Gospodine predsedniče, pomozite mi da zaustavim ovo LUDILO!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zar Karla nije poželjna?

...

теби је ово лево на слици пожељно?

jk.jpg

Mnoge javne ličnosti ne mogu da vode normalan život od paparaca, ali mogu da ih tuže samo ako neovlašćeno uđu na njihovu privatnu imovinu, ne i za objavljivanje njihovih slika. Odnosno mogu da ih tuže, ali bi izgubili kao što je bio slučaj sa princezom Karolinom koja je tužila nemačke medije i izgubila na sudu, a obrazloženje je bilo da je ona javna ličnost i da novinari obavljaju svoj posao.

Karleuša nije princeza, već osoba koja karijeru gradi na skandalima svake vrste, pa i ovakvim. Vranješ nije paparaco, već osoba kojoj je ona sama svojom voljom slala snimke, pa je on slobodan da sa njima raspolaže kako god hoće.

Kad postoje dvosmislene zakonske odredbe, onda je sve na diskrecionoj proceni sudije koji uzima u obzir čitav kontekst i okolnosti.

Kad uzmemo u obzir okolnosti da su fudbaler i njegova porodica bili žrtve ucena, pretnji i kleveta od strane Karleuše i mafijaša koje je ona unajmljivala, jasno je da je krivično delo, i to veoma teško krivično delo koje se ne kažnjava novčano, već isključivo zatvorom, učinila sama Jelena Karleuša.

Bilo bi veoma dobro i korisno za društvo da sve dospe na sud.

Po meni, pravično bi bilo da se Vranješ i novinari kazne novčano (što za fudbalera nije problem), a Karleuša zatvorom. To bi imalo i šire društvene konsekvence. Skrenula bi se pažnja na kršenje zakona u vezi sa privatnošću, poslala bi se poruka mafijašima i bagri koja ih unajmljuje da je zakon iznad njih i da im je mesto u zatvoru, a estradni ološ koji je podržavao Karleušu bi bio moralno osramoćen. Za samu Srbiju bi to možda bio početak kraja karleušizacije, vulgarizacije i tabloidizacije javnog prostora, nijednoj javnoj ličnosti ne bi palo na um da karijeru gradi na način na koji je to Karleuša činila, a novinari bi prestali da promovišu i pišu o estradnom polusvetu i sličnom talogu društva, pa bi vremenom prestalo interesovanje za njih.

Ma znas sta, briga me za njihov sudove, parnice i zivote, ono sto si jedino u pravu to je da novinari ne treba tako nesto (i mnogo sta slicnog) vise da favorizuju jer se pretvara jos u neki obrazac, nesto maltene pozeljno a nije. To je poeta cele price.
I iako odredbe nisu nedvosmislene zakon je jasan, u tom estradnom (polu)svetu nista me ne bi vise iznenadilo i da li je sve ovo mozda unapred namesteno ili smisljeno s bilo cije strane. I bas zbog tog taloga i mafijasa sto sa estrade, sto iz sporta, sto iz novina a sto mozda i iz senke politike, mene zanima jedino da ovo i slicne bljuvotiune ne dospevaju na naslovne stranice niti da ikako budu favorizovane. Jer to vec predugo traje, i uspostavljaju se negativni primeri koji jos vise zatupljuju ionako zatupljen narod, a antipropaganda se pretvara u proagandu.
A hoce li oni i dalje postojati, hoce i to me ne zanima, samo daj da se maknu kao obrazac ponasanja.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back