Gorka strana medalje

gifbinmuhammadalidodgin.gif

Mnogi od nas sedeći ispred svojih TV-a ili pored sportskih terena uživaju gledajući mlade ljude koji se bore da postignu što bolji rezultat.Veoma često umemo da vrlo sočno opsujemo nezadovoljni rezultatom ili nekim lošim potezom a da ne razmišljamo da je njima važnija pobeda nego nama. Malo ljudi uopšte zna koliko truda,rada i odricanja ulože te devojke i momci da bi ostvarili dobar rezultat i na žalost desi se da naprave grešku,povrede se ili ih neko povredi i sav njihov proliveni znoj i njihova nadanja u deliću sekunda postaju noćna mora a nekada im se i život potpuno okrene naopačke. Mnogo brzo zaboravimo takve koji su sportu dali sve a od njega nisu dobili ništa ili su dobili problem sa kojim moraju da se nose do kraja života.

UTOn4l.gif

1236767097gymnast.gif

2w38i6v.jpg

SibirskiTigar;bt45489:
NidjeVeze - pojedini sportovi nose u sebi previse rizika,cisto izazivanje sudbine a vaj prvi klip se ugasio pa ne vidim o cemu se radi

---

pa prvi klip je treniranje za eventualnu slavu!

a iskreno receno svaki "posao" nosi svoj rizik i svoju slavu i ja ako se preko igle zarazim hepatitic C- om ili HIV-om necu vise moci da radim posao koji radim dobro oni su na tv-u dizu narodu moral ukoliko pobjede ali nista se ne razlikuju od ostalih koji takodje u svakodnevnom zivotu pridonose svoje djelice za drustvo i drzavu.
Njih pratimo preko tv-a pricaju nam kako im je zivot ispunjen treniranjem do bezsvijesti slavimo ih ukoliko pobjede pod grbom drzave. svi mi izazivamo sudbinu iz dana u dan samo o nama niko i ne pise niti smo zanimljivi svoje bitke bijemo i poraze kao i slave dijelimo jedino sa najbliznjima:)

Stvarno jezivo.Da, cesto ne mislimo na gorku stranu medalje.A mozda ja kao obican gledalac i ne moram...Jos je ludje kad pojedini sportisti misle da su vecni i da nista ne moze da im se dogodi,a onda ih zivot demantuje.Tako je to u svakom poslu,a i nije to do posla vec do stava i razmisljanja.

Tačno je tigre da u sportu ima mnogo rizika za te mlade ljude...ima ga svugde...E sad, sta se sa njima desi nakon neke tragedije, drugo je pitanje...
Znam samo da nasa nacija kad pobedjuju, ume i te kako da ih slavi i nagradi ogromnom ljubavlju koju samo mi imamo u srcima...Ja ovde moram da ispricam jednu malu anegdotu: Davne 197 i neke...nasa reprezentacija je igrala protiv Španije i konačno pobedila u zadnjim minutima golom Brana Oblaka. (to nikada neću zaboraviti jer mi je bilo jako smešno tada) Ja sam gledala tada celu utakmicu kod mog teče na selu. Kada je konačno pobedila Jugoslavija, teča je prokomentarisao: Da ne bi Oblaka, ispadoše oči do mraka! Pamtim tu rečenicu ceo život...a sada kad o njoj razmisljam shvatam sva naša nadanja, želje, ulaganja u pojedince koji bi proslavili naciju...Ponekad je nemoguće zadovoljiti svu našu ambiciju...A sportisti je imaju, i te kako...
:ok::klap:

gagili - umemo mi daljubimo posle nekog uspeha i te kako ali vrlo brzo i zaboravimo.Juce sam citao komentare na odluku Ane Ivanovic da se privremeno povuce.To je strasno a koliko juce su joj pravili isti ti koji je sada nagrdjuju docek

Миле саКлисе Страшно ми тешко било гледати овај клип. Ово је злостављање,прекинуто детињство,одузета младост.Једном речју,СТРАШНО.

Има много истине у томе што Дуци прича али у неким стварима је био застранио док је још кошарку играо.Није био дружељубив као човек. Ишао је дотле да чак није хтео да спава у истом хотелу у коме су спавали остали кошаркаши. Сад ћу да ти кажем нешто за њега што можда ниси знао,играо је боље стони тенис него кошарку.

Back