gospodin

AntunTun

Veoma poznat
Poruka
10.814
shvaler...dzentlmen...ajmo sad o gospodinu....

shta je bitno?...odevanje?...vidjao sam iscepanih seljaka..il onih sa shajkachama...a gospoda...mislim ne aristokratija...vetj gospodin chovek..vidi se...e sad kako se vidi?...dal je svaki dzentlmen gospodin?...il je shvaler dzentlmen?....dal je shvaler gospodin?...DA LI IMA STAROSNE GRANICE KO JE GOSPODIN A KO NE?....jer ja sam gospodin (: ....chovek (:

Prave gospode ima sve manje, nazalost!

Sve zavisi od stava, ili jesi ili nisi! Svaka cast onome ko to jeste! Mene, recimo , oduseve mladici u odelima i pogotovo sad kad je malo hladnije u nekom lepom mantilu, ali to ne znaci da su oni gospoda!

Postupci vas odaju !

Brando nikad nije bio gospodin. Bio je genije. Gospodin nikad ne bi rekao dami kada bi igrala sa njim, da joj vire crne dlake iz nosa kao sto je odvalio Sofiji Loren. A to koliko je tucao nije mi poznato i ne zanima me.

Pre neki dan idem ulicom i prolazim pored radnje sa vencanicama (cesto tuda idem) radnju drzi jedan "gospodin" i cesto je tu, uvek u odelu, izglacanim cipelama... ma sav u japi fazonu.... u mementu kad je meni trebao jos jedan korak pa da prodjem ispred vrata radnje, pomenuti "gospodin" staje na vrata i pljune onu najgoru sljamaru koju je mogao da izvuce, meni ispred nugu. Ukopala sam se u mestu. FUUUJJJJJ Naravno rekao je izvini.. ironicno sam se nasmejala i pitala ga sa koje vrske cuke je sisao...

Gospodin..... pocinje od samog rodjenja, korenu su bitni... pa onda vaspitanje, pa skola, pa maniri ma sve..... stil ... stav... RECNIK...

nenene promashio si poentu....ok to kad je neko deshavanje pa kao da se prikazhesh....nego ovako...znachi dok qcash sad tu dok sedish i pishesh...jer ti mislish da si gospodin?...el mozhesh sebe da pronadjesh u tim nekim granicama koje ta rech vuche za sobom?...istina je i za aristokratiju...i za stav...i za oblachenje...i za sve...sve chini gospodina...a ja sam danas previshe ozbiljan....odok da spavam dok nisam napisao neshto za chim tju zazhaliti i shto tje uticati na moj gospodski atitude....

aj

Back