Gotova jela

MakilakiM

Početnik
Poruka
37
Danas kupim u Maxiju postan pasulj i stvarno je jeftin , 400gr.180 din. Međutim taj pasulj nije uopšte kuvan ,skroz tvrda zrna kao da je samo prokuvan i zapakovan , dobro da sam uzeo samo 1 i njega sam bacio.

Danas kupim u Maxiju postan pasulj i stvarno je jeftin , 400gr.180 din. Međutim taj pasulj nije uopšte kuvan ,skroz tvrda zrna kao da je samo prokuvan i zapakovan , dobro da sam uzeo samo 1 i njega sam bacio.
Vidi...
Gotova jela su uglavnom bez veze ali ima izuzetaka.
- Takovo pasulj sa slaninom. Odlican. (Posni je isto odkican ali sa kobasicom je djubre jer ja sama kobasica djubre)

- 99% govedjih gulasa u konzervi su SJAJNI.. ali malo skuplji.

- Skembici u konzervi ARO, prodaju se svercovani po pijacama. Iz Madjarske. FANTASTICNI!

Ne slažem se da su ta gotova jela (u supermarketima) "uglavnom bez veze". Moja iskustva sa njima su mahom pozitivna. Možda si samo naleteo na turu koja nije ispala najbolje.

Konkretno u Maksiju, probao sam više njih i skoro sve je bilo ukusno. Naravno, najbolje je uzimati ih što ranije u toku dana, kad su još sveža. Pomfrit im je, recimo, slaba tačka, ali zato imaju pečeni krompir koji je i više nego ukusan. Preporučio bih i Kaođorđevu (mislio sam da je to greška i da je trebalo da piše Karađorđeva, ali ne, kod njih se zove Kaođorđeva), zatim Cordon Bleu, salate su im dobre, riba takođe... dobro, ta kuvana jela kao što je pasulj nekad budu malo bolje spremljena, nekad ne, ali opet kažem, meni se retko dešavalo da naiđem na nešto a da baš ne valja ili da je suviše dugo stajalo.

Nažalost, u nekim Maksijima su uklonili odeljak sa gotovim jelima (na primer u onom u Kajmakčalanskoj ili u onom kod Đeram pijace), ali kod nekih se još drže.

I Aroma isto ima dobra gotova jela. Njihovi pileći štapići, u kombinaciji sa rebrastim pomfritom (definitivno im je bolji nego Maksijev), vrlo su ukusni.

Da znaš da sam jednom u banja luci u marketu Tempo kupila gotova jelo , da ponesem na selo gore jer nisam stigla da skuvam a svekar kaže da se tu može lepi jesti

Dok sam gledala šta nude već mi je bilo odbojno
Čim smo stigli kući raspakujem i prinesem nos i po mirisu to meni nije bilo frisko

Bacim

Back