Govor ljubavi

Bambi

Elita
Poruka
19.119
Ljubav „govori“ recima, dodirima, gestovima, osmehom, pogledom i mirisima, malim i velikim stvarima. Tiho ili glasno.

Kako su sa vama ljubavno „razgovarali“? Sta ste doziveli kao znacajno i lepo? Koje su to male ili velike stvari zbog kojih ste se osetili voljenim?

Njegov mi miris donosi osecaj sigurnosti i spokoja. Tu na vratu, iza potiljka - osecaj da ce sve biti u redu i dobro. I osecaj bliskosti.

Jednom smo se vozili autom i ispred nas je izletela srna. Naglo je zakocio i u istom me momentu desnom rukom pridrzao i ako sam bila vezana. Bila je to mahinalna reakcija zbog koje sam se i pored iznenadnog straha i panike osetila voljenom i zasticenom. I raznezila se.

Eto, nesto malo ljubavno i emotivno.
Hajde sad vi. :)

Ljubav „govori“ recima, dodirima, gestovima, osmehom, pogledom i mirisima, malim i velikim stvarima. Tiho ili glasno.

Kako su sa vama ljubavno „razgovarali“? Sta ste doziveli kao znacajno i lepo? Koje su to male ili velike stvari zbog kojih ste se osetili voljenim?

Njegov mi miris donosi osecaj sigurnosti i spokoja. Tu na vratu, iza potiljka - osecaj da ce sve biti u redu i dobro. I osecaj bliskosti.

Jednom smo se vozili autom i ispred nas je izletela srna. Naglo je zakocio i u istom me momentu desnom rukom pridrzao i ako sam bila vezana. Bila je to mahinalna reakcija zbog koje sam se i pored iznenadnog straha i panike osetila voljenom i zasticenom. I raznezila se.

Eto, nesto malo ljubavno i emotivno.
Hajde sad vi. :)
Ја то увек радим када возим некога :lol: Не желим овим да умањим његов гест :heart: него ми смешно што тако рагујем.

Мени највише говори загрљај. Када загњурим лице у негов мирис и загрљај ми каже ”све ће бити у реду”.
Значе управо ти гестови који показују бригу. Када те пренесе у кревет ако си заспала и искривила се на троседу уз филм, када те покрије, када у фрижидеру увек има оно што не троши али ти волиш, када не коментарише твоје другарице чак и ако му нису симпатичне и зове их на окупљања, када обраћа пажњу и на теби блиске људе па твојој тетки купи велике пешкире јер је сконтао да их нема довољно пошто је обично сама,
када знаш да заиста слуша оно што причаш, када више не носи ту мајицу на те панталона јер си му рекла да то не иде :lol:, када осетиш да те гледа док тонеш у сан...
Не волим шупље приче и мушкарце пуне обећања. Не волим уопште вербалне изливе емоција. Много су ми дражи они који их не могу превалити преко усана.

kada legne pored mene i privuče me pored sebe. Greje mi leđa, ruku mi stavi preko stomaka, usne spusti na potiljak.
Osećam njegov topli dah po glavi, njegova toplina mi greje telo, a ruka stomak.
Tako kada otspavam jednu rundu sva muka i nervoza prođu.
Nekada mi kaže, kada vidi da sam skroz u minusu, dođi u lekoviti zagrljaj...

*Kada zaspiš u dnevnom boravku a on donese ćebe i ušuška te
*Kada si prehlađena, on skuva čaj mada ne voliš čajeve i tera te da piješ
* Kada odlazite i vraćate se s posla zajedno a hleb i potrepštine iz prodavnice spakovane u kesu on nosi jer tako želi
* kada pijete jutarnju kafu i pogledom se razumete
*kada istovremeno izgovorite istu rečenicu
* kada uživate u zalasku sunca
* kada istovremeno primetite plavog leptira
* kada te jutrom budi zveckanje šoljica za kafu i miomiris kafe
* kada se uz njega osećaš sigurno
* kada volite istu muziku
* kada se pokraj njega ne plašiš grmljavine
* kada prepozna da je dan bio naporan i zagrljajem ti udahne snagu za dalje.
* kada ti greje promrzle prste.
..........

.........

.......

Govor ljubavi je najglasniji u tišini, u sitnicama, u trenucima, u večnosti...

Ljubavni govor.
Razumevanje pre svega. Kada tece razgovor i ide uvek u pravom pravcu gde se spajamo, jer se razumemo. I to je inicijalna kapisla za nadgradnju tih prelepih emocija. Za mene su one krug, tj ciklicne. Zato su i poeticne, jer poeticnost moze konstrukcijom reci da opise osecaj koji tada moze da se materijalizuje u coveku.
Pocinje od onih sitnica i lepih trenutaka, kao kapija koja prikazuje put. Onaj nekontrolisani osmeh kada smo zajedno, varnice u vazduhu i snazan osecaj privlacenja. I kada nisi pored te osobe, jedva cekas da budes opet. To je odlican znak. To je nesto sto moze da urodi plodom dalje kroz medjusobno razumevanje dva bica sa svojim svetovima u kojima su ti psiholoski sklopovi dusevnog bica, sposobnih razumom da to identifikuju.
I to se izmesa svakom narednom fazom kada se iznenadis koliko zapravo volis.

*Kada zaspiš u dnevnom boravku a on donese ćebe i ušuška te
*Kada si prehlađena, on skuva čaj mada ne voliš čajeve i tera te da piješ
* Kada odlazite i vraćate se s posla zajedno a hleb i potrepštine iz prodavnice spakovane u kesu on nosi jer tako želi
* kada pijete jutarnju kafu i pogledom se razumete
*kada istovremeno izgovorite istu rečenicu
* kada uživate u zalasku sunca
* kada istovremeno primetite plavog leptira
* kada te jutrom budi zveckanje šoljica za kafu i miomiris kafe
* kada se uz njega osećaš sigurno
* kada volite istu muziku
* kada se pokraj njega ne plašiš grmljavine
* kada prepozna da je dan bio naporan i zagrljajem ti udahne snagu za dalje.
* kada ti greje promrzle prste.
..........

.........

.......

Govor ljubavi je najglasniji u tišini, u sitnicama, u trenucima, u večnosti...
🥰🥰🥰🥰🥰

bale.png

Хммм, гомилу бих цртица могла да напишем о гестовима љубави али то су само слова у причи љубави. Само цела прича када је написана одсликава љубав.
Поштовање, поверење, постојаност у двоје говоре о правој љубави.

Back