Gotovo je gotovo

adem_ks

Buduća legenda
Banovan
Poruka
33.624
Mislim da bih smeo da se opkladim na ovu vest. Zlocinac ce do kraja godine biti tamo gde je odavno trebao biti.

Serž Bramerc ima razloga da se ljuti na Srbiju
Vlada ima rok do kraja godine da uhapsi Ratka Mladića
Tamara Spaić | 21. 01. 2011. - 20:00h | Foto: M. Đurica | Komentara: 10

Ratko Mladić je postao najskuplje ime evropskih integracija Srbije, a njegovo hapšenje jedini nepobitan uslov za dobijanje statusa kandidata za članstvo u EU oko koga se svi slažu i oko koga neće biti pogađanja. Sve dok ne uhapsi i isporuči Mladića, Srbiji niko neće verovati da, kako kaže predsednik Tadić, „srpske bezbednosne snage daju maksimum” da ga pronađu i uhapse jer još ima uticajnih i moćnih ljudi koji tvrde da je Mladić heroj.

Tadić i Bramerc - Razumevanje, ali i uzajamne zamerke

Glavni tužilac haškog Tribunala Serž Bramerc dolazi u Beograd u februaru i ponovo će, kao i u decembru, upozoriti naše vlasti da tajne službe „ne rade dovoljno brzo i sa dovoljno resursa“. Svoje nezadovoljstvo što Mladić nije uhapšen prenosi redovno Briselu. Pomalo zbunjuje što istovremeno o potrazi za preostalim haškim beguncima svi predstavnici Srbije, počev od predsednika, preko ministara, Tužilaštva do predstavnika tajnih službi, govore upravo suprotno.

Prioritet

- Tužilaštvu za ratne zločine je prioritet hapšenje Mladića. Prihvatamo i prihvatićemo sve njegove sugestije i svaku preporuku - kaže za „Blic” Bruno Vekarić, zamenik tužioca za ratne zločine.

U Akcionom timu za saradnju sa Tribunalom nezvanično kažu za „Blic” da je prilikom svoje poslednje posete Beogradu Bramerc tražio da operativci iz policije, BIA i VBA istovremeno rade na više koloseka i da prate više tragova koji se pojavljuju, ali i da je 90 odsto informacija koje dobiju i proveravaju najčešće neupotrebljivo i beznačajno. Oni podsećaju da su najmanje jedan predstavnik Tribunala, a često i dva, uključeni u rad Akcionog tima i da mogu da predlažu dnevno šta da se radi. Ipak, Bramerc je imao velikih primedaba i na to što nisu osuđeni jataci Ratka Mladića, a pomagači Radovana Karadžića nisu procesuirani zbog zastarelosti predmeta. To je sve Bramercu dokaz da se stalno kasni i da se ne ulažu svi potrebni napori da se završi zadatak.

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/230820/Vlada-ima-rok-do--kraja-godine-da-uhapsi-Ratka---Mladica
 
Ubise vise sa tih 7 - 8000 zrtava i sa ostalim neistinama.
Manipulise se sa brojem zrtava kako bi Amerika mogla opravdati agresiju na Srbiju 1999.sto je i uradila i ostale intervencije KOJE CE USLEDITI,NJIHOV POSAO OVDE JOS NIJE ZAVRSEN!.
A drugi razlog je prikrivanje toga da se u tzv. "demilitarizovanim zonama" nalazile naoruzane muslimanske snage.
Nelogicno,zar ne?
 
Danas se na nasoj TV dosta govorilo o kazni za "gnjilansku grupu". Ali osim obavestenja o tome, niko nije nista komentarisao, kao krivi ili nevini.

Јесу, коментарисала је и одбрана гњ. групе да је реч о политички монтираном процесу. Класика..А богами листа има више од 10 оптужених.

Што се тиче хапшења Ратка, ја сам крајем године био готово сигуран да ће неког озбиљног да коначно ухапсе, али они само тупе о приоритету...
 
Јесу, коментарисала је и одбрана гњ. групе да је реч о политички монтираном процесу. Класика..А богами листа има више од 10 оптужених.

Што се тиче хапшења Ратка, ја сам крајем године био готово сигуран да ће неког озбиљног да коначно ухапсе, али они само тупе о приоритету...
Na nasim vestima se nije cuo nikakav komentar o montiranom procesu. Videt cemo sta ce sutra reci o tome
 

Back
Top