zašto se odnose tako prema muslimanima – rekao je glavni imam Medžlisa IZ-a u Kozarcu.

SD/24sedam
****************
Sad će Milojko Pantić vjerovatno ovo da demantuje.
Nešto je mnogo nekih "slučajnosti" oko naših svetaca i prosvetitelja. :roll:
 
Poruka
20.762
Како сам већ написао, Милојко је будалетина која о историји појма нема. Међутим, користан је у времену данашњем када се намножило аутошовинистичке булументе због лавежа. Јер тај лавеж нам говори да се и међу Србљем нешто позитивно дешава.
Имали смо хорску рику србомрзилачког крда када су скрвили на Дару из Јасеновца, и то нам казује колико је важно да је тај филм урађен. И у овој емисији Милојко је кренуо у баљезгање о прошлости, са једином сврхом бацити блата и укаљати српске знамените личности, изазван спомеником Стефану Немањи.
И то нам казује да је, уз могуће неке оправдане замјерке око изгледа или локације, одлична ствар што је споменик урађен. И не дрма аутошовинистичке пајаце попут овог ништавила Милојка, изглед споменика, димензије, евентуална политичка позадина, скривена порука, јок, дрма их Стефан Немања, што је постојао, што Срби држе и што су поносни на своју историју, што показују имунитет на аутошовинистичку мантру да је све страно вриједно а све српско биједно, то их дрма, дрма и овог пајаца Милојка да крене са баљезгањем.
Milojko je simbol svega sto vi predstavljate jer ima nas koji pamtimo ko ste i sta ste.

Neuspjeli abortus koji je vama do juce bio "stub Srpstva" na koji ste svrsavali brez trunke srama. Zvezda, patrizan, Tito i partija, i Milojko laprdalo.
 
Poruka
20.762
Poruka
20.762
big-gigantic-giant-standing-600w-705594280.jpg


Vuk vs Milojko i stubovi "srpstva".
 

psmaniac

Poznat
Poruka
9.213
Milojko je simbol svega sto vi predstavljate jer ima nas koji pamtimo ko ste i sta ste.

Neuspjeli abortus koji je vama do juce bio "stub Srpstva" na koji ste svrsavali brez trunke srama. Zvezda, patrizan, Tito i partija, i Milojko laprdalo.
Јеси ли то почео и ноћу да трчиш или лично познајеш Дрога?
 

Mrkalj

Buduća legenda
Poruka
30.027
Milojko je simbol svega sto vi predstavljate jer ima nas koji pamtimo ko ste i sta ste.

Neuspjeli abortus koji je vama do juce bio "stub Srpstva" na koji ste svrsavali brez trunke srama. Zvezda, patrizan, Tito i partija, i Milojko laprdalo.
Dobro, koliko košta taj tvoj antikomunizam u vreme komunizma da ti platimo, pa da idemo dalje?
 

RickRoss

Buduća legenda
Poruka
27.436

Khal Drogo

Veoma poznat
Poruka
10.101
Занимљиво да је требало само дан да се са ју-тјуба "уклони" (што ли?) компромитирајућа србомрзилачка индоктрионација имама у Козарцу. Само безнадежно наивни ће вјеровати да је "вјерска служба" овог имама кроз коју хули и демонизује Србе, светосавље и Светог Саву али и кроз коју је изнио подоста бестидних лажи, изузетак и да та индоктринација није задати образац како би држали у мобилности умове циљне групе.
И то нам говори а и све агресивније и све нервозније изјаве аутошовинистичких гротески попут Милојка, да је игрица постала озбиљнија.
Српски историчар и велики родољуб Милош Ковић јев рекао једну изванреднуи ствар, "најопасније су илузије". И то је тачно, због заробљености у илузијама Срби су платили страшну цијену, плаћамо и данас. И први корак јесте, "ослободити" се илузија. АКо су ствари лоше, да знамо колико су лоше, ако је аутошовинизам пустио дубоке коријење међу Србљем, а јесте, да знамо да је тако и на чему смо.
 

Top