Ne slažem se da su ta gotova jela (u supermarketima) "uglavnom bez veze". Moja iskustva sa njima su mahom pozitivna. Možda si samo naleteo na turu koja nije ispala najbolje.
Konkretno u Maksiju, probao sam više njih i skoro sve je bilo ukusno. Naravno, najbolje je uzimati ih što ranije u toku dana, kad su još sveža. Pomfrit im je, recimo, slaba tačka, ali zato imaju pečeni krompir koji je i više nego ukusan. Preporučio bih i Kaođorđevu (mislio sam da je to greška i da je trebalo da piše Karađorđeva, ali ne, kod njih se zove Kaođorđeva), zatim Cordon Bleu, salate su im dobre, riba takođe... dobro, ta kuvana jela kao što je pasulj nekad budu malo bolje spremljena, nekad ne, ali opet kažem, meni se retko dešavalo da naiđem na nešto a da baš ne valja ili da je suviše dugo stajalo.
Nažalost, u nekim Maksijima su uklonili odeljak sa gotovim jelima (na primer u onom u Kajmakčalanskoj ili u onom kod Đeram pijace), ali kod nekih se još drže.
I Aroma isto ima dobra gotova jela. Njihovi pileći štapići, u kombinaciji sa rebrastim pomfritom (definitivno im je bolji nego Maksijev), vrlo su ukusni.