Готов је: Милатовић је нови председник Црне Горе, славље уз српске заставе!

зајебаће мандића гарант
manda-356x364.jpg

Prije 4 minute

Slavlje u Podgorici: Pjesma o Kosovu, tri prsta i stara zastava SR Jugoslavije

Na ulicama Podgorice se osim zastava Crne Gore i EU, vijori i stara zastava dok je Crna Gora bila u zajednici sa Srbijom. Također, odjekuje i pjesma o Kosovu (“Oj Kosovo, Kosovo”), a pojedini drže i podignuta tri prsta.

:vatromet: :maramica: :vatromet:

Milatović: Prva poseta biće Briselu, odazvaću se pozivu da posetim Srbiju​

Novi predsednik Crne Gore Jakov Milatović izjavio je da će, kada bude preuzeo funkciju šefa države, za prvu posetu izabrati Brisel.

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2023&mm=04&dd=04&nav_category=167&nav_id=2312961

:vatromet:

Vuković: Podnosim ostavku 12. aprila​

"Obećao sam sugrađanima nakon izbora 23. oktobra da ću biti tu dok se ne stvore pretpostavke za formiranje nove vlasti u Podgorici i izbor novog gradočelnika"
4852 pregleda 7 komentar(a)
Vuković, Foto: PG Biro

Vuković, Foto: PG Biro

NEMA MILA, NEMA TITA - SAD SE OVDE JAKOV PITA

Do nedavno dok sam bio malo aktivniji na forumu bavio sam se sa CG i zakljucio sam da Crnogorci nisu Srbi nego Srbende i vise nisam imao volju da citam gluposti po forumu. I ne samo to, gotovo da sam potpuno neinformisam sta se tamo desava.
Oslobodjen od svih vanjskih politickih uticaja razmisljam ovako:
Posto su Ameri uvideli da je Milo istrosena roba ukazala se hitna potreba za novom partijom koja ce da privuce Crnogorce, da se ne zalepe za pro srp/bske.
Koja bi to mogla biti?:think:
Ta nova partija, cijeg sam predsednika slusao jedan jedini puta na YT desetak minuta (ne secam se vise sta je pricao) bi morala da oslobodi CG od kriminala iz proslog vremena i svoju politiku ucini primamljivom za gradjane CG- u pravcu EU i udaljavanje od SRB.
Gotovo je sigurno da uspesnost nove politike (nato zemlja, Eu politika, uspesna ekonomija) vodi u pravcu smanjenja interesovanja za srpsko poreklo kod Cgoraca.
I sta rade Srbi? Pa naravno, ako su sigurni da nece da dobiju oni sami izbore moraju da glasaju za Milu.
To je slicno kao kada su u proslosti Hrvati mogli da dobiju Hr, ali samo Zagreb i okolinu, pa su se odlucili da udju u savez sa nama i da cekaju bolju priliku gde bi dobili mnogo vise. Hrvatski tim je uvek imao dobrog trenera.
Na YT vidim sto su ljudi postavljali (gledao sam samo naslove) i kako izgleda novi je pobedio i ima puno Srpskih zastava po ulicama.
Da li se "veliki" Crnogorci sprdaju sa nasim zastavama ili i nasi vide razlog za slavljem do sada nisam imao volju da istrazujem.
Jos jedan los znak.
Na yt se vidi da nasa inteligencija propoveda kako je naj vaznije da ode Milo. Imamo li mi pro srpske medije koji vode racuna o nasim interesima?????
Recimo Vojo Seki koga rado slusam zbog nekih stari vremena, ali ga vec odavno uzimam sa rezervom.
Donekle razumljivo. Kada se vratio iz Haga rekao je da je resenje ulazak u Rusku Federaciju i Srbi NECEEEE.
Doktori mu prognoziraju kratak zivot i sta ce covek, hebite se braco Srbi onda cemo da gledamo svoja posla. Treba obezbedit porodicu, recimo.

Ako je vec bilo slicnih pisanja izvinjavam se nisam citao nista.
Odo ja opet, da ostanem normalan.
:D:kpozdrav:

sarkazam je ocekivan :mazi:

ja ne znam sta ce dalje svega biti , ali znam samo da jedne stvari vise nece biti

vise nece biti politike uz regionalne aplauze koja je bila iskljucivo zasnovana na konfliktu sa Srbijom i mrznji prema Srpstvu!

dovoljno
Dok bude bilo volova , cekace Srbistan svog Jakova ...

Када је у питању нови предШједник Црне Горе, Јаков Милатовић, ваља имати на уму да су и иначе политичари изашли из инкубатора трилатерале, а Јаков је у тој причи са задатком “прелазног процеса” ка нечему. У случају Црне Горе и није тешко разголити позадину тих намјера. Методом “кувања жабе” у првој фази амортизовати замах васкрсења и повратка српству али и повратка истинским вриједностима који је започео величанственим литијама а временом све више радити на распамећивању циљне групе гдје би се барем код једног дијела порадито на отклону од српства користећи шаргарепу у виду благодети који доноси тзв “европски пут”.

Ту ће се користити “грчки сценариј” и створити привид економског бољитка који је наравно кратког вијека и гдје проблеми настају када дође вријеме на наплату, но већ се забразди у мантри како такав пут (у бездан) нема алтернативу. И ту политичари постану само марионете, вјерни слуге спољног господара

Да ли је и такав Јаков, боља опција од Мила? Јесте наравно, много боља. Јер успостављени и још увијек поларизован амбијент у Црној Гори који истина јесте Србе држао будним (али овдје многи не разумију да су људи ломљива роба и када вас “превише држе будним” дође до пуцања), који би временом постајао све затрованији ништа Србима добро не би донио, посебно у овом периоду антируске хистерије, када моћна западна машинерија лажи лако окрене расположење нације.

Такође не треба имати нереална очекивања или пак илузије. Рецимо да ће Црна Гора повући признање Косова, или изаћи из злочиначке алијансе НАТО или пак да неће слиједити одлуке западних центара моћи према Русији, такав заокрет је апсолутно нереалан. Али и постоји читав спектар дјеловања кроз које се може поправити амбијент у Црној Гори, поправити положај Срба, и институциално Временом ће се и у тој групацији “Покрет Европа сад” испрофилисати два пола, онај који нагиње безусловном европејству и онај који ће више држати до српства, некад се и одрећи неке шаргарепе. Надати се да ће и Јаков и Милојко Спајић ипак нагињати више овом другом, без обзира на неминовне сталне притиске западних амбасада.

Оно што је важно, треба се већ окренути парламентарни изборима,јер ће се након њих успоставити "нова реалност", ДПС ће изгубити део бирачког тијела, ПЕС ће им могуће преотети део бирача, но важно је да ојачају чвршће просрпски оријентисане политичке опције. И ту би опет по мом мишљењу требало радити и на спречавању расипања просрпски оријентисаног бирачког тијела и на дефинисању циљева и могуће порадити на придобијању гласова умјереније циљне групе, Некад можда и оглушити се о “сугестије” са једне адресе (са које више воле мантрати како су Срби угрожени него да се институционално поправи позиција Срба) и више прилагодити своје дјеловање расположењу бирачког тијела.
Величанствене литије су нам показале да је од велике халабуке, вриске или дизања тензија бољи пут "тиха вода бријег носи".

Jakov Milatović: Rusija je izvršila agresiju na Ukrajinu, Crna Gora će se u potpunosti držati političkog kursa EU​

Utorak, 04.04.2023. u 17:10

677z381_11396312-jakov-milatovic.jpg

Novi predsednik Crne Gore Jakov Milatović izjavio je za Asošiejted pres da će ubrzati put svoje zemlje ka članstvu u EU i da će se držati političkog kursa koji zvanični Brisel ima prema Rusiji povodom rata u Ukrajini.

Milatović je istakao da Crna Gora u potpunosti vodi spoljnu politiku u skladu sa EU i da će tako i ostati, naglasivši posvećenost Podgorice evrointegracijama. Kako kaže Milatović, njegova privrženost EU je potpuno u suprotnosti sa optužbama da je marioneta Moskve i poručuje da je za njega potpuno jasno da je Rusija izvršila agresiju na Ukrajinu.

https://www.politika.rs/sr/clanak/546307/jakov-milatovic-crna-gora-eu-sankcije-ukrajina-rusija

Bravo Jakove, legendo! Vidi se da si čovjek! Svaka čast! :bravo: :klap: :klap: :bravo:

JAKOV MILATOVIĆ: Rusija izvršila agresiju na Ukrajinu - Nastavljamo sa sprovođenjem svih sankcija​

Novosti online
04. 04. 2023. u 16:56

NOVOIZABRANI predsednik Crne Gore Jakov Milatović izjavio je za AP da će ubrzati put svoje zemlje ka članstvu u EU i da će se držati njene političke linije prema Rusiji vezano za Ukrajinu.​

ЈАКОВ МИЛАТОВИЋ: Русија извршила агресију на Украјину - Настављамо са спровођењем свих санкција

Foto: Profimedia

Milatović je podsetio da, po pitanju Rusije, Crna Gora 100 odsto vodi spoljnu politiku EU i da će tako i ostati i naglasio je posvećenost EU.
Dodao je da je jedan od ključnih spoljnopolitičkih prioriteta ulazak Crne Gore u Evropsku uniju u narednih pet godina.

Back